Αποστολέας Θέμα: Ο τελευταίος των Μοϊκανών  (Αναγνώστηκε 2556 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paschos76

• Sr. Member
  • Η τύχη ευνοεί τους προετοιμασμένους
    • Προφίλ
Ο τελευταίος των Μοϊκανών
« στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 10:45:12 πμ »
Έφτασα λοιπόν αισίως τα 7 ρολόγια, με 1 μόνο από αυτά υποψήφιο για αποχώρηση, αλλά & αυτό με χαλαρή διάθεση.
Σε όλη αυτή την πορεία των αγοραπωλησιών, έγιναν φυσικά πολλά λάθη, μακάρι να μπορούσα να πω ότι έμαθα κάτι από αυτά.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω από την αρχή, είναι η έλλειψη σοβαρού στόχου, δεν μπορώ δλδ να κάνω κράτει με τίποτα, για να πάω για κάτι σοβαρότερο & φυσικά ακριβότερο.
Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.
Έχω κολλήσει στην κατηγορία τιμής μέχρι €300, την οποία έχω ξεπεράσει 2-3 φορές μόλις & πάντα κάτω από τα €500. 
Νομίζω λοιπόν ότι στα έως €300, έχω πάρει ένα μεγάλο ποσοστό από τα ρολόγια που κυκλοφορούν & φυσικά μου άρεσαν.
Έχω λιγάκι κορεστεί.

Αφού όπως είπα δοκίμασα αρκετά, έφτασα στο σημείο να μείνω χωρίς digital ρολόι & μάλιστα χωρίς καν analog/digital, που είναι & το αγαπημένο μου format.
Μπήκα λοιπόν σε διαδικασία να δω ποιο ρολόι θα παίξει το ρόλο αυτό.

Αρχίζω με αυτό που αποκλείστηκε, γιατί απλά δεν βρέθηκε.
Το κάπως τεράστιο JDM Seiko DigiTuna.
& η αλήθεια είναι ότι εντοπίστηκε, αλλά σε λάθος χρώμα.
Το ολόλευκο που πέρασε από μπροστά μου το φοβήθηκα, γιατί είχα & στο παρελθόν λευκό τεράστιο ρολόι (GA-100B) & το άτιμο δύσκολα μπορούσε να φορεθεί.
Το χρυσαφί με την positive δεν βρέθηκε ποτέ, τόσους μήνες που το ψάχνω.

Οπότε πάμε στην εταιρία που ξέρει να φτιάχνει ψηφιακά ρολόγια.

1ο από το τέλος, δλδ #4, το full metal Casio GMW-B5000D, το οποίο βρέθηκε σε JDM στα €400.
Η υπερβολή & η εκκεντρικότητα σε 1 ρολόι.
Πόσο περίεργο, ένα αντικείμενο που έχει φτιαχτεί για να αντέχει σε κακουχίες, να έχει τόσο γυαλισμένο παρουσιαστικό, έτοιμο να γεμίσει γρατζουνιές.
Αυτή είναι & η μαγεία του.
Περισσότερο η τιμή είναι αυτό που με τραβάει μακριά (& το βάρος), πάρα οτιδήποτε άλλο.

#3 το φτωχό πλην τίμιο, solar CasiOak GA-B2100.
Έχει κυριολεκτικά τα πάντα, τιμή (€120), μέγεθος, δυνατότητες, διακριτικότητα.
Το τελευταίο είναι πλεονέκτημα?
Το CasiOak πέρασε ακόμα 2 φορές από τα χέρια μου & αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι 19 στις 20 φορές που θα άνοιγα το κουτί για να δω τι θα φορέσω, δεν επέλεγα αυτό.
Δεν έπεφτε το μάτι πάνω του, προσπάθησα να διορθώσω αυτό το πρόβλημα επιλέγοντας ένα πιο διαφορετικό χρώμα, αλλά η παρουσίαση της solar έκδοσης & η πλαστική αγκράφα (απίστευτο & όμως ιαπωνικό), με έκαναν να το δώσω σε 1 ημέρα.
Είμαι λιγάκι επιφυλακτικός για το μαύρο solar CasiOak, το κίτρινο το θεωρώ μάλλον εποχικό (καλοκαιρινό) ρολόι, οπότε δύσκολα & αυτό θα επιλεγεί.

Πάμε στους φιναλίστ & στο #2, με τo Pro-Trek PRW-30.
Δεν το εντόπισα σε JDM (αν & δεν έχει τόση σημασία, αφού made in Ταϊλάνδη), από Ελλάδα υπάρχει στα €250.
Πολλοί θα πούνε τι δουλειά έχει ένα protrek ανάμεσα σε g-shock.
Οι λόγοι είναι οι εξής: πολύ πιο ευανάγνωστο από αυτά, πιο σπάνιο & διαφορετικό, & με περισσότερες δυνατότητες (υψόμετρο, βαρόμετρο/θερμόμετρο, πυξίδα).
Οι δυνατότητες αυτές καθαυτές, κατά 99% δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ, όπως δεν θα χρησιμοποιηθεί & το bezel σε ένα καταδυτικό (χα).
Μόνο για παιχνίδι, μιλώντας πάντα για την δική μου περίπτωση.
Είναι πάντως & μια επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής όλο αυτό για την Casio, ειδικά σε τόσο μικρή κάσα.
Ξέχασα ότι παίρνει & κανονικά 22ρια λουράκια.

Protrek είχα & πιο παλιά & μάλιστα σε analog/digital (PRG-600).
& ενώ ήταν πολύ ευανάγνωστο & όμορφο, το μεγάλο μέγεθος & η ευπάθεια που είχε στα lugs (πλαστικά βιδωμένα πάνω στην κάσα...), με έκαναν να το δώσω.
Στο PRG-30, το μέγεθος είναι αρκετά μικρότερο (40ρι στο bezel) & τα (μεταλλικά) lugs, είναι πλέον ένα σώμα με το case back, ενώ & τα κουμπιά είναι μεταλλικά.

Τα analog/digital με αυτή τη (μικρή) κάσα & τα μεταλλικά lugs (PRW-50/60), ή δεν μπόρεσα να τα εντοπίσω, ή τα βρήκα αρκετά ακριβά.
Το ίδιο & για αυτά με τιτάνιο.
Η νεότερη έκδοσή τους (PRW-61), είναι πλέον με βιοπλαστικό, ακόμα & στο case back, οπότε μακριά.

& φτάσαμε στο #1, το Holy Grail των square G-Shock, το GW-5000U.
Πάντοτε σε JDM & στα €235.
Έχοντας την κλασική φόρμα του 1983, με μεταλλική κάσα, βιδωτό καπάκι & πλαστικό κέλυφος & με την προσθήκη solar (+ το καινούριο module), έχει ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα g-shock.
Ποιότητα (made in Japan), διαχρονικότητα, σωστό μέγεθος, σωστή τιμή, εκκεντρικότητα & διακριτικότητα (ωχ) συγχρόνως.
Square είχα & στο παρελθόν, όχι αυτής της κατηγορίας τιμής βέβαια.
Το 1ο (stealth black DW-5600BB) το έδωσα για να πάρω ηλιακό, bluetooth & positive (GW-B5600BC), αλλά το χρυσαφί δεν μου κάθισε καλά, ή μάλλον το χρυσαφί σε συνδιασμό με το πλαστικό, μου έβγαζε κάτι σε φτηνό.
Ουδέν κακό αμιγές καλού, αφού κράτησα το μπρασελέ (ελπίζω να ταιριάζει), έχω & αντάπτορες & bullbar, πλήρες σετ δλδ.

Όλο αυτό ακούγεται σαν σίγουρη αγορά.
Αλλά δεν ξέρω.
Κάτι με τραβάει στο Pro-Trek.

Ποια είναι η γνώμη σας?
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions
Citizen NY0098-84E
Citizen CB0240-88L
Casio GMW-B5000D-1JF
MWC T/G10/QZ/L/D
Seiko SNE547P1
Milifortic E064A
San Martin SN0116-G
Baltany S2081
Orient Star RK-AU0005L
Luminox XS.3007.EVO.S
Vostok 280680

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Ο τελευταίος των Μοϊκανών
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 10:49:59 πμ »
....ότι πρέπει να γράφεις πιο συχνά. Είσαι απολαυστικός και αναλυτικοτατος.

Από ρολόγια, δεν ξέρω. Μόνον  Casio Duro.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 11:10:42 πμ »
Γνώμη?Suunto,ισως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pablo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 11:12:25 πμ »
Εγώ ψηφίζω το prw30. Είναι ιδιαίτερο και σε μέγεθος τόσο όσο. θεωρώ ότι δεν πρέπει να πας σε μεγαλύτερο γιατί έχουν περάσει από τα χέρια σου τέτοια μεγέθη και τα έδωσες . Ο βασικός λόγος όμως είναι ότι παίρνοντας το pro trek θα παραμείνεις ζεστός γιατί δε θα έχεις πάρει αυτό που πραγματικά θέλεις που είναι το 5000.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 11:14:15 πμ »
Ο βασικός λόγος όμως είναι ότι παίρνοντας το pro trek θα παραμείνεις ζεστός γιατί δε θα έχεις πάρει αυτό που πραγματικά θέλεις που είναι το 5000.

Ναι το φοβάμαι αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Citizen NY0098-84E
Citizen CB0240-88L
Casio GMW-B5000D-1JF
MWC T/G10/QZ/L/D
Seiko SNE547P1
Milifortic E064A
San Martin SN0116-G
Baltany S2081
Orient Star RK-AU0005L
Luminox XS.3007.EVO.S
Vostok 280680

Αποσυνδεδεμένος pablo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 11:38:51 πμ »
Ναι το φοβάμαι αυτό.

Να μην το φοβάσαι. Αυτή είναι η αξία  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 11:48:56 πμ »
Full metal..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 12:00:23 μμ »
Αν έπρεπε, θα διάλεγα ανάμεσα στα δύο πρώτα, με το δεύτερο επικρατέστερο και θα έριχνα μια ματιά και στα άλλα χρώματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 12:34:44 μμ »
Ψήφισα το GW-5000U επειδή μου αρέσει περισσότερο απ'όλα. Είναι κλασσικό,διαχρονικό,πολύ άνετο στο χέρι και ανώτερο σε ποιότητα απο όλα τα τετράγωνα G.Επίσης έχει το νεό αναβαθμισμένο module που του δίνει ακόμα περισσότερους πόντους. To "MADE IN JAPAN" για εμένα πάντως τα λέει όλα.. ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 13:39:57 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Citizen NY0098-84E
Citizen CB0240-88L
Casio GMW-B5000D-1JF
MWC T/G10/QZ/L/D
Seiko SNE547P1
Milifortic E064A
San Martin SN0116-G
Baltany S2081
Orient Star RK-AU0005L
Luminox XS.3007.EVO.S
Vostok 280680

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 14:26:38 μμ »
Το GMW-B5000D. Δεν έχω εμπειρία με τα υπόλοιπα της λίστας. Για το full metal έχω να πω ότι του ήπια το αίμα δύο χρόνια και δεν με ενόχλησε ποτέ το βάρος του. Όσα περισσότερα σημάδια αποκτούσε, τόσο πιο όμορφο γινόταν. Το έδωσα γιατί γέρασαν τα ματάκια μου και δυσκολευόμουν να το διαβάσω ... αλλιώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να το δώσω ποτέ.
Σε ότι αφορά στο αισθητικό κομμάτι, τα square τα βρίσκω πολύ ιδιαίτερα και διαχρονικά ... σε απόλυτη αντίθεση με τα υπόλοιπα ... γούστα είναι αυτά !!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 14:52:29 μμ »
Ψήφισα το GW-5000U επειδή μου αρέσει περισσότερο απ'όλα. Είναι κλασσικό,διαχρονικό,πολύ άνετο στο χέρι και ανώτερο σε ποιότητα απο όλα τα τετράγωνα G.Επίσης έχει το νεό αναβαθμισμένο module που του δίνει ακόμα περισσότερους πόντους. To "MADE IN JAPAN" για εμένα πάντως τα λέει όλα.. ;)

Άκου τον Μάριο. Ξέρει παραπάνω από όλους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 16:34:03 μμ »
Για εμένα τα G-shock / protrek / promaster anadigi/ arnie  έχουν πεθάνει εδώ και κάποια χρόνια, αν και επίσης ήταν η αγαπημένη μου κατηγορία ρολογιών κάποτε. Αν δεν πάω σε μηχανικό, δεν βλέπω κανέναν λόγο να αγοράσω κάτι σε anadigi, ένα γενικά πολύπλοκο κατασκεύασμα, όταν υπάρχουν τα smartwatches. Τα πλεονεκτήματα των G-shock ήταν δύο, η άριστη κατασκευή και η διάρκεια της μπαταρίας. Το πρώτο έχει πλέον χαθεί, υπάρχουν smartwatches εξίσου σκληρά. Το δεύτερο πλεονέκτημα υπάρχει ακόμη και είναι ισχυρό, αλλά με διάρκεια μπαταρίας 10-15 ημερών σε ένα καλό Garmin, δεν είναι πια και τόσο πρόβλημα. Ως ρολογάκιας, ο πρώτος λόγος που προτιμώ πλέον τα smartwatches είναι τα watchfaces. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά, που συχνά είναι σαν να αλλάζεις ρολόι. Ο δεύτερος οι ειδοποιήσεις από το κινητό, ρίχνεις μια γρήγορη ματιά ποιος και τι, χωρίς να ασχοληθείς περαιτέρω αν δεν χρειάζεται.
Για να μη μακρυγορώ, Garmin Fenix 6 pro solar titanium. Τα κάνει όλα και (πλέον) συμφέρει κάπως.
Αν δεν θέλεις να πας τόσο ψηλά σε χρήματα για ένα προϊόν με ημερομηνία λήξης (δεν ξέρω πότε πεθαίνει η μπαταρία-σίγουρα πολύ πάνω από τα δύο χρόνια-ούτε αν μπορεί να αλλαχθεί), υπάρχουν και τα Insτinct, και σε solar εκδόσεις, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Υποσημείωση, το solar σε αυτά τα ρολόγια δεν είναι πανάκεια. Δεν φορτίζει δηλαδή το ρολόι, απλά σε μια ηλιόλουστη ημέρα, με πολλές ώρες στον ήλιο, βοηθάει να μην πέφτει γρήγορα η μπαταρία, όταν το ρολόι δουλεύει στο φουλ (GPS, μουσική, bluetooth).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 18:23:31 μμ »
Αν δεν θέλεις να πας τόσο ψηλά σε χρήματα για ένα προϊόν με ημερομηνία λήξης (δεν ξέρω πότε πεθαίνει η μπαταρία-σίγουρα πολύ πάνω από τα δύο χρόνια-ούτε αν μπορεί να αλλαχθεί)

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που δεν παίρνω smartwatch.
Η αίσθηση της ημερομηνίας λήξης που έχουν & δε νομίζω να υπερβαίνει τα 3 με 4 χρόνια.
Με τα ηλιακά Garmin δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, νομίζω με το GPS κλειστό, ίσως & να αποφεύγεις τις φορτίσεις, αν δλδ δεν έχεις το ρολόι συνεχώς στη λίμα.

Σε αντίθεση με αυτά, τα ηλιακά ρολόγια (έχω 3 αυτή τη στιγμή), μπορεί να μην έχουν την αίσθηση του αιώνιου (όπως τα μηχανικά), σίγουρα πάντως κινούν το ρολόι απροβλημάτιστα για 10-20 χρόνια.

Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν smartband/watch της πλάκας (Xiaomi & BlitzWolf).
Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο (πέραν των φορτίσεων), είναι αυτή η σύνδεση με το τηλέφωνο.
Σίγουρα μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις, για να μην έχεις κάθε 3 & λίγο να χτυπάει, αλλά τότε ποιο το νόημα να έχεις smartwatch.
& η καταγραφή μέσω GPS, είναι περισσότερο για αθλητική χρήση (ποδηλασία, μαραθώνιο ή μεγάλες αποστάσεις), πράγματα τα οποία δεν κάνω πλέον.

Τα 2 πρώτα Casio αν & bluetooth, επικοινωνούν μόνο για ρύθμιση & συγχρονισμό ώρας.
Επειδή πέρασαν 2 τέτοια από τα χέρια μου, δεν έχει κάτι ενοχλητικό όλη αυτή η σύνδεση, είναι περισσότερο η ιδέα όλης αυτής της επικοινωνίας.
Κάποια στιγμή με ενόχλησε & τα πούλησα, τώρα πια έχω την αίσθηση ότι πολύ κακό για το τπτ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Citizen NY0098-84E
Citizen CB0240-88L
Casio GMW-B5000D-1JF
MWC T/G10/QZ/L/D
Seiko SNE547P1
Milifortic E064A
San Martin SN0116-G
Baltany S2081
Orient Star RK-AU0005L
Luminox XS.3007.EVO.S
Vostok 280680

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
Ο τελευταίος των Μοϊκανών
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 03, 2022, 18:37:34 μμ »
Αν και δεν είμαι φαν των κλασικών και μη Casio (άσχετα αν το πρώτο μου ρολόι ως πιτσιρικάς ήταν Casio της εποχής) το σίγουρο είναι πως ΟΛΑ είναι ελκυστικότερα από οποιοδήποτε smartwatch ! Δεν συμπαθώ τα smartwatches ΚΑΘΟΛΟΥ
Από μένα το Made in Japan 5000

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions