Αποστολέας Θέμα: Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ  (Αναγνώστηκε 1885 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 13, 2021, 16:22:41 μμ »
Τυχερός άνθρωπος  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 13, 2021, 18:40:15 μμ »
Μπορεί να ακουστώ καυστικός αλλά τουλάχιστον θα είμαι όσο μπορώ ειλικρινής :
Αυτό το διάστημα είμαι με κάτι συνάδελφους από ΗΠΑ και είχαμε μια παρόμοια συζήτηση προ ημερών και από πολλά πράγματα όπως γνωρίζω και έχω δεί στο παρελθόν σε τέτοια θέματα ήμαστε τουλάχιστον τριτοκοσμικοί.. τουλάχιστον!
Το ίδιο πράγμα μου έλεγαν σε παρόμοια συζήτηση τον περασμένο Νοέμβρη κάτι Νορβηγοί ότι μαθαίνουν πρώτες βοήθειες συγκεκριμένα level αναλόγως σε ποια τάξη φοιτούν....μια φορά το μήνα με τρίμηνο συναγερμός για φωτιά ή καιρικά φαινόμενα και άλλα πολλά που θα πρέπει να γράφω για ώρες..
Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2021 έχουμε ετήσιως 150 σχεδόν θανάτους με μεγαλύτερο μέρος των θανάτων από ανακοπή καρδιάς..
περαστικά μας!

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 13, 2021, 21:02:54 μμ »
Μπορεί να ακουστώ καυστικός αλλά τουλάχιστον θα είμαι όσο μπορώ ειλικρινής :
Αυτό το διάστημα είμαι με κάτι συνάδελφους από ΗΠΑ και είχαμε μια παρόμοια συζήτηση προ ημερών και από πολλά πράγματα όπως γνωρίζω και έχω δεί στο παρελθόν σε τέτοια θέματα ήμαστε τουλάχιστον τριτοκοσμικοί.. τουλάχιστον!
Το ίδιο πράγμα μου έλεγαν σε παρόμοια συζήτηση τον περασμένο Νοέμβρη κάτι Νορβηγοί ότι μαθαίνουν πρώτες βοήθειες συγκεκριμένα level αναλόγως σε ποια τάξη φοιτούν....μια φορά το μήνα με τρίμηνο συναγερμός για φωτιά ή καιρικά φαινόμενα και άλλα πολλά που θα πρέπει να γράφω για ώρες..
Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2021 έχουμε ετήσιως 150 σχεδόν θανάτους με μεγαλύτερο μέρος των θανάτων από ανακοπή καρδιάς..
περαστικά μας!

Αλκη, θα ξύσουμε πληγές, άμα αναφερθούμε σε αυτά τα θέματα.  :(

Κάποτε, οργανώσαμε την πολιτική προστασία, με πολλάααααααααα θέματα, μέχρι αντι-ασφυξιογόνες μάσκες προστασίας του άμαχου πληθυσμού σε κάθε γειτονιά, και υπεύθυνο προσωπικό.

Αν δεν οργανωθούν από το κράτος, με "θητεία" σε πόστα για όσους "μάχιμους" διαθέτουν ανα τόπο και ειδικότητα, όλα ".....μια στραβή στην βάρδια θα είναι....".

Ευτυχώς, φαίνεται ότι κάποια πράγματα αλλάζουν.  ;)

Την Δευτέρα, στο Ζούμπερι, από την θάλασσα, είδαμε προς το βουνό να ανέρχεται έντονος καπός, από φωτιά.
Σε 5 λεπτά, υπερίπτατο το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, και αφού έκανε μερικούς κύκλους , έφυγε.

Την Παρασκευή με φίλο, από την Αττική οδό, είδαμε τον καπνό προς την Πάρνηθα. Μέχρι να φτάσουμε στην Μεταμόρφωση, πάνω από το συμβάν, πέταγε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, και αφού έκανε μερικούς κύκλους , έφυγε.

Ισως, κάποια παθήματα, να έγιναν μαθήματα, και η "ενασχόληση" προχωρήσει, και να φτάσει μέχρι τα σχολεία, και να γίνει αυτή η νοοτροπία κτήμα και των παιδιών, όπως, μετά από κάποια χρόνια, έχει γίνει νοοτροπία και η έννοια της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Για τους φίλους εδώ, και τους κοντινούς τους, αναφέρω ότι υπάρχουν οδηγίες αν τύχει και βρεθείς μόνος και υποστείς κάποια δύσπνοια / έμφραγμα, πχ στο αυτοκίνητο.

Ισχυρός βήχας, κλπ, θα ψάξω να τις βρώ. ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 13, 2021, 21:19:40 μμ »
Ισχύουν αυτά που λέμε αλλά ταπεινή μου γνώμη όλα αυτά ξεκινούν από το σχολείο οπότε πάει μακριά η κουβέντα.. δυστυχώς!
Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι για το μέλλον.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 13, 2021, 22:42:40 μμ »
......................

Για τους φίλους εδώ, και τους κοντινούς τους, αναφέρω ότι υπάρχουν οδηγίες αν τύχει και βρεθείς μόνος και υποστείς κάποια δύσπνοια / έμφραγμα, πχ στο αυτοκίνητο.

Ισχυρός βήχας, κλπ, θα ψάξω να τις βρώ. ;)

Πώς να σωθείτε εάν πάθετε έμφραγμα και είστε μόνοι

Ποιες είναι οι οδηγίες σε περίπτωση που κάποιος πάθει έμφραγμα; Με ποιες οδηγίες μπορεί κάποιος από μόνος του αν πάθει έμφραγμα να σωθεί;
Οι πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να δώσει στον εαυτό του όταν πάθει έμφραγμα και είναι μόνος. Πρώτες βοήθειες που μπορεί να σταθούν απαραίτητες για την επιβίωση από τυχόν έμφραγμα.

Ας υποθέσουμε ότι είναι 6.15 πμ και επιστρέφετε με το αυτοκίνητο από την δουλειά. Είστε μόνος. Έχετε περάσει μια σκληρή ημέρα, είστε κουρασμένος και ψυχολογικά είστε χάλια. Το άγχος σας είναι μεγάλο και δεν υποχωρεί με τίποτε.

Ξαφνικά αισθάνεστε ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι. Παθαίνετε έμφραγμα. Βρίσκεστε μόλις 5 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν ξέρετε εάν θα τα καταφέρετε να φτάσετε ως εκεί.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νο 240, του Νοσοκομείου του Ρότσεστερ και είναι ουσιαστικά οι πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να δώσει στον εαυτό του όταν πάθει έμφραγμα και είναι μόνος. Πρώτες βοήθειες που μπορεί να σταθούν απαραίτητες για την επιβίωση του.

Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν έμφραγμα και είναι μόνοι και αβοήθητοι. Από τη στιγμή που θα νιώσουν ότι η καρδιά τους δεν λειτουργεί κανονικά και θα νιώσουν τον πόνο, τους απομένουν μόνο 10 δευτερόλεπτα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Αυτά τα 10 δευτερόλεπτα που φυσικά είναι γεμάτα πόνο και τρομερό στρες, ίσως αποδειχτούν σημαντικά για την ίδια τους τη ζωή.

Όταν κάποιος νιώσει το έμφραγμα δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Πρέπει αμέσως να αρχίσει να βήχει έντονα, δυνατά και επαναλαμβανόμενα. Πριν τον βήχα να προηγείται βαθιά ανάσα και να προσπαθεί ο βήχας να είναι βαθύς και παρατεταμένος, όπως όταν θέλουμε να βγάλουμε φλέμα. Η βαθιά ανάσα και ο βήχας να επαναλαμβάνεται κάθε 2 δευτερόλεπτα, χωρίς κανένα σταματημό. Αυτό πρέπει να γίνεται συνέχεια μέχρι να έρθει η βοήθεια ή να επανέλθει η καρδιά σε σωστή λειτουργία.

Οι βαθιές ανάσες μεταφέρουν οξυγόνο στους πνεύμονες ενώ οι κινήσεις που προκαλεί ο βήχας πιέζουν την καρδιά και εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Ο βήχας επίσης, βοηθάει την καρδιά να ανακτήσει τον φυσιολογικό της ρυθμό. Αυτή η κίνηση μπορεί να σώσει ζωές. Τα εμφράγματα πλέον δεν “κοιτάζουν” ηλικίες. Χτυπούν τους πάντες, λόγω των αλλαγών στον τρόπο ζωής.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 13, 2021, 22:44:19 μμ »
....................
Ξαφνικά αισθάνεστε ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι. Παθαίνετε έμφραγμα.

Εζησε την εμπειρία πρόσφατα φίλος 50 χρονών.

Οδήγησε μέχρι το νοσοκομείο, και την γλύτωσε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 13, 2021, 22:46:36 μμ »
Επίσης να προσθέσω ότι με την υποψία και μόνο εφίδρωση πόνο στήθος χέρι ή πλάτη, ΑΣΠΙΡΙΝΗ ή και κόκκινο κρασί ΑΜΕΣΑ
Και μετά τα 45 κανα check up παιδιά μια φορα το χρόνο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 13, 2021, 22:51:26 μμ »
Αν προλάβεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 13, 2021, 22:58:08 μμ »
Η ασπιρίνη και ο βήχας όταν πάει να συμβεί ,αν συμβεί μόνο ΚΑΡΠΑ και νοσοκομείο αλλιώς χαιρέτησες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 14, 2021, 01:04:15 πμ »
Η ασπιρίνη και ο βήχας όταν πάει να συμβεί ,αν συμβεί μόνο ΚΑΡΠΑ και νοσοκομείο αλλιώς χαιρέτησες
Η ασπιρίνη μπορεί να αποβεί μοιραία εάν ο άλλος έχει έλλειψη του g6pd γενικά ότι αφορά φαρμακολογία είναι ολόκληρο κεφάλαιο.
Επίσης η καρπα δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions