Καλησπέρα.
Έχω ένα ρολόι Festina, το οποίο είναι το παρακάτω.

Το παραπάνω ρολόι, ήταν σε ακινησία επί πολλά χρόνια. Για την ιστορία το είχε κερδίσει η μητέρα μου στο τηλεπαιχνίδι "Το Μεγάλο Παζάρι" πριν 30 περίπου χρόνια. Τότε είχαμε πάει μαζί στην αντιπροσωπεία και το είχα διαλέξει. Τελείως λάθος επιλογή μιας και δεν το φόρεσα σχεδόν ποτέ καθώτι 19χρονος τότε, απλά δεν...
Από τότε το είχε η μητέρα μου στο πατρικό μου και μου το έδωσε πριν τρία χρόνια, όταν "έφυγε" ο πατέρας μου.
Απλώς μπήκε σε ένα συρτάρι και καθόταν. Η μόνη συναισθηματική αξία είναι η παραπάνω ανάμνηση.
Πριν λίγο καιρό με χτύπησε η μανία να ασχοληθώ λίγο πιο ζεστά σχετικά με τα ρολόγια.
Την Παρασκευή το άφησα για αλλαγή μπαταρίας. Επίσης είχα παρατηρησει ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να κινηθούν οι δείκτες ώρας και λεπτών.
Σήμερα ενημερώθηκα ότι το ρολόι μέσα έχει σκουριά, μάλλον λόγω εισροής νερού. Το κόστος επισκευής, μάλλον θα είναι υψηλό, μπορεί να φτάσει και τα 150€.
Και να επισκευαστεί το ρολόι, ίσως να μην φορεθεί ποτέ, μιας και δεν είναι καθόλου του στυλ μου.
Στη θέση μου θα το επισκευάζατε; Αν και αυτή τη στιγμή οικονομικά θα με ζορίσει το κόστος επισκευής, πιστεύετε αξίζει να μπω στο τριπάκι; Για όποιον γνωρίζει, πόσο μπορεί να δοθεί το συγκεκριμένο αν ανακαινηστεί; Υπάρχει κουτί, βιβλιαράκι κτλ αλλά άνεφ αποδείξεως.
Ξέρω ότι το όλο θέμα είναι, αν αυτό που ανέφερα παραπάνω σχετικά με τη συναισθηματική του αξία, υπερτερεί σχετικά με την "πρακτική" του αξία (αν υπάρχει τέτοιος ορισμός). Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σίγουρος.
Μπορεί να το επισκευάσω και να μπεί πάλι σε ένα χρονοντούλαπο και να μετανιώσω για τα χρήματα που έδωσα, ή απο την άλλη να πω στα κομμάτια, δεν πάει το παλιάμπελο και να το μετανιώσω στο μέλλον.
Επίσης αν δεν σας δημιουργώ πρόβλημα, με κάποιο πμ προτείνετέ μου κάποιον τεχνίτη που εμπιστέυεστε για την εργασία του. Σε περίπτωση που αποφασίσω να το σενιάρω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.