Ραδιο-ελεγχόμενο που πρέπει να αλλάζεις μπαταρία ?
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Δεν είναι βλαμμένοι οι Γερμανοί λολ,
υπάρχει λόγος. Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ πάντως πριν αρχίσω να ψάχνω το ρολόι.
1. Ο μηχανισμός του (J101.65)
έχει HAQ μέσα στα 8 δευτερόλεπτα τον χρόνο, world time με γρήγορη αλλαγή ζώνης από την κορώνα και perpetual calendar έως το έτος 2400(!?), οπότε δεν χρειάζεται συγχρονισμό κάθε μέρα. Τώρα θα μου πεις...γιατί έβαλαν οι κόπανοι HAQ σε ραδιελεγχόμενο...well, το έκαναν γιατί μπορούσαν!

2. Σε αντίθεση με άλλα ρολόγια που το έχουν στο αυτόματο, το sleep mode του Γερμανού είναι
και toggled με κουμπί. Oπότε γλυτώνεις μπαταρία κατά βούλησιν.
3. Η CR1025 που χρησιμοποιεί είναι rated για 2 (δύο) έτη με καθημερινή χρήση του συγχρονισμού με Γερμανία. Αν την απενεργοποιήσεις το διάστημα μεγαλώνει δραματικά. Και κάνει και μισό ευρώ οπότε και κάθε δύο χρόνια να θέλεις αλλαγή...δεν θα πέσουν τα καράβια όξω. Να σημειωθεί επίσης πως ο δείκτης δευτερολέπτων στο ρολόι κινείται
δύο φορές κάθε δευτερόλεπτο, όχι μια.
Προχώ οι γερμανοί. Βέβαια, για αυτούς που το άγχος ξεπερνάει την λογική βγάζουν και το Max Bill σε Mega+Solar τιτάνιο.

Σκεφτόμουν να το βάλω αυτό στο συγκριτικό, αλλά είναι λίγο ακριβότερο (άλλη κατηγορία τιμής) και κατά την γνώμη μου το Meister έχει πιο όμορφο καντράν και κώλο (σε αυτή την εκδοχή, το Max Bill auto είναι άλλη συζήτηση).