Έφτασα λοιπόν αισίως τα 7 ρολόγια, με 1 μόνο από αυτά υποψήφιο για αποχώρηση, αλλά & αυτό με χαλαρή διάθεση.
Σε όλη αυτή την πορεία των αγοραπωλησιών, έγιναν φυσικά πολλά λάθη, μακάρι να μπορούσα να πω ότι έμαθα κάτι από αυτά.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω από την αρχή, είναι η έλλειψη
σοβαρού στόχου, δεν μπορώ δλδ να κάνω κράτει με τίποτα, για να πάω για κάτι σοβαρότερο & φυσικά ακριβότερο.
Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.
Έχω κολλήσει στην κατηγορία τιμής μέχρι €300, την οποία έχω ξεπεράσει 2-3 φορές μόλις & πάντα κάτω από τα €500.
Νομίζω λοιπόν ότι στα έως €300, έχω πάρει ένα μεγάλο ποσοστό από τα ρολόγια που κυκλοφορούν & φυσικά μου άρεσαν.
Έχω λιγάκι κορεστεί.
Αφού όπως είπα δοκίμασα αρκετά, έφτασα στο σημείο να μείνω χωρίς digital ρολόι & μάλιστα χωρίς καν analog/digital, που είναι & το αγαπημένο μου format.
Μπήκα λοιπόν σε διαδικασία να δω ποιο ρολόι θα παίξει το ρόλο αυτό.

Αρχίζω με αυτό που αποκλείστηκε, γιατί απλά δεν βρέθηκε.
Το κάπως τεράστιο JDM Seiko DigiTuna.
& η αλήθεια είναι ότι εντοπίστηκε, αλλά σε λάθος χρώμα.
Το ολόλευκο που πέρασε από μπροστά μου το φοβήθηκα, γιατί είχα & στο παρελθόν λευκό τεράστιο ρολόι (GA-100B) & το άτιμο δύσκολα μπορούσε να φορεθεί.
Το χρυσαφί με την positive δεν βρέθηκε ποτέ, τόσους μήνες που το ψάχνω.
Οπότε πάμε στην εταιρία που ξέρει να φτιάχνει ψηφιακά ρολόγια.

1ο από το τέλος, δλδ #4, το full metal Casio
GMW-B5000D, το οποίο βρέθηκε σε JDM στα
€400.
Η υπερβολή & η εκκεντρικότητα σε 1 ρολόι.
Πόσο περίεργο, ένα αντικείμενο που έχει φτιαχτεί για να αντέχει σε κακουχίες, να έχει τόσο γυαλισμένο παρουσιαστικό, έτοιμο να γεμίσει γρατζουνιές.
Αυτή είναι & η μαγεία του.
Περισσότερο η τιμή είναι αυτό που με τραβάει μακριά (& το βάρος), πάρα οτιδήποτε άλλο.

#3 το φτωχό πλην τίμιο, solar CasiOak
GA-B2100.
Έχει κυριολεκτικά τα πάντα, τιμή (
€120), μέγεθος, δυνατότητες, διακριτικότητα.
Το τελευταίο είναι πλεονέκτημα?
Το CasiOak πέρασε ακόμα 2 φορές από τα χέρια μου & αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι 19 στις 20 φορές που θα άνοιγα το κουτί για να δω τι θα φορέσω, δεν επέλεγα αυτό.
Δεν έπεφτε το μάτι πάνω του, προσπάθησα να διορθώσω αυτό το πρόβλημα επιλέγοντας ένα πιο διαφορετικό χρώμα, αλλά η παρουσίαση της solar έκδοσης & η πλαστική αγκράφα (απίστευτο & όμως ιαπωνικό), με έκαναν να το δώσω σε 1 ημέρα.
Είμαι λιγάκι επιφυλακτικός για το μαύρο solar CasiOak, το κίτρινο το θεωρώ μάλλον εποχικό (καλοκαιρινό) ρολόι, οπότε δύσκολα & αυτό θα επιλεγεί.

Πάμε στους φιναλίστ & στο #2, με τo Pro-Trek
PRW-30.
Δεν το εντόπισα σε JDM (αν & δεν έχει τόση σημασία, αφού made in Ταϊλάνδη), από Ελλάδα υπάρχει στα
€250.
Πολλοί θα πούνε τι δουλειά έχει ένα protrek ανάμεσα σε g-shock.
Οι λόγοι είναι οι εξής: πολύ πιο ευανάγνωστο από αυτά, πιο σπάνιο & διαφορετικό, & με περισσότερες δυνατότητες (υψόμετρο, βαρόμετρο/θερμόμετρο, πυξίδα).
Οι δυνατότητες αυτές καθαυτές, κατά 99% δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ, όπως δεν θα χρησιμοποιηθεί & το bezel σε ένα καταδυτικό (χα).
Μόνο για παιχνίδι, μιλώντας πάντα για την δική μου περίπτωση.
Είναι πάντως & μια επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής όλο αυτό για την Casio, ειδικά σε τόσο μικρή κάσα.
Ξέχασα ότι παίρνει & κανονικά 22ρια λουράκια.
Protrek είχα & πιο παλιά & μάλιστα σε analog/digital (PRG-600).
& ενώ ήταν πολύ ευανάγνωστο & όμορφο, το μεγάλο μέγεθος & η ευπάθεια που είχε στα lugs (πλαστικά βιδωμένα πάνω στην κάσα...), με έκαναν να το δώσω.
Στο PRG-30, το μέγεθος είναι αρκετά μικρότερο (40ρι στο bezel) & τα (μεταλλικά) lugs, είναι πλέον ένα σώμα με το case back, ενώ & τα κουμπιά είναι μεταλλικά.
Τα analog/digital με αυτή τη (μικρή) κάσα & τα μεταλλικά lugs (PRW-50/60), ή δεν μπόρεσα να τα εντοπίσω, ή τα βρήκα αρκετά ακριβά.
Το ίδιο & για αυτά με τιτάνιο.
Η νεότερη έκδοσή τους (PRW-61), είναι πλέον με βιοπλαστικό, ακόμα & στο case back, οπότε μακριά.

& φτάσαμε στο #1, το Holy Grail των square G-Shock, το
GW-5000U.
Πάντοτε σε JDM & στα
€235.
Έχοντας την κλασική φόρμα του 1983, με μεταλλική κάσα, βιδωτό καπάκι & πλαστικό κέλυφος & με την προσθήκη solar (+ το καινούριο module), έχει ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα g-shock.
Ποιότητα (made in Japan), διαχρονικότητα, σωστό μέγεθος, σωστή τιμή, εκκεντρικότητα & διακριτικότητα (ωχ) συγχρόνως.
Square είχα & στο παρελθόν, όχι αυτής της κατηγορίας τιμής βέβαια.
Το 1ο (stealth black DW-5600BB) το έδωσα για να πάρω ηλιακό, bluetooth & positive (GW-B5600BC), αλλά το χρυσαφί δεν μου κάθισε καλά, ή μάλλον το χρυσαφί σε συνδιασμό με το πλαστικό, μου έβγαζε κάτι σε φτηνό.
Ουδέν κακό αμιγές καλού, αφού κράτησα το μπρασελέ (ελπίζω να ταιριάζει), έχω & αντάπτορες & bullbar, πλήρες σετ δλδ.
Όλο αυτό ακούγεται σαν σίγουρη αγορά.
Αλλά δεν ξέρω.
Κάτι με τραβάει στο Pro-Trek.
Ποια είναι η γνώμη σας?