Αποστολέας Θέμα: Ρώσος ή Κινέζος?  (Αναγνώστηκε 7247 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Ρώσος ή Κινέζος?
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 14:58:11 μμ »
Τα vostok κάνουν κανένα 80αρι τα πιο ακριβά αν πάρεις από το εργοστάσιο άρα έχεις περισσότερα ρέστα  ;D
Από εκεί και πέρα το θέμα είναι είναι αρκετά περίπλοκο.

Αν τα δεις σαν specs δεν υπάρχουν πολλές συγκρίσεις. Τα vostok δεν έχουν καν hacking, μην πούμε για quick date, clicking bezel κτλσωστά? Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια.
Τα vostok έχουν in house movement. Ναι οκ, μπορεί να είναι μηχανισμός "τρακτέρ" αλλά παραμένει in house και είναι και σκύλος.
Τα vostok έχουν πανέξυπνο σχεδιασμό. Ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί κάνει μέχρι και τους Ελβετούς της εποχής να δείχνουν ερασιτέχνες. Το caseback? Το τζάμι του? Η κορώνα του? Αν αυτά τα είχε κάνει ελβετική εταιρεία θα τα λέγαμε κάθε μέρα και θα τα πληρώναμε κάτι χιλιάρικα σήμερα.
Τα vostok έχουν ιστορία. Έχουν πάει στο διάστημα, οι ναυτικοί τα δενανε στα υποβρύχια πριν βουτήξει και τα παίρνανε μετά κτλ κτλ.
Λόγω του φανατικού κοινού υπάρχουν πολλές δραστήριες κοινότητες για να ανταλλάξετε ιδέες και απόψεις.
Μπορείς να κάνεις mods όταν το βαρεθείς ή απλά για να έχεις κάτι μοναδικό.
Όσο καλος και αν είναι ο Κινέζος (που είναι μιας και είμαι τρομερά ευχαριστημένος κάτοχος) δεν σου δίνει το feeling που σου προσφέρει ένα Vostok. Στο μυαλό είναι όλα αυτά βέβαια αλλά καταλάβατε τι εννοώ
Στη τελική, μπορείς να βρεις κάτι ίδιο ή παρόμοιο με τον Κινέζο αλλά δεν υπάρχει κάτι σαν τα vostok.
Ευτυχώς που με τις τιμές που έχουν αμφότερα μπορούμε σχετικά άνετα να έχουμε τουλάχιστον ένα από το καθένα.

Το περίεργο :
Με βάση τα όσα είπα παραπάνω θα περίμενε κανείς ότι αν η ερώτηση ήταν "seiko 5αρι ή Κινέζο" θα διάλεγα 5αρι.
Όχι, θα διάλεγα Κινέζο χωρίς δεύτερη σκέψη. (Ενδιαφέρον θέμα θα ήταν αυτό)
Σε ελαφρώς υψηλότερο χρηματικό ποσό, κοιτώντας πχ τα samurai της proxima πραγματικά θα δυσκολευομουν ανάμεσα σε αυτά και τα κανονικά samurai της seiko.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 15:00:37 μμ »
Πιστεύω ότι οι Κινεζοι μπορούν να κατασκευάσουν homage Bostok με τα μισά  λεφτά και καλύτερη μηχανή 🤔😎🙃

Όσο επιστήμονες κι αν είναι στην κόπια, με τα Vostok θα τα έβρισκαν πολύ μπαστούνια : Τόσες ατέλειες δεν είναι εύκολο να τις ξεσηκώσεις !
Ως εκ τούτου το αποτέλεσμα δεν θα ήταν πειστικό.  Με τη μία θα καταλάβαινε κανείς ότι πρόκειται περί κινέζικου αντιγράφου, όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή το αντίγραφο θα ήταν πιο καλοκατασκευασμένο από το αυθεντικό ρώσσικο.  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 15:05:46 μμ »
...Τόσες ατέλειες δεν είναι εύκολο να τις ξεσηκώσεις !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 15:08:28 μμ »
Εγώ πάντως, που μάλλον είμαι από τους τελευταίους που θα μπορούσα να κατηγορηθώ ότι σνομπαρω τους κινέζους, με τόσα που έχω αγοράσει, ομολογώ ότι μεταξύ των δύο, η καρδιά λέει Βοστόκ και αισθάνομαι μια περίεργη χαρά όταν τα φοράω, κάτι που δεν αισθάνομαι τόσο με τα κινέζικα. ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 15:10:07 μμ »
Τα vostok έχουν in house movement. Ναι οκ, μπορεί να είναι μηχανισμός "τρακτέρ" αλλά παραμένει in house και είναι και σκύλος.
Τα vostok έχουν πανέξυπνο σχεδιασμό. Ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί κάνει μέχρι και τους Ελβετούς της εποχής να δείχνουν ερασιτέχνες. Το caseback? Το τζάμι του? Η κορώνα του? Αν αυτά τα είχε κάνει ελβετική εταιρεία θα τα λέγαμε κάθε μέρα και θα τα πληρώναμε κάτι χιλιάρικα σήμερα.
Τα vostok έχουν ιστορία. Έχουν πάει στο διάστημα, οι ναυτικοί τα δενανε στα υποβρύχια πριν βουτήξει και τα παίρνανε μετά κτλ κτλ.
Λόγω του φανατικού κοινού υπάρχουν πολλές δραστήριες κοινότητες για να ανταλλάξετε ιδέες και απόψεις.
Μπορείς να κάνεις mods όταν το βαρεθείς ή απλά για να έχεις κάτι μοναδικό.

Συμφωνούμε απόλυτα. Το παράπονο ακριβώς αυτό είναι, ότι όλα τα παραπάνω (αυθεντικότητα, πρωτοποριακή τεχνολογία, ιστορικότητα) οι σύγχρονοι Ρώσσοι τα παρέλαβαν έτοιμα και δεν τα εξέλιξαν στο ελάχιστο. Είναι σαν μια μεγάλη κληρονομιά που τη ροκανίζουν οι κληρονόμοι, χωρίς να δουλεύουν οι ίδιοι. Μοιραία, θα έρθει η στιγμή που θα εξαντληθούν τα έτοιμα. Τώρα, εάν αρκούνται στο να φτιάχνουν cult ρολόγια μέχρι να τα βαρεθεί ο κόσμος και να κλείσει το μαγαζί είναι άλλο θέμα. Θα είναι κρίμα όμως, γιατί έτσι θα χαθεί τελείως μια ολόκληρη σχολή στο χώρο του ρολογιού.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 15:24:43 μμ »
9 ατομα ειναι λιγα ,αλλά ο Κινέζος καλα τα πάει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 15:26:14 μμ »
Έτη φωτός μπροστά ο Κινέζος...
Σε πιστευω  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 15:26:50 μμ »
Γιώργο... καταλάβαμε!  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 18:57:23 μμ »
Βασίλη να σου πω και τη δική μου άποψη.

Πρώτον, ψώνισες πανέμορφο αυθεντικό γαλλικό δύτη και δεν μας τον δείχνεις και μας βάζεις ερωτήσεις τρικλοποδιές. Παμ παρακάτ.

Είναι μήνες που όλο γλυκοκοιτάζω όλα αυτά τα homages των Κινέζων. Κυρίως τύπου blancpain FF, πιλότο IWC, Panerai radiomir/California αλλά και κάποιες φόρμες της seiko σε bronze.

Και όπως ξέρεις τα χρήματα είναι αστεία. Βαριά βαριά ένα 150αρι.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ (εκτός του project που αν δεν ήταν project δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω.

Σε όλα αυτά βλέπω την "αδυναμία" μου να πάρω το αυθεντικό. Κάθε φορά που θα το κοιτάω θα λέω "τι όμορφο, μου αρέσει... Δεν είναι το αυθεντικό".

Οπότε μπορεί η κατασκευαστική υλοποίηση των Κινέζων να είναι μακράν καλύτερη των Ρώσων, αλλά για μένα είναι πάντα πανέμορφα, λειτουργικά ψευδορολόγια. Αυτό μου υπαγορεύει το υποσυνείδητό μου.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν έχω κάτι εναντίον των φίλων που τα επιλέγουν και τα χαίρονται.

Με κλειστά μάτια, Ρώσο χοντροκομμένο, μεθύστακα, αρκουδοκτηνοβάτη!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 20:45:59 μμ »
Πολύ ωραία ανάλυση Παναγιώτη και ας έχω αγοράσει τουλάχιστον 5 κινέζικα μέχρι τώρα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 20:53:39 μμ »
" Συγνωμη αλλα " , η ψηφοφορια ειναι κατευθυνομενη.
Θα επρεπε να υπαρχει και η επιλογη
- Και Ρωσος και Κινεζος.

Αλλωστε ο ιθυνων νους αυτου του θεματος , διαθετει και απο τους 2 .
Απλα μας εμπαιζει .
Μαυρο στον Μαυρογιαλουρο ...

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 21:09:40 μμ »
Ωρα να παρω θεση λοιπον.
Και Ρωσος και Κινεζος.
Ο 1ος εχει προσωπικοτητα ( σκληροτραχηλη μεν αλλα εχει ) και ο 2ος προσφερει σπεκς και δημοφιλη σχεδια .

Αμφοτεροι σε ανταγωνιστικες τιμες .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 21:38:39 μμ »
Ωρα να παρω θεση λοιπον.
Και Ρωσος και Κινεζος.
Ο 1ος εχει προσωπικοτητα ( σκληροτραχηλη μεν αλλα εχει ) και ο 2ος προσφερει σπεκς και δημοφιλη σχεδια .

Αμφοτεροι σε ανταγωνιστικες τιμες .

Τώρα εσύ δλδ πήρες θέση? :o

Η μόνη θέση που γράφεις ξεκάθαρα είναι το... Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 21:56:17 μμ »

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 22:25:41 μμ »
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ (εκτός του project που αν δεν ήταν project δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω.

Σε όλα αυτά βλέπω την "αδυναμία" μου να πάρω το αυθεντικό. Κάθε φορά που θα το κοιτάω θα λέω "τι όμορφο, μου αρέσει... Δεν είναι το αυθεντικό".

Οπότε μπορεί η κατασκευαστική υλοποίηση των Κινέζων να είναι μακράν καλύτερη των Ρώσων, αλλά για μένα είναι πάντα πανέμορφα, λειτουργικά ψευδορολόγια.

Συντάσσομαι, κατά 99%, με την ίδια ακριβώς λογική δεν έχω υποκύψει στον πειρασμό να πάρω τουλάχιστον ένα από τα τόσα,  εξαιρετικά για τα λεφτά τους (και όχι μόνο), κινέζικα homages, ενώ σπάνια έχω δισταγμούς για ό,τι ρώσσικο πέσει στο διάβα μου και μου γυαλίσει.

Το 1% της διαφωνίας αφορά στην τελευταία και μόνο λέξη (ψευδορολόγια) : Εάν κανείς ψάξει καλά και με λίγη τύχη μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στις τεράστιες γκάμες που αποτελούνται είτε από homages είτε από μάλλον κακόγουστα fashion watches και κάποια reissues κινέζικων ιστορικών ρολογιών, σε πραγματικά καλή ποιότητα κατασκευής, με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά και -κυρίως- πανέμορφα (καλά, αυτό το τελευταίο είναι υποκειμενικό).

Το γνωστό σε όλους Seagull 1963 είναι μία περίπτωση. Εκτός αυτού όμως υπάρχουν ακόμη κάποια. Μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον δύο, που τυχαίνει να έχω. Το ένα είναι αυτό που φορούσα το πρωϊ, δηλαδή το Beijng "Model 1 Reissue", tribute στο ιστορικό πρώτο μοντέλο της εταιρείας, του 1958. Με δυό λόγια ένα κουκλίστικο καθαρά vintage ρολόϊ, 38άρι, με αυτόματη ωστόσο καλίμπρα, την Β16RZ, που χωρίς να είναι κλώνος της, ακολουθεί τη σχεδίαση της Miyota 8200. Πολύ προσεγμένο ρολογάκι σε όλες τις λεπτομέρειές του, τo έχω κάνα χρόνο και είμαι κατευχαριστημένος. 

Το άλλο είναι το Seagull Dong Feng, tribute και αυτό στο μοντέλο του '66. Στα ίδια επίπεδα ποιότητας με το Beijing, μηχανή η αυτόματη ST2130 και αυτό μάλιστα φοράσει κρύσταλλο, αντί για το ακρυλικό του Beijing. Tέρας χρονομετρίας, χωρίς το Beijing να υστερεί ιδιαίτερα. Εντυπωσιακά όμορφο, με μόνο μειονέκτημα το κάπως δυσανάγνωστο dial, λόγω πολύ λεπτών δεικτών και των αντακλάσεων του ασημί dial.

Υπόσχομαι να τα φωτογραφίσω παρέα το Σ/Κ, για όποιον ενδιαφέρεται.

Ένα ακόμη που έχω στο μάτι είναι πάλι Seagull, to reissue του φοβερού WuYi, στην έκδοση με τη stainless κάσα, όχι την επίχρυση. Τρελλή βιντατζιά κι αυτό.

Ένα άλλο, ήταν το reissue του στρατιωτικού Shanghai, που δυστυχώς δεν το πρόλαβα όταν είχε βγει και τώρα άντε βρες το. Κουκλί κι αυτό.

Τέλος πάντων, θέλω να πω ότι οι Κινέζοι έχουν κι αυτοί κάποια δικά τους σχέδια, έστω ελάχιστα.  Ο κανόνας είναι μεν η κόπια αλλά η εξαίρεση είναι πολύ ενδιαφέρουσα !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions