Αποστολέας Θέμα: SEIKO SKX007 vs TUTIMA PACIFIC 677-01  (Αναγνώστηκε 18462 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

kkostas

• Επισκέπτης
SEIKO SKX007 vs TUTIMA PACIFIC 677-01
« στις: Ιανουάριος 15, 2012, 10:55:48 πμ »
Επόμενή μου αγορά ένα από τα δύο.
Κοινά Χαρακτηριστικά: diver, στεφάνη, ατσάλι, μπρασελέ, 200m αδιάβροχα, day-date, μαύρο dial, vintage κάσες.
Χαώδης διαφορά στην τιμή: α)    007: 140-145 ευρώ συνολικό κόστος από τα γνωστά sites.
                                             β) Pacific: 950 ευρώ +μεταφορικά απευθείας από την Tutima
                                                             ή 750 ευρώ +μεταφορικά από άλλους πωλητές.

Η Tutima δεν αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η Seiko είναι η Seiko, με ότι συνεπάγεται και αυτό.
Τα 750 ευρώ είναι και το ταβάνι του ποσού που θέλω να διαθέσω.
Και τα δύο μου αρέσουν πολύ.
Το ένα πιο diver, το άλλο πιο military.
Η έλλειψη lugs του Pacific το καθιστά πιο ιδιαίτερο, η τιμή του 007 απλά δεν παίζεται.

Παραθέτω φώτος:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παραπάνω ψηφοφορία είναι για το ποιο σας αρέσει περισσότερο.
                  Για το ποιο θα αγοράζατε τελικά παρακαλώ να τοποθετηθείτε με τα σχόλιά σας.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2012, 12:16:02 μμ από kkostas »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
Απ: SEIKO SKX007 vs TUTIMA PACIFIC 677-01
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 11:09:09 πμ »
Μου αρεσουν και τα 2.

Το Τουτιμα ειναι πολυ πιο ακριβο, δεν νομιζω οτι υπαρχει χαωτικη διαφορα στην ποιοτητα οπως επισης και στην χρονομετρια και επειδη εχω συνδεσει την τουτιμα με αεροπορικες κατασκευες και την λεμανια θα δυσκολευομουν να παρω καταδυτικο της ρολοι. Υπερεχει στο πιο κλασσικο και αυστηρο dial που μου αρεσει λιγο περισσοτερο απο του Σεικο.

Το Σεικο ειναι πραγματικα κλεψια. Κλεβεις την Σεικο στα 145 ευρω. Ειναι ποιοτικοτατο και δεν νομιζω να υστερει σε τιποτα απο το Τουτιμα. Οι χρονοι που κραταει ειναι γεια σας, η κασα του ειναι πιο ωραια κατα την προσωπικη μου αποψη απο αυτη του τουτιμα.

Θα αγοραζα φυσικα το σεικο και θα κρατουσα καβατζα τα υπολοιπα για το κατσαρολιο....... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 11:14:50 πμ »
Μου αρεσουν και τα 2.

Το Τουτιμα ειναι πολυ πιο ακριβο, δεν νομιζω οτι υπαρχει χαωτικη διαφορα στην ποιοτητα οπως επισης και στην χρονομετρια και επειδη εχω συνδεσει την τουτιμα με αεροπορικες κατασκευες και την λεμανια θα δυσκολευομουν να παρω καταδυτικο της ρολοι. Υπερεχει στο πιο κλασσικο και αυστηρο dial που μου αρεσει λιγο περισσοτερο απο του Σεικο.

Το Σεικο ειναι πραγματικα κλεψια. Κλεβεις την Σεικο στα 145 ευρω. Ειναι ποιοτικοτατο και δεν νομιζω να υστερει σε τιποτα απο το Τουτιμα. Οι χρονοι που κραταει ειναι γεια σας, η κασα του ειναι πιο ωραια κατα την προσωπικη μου αποψη απο αυτη του τουτιμα.

Θα αγοραζα φυσικα το σεικο και θα κρατουσα καβατζα τα υπολοιπα για το κατσαρολιο....... ;)

Η λογική ακριβώς αυτό επιτάσσει.
Να "κλέψω" την Seiko.
Την καρδιά όμως μου την έχει κλέψει η κάσα της Tutima, η οποία θέλει να μου κλέψει και το πορτοφόλι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 11:16:40 πμ »
Το Tutima ειναι ποιοτικοτερο ρολοι με καλυτερη μηχανη(ΕΤΑ 2836 αν δεν κανω λαθος).
Εμφανισιακα με κερδιζει το Seiko.
Θα αγοραζα πρωτα το Τουτιμα και το Seiko αργοτερα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 11:21:23 πμ »
Το Tutima ειναι ποιοτικοτερο ρολοι με καλυτερη μηχανη(ΕΤΑ 2836 αν δεν κανω λαθος).
Εμφανισιακα με κερδιζει το Seiko.
Θα αγοραζα πρωτα το Τουτιμα και το Seiko αργοτερα.

Ρίξε κι ένα ψήφο αν θες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

pontioz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 11:29:45 πμ »
007...

Αυτό το Tutima μου αρέσει μόνο σε PVD.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 11:31:50 πμ »
Το Tutima ειναι ποιοτικοτερο ρολοι....
.

Θοδωρη που πιστευεις οτι ειναι ποιοτικοτερο το Τουτιμα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 11:44:42 πμ »

Σε πολλα σημεια φιλε και ειναι λογικο,πχ:
-Μηχανισμος που ειναι ποιοτικοτερος απο τον 7s με ανωτερες προδιαγραφες(αλλο ζητημα η αξιοπιστια ή η συντηρηση)
-Η στεφανη του SKX ειναι αλουμινενια και γι'αυτο σκαβεται-στραβωνει ευκολα.Του toutima ειναι πιο συμπαγης και ατσαλινη.
-Κρυσταλλο Ζαφειρι
-Μασιφ μπρασελε
-Οι δεικτες και το καντραν δειχνουν οπως σε ακριβοτερο ρολοι
-Εχει ωραιο blasted φινιρισμα που κι αυτο εχει κοστος.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 11:51:03 πμ »

Σε πολλα σημεια φιλε και ειναι λογικο,πχ:
-Μηχανισμος που ειναι ποιοτικοτερος απο τον 7s με ανωτερες προδιαγραφες(αλλο ζητημα η αξιοπιστια ή η συντηρηση)
-Η στεφανη του SKX ειναι αλουμινενια και γι'αυτο σκαβεται-στραβωνει ευκολα.Του toutima ειναι πιο συμπαγης και ατσαλινη.
-Κρυσταλλο Ζαφειρι
-Μασιφ μπρασελε
-Οι δεικτες και το καντραν δειχνουν οπως σε ακριβοτερο ρολοι
-Εχει ωραιο blasted φινιρισμα που κι αυτο εχει κοστος.

Δεν ξερω αν ειναι ποιοτικοτερος ο μηχανισμος, παντως εγω τους χρονους που εχω δει απο το Σεικο δυσκολευομαι να τους πιστεψω.
Σε πολλα ακριβοτερα ρολογια ειναι η στεφανη αλουμινενια.
Για το καντραν και το φινιρισμα συμφωνω.

Πιστευεις οτι ολα αυτα δικαιολογουνται απο την διαφορα των 800 ευρω που χωριζει αυτα τα δυο ρολογια?

Και επισης απαντησε μου σε παρακαλω αν το 007 ειχε ενα ονομα οπως Breitling (swiss made) η Τουτιμα (German Made) και ηταν ακριβως το ιδιο ρολοι ποσο θα ηταν τιμολογημενο κατα την αποψη σου?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:11:49 μμ »

Δεν ξερω αν ειναι ποιοτικοτερος ο μηχανισμος, παντως εγω τους χρονους που εχω δει απο το Σεικο δυσκολευομαι να τους πιστεψω.
Σε πολλα ακριβοτερα ρολογια ειναι η στεφανη αλουμινενια.
Για το καντραν και το φινιρισμα συμφωνω.

Πιστευεις οτι ολα αυτα δικαιολογουνται απο την διαφορα των 800 ευρω που χωριζει αυτα τα δυο ρολογια?

Ηλια ο μηχανισμος του Toutima βασει προδιαγραφων ειναι ποιοτικοτερος,αυτο δεν ειναι υποκειμενικο αλλα αντικειμενικο.Δεν μπορουμε να εξισωσουμε τον πιο ''φθηνο'' μηχανισμο της Seiko με εναν αρκετα καλο ελβετικο μηχανισμο οπως η 2836.
Η στεφανη αλουμινιου εχει μειονεκτηματα σε σχεση με την ατσαλινη,τοσο σε αισθηση οσο και σε αντοχη.Δωσε την σε ενα τεχνιτη να στην αφαιρεσει 4-5 φορες και μετα θα την παρεις στο χερι αφου θα εχει στραβωσει και δεν θα καθεται καλα και θα εχει τζογο.Το εχω δει σε πολλα Seiko,θελει προσοχη στην αφαιρεση απο ατομο που ξερει τα χουγια της.
Η διαφορα τιμης δεν δικαιολογειται αλλα στα ρολογια πολυ συχνα πληρωνουμε αρκετα χρηματα για να παρουμε λιγο καλυτερο ρολοι.
Το Seiko εχει ανυπερβλητο VFM,αυτο ειναι γεγονος.

Παράθεση
Και επισης απαντησε μου σε παρακαλω αν το 007 ειχε ενα ονομα οπως Breitling (swiss made) η Τουτιμα (German Made) και ηταν ακριβως το ιδιο ρολοι ποσο θα ηταν τιμολογημενο κατα την αποψη σου?
Η τιμη των Skx στους επισημους πωλητες  ειναι 360-400Ε.Νομιζω ειναι ρεαλιστικη.
''Κλεψια'' ειναι οταν το αγοραζουμε απο το ιντερνετ 150Ε  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:30:45 μμ »
-Θοδωρη δεν μιλησα για προδιαγραφες αλλα για χρονομετρια. Το ξερω οτι η 2836 ειναι καλυτερη στα χαρτια μηχανη. και για να μην πουμε πως ετυχε το δικο μου να κραταει χρονους. Ας ρωτησουμε τους συμφορουμιτες Bost, Syzo που εχουν 007 να μας που για την χρονομετρια.
-Η στεφανη αλουνινιου εχει μειονεκτηματα. Συμφωνω μαζι σου. Και αλλα πολυ ακριβοτερα ρολογια ομως εχουν στεφανη αλουμινιου δεν εχω ακουσει εκει κανεναν να διαμαρτυρεται.
-Μιλαμε για 800 ευρω Θοδωρη, οχι μια απλη διαφορα...... (παιρνεις ενα καλο 6105, παιρνεις μεταχειρο Ζιν, λετζεντ Νταιβερ μεταχειρο, κτλ κτλ)

οσο για την τιμη των Σεικο. Η τιμη στου ελληνες επισημους πωλητες ειναι στα 300 με 270 ευρω μετρητοις. Μιλαμε παλι για μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα 950.

και θα θελα παρακαλω την εκτιμηση σου για το ποσο θα ειχε το Σεικο αν ελεγε swiss made.

Και το τουτιμα ειναι ενα εξαιρετικο ρολοι, δεν αντιλεγω. Εχει καποια πλεονεκτηματα εναντι του 007 ομως αυτα επ ουδενι δεν δικαιολογουνται απο την χαοτικη διαφορα της τιμης. Κλασσικη περιπτωση υπεραξιας λογω καταγωγης  ;)

Ευχαριστω
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2012, 12:35:18 μμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:34:14 μμ »
Σίγουρα το tutima έχει ανώτερες προδιαγραφές.
Δεν δικαιολογείται όμως η διαφορά τιμής.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:34:58 μμ »
skx, το tutima δε μαρέσει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:39:49 μμ »
Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία (2 αυτόματα έχω) μπορώ να πώ ότι πλέον δύσκολα θα ξαναπάρω ρολόι που να μην είναι γιαπωνέζικο (ιδιαίτερα seiko)...
Μπορεί οι ελβετοι-γερμανοί να έχουν ιστορικές εταιρείες αλλά οι διαφορές στην τιμή είναι αδικαιολόγητες.
Και εξηγούμαι: Συγκρίνω το LLD μου με το Seiko monster. Πραγματικά δεν μπορώ να βρώ πολλά πράγματα που να δικαιολογούν τα 1000ευρώ που τα χωρίζουν. Όσον αφορά τον μηχανισμό τους μπορεί στις προδιαγραφές να υπερτερεί ο ETA  αλλά σε χρονομετρία δεν πιάνει τον 7s26, ουτε και σε "smoothness" όταν ρυθμίζω την ώρα, ημερομηνία...( το ένα μου δίνει την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα μου μείνει στο χέρι, το άλλο οτι έχει ακόμα 20-30 χρόνια minimum)
Λατρεύω το longines μου αλλά νομίζω ότι είναι το τελευταίο μη γιαπωνέζικο ρολόι μου...

ΥΓ Το έχω συζητήσει και με άλλο μέλος και έχει τις ίδιες απόψεις (εκείνος κάτοχος σαφώς περισσότερων ρολογιών)...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2012, 12:43:58 μμ από Stamos »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 15, 2012, 12:40:09 μμ »
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ότι ψηφίζετε ποιο σας αρέσει περισσότερο.
Για το ποιο θα αγοράζατε τελικά, με τα σχόλια σας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions