Αποστολέας Θέμα: Τραγωδία στα Τέμπη  (Αναγνώστηκε 33612 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Τραγωδία στα Τέμπη
« Απάντηση #60 στις: Μάρτιος 01, 2023, 23:10:39 μμ »
Όταν μιλάς για ξύλο και φυλακή, φυλακή και ξύλο τι απάντηση περιμένεις να πάρεις; Και να σταματήσει εδώ όλο αυτό.

Φυσικά και να σταματήσει! Άντε μπράβο! Που τόλμησες να με πεις και φασίστα απ' έξω, απ' έξω!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
Τραγωδία στα Τέμπη
« Απάντηση #61 στις: Μάρτιος 01, 2023, 23:13:17 μμ »
Κύριοι δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης, κατανοώ και τις δυο απόψεις, ας μείνουμε στην ουσία
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μάρτιος 01, 2023, 23:26:27 μμ »
Αυτά που ονομάζεις κρατικά μονοπώλια είναι, ή μάλλον ήταν, ο Εθνικος μας πλούτος. Καμία κυβέρνηση δεν προσπάθησε να φτιάξει έναν παραγωγικό δημόσιο τομέα γιατί πολύ απλά αυτό θα ήταν ενάντια στα συμφέροντα των ιδιωτών. Υπήρχε λόγος που τα μονοπώλια αυτά ήταν ζημιογόνα αλλιώς δεν θα μπορούσαν να τα αγοράσουν πο ιδιώτες που ελέγχουν τις κυβερνήσεις. Δεν φταίνε οι συνδικαλιστές, το υπεράριθμο δημόσιο, οι τεμπέληδες, οι μετανάστες και τα κλεφτρόνια. Φταίνε όλοι αυτοί που ελέγχουν τις επιλογές σου, όλοι οι κουστουμαρισμένοι απατεώνες που έχουν ξεσκίσει αυτή την χώρα - μπανανία της Ευρώπης.
Δεν αποκάλεσα τους δημόσιους οργανισμούς ''κρατικά μονοπώλια'' θέλοντας να τους απαξιώσω, αλλά αντιθέτως θέλοντας να δώσω έμφαση για το πώς ένας οργανισμός όντας χωρίς κανέναν ανταγωνισμό στον τομέα του καταφέρνει και γίνεται ζημιογόνος.
Ειλικρινά θέλω να σε πιστέψω για αυτά που γράφεις  για τις διαχρονικές ευθύνες των Ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά δεν έχω ακούσει, μέχρι στιγμής, τίποτα για τις ευθύνες των Ελληνικών συνδικάτων. Θα θυμάσαι φαντάζομαι τα τσαμπουκαλεμένα κατεβάσματα των διακοπτών της ΔΕΗ,  τα ετσιθελικά κλεισίματα των δρόμων από τους αγρότες, την αδιαφορία για την καθήλωση των αεροσκαφών από πιλότους και ελεγκτές κλπ κλπ.
Και μάντεψε, οι δημόσιοι οργανισμοί άρχισαν να γίνονται ζημιογόνοι από μια αμαρτωλή δεκαετία και δώθε, πριν ήταν αρκούντως επικερδείς. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μάρτιος 01, 2023, 23:30:04 μμ »
Φίλε μου, με τα ίδια λόγια που μιλάς εσύ για τους "ευπαθείς" μιλούν για τους Έλληνες οι Βορειοευρωπαίοι φασίστες. Πάρε το λίγο αλλιώς και ψάξε αλλού για τους ενόχους και τους υπεύθυνους της κατάντιας μας.
Κάτσε βρε Δημήτρη,Προσωπικα έχω γεννηθεί στη Βόρεια Ευρώπη,έχω ζήσει στη Βόρεια Ευρώπη,είχα επιχείρηση στη Βόρεια Ευρώπη,Ελληνικό εστιατόριο και ποτέ δεν αισθάνθηκα αυτό που λες για τους βορειοευρωπαίους σε σχέση με τους Έλληνες.Ίσα ίσα που αισθάνεσαι περήφανος να δηλώνεις Έλληνας σε βαθμό που και πολλοί άλλων Εθνικοτήτων δηλώνουν Έλληνες…
Σε σχεση με αυτό που αναφέρθηκε πριν.Πριν λίγα χρόνια μπήκαν  συμπαθείς Ρομά στης πεθεράς μου και τις έκλεψαν πάνω από 30-40 χιλιάρικα σε μετρητά. Η αστυνομία που ήρθε μας είπαν ότι ξερουν στην ουσία ποιοι είναι,όπως και εμείς άλλωστε,που πήγαν τα κλεψιμαίικα και πως δε γίνεται τίποτα.Ξέχνα τα και ας προσεχές…Εντωμεταξύ και να τους έπιαναν με τα λεφτά στο χέρι μέχρι 120k ήταν πλημμέλημα νομίζω τότε.Γι αυτούς τους νόμους μιλάμε..Δε θα έμπαιναν καν φυλακή. Και συγγνώμη,λες πως είναι φασίστας οποίος λέει να μπουν φυλακή;Η γυναίκα κόντεψε να πεθάνει.Ευχοταν και ξύλο και φυλακή αν τους έπιαναν.Είναι φασίστρια;
Εμάς εδώ μας έχουν ρημάξει…Προσωπικα μου έχουν σπάσει το αμάξι τα τελευταία χρόνια 2φορες,στην πολυκατοικία δεν τολμάμε να αφήσουμε μια σκάλα σε κοινόχρηστο χώρο,ένα ποδήλατο,μου έχουν κλέψει 3 ζευγάρια παπούτσια έξω απο το διαμέρισμα κτλπ κτλπ..Τις προάλλες είχα βγει με στειλιάρι να πιάσω έναν που μου ξέφυγε στο τσακ που μας είχε κλέψει.Ευτυχώς βέβαια που δεν τον έπιασα πάνω στα νεύρα μου.Μη λέμε όμως τόσο εύκολα τη λέξη φασίστας γιατί συνήθως αυτοί που είναι τόσο υπεράνω είναι όλως τυχαίως και αυτοί που δεν έχουν καμία συναναστροφή στη ζωή τους με αυτούς.
Υγ: Είναι άσχετο και βλασφημία να συζητάμε για τους Ρομά στο θέμα των Τεμπων,με αφορμή το ποστ που εκανα εγώ από το Twitter,που κακώς το έκανα.
Υγ2: Και εσυ και ο Μιχάλης είσαι εξαιρετικά παιδιά για να έρθετε σε αντιπαράθεση.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,criskalts,sea_dweller,
No reactions

Vintage_off

• Επισκέπτης
« Απάντηση #64 στις: Μάρτιος 01, 2023, 23:33:34 μμ »

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,criskalts,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μάρτιος 01, 2023, 23:43:14 μμ »
Νέα παιδιά, φοιτητές πολλοί από τους χαμένους. 'Έχω κι εγώ κόρη φοιτήτρια. Πως να νιώθουν οι γονείς τους τώρα! Παναγία μου!
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,Wolf-,
No reactions
Μιχάλης

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μάρτιος 01, 2023, 23:47:49 μμ »
https://www.reportersunited.gr/8019/i-paneyropaiki-prototypia-tis-idiotikopoiisis-toy-trenoy-stin-ellada-mystikes-symvaseis-skandalodeis-exaireseis-kai-ependyseis/
Για αυτούς που πανηγύριζαν με την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δυστυχήματος.
https://www.ot.gr/2023/03/01/epikairothta/tempi-opos-doksaras-to-dystyxima-tou-1972-me-to-akropolis-ekspres/
Πάντως και επί πλήρους κρατικού ελέγχου στον ΟΣΕ ατυχήματα γινόντουσαν.
Θα θυμάσαι και αυτό.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7_%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7_%CE%A3%CE%AC%CE%BC%CE%BF_(1989)
Γενικά τα ατυχήματα δεν τα θέλει κανείς, αλλά συμβαίνουν δυστυχώς σε όλους, ιδιώτες και μη. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μάρτιος 02, 2023, 00:06:33 πμ »
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση να γίνονται εν έτει 2023, τέτοια δυστυχήματα. Λένε ότι ο σταθμάρχης είχε ανοίξει το κλειδί και το ξέχασε. Εξ αιτίας αυτού, το τρένο αναγκάστηκε να φύγει από την ευθεία, να στρίψει και έτσι συγκρούστηκε με το άλλο. Μηχανικός δεν είμαι, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος αυτοματισμός; Θα μπορούσε ας πούμε, να υπάρχει ένας χρονοδιακόπτης ρυθμιζόμενος, που να κρατάει το κλειδί ανοιχτό για χρόνο που θα ορίζει ο σταθμάρχης και μετά το κλειδί να κλείνει αυτόματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μάρτιος 02, 2023, 00:12:58 πμ »
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση να γίνονται εν έτει 2023, τέτοια δυστυχήματα. Λένε ότι ο σταθμάρχης είχε ανοίξει το κλειδί και το ξέχασε. Εξ αιτίας αυτού, το τρένο αναγκάστηκε να φύγει από την ευθεία, να στρίψει και έτσι συγκρούστηκε με το άλλο. Μηχανικός δεν είμαι, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος αυτοματισμός; Θα μπορούσε ας πούμε, να υπάρχει ένας χρονοδιακόπτης ρυθμιζόμενος, που να κρατάει το κλειδί ανοιχτό για χρόνο που θα ορίζει ο σταθμάρχης και μετά το κλειδί να κλείνει αυτόματα.
Όλα τα ατυχήματα είναι αποτελέσματα από αλυσίδες σφαλμάτων.
Εν προκειμένω άπειρος σταθμάρχης (ίσως πλημμελώς εκπαιδευμένος), κάνει λάθος, απουσιάζει σύστημα ασφαλείας να διορθώσει το λάθος και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μάρτιος 02, 2023, 00:22:47 πμ »
Αν αφήσω τα φώτα αναμμένα στο αυτοκίνητο, ακόμα και την πλαφονιέρα και φύγω, μετά από κάποιο διάστημα, το αυτοκίνητο τα κλείνει. Αν πατήσω το κουμπί του χειριστηρίου και ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, αν δεν ανοίξω την πόρτα εντός ορισμένου χρόνου, τότε ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου θεωρεί ότι το κουμπί πατήθηκε κατά λάθος και το κλειδώνει το αυτοκίνητο ξανά. Τι να πω; Πάντα μπορεί να υπάρχει ανθρώπινο λάθος, αλλά όταν κινδυνεύουν τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο λάθος, τότε κάτι δεν έχει σχεδιαστεί σωστά.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,Thodorisklm,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Μάρτιος 02, 2023, 01:21:48 πμ »
Όλα τα ατυχήματα είναι αποτελέσματα από αλυσίδες σφαλμάτων.
Εν προκειμένω άπειρος σταθμάρχης (ίσως πλημμελώς εκπαιδευμένος), κάνει λάθος, απουσιάζει σύστημα ασφαλείας να διορθώσει το λάθος και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα.

Ετσι είναι. Ειναι πολλά σφάλματα μαζί, από την αρχική ιδέα, μέχρι τον απολογισμό, είτε με ανθρώπινες απώλειες, είτε μόνον με υλικές ζημιές.

Εδώ, το πρόβλημα, από ότι ακούμε, σέεεεεεεεεεερνεται από το 2000, και ΚΑΝΕΝΑΣ μάνατζερ, Τσέος, Αρχιδ@τος, ή όπως θέλετε να τον πούμε, ΔΕΝ φώναζε αρκετά, και δεν ανέλαβε τις ευθύνες να λύσει το πρόβλημα, την σειρά των προβλημάτων. Που είχαν σχέση με την ΑΣΦΑΛΕΙΑ κίνησης των αμαξοστοιχιών. Το βασικοτερο δηλαδή στοιχείο. Και με τον διαμελισμό σε 3 διαφορετικές αταιρείες, το πρόβλημα μεγάλωσε.

Στον ιδιωτικό τομέα όπου "υπηρέτησα" 42 χρόνια, η μη επίλυση ΑΜΕΣΑ, θα σήμαινε "......σπίτι σου", και δικαιολογίες και μπαρούφες, δεν μέτραγαν. Και εκεί είχαμε ζημιές, αλλά, όχι ολικές καταστροφές.

Εδώ, ο συνδικαλισμός, η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, οι προσφυγές, το ΣτΕ, οι εργολάβοι, η διαφάνεια, τα πρωτόκολλα, και όλες οι γκρίζες ζώνες του δημοσίου, βάλε και την εποπτεία, βάλε και κέτσαπ, βάλε και μουστάρδα, και το αποτέλεσμα ? Κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν κατάλαβε.

Εχω ταξιδέψει με τρένα σε όλη την Ευρώπη, Ακόμα και με το γρήγορο των 250 χιλιομέτρων από Μαδρίτη -> Σεβίλλη. Εκατοντάδες τρένα ταξιδεύουν σε όλες τις χώρες ημερησίως, και με ταχύτητες αφάνταστες. Και εκεί, με ένα ΟΚ πάνε ? ή ελέγχονται από κάποιο σύστημα / συστήματα ασφαλείας, που αποτρέπουν την ΜΕΤΩΠΙΚΗ σύγκρουση ? Που έχουν αναλύσει / καταγράψει / ελέγξει πολλάκις οι ειδικοί, προκειμλενου να είναι fool proof ?

Συμμετείχα σε ένα project των Βρεττανικών Σιδηροδρόμων. Υπολογίζαμε μέχρι και τις γωνιακές / περιφερειακές ταχύτητες των τροχών. Για την εξασφάλιση της μη ανάπτυξης θερμοκρασιών στις υψηλές ταχύτητες που θα αλλοίωναν την δυναμικη αντοχή των υλικών. Που με τους κραδασμούς και τις κρούσεις, θα μπορούσαν να ραγίσουν, ή ακόμα και να χάσουν ένα "λέπι", που θα σήμαινε ολική καταστεοφή και .................

Εδώ, δεν ξέρω αν και οι σιδηροτροχιές είναι σε θέση να αντέξουν τις ταχύτητες που προβλέπονται, αν έχουν τις κατάλληλες κλίσεις για τις στροφές, αν το τροχαίο υλικό ( τροχοί - άξονες - αναρτήσεις ) έχει τις προδιαγραφές , μια και ακούστηκε ότι έιναι προϊδιόκτητα από άλλες χώρες, που αν είναι από ορεινή ρολογομάνα, οι συνθήκες ( θερμοκρασίες - ταχύτητες ) είναι σε άλλο φάκελλο λειτουργίας.

Τι μας λές ρε @Giorgos_I ? Αυτά είναι λεπτομέρειες. Σιγά μην ασχοληθεί κανείς με τέτοια θέματα.Τι είναι εδώ ? Αγγλία ?

Μια χώρα με τεράστια εμπειρία σε σιδηροδρομικά είναι / ήταν η ΕΣΣΔ.

Ειχαμε εκπαιδευόμενο στις ανταλλαγές φοιτητών, από χώρα δορυφόρο της, που ειχε Ρωσικό Μάστερ στην διαχείριση δικτύων, και εδώ τον εκπαιδεύσαμε για 3 μήνες και στα Logistics.

Ο σιδηρόδρομος, είναι ένα ΟΠΛΟ. Για την Εθνικη οικονομία, για την Αμυνα, για την ανάπτυξη.

Προσφέρει οικονομικές μεταφορές, ταχύτατη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και υλικού, επιτρέπει την δημιουργία νέων οικονομικών κυψελών / περιοχών.

Αλλά εμείς, οι "έξυπνοι", αυτό το μέσο / όπλο, με όλα του τα πλεονεκτήματα, το αγνοήσαμε, το καταστρέψαμε σαν ύπαρξη. Και φυσικά, το ανάπτυγμα της χώρας, ( ορεινη ), δεν επιτρέπει δίκτυα σαν της πχ Γερμανίας, αλλά, το μεταφορικό έργο που προσφέρει, μειώνει και το περιβαντολογικό αποτύπωμα των μεταφορών, αλλά και το κόστος τους.

Στα εργοστάσια μας πχ στην Πολωνία, οι γραμμές έμπαιναν μέσα στο εργοστάσιο, για την παράδοση πρώτων υλών, και την παραλαβή ετοίμων προϊόντων. Μιλάω για γεγονότα που είδα και εργάστηκα πάνω τους.Εμείς, μια γραμμή έχουμε, και αυτή είναι λειψή.

Και κάποιες γραμμές, ειδικά προς συγκεκριμένες περιοχές, ΒΑ, θα ήταν Εθνική ασφάλεια.

Αλλά, οι "σωτήρες", ποτέ δεν κατάλαβαν, ποτέ δεν ήθελαν, ποτέ δεν είχαν όραμα. Ατυχώς.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
pugman,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μάρτιος 02, 2023, 06:38:32 πμ »
Φυσικά και να σταματήσει! Άντε μπράβο! Που τόλμησες να με πεις και φασίστα απ' έξω, απ' έξω!

Θα σταματήσει γιατί δεν φταίνε σε τίποτα τα μέλη του φόρουμ. Αυτό μόνο.
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
mic,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μάρτιος 02, 2023, 07:22:10 πμ »
Κάτσε βρε Δημήτρη,Προσωπικα έχω γεννηθεί στη Βόρεια Ευρώπη,έχω ζήσει στη Βόρεια Ευρώπη,είχα επιχείρηση στη Βόρεια Ευρώπη,Ελληνικό εστιατόριο και ποτέ δεν αισθάνθηκα αυτό που λες για τους βορειοευρωπαίους σε σχέση με τους Έλληνες.Ίσα ίσα που αισθάνεσαι περήφανος να δηλώνεις Έλληνας σε βαθμό που και πολλοί άλλων Εθνικοτήτων δηλώνουν Έλληνες…
Σε σχεση με αυτό που αναφέρθηκε πριν.Πριν λίγα χρόνια μπήκαν  συμπαθείς Ρομά στης πεθεράς μου και τις έκλεψαν πάνω από 30-40 χιλιάρικα σε μετρητά. Η αστυνομία που ήρθε μας είπαν ότι ξερουν στην ουσία ποιοι είναι,όπως και εμείς άλλωστε,που πήγαν τα κλεψιμαίικα και πως δε γίνεται τίποτα.Ξέχνα τα και ας προσεχές…Εντωμεταξύ και να τους έπιαναν με τα λεφτά στο χέρι μέχρι 120k ήταν πλημμέλημα νομίζω τότε.Γι αυτούς τους νόμους μιλάμε..Δε θα έμπαιναν καν φυλακή. Και συγγνώμη,λες πως είναι φασίστας οποίος λέει να μπουν φυλακή;Η γυναίκα κόντεψε να πεθάνει.Ευχοταν και ξύλο και φυλακή αν τους έπιαναν.Είναι φασίστρια;
Εμάς εδώ μας έχουν ρημάξει…Προσωπικα μου έχουν σπάσει το αμάξι τα τελευταία χρόνια 2φορες,στην πολυκατοικία δεν τολμάμε να αφήσουμε μια σκάλα σε κοινόχρηστο χώρο,ένα ποδήλατο,μου έχουν κλέψει 3 ζευγάρια παπούτσια έξω απο το διαμέρισμα κτλπ κτλπ..Τις προάλλες είχα βγει με στειλιάρι να πιάσω έναν που μου ξέφυγε στο τσακ που μας είχε κλέψει.Ευτυχώς βέβαια που δεν τον έπιασα πάνω στα νεύρα μου.Μη λέμε όμως τόσο εύκολα τη λέξη φασίστας γιατί συνήθως αυτοί που είναι τόσο υπεράνω είναι όλως τυχαίως και αυτοί που δεν έχουν καμία συναναστροφή στη ζωή τους με αυτούς.
Υγ: Είναι άσχετο και βλασφημία να συζητάμε για τους Ρομά στο θέμα των Τεμπων,με αφορμή το ποστ που εκανα εγώ από το Twitter,που κακώς το έκανα.
Υγ2: Και εσυ και ο Μιχάλης είσαι εξαιρετικά παιδιά για να έρθετε σε αντιπαράθεση.

Έχω πέσει θύμα ληστείας από Ρομά αλλά και από Έλληνες. Έχω γίνει δέκτης λεκτικής επίθεσης από "πολιτισμένο" Ολλανδό σε διεθνή έκθεση, όταν είχαμε την κρίση χρέους, ως παράσιτο της Ευρώπης … κι έχω διακρίνει - αντιμετωπίσει ρατσιστικές συμπεριφορές από Βορειοευρωπαίους στην δουλειά μου, από ανθρώπους που μας αγαπάνε ως σερβιτόρους τους. Δεν μιλάω για τον φασισμό της χούντας, ούτε για τον ρατσισμό της κου κλουξ κλαν. Φυσικά και δεν είναι όλοι οι βορειοευρωπαιοι φασιστες, μακριά από εμένα οι ταμπέλες, και φυσικά η πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι ρατσιστές αλλά ο φασισμός και ο ρατσισμός υπάρχουν εκεί έξω, υπάρχουν μέσα μας. Πολλές φορές πιάνω ακόμα και τον εαυτό μου να παρασύρεται σε ρατσιστικές και φασιστικές σκέψεις, κυρίως όταν αγανακτώ … και τότε καταλαβαίνω πόσο εύκολο είναι να συμπεριφέρεται κάποιος ως φασίστας χωρίς να είναι. Θέλει προσοχή γιατί όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοια ένστικτα, που ευτυχώς δεν είναι πεποιθήσεις αλλά μπορούν να γίνουν, τα επακόλουθα είναι πολύ άσχημα.
friendly
0
funny
0
like
7
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sub50,george_,Argo982001,Wolf-,criss6,elbetakias,sea_dweller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μάρτιος 02, 2023, 07:44:30 πμ »
Εγώ γιατί είμαι πεπεισμένος ότι όλοι , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είμαστε ρατσιστές, έστω κι αν το αρνηθούμε 100 φορές.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,Dimitris Real,sea_dweller,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μάρτιος 02, 2023, 07:45:54 πμ »
Έχω πέσει θύμα ληστείας από Ρομά αλλά και από Έλληνες. Έχω γίνει δέκτης λεκτικής επίθεσης από "πολιτισμένο" Ολλανδό σε διεθνή έκθεση, όταν είχαμε την κρίση χρέους, ως παράσιτο της Ευρώπης … κι έχω διακρίνει - αντιμετωπίσει ρατσιστικές συμπεριφορές από Βορειοευρωπαίους στην δουλειά μου, από ανθρώπους που μας αγαπάνε ως σερβιτόρους τους. Δεν μιλάω για τον φασισμό της χούντας, ούτε για τον ρατσισμό της κου κλουξ κλαν. Φυσικά και δεν είναι όλοι οι βορειοευρωπαιοι φασιστες, μακριά από εμένα οι ταμπέλες, και φυσικά η πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι ρατσιστές αλλά ο φασισμός και ο ρατσισμός υπάρχουν εκεί έξω, υπάρχουν μέσα μας. Πολλές φορές πιάνω ακόμα και τον εαυτό μου να παρασύρεται σε ρατσιστικές και φασιστικές σκέψεις, κυρίως όταν αγανακτώ … και τότε καταλαβαίνω πόσο εύκολο είναι να συμπεριφέρεται κάποιος ως φασίστας χωρίς να είναι. Θέλει προσοχή γιατί όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοια ένστικτα, που ευτυχώς δεν είναι πεποιθήσεις αλλά μπορούν να γίνουν, τα επακόλουθα είναι πολύ άσχημα.
Δημήτρη έχει χάσει την έννοια της η λέξη φασίστας τόσο εύκολα που χρησιμοποιείται στις μέρες μας με αποτέλεσμα να χαίρονται οι πραγματικοί φασιστες.Εσυ αυτο που περιγράφεις από τους Ευρωπαίους ειναι ρατσιστικές συμπεριφορές.Το να ζητάει κάποιος φυλάκιση σε όποιον παρανομεί δεν είναι φασισμός.Είναι το αυτονόητο.Το να ζητάει κάποιος ξύλο σε όποιον παρανομεί,πάλι δεν είναι φασισμός αλλά αγανάκτηση λόγο του αισθήματος της ατιμωρησίας.Εγω προσωπικα αν πιάσω κάποιον μέσα στο σπίτι μου,και με τη γνώση πως ούτε φυλακή δε θα μπει αν φωνάξω την αστυνομία,θα τον τσακίσω στο ξύλο ή τουλάχιστον αυτό θα ηθελα,γιατί αν απλώσεις χέρι μετά θα σου κάψουν και το σπίτι..Με κάνει φασίστα αυτό;Αν,ναι είμαι.Τι να πω!Ήταν σαφής ο Μιχάλης λέγοντας σε όποιους παρανομούν.Και συμφωνώ απόλυτα.Παραβλέπουμε στο αν κάποιος παρανομεί και στεκόμαστε στα φυλετικά του χαρακτηριστικά για να μιλήσουμε για φασισμό και ρατσισμό.Ε δεν πάει έτσι.Τέλος πάντων,δε θέλω να κάνω το δικηγόρο του Μιχάλη και ίσως κακώς να επενέβην.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,