Μπορεί να ακουστώ καυστικός αλλά τουλάχιστον θα είμαι όσο μπορώ ειλικρινής :
Αυτό το διάστημα είμαι με κάτι συνάδελφους από ΗΠΑ και είχαμε μια παρόμοια συζήτηση προ ημερών και από πολλά πράγματα όπως γνωρίζω και έχω δεί στο παρελθόν σε τέτοια θέματα ήμαστε τουλάχιστον τριτοκοσμικοί.. τουλάχιστον!
Το ίδιο πράγμα μου έλεγαν σε παρόμοια συζήτηση τον περασμένο Νοέμβρη κάτι Νορβηγοί ότι μαθαίνουν πρώτες βοήθειες συγκεκριμένα level αναλόγως σε ποια τάξη φοιτούν....μια φορά το μήνα με τρίμηνο συναγερμός για φωτιά ή καιρικά φαινόμενα και άλλα πολλά που θα πρέπει να γράφω για ώρες..
Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2021 έχουμε ετήσιως 150 σχεδόν θανάτους με μεγαλύτερο μέρος των θανάτων από ανακοπή καρδιάς..
περαστικά μας!
Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αλκη, θα ξύσουμε πληγές, άμα αναφερθούμε σε αυτά τα θέματα.

Κάποτε, οργανώσαμε την πολιτική προστασία, με πολλάααααααααα θέματα, μέχρι αντι-ασφυξιογόνες μάσκες προστασίας του άμαχου πληθυσμού σε κάθε γειτονιά, και υπεύθυνο προσωπικό.
Αν δεν οργανωθούν από το κράτος, με "θητεία" σε πόστα για όσους "μάχιμους" διαθέτουν ανα τόπο και ειδικότητα, όλα ".....
μια στραβή στην βάρδια θα είναι....".
Ευτυχώς, φαίνεται ότι κάποια πράγματα αλλάζουν.

Την Δευτέρα, στο Ζούμπερι, από την θάλασσα, είδαμε προς το βουνό να ανέρχεται έντονος καπός, από φωτιά.
Σε 5 λεπτά, υπερίπτατο το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, και αφού έκανε μερικούς κύκλους , έφυγε.
Την Παρασκευή με φίλο, από την Αττική οδό, είδαμε τον καπνό προς την Πάρνηθα. Μέχρι να φτάσουμε στην Μεταμόρφωση, πάνω από το συμβάν, πέταγε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, και αφού έκανε μερικούς κύκλους , έφυγε.
Ισως, κάποια παθήματα, να έγιναν μαθήματα, και η "ενασχόληση" προχωρήσει, και να φτάσει μέχρι τα σχολεία, και να γίνει αυτή η νοοτροπία κτήμα και των παιδιών, όπως, μετά από κάποια χρόνια, έχει γίνει νοοτροπία και η έννοια της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Για τους φίλους εδώ, και τους κοντινούς τους, αναφέρω ότι υπάρχουν οδηγίες αν τύχει και βρεθείς μόνος και υποστείς κάποια δύσπνοια / έμφραγμα, πχ στο αυτοκίνητο.
Ισχυρός βήχας, κλπ, θα ψάξω να τις βρώ.