Αποστολέας Θέμα: SEIKO SKX007 vs TUTIMA PACIFIC 677-01  (Αναγνώστηκε 18465 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
Απ: SEIKO SKX007 vs TUTIMA PACIFIC 677-01
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:42:49 μμ »
Μου αρέσει πολύ περισσότερο το Tutima. Είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου και ίσως δεν δικαιολογείται με αντικειμενικά κριτήρια (σχέση τιμής/ποιότητας).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:46:57 μμ »
Έχουμε ντέρμπυ εδώ!
Ψήφισα tutima.
Το ποιο θα αγοράσω τελικά είναι άλλο θέμα  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:49:39 μμ »
-Θοδωρη δεν μιλησα για προδιαγραφες αλλα για χρονομετρια.
Ουτε σε χρονομετρια ειναι ανωτερος ο 7s,μην τρελλαθουμε.
Ειχα αρκετα κατα καιρους κι ακομη εχω δυο.
Μπορει να σου κατσει καλα,αλλα μπορει να σου κατσει και +20 δευτερολεπτα.Να μου πεις για τον 6R15,παω πασο.

και θα θελα παρακαλω την εκτιμηση σου για το ποσο θα ειχε το Σεικο αν ελεγε swiss made.

Ηλια δεν ξερω,οπωσδηποτε κατω απο 500Ε.
Οπως σου εγραψα,swiss made ή οχι η τιμη που το τιμολογει η επισημη αντιπροσωπεια ειναι ρεαλιστικη.

ΥΓ.Δλδ ρε παιδια για να καταλαβω,επειδη το 007 ειναι τζαμπα μεσω νετ,δεν πρεπει να αγοραζουμε αλλα divers διοτι διπλα του ολα ειναι αδικαιολογητα ακριβα?
Συγνωμη αλλα δεν συμφωνω.Τo Tutima ειναι εξωφθαλμα καλυτερο ρολοι μεσα κι εξω κι αυτο δεν αλλαζει.Αν ειναι δικαιολογημενη ή αδικαιολογητη η διαφορα δεν με απασχολει,οταν θελεις καλυτερες προδιαγραφες και ποιοτητα αναποφευκτα το χερι μπαινει στην τσεπη βαθυτερα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:59:55 μμ »
Θοδωρη για την χρονομετρια αναφερω παραδειγματα απο 3 ατομα που τα 007 τους ειναι εξαιρετικα στο θεμα αυτο. (Εγω, Αλεξανδρος, Γιαννης)

Πιστευω πως θα ηταν περιπου στα 500 με 700 ευρω αν ηταν ελβετικο. Αυτη ειναι η δικη μου εκτιμηση. Στο ελβετικο πληρωνεις ευγενη καταγωγη οπως και να το κανουμε.

ναι συμφωνω πρεπει να μπαινει το χερι βαθεια στην τσεπη αλλα οχι και ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ. Δεν θα επρεπε να σε απασχολει μια χαοτικη διαφορα στην τιμη για ενα ρολοι οχι χαοτικα καλυτερο?

Και να σου πω και κατι αλλο. Το Σκουαλε 1521. Το μοντερνο. Με ζαφειρι κρυσταλλο, κορυφαια και ακρως ιστορικη κασα. Προσωπικοτητα οσο λιγα καταδυτικα γιατι εχει 580 δηλαδη μια διαφορα της ταξης των 400 ευρω απο το τουτιμα? Μηπως τελικα το Τουτιμα ειναι τελικα υπερτιμολογημενο για αυτο που ειναι?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 13:04:23 μμ »
Παιδιά επειδή η τιμή του 007 είναι τόσο δελεαστική που προκαλεί ζάλη και παρορμήσεις,
γι' αυτό έκανα την επισήμανση ότι ψηφίζουμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο.
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση η τιμή να επηρεάσει την ψηφοφορία.
Το ποιο είναι καλύτερο ρολόι όλοι ξέρουμε.
Το αν δικαιολογεί τα λεφτά του είναι επί τάπητος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 13:04:36 μμ »
Για να απαντήσω στη βασική ερώτηση, τα Tutima δε μου αρέσουν καθόλου. Δυσκολεύομαι να βρω και το παραμικρό όμορφο σημείο πάνω τους.
Στο 007 μου αρέσουν τα πάντα.

Στο θέμα προδιαγραφών, τιμής, χρονομετρίας κτλ, μου είναι αδύνατο να κάνω σύγκριση. Είτε η αγορά γίνει μέσω ίντερνετ, είτε μέσω του επίσημου δικτύου. Το 007 κοστίζει λιγότερο από τα μισά χρήματα. Η μηχανή του είναι 5-6 φορές φθηνότερη, απόλυτα ικανοποιητική για καθημερινή, σκληρή χρήση αλλά ως εκεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 13:11:55 μμ »
Ηλια ειναι αλλου επιπεδου μηχανες,πώς να το κανουμε.Να τα ισοπεδωσουμε ολα στο ονομα της Seiko?
Δεν με ενδιαφερει το αν το Tutima ειναι υπερτιμολογημενο,δεν ειμαι υποψηφιος αγοραστης.Αν το ηθελα θα το αγοραζα γιατι ενα ρολοι δεν ειναι μονο τεχνικα χαρακτηριστικα,ειναι και η εμφανιση και η γενικοτερη ελξη που σου ασκει.Ξερω ομως οτι ειναι συνολικα καλυτερο.Ο kkostas θα κρινει αν του κανει η τιμη του και αν θα προχωρησει στην αγορα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 13:18:15 μμ »
Ηλια ειναι αλλου επιπεδου μηχανες,πώς να το κανουμε.Να τα ισοπεδωσουμε ολα στο ονομα της Seiko?
Δεν με ενδιαφερει το αν το Tutima ειναι υπερτιμολογημενο,δεν ειμαι υποψηφιος αγοραστης.Αν το ηθελα θα το αγοραζα γιατι ενα ρολοι δεν ειναι μονο τεχνικα χαρακτηριστικα,ειναι και η εμφανιση και η γενικοτερη ελξη που σου ασκει.Ξερω ομως οτι ειναι συνολικα καλυτερο.Ο kkostas θα κρινει αν του κανει η τιμη του και αν θα προχωρησει στην αγορα.

Φυσικα και ειναι αλλου επιπεδου μηχανες Θοδωρη. Το ξερουμε. Δεν ισοπεδωνεται τιποτα στο ονομα της Σεικο. Απλα ανεφερα την χρονομετρια που ετυχε σε 3 007 να ξυριζει.
Θα επρεπε να σε ενδιαφερει γιατι δεν ειναι απλως υπερτιμολογημενο. Ειναι σουπερ ντουπερ Υπερτιμολογημενο. Για αυτο σου ανεφερα το παραδειγμα του συγχρονου και οχι του ΝΟΣ σκουαλε για αν σου αποδειξω ακριβως αυτη την υπερτιμολογηση.

Συμφωνω απολυτως μαζι σου για την εμφανιση και την ελξη που σου ασκει ενα ρολοι.

Φυσικα και θα κρινει ο Κωστας την αγορα, αυτος ειναι ο υποψηφιος αγοραστης. Απλα πρεπει σε ενα VS να αναφερονται ολες οι παραμετροι.

Φιλικα

Ηλιας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 13:28:03 μμ »

Φυσικα και ειναι αλλου επιπεδου μηχανες Θοδωρη. Το ξερουμε. Δεν ισοπεδωνεται τιποτα στο ονομα της Σεικο. Απλα ανεφερα την χρονομετρια που ετυχε σε 3 007 να ξυριζει.
Θα επρεπε να σε ενδιαφερει γιατι δεν ειναι απλως υπερτιμολογημενο. Ειναι σουπερ ντουπερ Υπερτιμολογημενο. Για αυτο σου ανεφερα το παραδειγμα του συγχρονου και οχι του ΝΟΣ σκουαλε για αν σου αποδειξω ακριβως αυτη την υπερτιμολογηση.

Συμφωνω απολυτως μαζι σου για την εμφανιση και την ελξη που σου ασκει ενα ρολοι.

Φυσικα και θα κρινει ο Κωστας την αγορα, αυτος ειναι ο υποψηφιος αγοραστης. Απλα πρεπει σε ενα VS να αναφερονται ολες οι παραμετροι.

Ηλια αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχουν πολλα ευρωπαικα καταδυτικα με αρχικη τιμη γυρω στο χιλιαρικο.Κι ολα εχουν πανω κατω ιδιες προδιαγραφες.
Γιατι το tutima να το ''κραζουμε'' δεν μπορω να καταλαβω,αφου δεν αποτελει εξαιρεση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 13:32:05 μμ »
Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία (2 αυτόματα έχω) μπορώ να πώ ότι πλέον δύσκολα θα ξαναπάρω ρολόι που να μην είναι γιαπωνέζικο (ιδιαίτερα seiko)...
Μπορεί οι ελβετοι-γερμανοί να έχουν ιστορικές εταιρείες αλλά οι διαφορές στην τιμή είναι αδικαιολόγητες.
Και εξηγούμαι: Συγκρίνω το LLD μου με το Seiko monster. Πραγματικά δεν μπορώ να βρώ πολλά πράγματα που να δικαιολογούν τα 1000ευρώ που τα χωρίζουν. Όσον αφορά τον μηχανισμό τους μπορεί στις προδιαγραφές να υπερτερεί ο ETA  αλλά σε χρονομετρία δεν πιάνει τον 7s26, ουτε και σε "smoothness" όταν ρυθμίζω την ώρα, ημερομηνία...( το ένα μου δίνει την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα μου μείνει στο χέρι, το άλλο οτι έχει ακόμα 20-30 χρόνια minimum)
Λατρεύω το longines μου αλλά νομίζω ότι είναι το τελευταίο μη γιαπωνέζικο ρολόι μου...

ΥΓ Το έχω συζητήσει και με άλλο μέλος και έχει τις ίδιες απόψεις (εκείνος κάτοχος σαφώς περισσότερων ρολογιών)...

Στάμο τα έχω και τα 2.
Κανένα δεν μου δίνει την εντύπωση ότι θα μου μείνει στο χέρι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 14:01:11 μμ »
Δεν ξέρω αν έπεσα στην περίπτωση (ή είναι η ιδέα μου-πράγμα που δεν νομίζω) αλλά κατά τη διάρκεια ρύθμισης της ώρας το σέικο μου δίνει την εντύπωση αρκετά στιβαρότερης κατασκευής μηχανισμού.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 14:57:01 μμ »
seiko γιατι το  tutima σχεδιαστικα ερχεται απο αλλη δεκαετια,ειναι αρκετα μικρο,αποψη μου .

υ.γ

απο τεχνικης πλευρας tutima
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 15:02:10 μμ »
kkostas:

αυτο το εχεις δει?

43X13,30 atm

DI 300

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 15:19:37 μμ »
Σχεδιαστικά και μόνο θα απαντήσω γιατί από τεχνικής και οικονομικής πλευράς δεν υπάρχει σύγκριση.

Αν και καταδυτικά και τα δυο,ακολουθούν διαφορετικές σχολές.Το skx είναι το κλασσικό καταδυτικό σχέδιο της Seiko,περίπου το ίδιο σχέδιο μπορείς να το βρεις και σε άλλα ρολόγια της εταιρίας ίσως και αλλού.Σχεδιαστικά λοιπόν δεν έχει καμία καινοτομία απλά κερδίζει στην τιμή και ότι είναι Seiko και δεν χαλάει.

Το Tutima είναι διαφορετικής νοοτροπίας.Εχει ένα πιο λιτό και στρατιωτικό χαρακτήρα.Μinimal dial,beadblasted,χωρίς lugs και με τον κλασσικό πορτοκαλί δευτερολεπτοδείκτη.

Πέρα λοιπόν από την τιμή που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας πρέπει να δείς φίλε Κώστα για ποια χρήση το θέλεις.Το Seiko είναι πιο all around,στο Tutima θα περιοριστείς σε casual χρήσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 15:20:43 μμ »
seiko γιατι το  tutima σχεδιαστικα ερχεται απο αλλη δεκαετια,ειναι αρκετα μικρο,αποψη μου .

υ.γ

απο τεχνικης πλευρας tutima

george και τα 2 σχεδιαστικά από άλλη δεκαετία έρχονται.
Και γι' αυτό τα γουστάρω.
Το tutima αγαπητέ είναι 43αρι.
Καθόλου μικρό.
Μην μπερδεύεσαι, η μοντιφα του φίλου σου είναι το 40αρι προηγούμενο μοντέλο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions