Αποστολέας Θέμα: Φταίει η Ρολεξ ή εμείς?  (Αναγνώστηκε 2615 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Φταίει η Ρολεξ ή εμείς?
« στις: Μάιος 06, 2021, 07:38:50 πμ »
Για την κατάσταση,τη μόδα ή όπως θες πες το,όπως και να χει ακόμα Ρολεξ ψάχνουν αρκετοι,τα λιγότερο εμπορικά μοντέλα που μπορεί κάποιος να βρει πιο εύκολα,για την ωρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: Φταίει η Ρολεξ ή εμείς?
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 06, 2021, 09:36:44 πμ »
Αν μπορούσαν θα το έκαναν και άλλες εταιρείες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 06, 2021, 09:38:40 πμ »

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 06, 2021, 11:15:01 πμ »
Καθαρά θέμα προσφοράς και ζήτησης.
Το δεύτερο κομμάτι, η ζήτηση, είναι που έχει διαταραχθεί περισσότερο τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Κύρια πιθανή αιτία όλο αυτό το τσίρκο των social media και της παγκοσμιοποίησης του πρωτίστως να 'απολαμβάνω' όπως και του να 'επιδυκνείω'.
Άπαξ και τα πράγματα πήγαν εκεί, οι όποιες εταιρείες το εκμεταλλεύθηκαν (και συνεχίζουν να το εκμεταλλεύονται) όσο περισσότερο γίνεται.

H κάθε εταιρεία είχε μία συγκεκριμένη στρατηγική είκοσι χρόνια πριν.
Η Πατέκ έστηνε σιγά-σιγά με πολύ προσοχή το μουσείο της, μαζεύοντας καλά vintage κομμάτια από όπου τα έβρισκε.
Να τώρα που εδώ και κάποια χρόνια το vintage (σε αυτό το επίπεδο) έγινε ακόμη περισσότερο 'μόδα' και όλο αυτό το εγχείρημα των Stern τους έδωσε περαιτέρω ώθηση σε image και κύρος.

Η Ρόλεξ στα έτη 2000-2010 ανέβασε την ποιότητα και το φινίρισμα των ρολογιών της.
Νάσου που πριν μερικά χρόνια ο Εβραίος δημοπράτης έβγαλε το Daytona του Paul Newman και σε συνδυασμό με τον οργασμό στα social media ορίστε η περαιτέρω ώθηση σε image και κύρος για τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Όλες αυτές οι τρίχες που μας πουλάνε και παπαγαλίζουμε σαν παιδάκια του νηπιαγωγείου - "vintage", "collector" και λοιπές βλακείες.
Τα video του Hodinkee κι ό,τι άλλο παρεμφερές 'cool', όλα συνδράμουν στη φούσκα.
Μιά φούσκα, που κι αυτή ξεκίνησε από τάσεις, και τελικά έγινε μόνιμη κατάσταση.

Φταίμε εμείς λοιπόν, θα έλεγα.

Τώρα πάμε παρακάτω, για να δείτε τί γίνεται κι αλλού (ή και τί μας περιμένει, μιας κι έχουν αγριέψει τα πράγματα).
Η ηλιθιότητα του κόσμου και η δίψα για να είσαι πρώτη μούρη στη φούσκα, μας φέρνει σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.

^^Κατάσταση στην οποία το luxury retail industry, που από 'σένα ζει, αντί να σε ευχαριστεί, σε τιμωρεί και μάλιστα μιλάμε για υποδειγματική τιμωρία.

- κλείνεις ηλεκτρονικά ραντεβού για τη μπουτίκ, την προηγούμενη μέρα, αν είσαι τυχερός και προλάβεις στα 30"-1" που ανοίγει το σύστημα, και πάντα μόνο από κινητό ή τάμπλετ.
- το ραντεβού πρέπει να είναι στο όνομα αυτού που θα κάνει και την αγορά.
- αν καταφέρεις και κλείσεις ραντεβού, την επόμενη μέρα πρέπει ακριβώς την ώρα που θα σου υποδείξουν να πας, χωρίς καθυστέρηση.
- όταν μπεις στο κατάστημα για το ραντεβού, πρέπει να τρεξεις και να πας στον πρώτο 'SA' (sales associate) που θα βρεις διαθέσιμο.
- εκεί ξεκινά το interview (!!!!!) όπου στην κυριολεξία ο πωλητής σε ξεκοκκαλίζει με ύφος για τις γνώσεις σου πάνω στο συγκεκριμένο προιόν που θες, σε διακόπτει αγενέστατα κατά βούληση, και την ίδια στιγμή κρατά σημειώσεις.
- όλα μετρούν, το τί φοράς (τί αξεσουάρ και τί μάρκες), το πώς μιλάς και παρουσιάζεσαι.
- τελειώνει η συνέντευξη, ο 'SA' αποσύρεται για περίπου 15' και περιμένεις εναγωνίως την επιστροφή του ώστε να δεις αν θα σου επιτρέψουν να ξοδέψεις €8,000 για μία πολυπόθητη δερμάτινη τσάντα.
- αν έλθουν πίσω με θετική απάντηση, τότε σου πλασάρουν και αξεσουάρ τα οποία 'είναι καλό' να αγοράσεις.

Εκεί φθάσαμε.

Το καλό βέβαια είναι πως υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, και πως όλη αυτή η κατάσταση με την Ρόλεξ, την Πατέκ και τους λοιπούς αυτού του τύπου, θα στείλει κόσμο σε εταιρείες και προιόντα που είναι ακόμη ελάχιστα εκτιμημένα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 06, 2021, 11:54:58 πμ »
Αν μπορούσαν θα το έκαναν και άλλες εταιρείες

Για αυτό Νίκο δεν είμαι και πολύ σίγουρος.

Από κει και πέρα το να περιμένει κάποιος μήνες ή χρόνια για να αγοράσει ένα προϊόν μαζικής παραγωγής το βρίσκω επιεικώς γελοίο. Η σχέση με τον μεταπωλητή, το ιστορικό αγορών σου, τι νούμερο παπούτσι φοράς, κλπ κλπ είναι κατά την ταπεινότατη άποψή μου γελοιότητες.

Επειδή γενικά δεν βλέπουμε στο forum νεοεισερχόμενα καινούρια Rolex, ανακαλώ στη μνήμη μου την περίπτωση του kontinos που σαν άνθρωπος πήρε ένα ρολόι που του άρεσε και το χαίρεται. Και πριν 1,5 χρόνο (ή όχι, τέλος πάντων)  άλλος ένας φίλος (ο actus) πήρε κι αυτός ανθρώπινα ένα ΟΡ. Αυτά τα χαίρομαι πραγματικά.

Δεν έχω κάτι εναντίον όποιου θα κινήσει γη και ουρανό για να στολίσει το χέρι του με ένα sub. Απλά δεν είναι στο στυλ μου, στην αισθητική μου. Δεν γίνεται να αισθάνεσαι "special" επειδή τα κατάφερες. Δεν ξέρω...

Ίσως είμαι λίγο old school. Εγώ ήξερα ότι οι άνθρωποι διαφημίζουν προϊόντα. Οι άνθρωποι με τις επιλογές τους ή μη δίνουν αξία σε προϊόντα. Είμαι πετυχημένος πχ, φοράω βρακί triumph. Δεν τα κατάφερα τόσο καλά; Φοράω βρακιά από τα Lidl (σας λέω ότι είμαι υπέρ ευχαριστημένος).

Τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση και κυριαρχία των social media ο εκάστοτε "κανένας" γίνεται φίρμα ΕΠΕΙΔΗ φοράει, χρησιμοποιεί, τρώει, ξύνει, κοιμάται με αυτό το προϊόν.

Έχουμε δηλαδή αντιστροφή των όρων. Αυτό πιστεύω πως είναι επικίνδυνο. Δεν έχουμε το πρότυπο του επιτυχημένου αθλητή, καλλιτέχνη, επιστήμονα που σημαίνει χρόνια προσπαθειών, αλλά το πρότυπο του καταναλωτικού προϊόντος, της εικόνας, της αρπαχτής, της ξεπέτας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος nikolas

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 06, 2021, 12:28:33 μμ »
Στο χωριο μου λεμε οποιος εχει πολυ βουτυρο αλείφει και τον κώλο του .Με λιγα λογια προφανως υπαρχει κοσμος που το προβλημα του δεν ειναι πως θα βγαλει αλλα πως θα ξοδεψει το (πολυ) χρημα του .Προσωπικα το βρισκω τουλαχιστον προσβλητικο να μου παιρνει συνεντευξη ο καθε υπαλληλος μαγαζιου για να δει αν ειμαι αξιος να τους δωσω οκτω χιλιαρικα για μια τσαντα ή να πληρωνω μεσιτίες και καπέλα για να αγορασω ενα ρολόι . Θα εβγαζα το καπελο στη ρολεξ αν εβγαινε αυριο και ελεγε οποιος μου ακουμπησει αυριο εικοσι χιλιαρικα φευγει απο το μαγαζι μας με daytona . Την αυξημενη ζητηση την καρπωνεται ο κατασκευαστης οχι ο μεσιτης , το αντιθετο δειχνει οτι καποιος πιανεται μ@λακας ,στην συγκεκριμενη περιπτωση η ρολεξ και οι αγοραστες .
Για την ιστορια μου αρεσουν πολυ μερικα μοντελλα της ρολεξ αλλα οχι αρκετα ωστε να παιξω αυτο το παιχνιδι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 06, 2021, 12:36:46 μμ »

Έχουμε δηλαδή αντιστροφή των όρων. Αυτό πιστεύω πως είναι επικίνδυνο. Δεν έχουμε το πρότυπο του επιτυχημένου αθλητή, καλλιτέχνη, επιστήμονα που σημαίνει χρόνια προσπαθειών, αλλά το πρότυπο του καταναλωτικού προϊόντος, της εικόνας, της αρπαχτής, της ξεπέτας.
Όλη η ουσία όπως τα λές. Κάποτε το explorer το φόραγε ο κορυφαίος "εξερευνητής"
Συγγνώμη που απομονώνω, δεν διαφωνώ σε ότι λες. Η Rolex μέχρι κάποια εποχή ήταν δε σπάει δε χαλάει ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ακόμα και αν τώρα έτσι είναι τα ρολόγια της η εικόνα αυτή δεν υφίσταται ή για να μην παρεξηγηθω η εικόνα αυτή δεν βγαίνει προς τα έξω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 06, 2021, 12:37:56 μμ »

Το καλό βέβαια είναι πως υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, και πως όλη αυτή η κατάσταση με την Ρόλεξ, την Πατέκ και τους λοιπούς αυτού του τύπου, θα στείλει κόσμο σε εταιρείες και προιόντα που είναι ακόμη ελάχιστα εκτιμημένα.

Πάλι απομονώνω.

Συμφωνώ 100%
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 06, 2021, 17:12:06 μμ »
Πολύ κακό για το τίποτα, μήπως να σταματήσουμε να γράφουμε για δαυτην; Βάζουμε και μόνοι μας το χέρι να βγάλουμε τα μάτια μας, γράφοντας όλο για την ψυχομάνα..υπάρχουν και αλλου πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και μάλιστα πολύ καλύτερα!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 06, 2021, 18:41:09 μμ »
Μετά από μερικές δεκαετίες< επενδύσεων> στη συγκεκριμένη αγορά αλλά και μάρκα, θεωρώ το όλο σκηνικό τουλάχιστον γελοίο,έτσι  όπως έχει διαμορφωθεί πλέον σήμερα.Το να παρακαλάει  κάποιος να δώσει 10-15Κ  για ένα ατσάλινο ρολόι μαζικής παραγωγής ξεπερνάει την λογική μου.Ευτυχώς που ανθίζουν δεκάδες microbrands ανα τον κόσμο για να μας θυμίζουν τους λόγους για τους οποίους  αγαπάμε ακόμα τόσο πολύ τα ρολόγια αλλά και τους λόγους που πλέον λέμε όχι στην αλαζονική συμπεριφορά κάποιων εταιρειών (και στα προϊόντα τους φυσικά)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος angelo

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 06, 2021, 20:41:44 μμ »
Νομίζω ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Τα πάντα ξεκινούν από το έλλειμμα παιδείας. Η τεχνολογία, το marketing, τα social media ειναι όπλα. Εναποκειται στον καθένα μας το που θα στρέψει την κάννη. Όταν έχεις νέα παιδιά που το λεξιλόγιο τους περιορίζεται στις 1500 λέξεις, που βομβαρδιζονται καθημερινά από την εικόνα χωρίς να έχουν χρόνο να απορροφήσουν και να διυλισουν αυτό που βλέπουν τι μας ξενίζει? Φυσικά θα σταθούν στην ουρά για μια LV ή ένα rolex. Φυσικά θα πληρώσουν τραγικές υπεραξίες. Δεν σκέφτονται. Τους αρκεί να κάνουν ότι κάνουν οι άλλοι. Και όταν δεν μπορούν απογοητευονται οικτρά.

Οι εταιρίες είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα. Το αν πράττουν καλά εκμεταλλευομενες είναι άλλο καπέλο και άλλη συζήτηση. Στα πλαίσια αυτά δεύτερη εταιρία σαν την rolex δεν υπάρχει. Μας αρέσει δε μας αρέσει.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 07, 2021, 02:16:15 πμ »
Νομίζω ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Τα πάντα ξεκινούν από το έλλειμμα παιδείας. Η τεχνολογία, το marketing, τα social media ειναι όπλα. Εναποκειται στον καθένα μας το που θα στρέψει την κάννη. Όταν έχεις νέα παιδιά που το λεξιλόγιο τους περιορίζεται στις 1500 λέξεις, που βομβαρδιζονται καθημερινά από την εικόνα χωρίς να έχουν χρόνο να απορροφήσουν και να διυλισουν αυτό που βλέπουν τι μας ξενίζει? Φυσικά θα σταθούν στην ουρά για μια LV ή ένα rolex. Φυσικά θα πληρώσουν τραγικές υπεραξίες. Δεν σκέφτονται. Τους αρκεί να κάνουν ότι κάνουν οι άλλοι. Και όταν δεν μπορούν απογοητευονται οικτρά.

Οι εταιρίες είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα. Το αν πράττουν καλά εκμεταλλευομενες είναι άλλο καπέλο και άλλη συζήτηση. Στα πλαίσια αυτά δεύτερη εταιρία σαν την rolex δεν υπάρχει. Μας αρέσει δε μας αρέσει.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Συμφωνώ απόλυτα!
Σίγουρα η πολιτική έχει και εμπορικές παραμέτρους που ίσως εμείς δεν τις καταλαβαίνουμε ή δεν μπορούμε μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις διακυβεύονται πολλά' λεφτά κλπ.....
Σε κανέναν δεν αρέσουν τα καπέλα ή η έπαρση του καθενός αλλά..this is what it is..
 Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες από microbrands εώς υψηλής ωρολ/ποιίας που μπορεί ο καθένας να κάνει το κομμάτι του χωρίς να απολογείται σε κανέναν και να είναι πραγματικά ευχαριστημένος απλά όταν μιλάμε για την συγκεκριμένη εταιρεία δυστυχώς όπως είπε ο angelo δεύτερη δεν υπάρχει να σταθεί δίπλα της.

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 07, 2021, 09:05:00 πμ »
Ρολόγια, παπούτσια, τσάντες, κοστούμια, ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, πρώτο τραπέζι πίστα, ξαπλώστρα στο κύμα της Μυκόνου και πάει λέγοντας. Η ζωή ίναι γεμάτη ποθητά αντικείμενα και καταστάσεις όπου για να αποκτήσεις την εμπειρία θα πρέπει να έχεις βιογραφικό, να πληρώσεις καπέλο ή να μπεις σε λίστα αναμονής εκτός κι αν είσαι μεγιστάνας ή διάσημος. Έτσι είναι στημένη η κοινωνία στην οποία γεννιόμαστε και εκπαιδευόμαστε με συγκεκριμένα πρότυπα. Δεν φταίνε οι Rolex, Hermes και Ferrari. Έτσι είναι ο καπιταλισμός. Είτε τον αποδέχεσαι και παίζεις το παιχνίδι με τους κανόνες του, είτε τον απορρίπτεις και προσπαθείς να τον αλλάξεις, να κάνεις επανάσταση. Από την στιγμή που δεν έχω τα ούμπαλα ή την πρόθεση να γίνω επαναστάτης, δεν βρίσκω τον λόγο να γκρινιάζω για την Rolex και την οποιαδήποτε εταιρεία στην οποία δεν μπορώ να έχω πρόσβαση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 07, 2021, 09:31:12 πμ »
Επίσης να θέσουμε μια ακόμα παράμετρο.
Σκεφτείτε να δουλεύετε ή να σας ανήκει μια επιχείρηση που διαθέτει π.χ. μια γκάμα 100 προϊόντων, και σε κάποια φάση η τάση, η μόδα, η μοίρα, το φέρνει και 2-3 κωδικοί έχουν υπέρμετρη ζήτηση.
Ναι, θα ξεστοκάρεις, ναι, θα βγάλεις κέρδος, ναι, θα προσπαθήσεις να ξαναστοκάρεις στο βαθμό που σου επιτρέπει ο προμηθευτής αλλά και η κατάσταση της εταιρείας σου.
Αν κάποια στιγμή η ζήτηση ξεπεράσει το ρυθμό της τροφοδοσίας, θα πρέπει να αντιμετωπίζεις πελάτες που δεν μπορείς να ικανοποιήσεις άμεσα, ή και ενδεχομένως καθόλου.
Στον πρώτο θα είσαι ευγενικός. Στον δεύτερο θα είσαι χαμογελαστός. Στον τρίτο θα κάνεις και μια κουβέντα/ανάλυση… Στον 50στο θα απαντήσεις ψυχρά… στον 100στο μπορεί και να ειρωνευτείς… καταλαβαίνετε που το πάω…
Τα φαινόμενα Rolex Sub ή PP 5711, αποτελούν ευχή και κατάρα για μια μάρκα, που συνεπάγονται κέρδη, φήμη, αλλά και άλλους κινδύνους για την επόμενη ημέρα.

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 07, 2021, 12:03:31 μμ »
Επίσης να θέσουμε μια ακόμα παράμετρο.
Σκεφτείτε να δουλεύετε ή να σας ανήκει μια επιχείρηση που διαθέτει π.χ. μια γκάμα 100 προϊόντων, και σε κάποια φάση η τάση, η μόδα, η μοίρα, το φέρνει και 2-3 κωδικοί έχουν υπέρμετρη ζήτηση.
Ναι, θα ξεστοκάρεις, ναι, θα βγάλεις κέρδος, ναι, θα προσπαθήσεις να ξαναστοκάρεις στο βαθμό που σου επιτρέπει ο προμηθευτής αλλά και η κατάσταση της εταιρείας σου.
Αν κάποια στιγμή η ζήτηση ξεπεράσει το ρυθμό της τροφοδοσίας, θα πρέπει να αντιμετωπίζεις πελάτες που δεν μπορείς να ικανοποιήσεις άμεσα, ή και ενδεχομένως καθόλου.
Στον πρώτο θα είσαι ευγενικός. Στον δεύτερο θα είσαι χαμογελαστός. Στον τρίτο θα κάνεις και μια κουβέντα/ανάλυση… Στον 50στο θα απαντήσεις ψυχρά… στον 100στο μπορεί και να ειρωνευτείς… καταλαβαίνετε που το πάω…
Τα φαινόμενα Rolex Sub ή PP 5711, αποτελούν ευχή και κατάρα για μια μάρκα, που συνεπάγονται κέρδη, φήμη, αλλά και άλλους κινδύνους για την επόμενη ημέρα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Δεν είναι πάντα έτσι.

Οι "εταιρείες" παράγουν προϊόντα για να επιβιώνουν. Οταν τα προϊόντα τους έχουν ζήτηση, κρίνονται ως "επιτυχημένες".

Η διάρκεια της ζωής μια επιχείρισης, όμως είναι αυτή που "επιβεβαιώνει" την επιτυχία. Οπως και ο "Κυκλος ζωής" ενός προϊόντος".

Χιλιάδες, αντε, εκατοντάδες παραδείγματα, εταιρειών, πρωτοπόρων, που είτε ΔΕΝ εξελίχθηκαν, όπως απαιτείτο από την εκάστοτε εποχή, είτε τα προϊόντα τους, ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ, είτε από την τεχνολογία, είτε από ΚΟΡΕΣΜΟ του αγοραστικού κοινού.

Εδώ, υπάρχει ένα φαινόμενο, ένα προϊόν ( δεν αναφέρομαι συγκεκριμενα στο ΕΧΡ 890Ζ, αλλά γενικότερα ), που η καμπύλη της ζωής του, ξεπερνάει ακόμα και το θεωρητικό όριο μιας γενεάς, παρά την παροχή εκατοντάδων άλλων υποκατάστατων, ΔΕΝ παρατηρείται κορεσμός, ΔΕΝ ξεπεράστηκε από την τεχνολογία, παρά το ότι, δεν εξελίχθηκε, σε άμεσα ορατό τρόπο, αντιληπτό με σύγκριση των διαφορετικών παραγωγών ανα τις δεκαετίες.

Δεν ξέρω, ή μάλλον, νομίζω ότι ξέρω το γιατί. Αλλά σε αυτό, ΔΕΝ φταίει ο παραγωγός. ή δεν φταίει αποκλειστικά ο παραγωγός.

Εφόσον ο κόσμος το ζητά, ο παραγωγός χαίρεται, που έχουν καταριφθεί ΟΛΕΣ οι παγκόσμιες σταθερές, και ΟΛΕΣ οι θεωρίες που διδάσκονται στα ειδικά σχολεία.

Φυσικά, είμαι αντίθετος με την όλη "φάση", και αν διοικούσα εγώ, θα το χειριζόμουνα ελαφρώς διαφορετικά, λίιιιιιγο πιο διάφανα, απλώς, από "σεβασμό" προς το καταναλωτικό κοινό, που με πιστεύει και με ακολουθεί.

Οταν λέω "σεβασμό", εννοώ ότι δεν θα επέτρεπα την "υποχρεωτική" καταβολή premium, εκτός και εάν, κάποιος θέλει να δώσει, έστω και εάν γνωρίζει ότι με μια άλλη διαδικασία θα το αποκτούσε σε MSRP.

Η χειραγώγηση της αγοράς, είναι ένα παιχνίδι για πολύ δυνατούς παίκτες, με "προσόντα", που πρέπει να αντιλαμβάνονται σαφώς τα περιθώρια, και να κινούνται μέσα σε αυτά.

Τέτοιες συζητήσεις, έχουν χιλιάδες απαντήσεις, που προφανώς δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν εδώ.

Παραδείγματα εταιρειών.

Kodak, VW, Donuts, μηχανικές λογιστικές αριθμομηχανές, ηλεκτρονικά αρχεία αποθήκευσης, κλπ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.