Αποστολέας Θέμα: Τραγωδία στα Τέμπη  (Αναγνώστηκε 33723 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Τραγωδία στα Τέμπη
« Απάντηση #75 στις: Μάρτιος 02, 2023, 07:46:09 πμ »
Τελικά,θα πληρώσει μόνο αυτός ο τύπος και όλα καλά?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Μάρτιος 02, 2023, 07:57:32 πμ »
Εγώ γιατί είμαι πεπεισμένος ότι όλοι , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είμαστε ρατσιστές, έστω κι αν το αρνηθούμε 100 φορές.
Συμφωνώ απόλυτα απλά όχι με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.Δλδ με τη ράτσα-φυλή.Με τη κυριολεκτική σημασία της λέξης ο Έλληνας,και το πιστεύω ακράδαντα αυτό, ό,τι και να λέει στα νεύρα του κτλπ κτλπ ρατσιστής δεν είναι.
Με την ευρύτερη τώρα έννοια ναι.Συμφωνώ απόλυτα! 100% 👍👍 Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη διαχωρίζει αυτούς που θέλει να συναναστρέφεται με βάση κάποια γενικά χαρακτηριστικά.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μάρτιος 02, 2023, 08:26:22 πμ »
Όλα τα ατυχήματα είναι αποτελέσματα από αλυσίδες σφαλμάτων.
Εν προκειμένω άπειρος σταθμάρχης (ίσως πλημμελώς εκπαιδευμένος), κάνει λάθος, απουσιάζει σύστημα ασφαλείας να διορθώσει το λάθος και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα.

είναι πολλά που θα έπρεπε να αναλύσουμε.
αυτό που γίνεται γενικά πάντα είναι ότι βγαίνουν ένα μάτσο άσχετοι στην τηλεόραση κ δικάζουν κόσμο...
βγαίνουν διάφοροι τύποι στην τηλεόραση κ λένε 60 χρόνων να πάει σπίτι του τι ήθελε να συμπληρώσει ένσημα?
προφανώς κ θέλει να συμπληρώσει βρε ξεφτίλα!κάποιος τον έβαλε εκεί,δεν πήγε μόνος του...
Κ την εμπειρία ο υποτιθέμενος έμπειρος που επρεπε να ήταν εκεί πως την αποκτά?
ξεκινάει ας πούμε απ τα τρενάκια στα λούνα παρκ?μην λέμε ότι θέλουμε...
Κ ο πιο άρτια εκπαιδευμένος μπορεί να κάνει λάθος...έχεις δίκιο ότι πρόκειται για αλυσίδα σφαλμάτων...
έχω υπάρξει μάρτυρας σε ατυχήματα κ δυστυχώς σε δυστύχηματα...καθώς κ παθών πρόσφατα...
εγώ ξέρω ότι παντου ο 1ος που την τρώει είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας σε τέτοιες περιπτώσεις άσχετα αν προσπαθουν να κουκουλωσουν τα ατυχήματα...εδω τον έψαξε κάνεις?ποιος έβαλε την υπογραφή του ότι ολα πάνε ρολόι κ σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μάρτιος 02, 2023, 08:35:45 πμ »
τώρα βλέπω έναν κύριο στον παπαδακη που μας δείχνει ένα κέντρο διαχείρισης κ φέρνει παράδειγμα την τιθορεα...
που πέρσι εκτροχιαστηκε κ το 18 είχε συγκρουστει με ιχ...Κ είπαν ότι οι μπάρες δούλευαν καθώς κ το ηχητικό σήμα κ τα φώτα...
σας πληροφορώ ότι στην κάτω τιθορεα επειδή έχω περάσει αρκετές φορές μου έχει συμβεί να μην λειτουργούν ούτε τα φώτα ,ούτε το ηχητικό...μόνο οι μπάρες έπεσαν ξαφνικά την ωρα που πέρναγα με την νταλίκα,οι μπάρες πέρασαν ξυστά από το πισω μέρος της νταλίκας κ αυτό επειδή πάτησα τρελό γκάζι για να φύγω...
σταμάτησα να δω κ δεν υπήρχε κάνεις στο σημείο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μάρτιος 02, 2023, 08:39:46 πμ »
Τα φάγανε τα λεφτά,το πιο λογικό μου ακούγεται
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Μάρτιος 02, 2023, 08:41:22 πμ »
Επεξήγηση του Swiss cheese model.Ένα μοντέλο γενικότερα αποδεκτό ,το οποίο επεξηγεί πως προκύπτει  ένα πχ δυστύχημα στις μεταφορές αλλά όχι μόνο.

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
pugman,
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μάρτιος 02, 2023, 08:45:40 πμ »
δεν ξέρω αν έφαγαν λεφτά πάντως δεν γίνεται να κινούμαστε με μέσα του 2022 κ μεθόδους ασφαλείας του 1940....
αυτό θέλω να πω η τεχνολογία προχώρα, με τις ατμομηχανες ο σταθμάρχης ήταν αρκετος με τα σύγχρονα τρένα προφανώς κ δεν είναι κ ο κόσμος που ανεβαίνει σε τρένα δεν είναι πειραματόζωα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Μάρτιος 02, 2023, 09:11:04 πμ »
Δεν πιστεύω ότι φταίει ο σταθμάρχης..  τα λάθη είναι ανθρώπινα κατά την γνώμη μου... παρόλα αυτά  σταυρώστε τον στα κανάλια για να γλιτώσουν την κατακραυγή..! Για αυτό έχουμε την τεχνολογία..  για να αποτρέπουμε τα ανθρώπινα λάθη. Και απορώ τόσα χρόνια πώς δεν έχει γίνει μαλακια, τυχεροί ήσασταν..! Πού πήγαν τόσα λεφτά επένδυση...?! Με εκείνο το σύστημα αυτοματισμού απο το 2004 που δεν μπήκε σε λειτουργία ποτέ τι έγινε..?! Η Ιταλική εταιρία στα @@ τους...  μόνο το κέρδος και οι ισολογισμοί..  Το μόνο που τους ένοιαζε λογικά ήταν να δείξουν κέρδη σε μια πτοχευμενη και καλά εταιρεία..!  Ο υπουργός παραιτήθηκε όχι γιατί έχει τσίπα αλλά από δειλία..! Είναι δυνατόν αν χάσω το drone μου.. να μπορώ να το βρω μέσω της εφαρμογής και τα τρένα με τόσες ψυχές να πηγαίνουν στα τύφλα...?!!!!!
Αυτό έγινε γιατί είμαστε ένα τιτανοτεραστιο b#rdelo και δεν υπάρχει φιλότιμο πλέον..! Οπου παίζει δημόσιο χρήμα πέφτουν όσοι μπορούν να φάνε με τα μούτρα και στα @@ τα υπόλοιπα..!!! Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας..! Παράλληλα όλοι οι άξιοι νέοι μας προσφέρουν τις ικανότητες τους και διαπρεπουν στο εξωτερικό. Το διεφθαρμένο/πολιτικοποιημενο σύστημα της Ελλάδας αδυνατεί να τους αξιολογήσει δίκαια και να τους εκμεταλλευτει όπως πρέπει..!
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,mic,criskalts,pugman,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Μάρτιος 02, 2023, 09:15:39 πμ »
Άκουγα πάντως,πως όλα αυτά τα χρόνια έτρωγαν τα λεφτά από ΕΕ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Μάρτιος 02, 2023, 09:41:31 πμ »
Δυστυχώς θα την πληρώσει μόνο ο σταθμάρχης. Όλοι θα ξέρουμε ότι δεν φταίει μόνο αυτός φυσικά. Όλοι ξέρουμε ότι το σύστημα ήταν πίσω από την αρκούδα. Έχουν πάρει ΤΡΟΜΕΡΑ κονδύλια για εκσυχρονισμό εδώ και πολλά χρόνια και απλώς φάγανε τα λεφτά. Θα ξεκινήσει διαδικασία έρευνας για να βρουν τι φταίει και επειδή θα είναι πολιτικά βαφτισμένη θα σταματήσει με το κάλυμμα μιας πολιτικής αντιπαράθεσης σαν αντιπερισπασμό γιατί έχουν φάει πολλοί. Ότι γίνεται με μεγάλα σκάνδαλα τόσες δεκαετίες δηλαδή.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Μάρτιος 02, 2023, 09:56:00 πμ »
είναι πολλά που θα έπρεπε να αναλύσουμε.
αυτό που γίνεται γενικά πάντα είναι ότι βγαίνουν ένα μάτσο άσχετοι στην τηλεόραση κ δικάζουν κόσμο...
βγαίνουν διάφοροι τύποι στην τηλεόραση κ λένε 60 χρόνων να πάει σπίτι του τι ήθελε να συμπληρώσει ένσημα?
προφανώς κ θέλει να συμπληρώσει βρε ξεφτίλα!κάποιος τον έβαλε εκεί,δεν πήγε μόνος του...
Κ την εμπειρία ο υποτιθέμενος έμπειρος που επρεπε να ήταν εκεί πως την αποκτά?
ξεκινάει ας πούμε απ τα τρενάκια στα λούνα παρκ?μην λέμε ότι θέλουμε...
Κ ο πιο άρτια εκπαιδευμένος μπορεί να κάνει λάθος...έχεις δίκιο ότι πρόκειται για αλυσίδα σφαλμάτων...
έχω υπάρξει μάρτυρας σε ατυχήματα κ δυστυχώς σε δυστύχηματα...καθώς κ παθών πρόσφατα...
εγώ ξέρω ότι παντου ο 1ος που την τρώει είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας σε τέτοιες περιπτώσεις άσχετα αν προσπαθουν να κουκουλωσουν τα ατυχήματα...εδω τον έψαξε κάνεις?ποιος έβαλε την υπογραφή του ότι ολα πάνε ρολόι κ σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας?
Θα μπορούσε να τον τοποθετήσουν ως δεύτερο σταθμάρχη για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά είναι αμφίβολο εάν στον ΟΣΕ υπάρχουν στάνταρ εκπαίδευσης.
Όπως πχ στις αεροπορίες ως συγκυβερνήτες, στα ναυτικά ως ύπαρχους (υπό τον κυβερνήτη), στα τεχνικά επαγγέλματα ως βοηθοί (τσιράκια) κλπ.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Μάρτιος 02, 2023, 09:59:18 πμ »
Θα μπορούσε να τον τοποθετήσουν ως δεύτερο σταθμάρχη για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά είναι αμφίβολο εάν στον ΟΣΕ υπάρχουν στάνταρ εκπαίδευσης.
Όπως πχ στις αεροπορίες ως συγκυβερνήτες, στα ναυτικά ως ύπαρχους (υπό τον κυβερνήτη), στα τεχνικά επαγγέλματα ως βοηθοί (τσιράκια) κλπ.

το ίδιο πράγμα λέμε...σε όλες αυτές τις δουλειές έτσι γίνεται,θέλω να πιστεύω ότι έτσι έγινε κ εδω...
άκουσα δεν ξέρω αν ισχύει, ότι η εκπαίδευση διαρκεί ένα χρόνο.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
criskalts,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
Τραγωδία στα Τέμπη
« Απάντηση #87 στις: Μάρτιος 02, 2023, 10:00:50 πμ »
Σε γενικές γραμμές ότι ισχύει ή δεν ισχύει στον ΟΣΕ έχει εφαρμογή σε σχεδόν όλους τους τομείς γύρω μας στην Ελληνική πραγματικότητα, από μεταφορές, ασφάλεια κτλ
Προφανώς και γίνονται εκπαιδεύσεις, εντάξει δεν θα τετραγωνίσει τον κύκλο ο σταθμάρχης αλλά η διαχείριση και η επιλογή προσωπικού δυστυχώς είναι κάκιστη, το έχουμε δει και στο παρελθόν σε άλλες κρίσεις/τραγωδίες !
Η λέξη αξιολόγηση είναι άγνωστη μάλλον
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,criskalts,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Μάρτιος 02, 2023, 10:21:56 πμ »
Ο σταθμάρχης ακούγεται ότι δεν είχε μεγάλη εμπειρία και ως εκ τούτου έκανε λάθη. Το λάθος το μεγάλο όμως θα είναι να τα ρίξουν όλα σ' αυτόν. Η φωνή της λογικής, λέει ότι το σύστημα αυτό πάσχει σοβαρά και πρέπει να ανασχεδιαστεί εκ βάθρων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Μάρτιος 02, 2023, 10:27:23 πμ »
Ο σταθμάρχης ακούγεται ότι δεν είχε μεγάλη εμπειρία και ως εκ τούτου έκανε λάθη. Το λάθος το μεγάλο όμως θα είναι να τα ρίξουν όλα σ' αυτόν. Η φωνή της λογικής, λέει ότι το σύστημα αυτό πάσχει σοβαρά και πρέπει να ανασχεδιαστεί εκ βάθρων.
Ποιος τον προσέλαβε..?! Ποιος του έδωσε αυτήν την θέση..?! Ποιος τον εκπαίδευσε...?! Ποίος τον αξιολόγησε και έκρινε ότι είναι ικανός να κάνει αυτή την δουλειά...?!
 ???
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like: