Μια και το αναλύσαμε, και γίνανε και σχόλια, αν βάλουμε κάποιες προδιαγραφές, που εγώ προσωπικά με τους ............αιώνες

χρήσης έχω καταλήξει ότι έιναι απαραίτητα σε ένα βασικό ρολόι, ειδικά αν αυτό είναι το ένα , το μοναδικό,

που θα πρέπει να εχεις για μια ζωή.
Ξεκινάω με την χρονομετρία, που θα πρέπει να είναι άκρως ικανοποιητική, ( να πούμε προδιαγραφών COSC ? ), δηλαδή, αντε 2 λεπτά τον μήνα απόκλιση ?
Να πούμε για μια βιδωτή κορώνα, με ελάχιστη σταγανοποίηση των 100 μέτρων ? ( είπαμε, ένα μπάνιο, ένα πιτσίλισμα, μια βροχούλα, ενα πλύσιμο των χεριών )
Να πούμε για ημερομηνία ? Εχει αποδειχτεί, ειδικά σε εμένα, ότι ρολόι ΧΩΡΙΣ ημερομηνία, για εμένα ήταν ..........λειψό.

Να πούμε για καλό καντράν, απλό, αλλά με κοντράστ ( εργονομικό ), με τουλάχιστον μαύρο καντράν, ( το πιο έυκολο να "δένει" με όλα ), και λευκούς δείκτες ?
Να πούμε ένα μέγεθος 40-42, για να μην είναι κουμπί μεν, αλλά να μην είναι και ......πιατέλα.

Να έχει lugs στα 20-22, για να βρίσκεις εύκολα λουράκια - μπρασελέ, να παίζεις ?
Να είναι "λευκό" μέταλλο, δηλαδή ανοξείδωτο, τιτάνιο, χρώμιο, και ίσως, ελαφρώς βουρτσισμένο, να μην γυαλίζει πάααααααρα πολύ.
Να έχει αχάρακτο κρύσταλο, οι επαφές με πόρτες, και άλλα αντικείμενα, να μην το χαράσουν-γδέρνουν.
Να έχει και μια αυτονομία γύρω στις 40 ώρες ?
Και φυσικά, ικανοποιητική ύλη βραδυνής ανάγνωσης, ας μην είναι φακός, αλλά, ας διαρκεί 3-4 ώρες.
Και φυσιικά, για ενα ρολόι ζωής, απαιτείται εύκολο και φτηνό σέρβις, και εννοείται και παρακαταθήκη ανταλλακτικών !
Τι άλλο να ζητήσει κανείς ?
Τώρα, αν οι ιδιότητες αυτές, δίνονται με ένα εύκολο quartz, ή ακόμα και με ένα Eco, ακόμα καλύτερα.
Αν είναι και με λογική τιμή, άριστα. !

Αν έχει και χρονογράφους, την σελήνη, κλπ, προσθέτουν μεν, αλλά, πάμε πλέον σε πολυπλοκότητα, και περιορισμούς στο φόρεμα.
Οπότε ? Τι επιλέγουμε ?