Αποστολέας Θέμα: Σήμερα δοκίμασα...  (Αναγνώστηκε 12820 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
Σήμερα δοκίμασα...
« στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 20:01:17 μμ »
Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, είχε έρθει η ώρα να κάνω μια βόλτα για να δοκιμάσω διάφορα ρολόγια στον καρπό.
Το θέμα ήταν "«επώνυμα» σπορτ ρολόγια για καθημερινή χρήση". Έτσι λοιπόν, άφησα κάρτες και λοιπές χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις σπίτι προς αποφυγή ατυχών συμβάντων :D :D και ξεκίνησα.

Πολλά ρολόγια είτε αδικούνται κατάφορα είτε προκαλούν παράφορα στις φωτογραφίες, ενώ η πραγματικότητα μπορεί να είναι μέχρι και τελείως διαφορετική. Και σήμερα πάλι επιβεβαιώθηκε ακριβώς αυτό...

Πάμε λοιπόν...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Σήμερα δοκίμασα...
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 20:07:21 μμ »
Tissot Tradition G15.561 Black

Model No: T063.637.16.057.00
Movement: Quartz Battery, Calibre G15.561
Case Material: Stainless Steel
Case Width: 42mm
Dial: Black
Water Resistance: 30m
Bracelet/Strap: Black Leather
Clasp: Folding Clasp
Bezel: Fixed
Chronograph: No
Date: Perpetual Calendar Dial
Manufacture Waranty: 2 Years

Όταν το είχα πρωτοδεί στο internet μου είχε φανεί πολύ όμορφο και ιδιαίτερο και βασικός στόχος της σημερινής βόλτας ήταν να το δοκιμάσω. Και μάλιστα, ήμουν τόσο θετικά προκατειλημμένος, που πίστευα πως επιτέλους θα απολαύσω στο χέρι μου ένα αέναο ημερολόγιο σε τιμή σοκ! Φευ! Έμεινα με το σοκ...

Για να είμαι ειλικρινής, είναι προσεγμένο στις λεπτομέρειές του, το φινίρισμα, τη μπούκλα κλπ, αλλά τελικά μου άφησε μια πιο «φτηνή» αίσθηση ως σύνολο. Περιέργως, με παρεξένεψε το ότι ήταν αρκετά ελαφρύ και για κάποιο λόγο μέτρησε αρνητικά στην εντύπωσή μου. Επίσης, οι δείκτες ώρας και λεπτών ήταν μεγάλη απογοήτευση. Δυστυχώς δεν υπήρχε διαθέσιμο με το λευκό dial και το καφέ λουράκι, το οποίο μάλλον θα έδειχνε πιο όμορφο συνολικά. Και πάλι όμως, νομίζω πως δεν θα άλλαζε σημαντικά η γνώμη μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2011, 21:49:35 μμ από damokles »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 20:13:45 μμ »
Μετά το Tissot, ήρθε η ώρα να ανέβουμε κατηγορία και να καταπιαστούμε με το θέμα της ημέρας, όπερ και δοκιμάστηκαν τα κάτωθι:

1) Omega Moonwatch 3570.50
2) Omega Speedmaster 311.30.42.30.01.003 (40th anniversary)
3) Breitling Superocean Steelfish
4) Breitling Superocean Heritage Chrono Limited Green Edition
5) Breitling Blackbird blacksteel limited edition
6) Longines Hydroconquest 47mm
7) Baume et Mercier Capeland
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2011, 20:47:23 μμ από damokles »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 20:24:15 μμ »
1) Omega Speedmaster Moonwatch 3570.50

Ήταν η πρώτη φορά που φόρεσα στον καρπό μου αυτό το θρυλικό ρολόι και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι από τα ελάχιστα ρολόγια με προσωπικότητα. Το φοράς και φωνάζει "παρόν!". Έχουν γραφτεί gigabytes για αυτό, οπότε θα περιοριστώ στο να υποβάλω τα σέβη μου και να δηλώσω ότι απλά κάποια στιγμή θα φύγουμε παρέα από κάποιο κατάστημα  :). Από όσα φόρεσα σήμερα ήταν το μόνο που το κοιτούσα κλεφτά ακόμα κι όταν δοκίμαζα τα διόλου ευκαταφρόνητα άλλα ρολόγια. Δούλευε υποσυνείδητα η ιστορία που το ακολουθεί; Το πόσο όμορφα καθόταν στον καρπό; Η αίσθηση του μπρασελέ του; Μάλλον όλα μαζί. Τιμή στα 3.500€ αρχική και με την... δέουσα έκπτωση ανεβαίνει πρώτο στην wish-list.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2011, 21:51:53 μμ από damokles »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 20:28:43 μμ »
2) Omega Speedmaster 311.30.42.30.01.003 (Apollo 15 40th anniversary edition)

Εδώ λίγο τα χαλάμε με την Omega... Limited edition μάλλον για λόγους marketing. Σαφώς προτιμώ το original moonwatch αν πρόκειται να δώσω χρήματα για moonwatch. Ωραία προσθήκη οι χρωματιστές λεπτομέρειες καθότι αρκετά διακριτικές, αλλά τελικά νομίζω ότι δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στο original. Όπως λένε, "ωραίο αλλά δεν μ'αρέσει"
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 20:46:54 μμ »
3) Breitling Superocean Steelfish

Caliber:         Breitling 17   
Movement:      Selfwinding mechanical
Power reserve:   min. 40 hours   
Vibration:         28 800 v.p.h
Jewel:         25 jewels   
Calendar:         Dial aperture
Case:         Steel   
Water resistance:   2000 m (6,600 ft)
Bezel:         Unidirectional, ratcheted   
Crown:         Screw-locked, two gaskets
Back:         Screwed in   
Crystal:         Cambered sapphire, glareproofed both sides
Diameter:         44,00 mm   
Thickness:      16.10 mm
Weight (without strap):   122.50 gr.   
Interhorn width:   22/20 mm

Όμορφο sport ρολόι και σχετικά διακριτικό με τα 44mm του να μην φαίνονται τόσο λόγω της στεφάνης όσο και της συνολικής σχεδίασης της κάσας. Δυστυχώς περιορίστηκα στο λευκό dial μιας και η έκδοση με μαύρο ή μπλε δεν ήταν διαθέσιμη εκείνη τη στιγμή. Θα προτιμούσα να το δοκιμάσω στις άλλες εκδόσεις καθώς και στην έκδοση με μαύρο dial και μαύρο καουτσούκ λουράκι. Πιστεύω πως η τελευταία είναι μάλλον αυτή που αναδεικνύει απόλυτα τον sport προσανατολισμό αυτού του μοντέλου.

Γενικά, ποιότητα Breitling με ό,τι αυτό συνεπάγεται και τελικά, μία πολύ καλή πρόταση σε αρχική τιμή περίπου στα 2.800€
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 21:08:43 μμ »
4) Breitling Superocean Heritage Chrono Limited Green Edition

Εδώ σκαλώσαμε λίγο. Χορταστικά 46mm με καθαρές γραμμές στο dial, άψογο φινίρισμα κι ένα υπέροχο βαθύ πράσινο στη στεφάνη. Μεγάλο ρολόι μεν, αλλά είναι τέτοια η καμπύλη που σχηματίζουν τα lugs, που τελικά το ρολόι κάθισε απίστευτα αναπαυτικά στον καρπό μου. Ρολόι που λόγο μεγέθους σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο, ωστόσο είναι μάλλον πιο κυριλέ από όσο θα ήθελε να χαρακτηρίζεται. Το καουτσούκ λουρί μόνο προσδίδει τη δέουσα σπορτίφ νότα, ωστόσο, με το mesh αναδεικνύεται νομίζω όλος ο χαρακτήρας του. Γενικά πολύ όμορφο ρολόι που θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, αν δεν είχα ήδη ένα πολύ καλό χρονογράφο, αφού "παίζοντας" μεταξύ καουτσούκ και mesh μπορεί κάλλιστα να σταθεί ως sport αλλά και ως dress.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2011, 22:06:56 μμ από damokles »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 21:19:02 μμ »
5) Breitling Blackbird blacksteel limited edition

Το ρολόι αυτό το είχα ξαναδοκιμάσει πριν περίπου 6 μήνες και τώρα απλά επιβεβαίωσα το πόσο μου άρεσε. 44mm, μαύρο ματ φινίρισμα και γενικά sport και άγριο look. Σχεδίαση, όγκος και χρωματικές αντιθέσεις μεταξύ του μαύρου και των κόκκινων λεπτομερειών που προσελκύουν το βλέμμα. Και αυτό το Breitling έκατσε θαυμάσια στον καρπό μου αν και η τσουχτερή τιμή του (6.200€ περίπου αρχική) δεν αφήνει πολλά περιθώρια για όνειρα  :(

Από όσα δοκίμασα σήμερα, ήταν το απόλυτο sport ρολόι βάση των χαρακτηριστικών που έψαχνα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 21:24:21 μμ »
Δαμοκλη,μια χαρα περασες σημερα

Συμφωνω με τις παρατηρησεις σου για ολα τα μοντελα,κι επισης συμφωνω οτι το Blackbird Black Steel ειναι ολα τα λεφτα,αλλα πανακριβο δυστυχως!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 21:38:21 μμ »
Ωραία πέρασε η μέρα Γιώργο  :)
Κρατάω το "Γενικά, ποιότητα Breitling" που τελικά δεν την αμφισβητεί κανείς, ακόμα και αν δεν είναι φίλος της εταιρείας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 21:42:18 μμ »
6) Longines Hydroconquest

47mm  ??? ??? ???

ΟΚ... Βρέθηκα ξαφνικά με το Big Ben στο χέρι  :D :D

Όπως το φόρεσα το έβγαλα. Όμορφο μεν, άψογο φινίρισμα αλλά υπερβολικά τεράστιο για τα γούστα μου... Επόμενοοοοοοοοοος...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 21:47:57 μμ »
7) Baume et Mercier Capeland

Το φορέσαμε κι αυτό... Όμορφο, κομψό ρολόι, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο sport. Ειδικά με το δερμάτινο λουράκι (όχι ότι βγαίνει και με άλλο...), είναι περισσότερο dress ρολόι. Η αντίθεση μαύρου-κόκκινου είναι πολύ ωραία και ισορροπημένη, ωστόσο με τα χρήματα που ζητάει (περίπου 4000€ αρχική νομίζω), μάλλον θα κοιτούσα αλλού  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 22:01:53 μμ »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2011, 22:06:27 μμ από damokles »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 22:03:46 μμ »
Δαμοκλή αν είχες ότι λεφτά χρειαζόταν για άμεση αγορά σήμερα, με το χέρι στη καρδιά ποιό θα έπαιρνες;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 18, 2011, 23:20:13 μμ »
Ωραία πέρασε η μέρα Γιώργο  :)
Κρατάω το "Γενικά, ποιότητα Breitling" που τελικά δεν την αμφισβητεί κανείς, ακόμα και αν δεν είναι φίλος της εταιρείας
Δαμοκλη,μια χαρα περασες σημερα (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Συμφωνω με τις παρατηρησεις σου για ολα τα μοντελα,κι επισης συμφωνω οτι το Blackbird Black Steel ειναι ολα τα λεφτα,αλλα πανακριβο δυστυχως!

Η μέρα πέρασε πολύ ευχάριστα και θα ήταν απόλυτα ολοκληρωμένη με μια στάση και για δοκιμή σε IWC (προσεχώς...)

Δαμοκλή αν είχες ότι λεφτά χρειαζόταν για άμεση αγορά σήμερα, με το χέρι στη καρδιά ποιό θα έπαιρνες;

Δύσκολη ερώτηση. Κάτσε να δοκιμάσω και τίποτα απο τη σειρά aquatimer που θέλω και θα σου πω :D
Για να είμαι συνεπής με αυτά που έγραψα πριν, το moonwatch. Από την άλλη βέβαια, αν τα χρήματα δεν ήταν πρόβλημα, το blackbird ίσως.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions