Αποστολέας Θέμα: Γερμανός vs Ιάπωνα  (Αναγνώστηκε 4093 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
Απ: Γερμανός vs Ιάπωνα
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 01, 2022, 08:28:14 πμ »
Ραδιο-ελεγχόμενο που πρέπει να αλλάζεις μπαταρία ?

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Δεν είναι βλαμμένοι οι Γερμανοί λολ, υπάρχει λόγος. Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ πάντως πριν αρχίσω να ψάχνω το ρολόι.

1. Ο μηχανισμός του (J101.65) έχει HAQ μέσα στα 8 δευτερόλεπτα τον χρόνο, world time με γρήγορη αλλαγή ζώνης από την κορώνα και perpetual calendar έως το έτος 2400(!?), οπότε δεν χρειάζεται συγχρονισμό κάθε μέρα. Τώρα θα μου πεις...γιατί έβαλαν οι κόπανοι HAQ σε ραδιελεγχόμενο...well, το έκαναν γιατί μπορούσαν!  :D

2. Σε αντίθεση με άλλα ρολόγια που το έχουν στο αυτόματο, το sleep mode του Γερμανού είναι και toggled με κουμπί. Oπότε γλυτώνεις μπαταρία κατά βούλησιν.

3. Η CR1025 που χρησιμοποιεί είναι rated για 2 (δύο) έτη με καθημερινή χρήση του συγχρονισμού με Γερμανία. Αν την απενεργοποιήσεις το διάστημα μεγαλώνει δραματικά. Και κάνει και μισό ευρώ οπότε και κάθε δύο χρόνια να θέλεις αλλαγή...δεν θα πέσουν τα καράβια όξω. Να σημειωθεί επίσης πως ο δείκτης δευτερολέπτων στο ρολόι κινείται δύο φορές κάθε δευτερόλεπτο, όχι μια.

Προχώ οι γερμανοί. Βέβαια, για αυτούς που το άγχος ξεπερνάει την λογική βγάζουν και το Max Bill σε Mega+Solar τιτάνιο.

Σκεφτόμουν να το βάλω αυτό στο συγκριτικό, αλλά είναι λίγο ακριβότερο (άλλη κατηγορία τιμής) και κατά την γνώμη μου το Meister έχει πιο όμορφο καντράν και κώλο (σε αυτή την εκδοχή, το Max Bill auto είναι άλλη συζήτηση).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 01, 2022, 11:27:44 πμ »
Dante,θα αγοράσεις?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 01, 2022, 11:30:02 πμ »
Dante,θα αγοράσεις?

Πάντα για αυτό ανεβάζω VS threads. Ψήνομαι για τον Γερμανό, αλλά έχω και στο πιστόλι ένα άλλο. Επίσης, καραδοκώ στο idealo για μικρή μείωση τιμής (μακάρι να το βγάλει ο Unger μέσα στον Γενάρη). 'ίδωμεν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 01, 2022, 11:55:42 πμ »
Ρωτάω για έναν απλό λόγο,κανείς ωραίες παρουσιάσεις
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 01, 2022, 12:15:26 μμ »
Α φχαριστώ..απλά ψάχνω αρκετά το αγροτεμάχιο που θέλω να πάρω. Συνήθως βάζω VS γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω (μπλοκάρω δλδ μετά από την έρευνα) και πάντα τρίτες γνώμες με ξεμπλοκάρουν αμέσως. Για παράδειγμα, το comment του Κοντινού εδώ πως πραγματικά δεν αξίζει ιδιαίτερα το LE σε αυτό το citizen ανεξαρτήτως τεμαχίων, μιας και είναι κοντά στα άλλα της σειράς/δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Απολύτως αληθές, δεν το σκεφτόμουν καν με αυτή την σκοπιά.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
kontinos,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 01, 2022, 12:18:31 μμ »
Τίποτα,εσύ θα το γράψεις  ;D
friendly
0
funny
1
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Dante80,
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 01, 2022, 13:45:43 μμ »
Ρωτάω για έναν απλό λόγο,κανείς ωραίες παρουσιάσεις

+100000
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Dante80,
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος stelios029

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 01, 2022, 14:29:38 μμ »
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Μεταξύ των 2, και εγώ στον Γερμανό θα πήγαινα, καθαρά για αισθητικούς λόγους.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 01, 2022, 15:37:36 μμ »
Δεν είναι βλαμμένοι οι Γερμανοί λολ, υπάρχει λόγος. Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ πάντως πριν αρχίσω να ψάχνω το ρολόι.

1. Ο μηχανισμός του (J101.65) έχει HAQ μέσα στα 8 δευτερόλεπτα τον χρόνο, world time με γρήγορη αλλαγή ζώνης από την κορώνα και perpetual calendar έως το έτος 2400(!?), οπότε δεν χρειάζεται συγχρονισμό κάθε μέρα. Τώρα θα μου πεις...γιατί έβαλαν οι κόπανοι HAQ σε ραδιελεγχόμενο...well, το έκαναν γιατί μπορούσαν!  :D

2. Σε αντίθεση με άλλα ρολόγια που το έχουν στο αυτόματο, το sleep mode του Γερμανού είναι και toggled με κουμπί. Oπότε γλυτώνεις μπαταρία κατά βούλησιν.

3. Η CR1025 που χρησιμοποιεί είναι rated για 2 (δύο) έτη με καθημερινή χρήση του συγχρονισμού με Γερμανία. Αν την απενεργοποιήσεις το διάστημα μεγαλώνει δραματικά. Και κάνει και μισό ευρώ οπότε και κάθε δύο χρόνια να θέλεις αλλαγή...δεν θα πέσουν τα καράβια όξω. Να σημειωθεί επίσης πως ο δείκτης δευτερολέπτων στο ρολόι κινείται δύο φορές κάθε δευτερόλεπτο, όχι μια.

Προχώ οι γερμανοί. Βέβαια, για αυτούς που το άγχος ξεπερνάει την λογική βγάζουν και το Max Bill σε Mega+Solar τιτάνιο.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Σκεφτόμουν να το βάλω αυτό στο συγκριτικό, αλλά είναι λίγο ακριβότερο (άλλη κατηγορία τιμής) και κατά την γνώμη μου το Meister έχει πιο όμορφο καντράν και κώλο (σε αυτή την εκδοχή, το Max Bill auto είναι άλλη συζήτηση). (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Κάτι ξέρουν εκεί στην Junghans και δίνουν και HAQ και μπράβο τους !!!
Μεγαλύτερη παπαριά απο τα "ραδιοελεγχόμενα" ρολόγια δεν υπάρχει......
Η "εμπειρία χρήσης" ενός ρολογιού πάει σε άλλο επίπεδο με δαυτα : να ψάχνεις στους χάρτες εάν είσαι στα όρια κάλυψης του ραδιοπομπου, να ψάχνεις να βρεις την σωστή θέση για να πιάνει το σήμα το ρολόι ( στο μπαλκόνι, δίπλα στο παράθυρο, στο πατάρι, στον ακάλυπτο, κτλ....), να ξυπνάς το πρωί με το "άγχος" συγχρονισε/δεν συγχρονισε"........
Και εάν είσαι απο τους άτυχους που στην περιοχή σου δεν φτάνει το σήμα, να ψάχνεις εφαρμογές και "μαντζουνια" για να συγχρονίσει το ρολόι.....

Ωραία πράγματα........
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions