Αποστολέας Θέμα: κράτηση φόρτισης  (Αναγνώστηκε 3211 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος andre

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
κράτηση φόρτισης
« στις: Ιανουάριος 26, 2021, 14:43:58 μμ »
Καλησπέρα

Άγόρασα προσφατα ένα orient bambino και ήθελα να ρωτήσω το εξής
Όταν λέει το manual ότι το κούρδισμα κραταει την ωρα για 40 ωρες, σημαίνει πως το κουρδιζω, το αφήνω κάτω κ διαρκεί 40 ώρες ή πρεπει να το φοράω κιόλας ώστε να παίρνει ενέργεια κ απο την κίνηση του χεριου? Ρωτάω διοτι εμένα όταν το κουρδιζω κ το αφήνω στο τραπέζι μου κραταει για περίπου 20 ωρες μόνο αλλά απο εκεί που το αγορασα μου είπαν ότι παραλληλα με το κουρδισμα θα πρεπει να το φορω κιολας για να κρατησει τις 40 ωρες που προβλέπεται...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: κράτηση φόρτισης
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 14:52:19 μμ »
Εικάζω πως το κουρδίζεις από την κορώνα. Όχι
 Δώσε 5-6 στροφές από την κορώνα, φόρεσέ το και πήγαινε για περπάτημα για κανα μισάωρο (όχι με το χέρι στην τσέπη, να κινείται).
Τώρα έχει κουρδιστεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος andre

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 14:55:24 μμ »
Εικάζω πως το κουρδίζεις από την κορώνα. Όχι
 Δώσε 5-6 στροφές από την κορώνα, φόρεσέ το και πήγαινε για περπάτημα για κανα μισάωρο.
Τώρα έχει κουρδιστεί.

το κουρδίζω απο την κορώνα 30 φορες (όπως λεει το manual). Χωρίς να το φορεσω καθολου κραταει 20 ωρες η φόρτιση. Για να πετύχω την προδιαγραφή των 40 ωρών προυποτίθεται δηλαδή οτι θα πρεπει να το φοράω κιόλας?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 15:00:18 μμ »

το κουρδίζω απο την κορώνα 30 φορες (όπως λεει το manual). Χωρίς να το φορεσω καθολου κραταει 20 ωρες η φόρτιση. Για να πετύχω την προδιαγραφή των 40 ωρών προυποτίθεται δηλαδή οτι θα πρεπει να το φοράω κιόλας?

Το δικο μου θελει γυρω στις 40- 50 φορες.
Αναλογα πως πιανω την κορωνα.
Το μανουάλ μαλλον εννοει 30 ολοκληρες στροφες ;
Δεν ξερω αλλα ...

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 15:00:32 μμ »
Ναι , πρέπει να το φορέσεις να πάρει φόρτιση από χέρι. Επιπλέον το κούρδισμα από την κορώνα, λίγο-πολύ καταπονεί. Δώσ' του λίγες στροφές μόνο για να ξεκινήσει και μετά φόρεσέ το. Και 5 λεπτά ζωηρό περπάτημα αρκούν για μια πλήρη φόρτιση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος andre

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 15:09:22 μμ »
Ναι , πρέπει να το φορέσεις να πάρει φόρτιση από χέρι. Επιπλέον το κούρδισμα από την κορώνα, λίγο-πολύ καταπονεί. Δώσ' του λίγες στροφές μόνο για να ξεκινήσει και μετά φόρεσέ το. Και 5 λεπτά ζωηρό περπάτημα αρκούν για μια πλήρη φόρτιση.

ααα μάλιστα. οπότε αφου το κανω αυτό κ υποτιθεται ότι ειναι πλήρως κουρδισμένο, αν το βγαλω απο το χερι κ το αφήσω κάτω, θα πρεπει να μου κρατήσει τις 40 ωρες? Εστω και ακίνητο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 15:23:38 μμ »
ααα μάλιστα. οπότε αφου το κανω αυτό κ υποτιθεται ότι ειναι πλήρως κουρδισμένο, αν το βγαλω απο το χερι κ το αφήσω κάτω, θα πρεπει να μου κρατήσει τις 40 ωρες? Εστω και ακίνητο?
Ναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 18:33:47 μμ »
Καλησπέρα

Άγόρασα προσφατα ένα orient bambino και ήθελα να ρωτήσω το εξής
Όταν λέει το manual ότι το κούρδισμα κραταει την ωρα για 40 ωρες, σημαίνει πως το κουρδιζω, το αφήνω κάτω κ διαρκεί 40 ώρες ή πρεπει να το φοράω κιόλας ώστε να παίρνει ενέργεια κ απο την κίνηση του χεριου? Ρωτάω διοτι εμένα όταν το κουρδιζω κ το αφήνω στο τραπέζι μου κραταει για περίπου 20 ωρες μόνο αλλά απο εκεί που το αγορασα μου είπαν ότι παραλληλα με το κουρδισμα θα πρεπει να το φορω κιολας για να κρατησει τις 40 ωρες που προβλέπεται...

Μάλιστα Κύριε.  :)

Οταν λέμε ότι το κούρδισμα κρατάει 40 ώρες, εννοούμε ότι, αφημένο σε ένα ράφι, θα συνεχίσει να λειτουργεί, για 40 ώρες. Αυτό ονομάζεται αυτονομία. Τελεία.

Το κούρδισμα, μπορεί να γίνεται από την κορώνα, μέχρι να νοιώθεις ότι αρχίζει και σφίγγει, ή από κίνηση, το κρατάς, και το κουνάς, ( οριζοντίως ), σαν να κουδουνίζεις τα ζάρια πριν την ριξιά.  :D :D :D ή το φοράς. Αλλά, όχι για μια -δυό ώρες, ή όταν έχεις Ευζωνική σκοπιά !  ???

Συνηθίζουν οι "σπαστικοί", να κάνουν και μία φόρτιση εβδομαδιαίως, ( ....από την κορώνα ), στα ρολόγια που φοράνε συνεχώς, για δύο λόγους.
α. Για να "πιέσουν" το ελατήριο στην μέγιστη θέση ( ....για να μην ξεχνιέται στα χαλαρά )
β. Για να ενισχύουν την φόρτιση και να παραμένει στα μέσα και επάνω, για καλύτερη ακρίβεια.
Και το φοράνε, κατ' ελάχιστον για 8 ώρες ημερησίως.'

Ορισμένοι ποιοτικοί μηχανισμοί, έχουν σύστημα απεμπλοκής από τις δύο πηγές φόρτισης, κορώνα ή κίνηση, ώστε να μην "πιέζεται" ο μηχανισμός. Το δικό σου, δεν ξέρω αν έχει.

Εφόσον, με πλήρη φόρτιση, ΔΕΝ σου κρατάει τις δηλωμένες ώρες, αυτό σημαίνει ότι το ελατήριό σου, δεν "οπλίζει" πλήρως.

Αν το ρολόι είναι καινούργιο, μπορεί να στρώσει μετά από μερικές χρήσεις.

Αν το ρολόι είναι κάποιων ετών, από 3-4 και πάνω, σημαίνει ότι έχει ξεραθεί, από άποψης λίπανσης. Αν είναι πιο παληό, σημαίνει ότι το ελατήριο έχει χάσει πλέον την αρχική ισχύ του.

Φυσικά, προς το τέλος, πιθανόν να ΜΗΝ κρατάει και την σωστή ώρα, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

Ελπίζω να βοηθήθηκες, και να κατανοείς αυτά τα βασικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος andre

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 21:30:02 μμ »
Μάλιστα Κύριε.  :)

Οταν λέμε ότι το κούρδισμα κρατάει 40 ώρες, εννοούμε ότι, αφημένο σε ένα ράφι, θα συνεχίσει να λειτουργεί, για 40 ώρες. Αυτό ονομάζεται αυτονομία. Τελεία.

Το κούρδισμα, μπορεί να γίνεται από την κορώνα, μέχρι να νοιώθεις ότι αρχίζει και σφίγγει, ή από κίνηση, το κρατάς, και το κουνάς, ( οριζοντίως ), σαν να κουδουνίζεις τα ζάρια πριν την ριξιά.  :D :D :D ή το φοράς. Αλλά, όχι για μια -δυό ώρες, ή όταν έχεις Ευζωνική σκοπιά !  ???

Συνηθίζουν οι "σπαστικοί", να κάνουν και μία φόρτιση εβδομαδιαίως, ( ....από την κορώνα ), στα ρολόγια που φοράνε συνεχώς, για δύο λόγους.
α. Για να "πιέσουν" το ελατήριο στην μέγιστη θέση ( ....για να μην ξεχνιέται στα χαλαρά )
β. Για να ενισχύουν την φόρτιση και να παραμένει στα μέσα και επάνω, για καλύτερη ακρίβεια.
Και το φοράνε, κατ' ελάχιστον για 8 ώρες ημερησίως.'

Ορισμένοι ποιοτικοί μηχανισμοί, έχουν σύστημα απεμπλοκής από τις δύο πηγές φόρτισης, κορώνα ή κίνηση, ώστε να μην "πιέζεται" ο μηχανισμός. Το δικό σου, δεν ξέρω αν έχει.

Εφόσον, με πλήρη φόρτιση, ΔΕΝ σου κρατάει τις δηλωμένες ώρες, αυτό σημαίνει ότι το ελατήριό σου, δεν "οπλίζει" πλήρως.

Αν το ρολόι είναι καινούργιο, μπορεί να στρώσει μετά από μερικές χρήσεις.

Αν το ρολόι είναι κάποιων ετών, από 3-4 και πάνω, σημαίνει ότι έχει ξεραθεί, από άποψης λίπανσης. Αν είναι πιο παληό, σημαίνει ότι το ελατήριο έχει χάσει πλέον την αρχική ισχύ του.

Φυσικά, προς το τέλος, πιθανόν να ΜΗΝ κρατάει και την σωστή ώρα, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

Ελπίζω να βοηθήθηκες, και να κατανοείς αυτά τα βασικά.

Ευχαριστώ για τις .... λεπτομερείς  :) επεξηγήσεις ! Η αλήθεια ειναι ότι ως προς τις 40 ωρες κ γω το ίδιο με τη λογική μου καταλάβαινα. Ωστόσο τηλεφώνησα στο ηλεκτρονικό κατάστημα αποπου το αγόρασα κ η κοπέλα εκεί μου είπε ότι δεν αρκεί το κουρδισμα απο την κορώνα αλλά πρεπει να το φορω κιολας για να διαρκεσει τις 40 ωρες.... Οποτε εγώ που το έχω καμια 20ρια μερες κ μου κρατάει τις μισες ώρες (κάπου 21) να θεωρήσω ότι υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ή να πιέσω για αλλαγή-επιδιόρθωση?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 21:38:46 μμ »
Ευχαριστώ για τις .... λεπτομερείς  :) επεξηγήσεις !

Υποχρέωση του φόρουμ. Για τον λόγο αυτό, έρχεται ο κόσμος. ;)

Ταχύτης
Συνέπεια
Σεβασμός
Πληροφόρηση

;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 21:41:36 μμ »
Ευχαριστώ για τις .... λεπτομερείς  :) επεξηγήσεις ! Η αλήθεια ειναι ότι ως προς τις 40 ωρες κ γω το ίδιο με τη λογική μου καταλάβαινα. Ωστόσο τηλεφώνησα στο ηλεκτρονικό κατάστημα αποπου το αγόρασα κ η κοπέλα εκεί μου είπε ότι δεν αρκεί το κουρδισμα απο την κορώνα αλλά πρεπει να το φορω κιολας για να διαρκεσει τις 40 ωρες.... Οποτε εγώ που το έχω καμια 20ρια μερες κ μου κρατάει τις μισες ώρες (κάπου 21) να θεωρήσω ότι υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ή να πιέσω για αλλαγή-επιδιόρθωση?
Αν το κουρδισεις καμια 40αρια φορες και το κουνησεις κυκλικα καμια 50αρια φορες , θα κρατησει 40 ωρες.
Αν δεν κρατησει 40 ωρες , κουνα το λιγο παραπανω απο 50.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 21:41:49 μμ »

Ωστόσο τηλεφώνησα στο ηλεκτρονικό κατάστημα αποπου το αγόρασα κ η κοπέλα εκεί μου είπε ότι δεν αρκεί το κουρδισμα απο την κορώνα αλλά πρεπει να το φορω κιολας για να διαρκεσει τις 40 ωρες.... Οποτε εγώ που το έχω καμια 20ρια μερες κ μου κρατάει τις μισες ώρες (κάπου 21) να θεωρήσω ότι υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ή να πιέσω για αλλαγή-επιδιόρθωση?

Αντιλαμβάνεσαι, ότι η κοπέλα, ΔΕΝ γνωρίζει. ή , έτσι της έχουν πεί να λέει.

Δεν νομίζω ότι θα βελτιωθεί. Αλλά, να ακούσουμε και άλλες απόψεις.

Αν μπορούσα, θα το άλλαζα. ή με τους γνώστες, δες εδώ με τα κωδικά, μην είναι πολυκαιρισμένο, ή κτυπημένο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 22:00:24 μμ »
Πάντως εμένα το Orient Triton που έχει power reserve και το παρατηρώ, σίγουρα δεν φορτίζει με 5' ζωηρό περπάτημα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 26, 2021, 23:46:20 μμ »
Πάντως εμένα το Orient Triton που έχει power reserve και το παρατηρώ, σίγουρα δεν φορτίζει με 5' ζωηρό περπάτημα...

Για να φορτίσει ένα ελατήριο, πρέπει να του δοθεί η ενέργεια που απαιτείται για την αλλαγή του σχήματος του, συσπείρωση στην ουσία, και είναι ευνόητο, ότι στα περισσότερα από αυτά, ίσως πάρει παραπάνω χρόνο.

Εγώ πχ, με την "κινηση του ζαριού", μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, κουρδίζω ισοδύναμα με 40-50 "κορωνιές".

Αρα, εξαρτάται από την συχνότητα του παλμού, που κινεί το αντίβαρο, και αυτό προφανώς εννοούσε ο @nikonian  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος andre

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 01, 2021, 13:09:27 μμ »
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικώς , μετά από διάφορους πειραματισμούς  ;) κατέληξα ότι με 45-50 κουρδίσματα , κρατάει 36 ώρες. Το μάνιουαλ λέει βεβαια 30 κουρδισματα 40 ωρες αλλά λέω για την ώρα, κ εφόσον δεν χειροτερεύσει η κατασταση μεσα στη διετία της εγγύησης , να μην μπω σε διαδικασία επιστροφής-σέρβις κλπ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions