Αποστολέας Θέμα: Ιδέες για project 2021  (Αναγνώστηκε 60628 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: Ιδέες για project 2021
« Απάντηση #435 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 18:56:45 μμ »
Καντε ελευθερα προτασεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #436 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:00:37 μμ »
Παλια εκανε πρότζεκτ,τωρα πιάστηκε και δεν κανει

Γιώργο ως δείγμα έδειξα το ρολόι. Από όσο γνωρίζω και εγώ, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν κάνει πρότζεκτ. Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποιες άλλες με αντίστοιχες προτάσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #437 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:01:57 μμ »
Καντε ελευθερα προτασεις

Πρέπει πρώτα να αποφασιστεί πόσα ρολόγια θα γίνουν πρότζεκτ...
 :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #438 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:05:05 μμ »
ενα ρολοι για τα 10 χρονια του GWF

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #439 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:05:23 μμ »
H ιδέα του P.I.T. για δύο ρολόγια, ένα για την επέτειο του φόρουμ και άλλο ένα για την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της επανάστασης φαίνεται να είναι μονόδρομος. Κάθε προσπάθεια να συμπτυχθούν σύμβολα και λογότυποι σε ένα μοναδικό ρολόϊ θα δημιουργήσει, πιστεύω, σύγχυση και αμφίβολο αισθητικό αποτέλεσμα.

Εφόσον τελικά ακολουθηθεί η λύση των δύο ρολογιών και σε σχέση με το GWF ρολόϊ, λέω τα εξής  : Ήδη με ικανοποιεί η προσέγγιση του White lion, ιδίως η β΄εκδοχή, με το dial στα εθνικά χρώματα. Αντίστοιχη προσέγγιση θα μπορούσε να υπάρξει και για την περίπτωση που επιλεγεί η βάση της ST19. Εδώ, σαν εναλλακτική (ούτως ώστε να ξεφύγουμε από την κλασσική φόρμα του «1963» που ούτως ή άλλως είναι εύλογα συνδυασμένη στις απανταχού ωρολογιακές κοινότητες με την Κινεζική αεροπορία) προτείνω τις εκδοχές της HKED. Ίδια μηχανή, άλλο σχέδιο, με military προσανατολισμό και μάλιστα με τη μία από τις δύο εκδοχές να παράγεται ήδη σε μπλε/λευκό.

https://www.hkedwatches.com/collections/bundeswehr-pilot-chronograph-v3

Δεν εισηγούμαι προσέγγιση της HKED αναγκαία, ενδεχομένως κάθε Κινέζος που σέβεται τον εαυτό του να μπορεί να αντιγράψει το σχέδιο κατά τις οδηγίες μας. Για το ρολόϊ αυτό, το επετειακό GWF δηλαδή, η σαφής πρότασή μου είναι να ΜΗΝ -επαναλαμβάνω, να μην- φέρει σημαία στο dial, για όσους λόγους ΚΑΘΑΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ (σόρρυ για τη χρήση κεφαλαίων, αλλα ορισμένοι έχουν πρεσβυωπία, κυριολεκτικά ή και ενδεχομένως κομματικά) έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενο σχόλιό μου και όσους έχουν εκτεθεί από τους άλλους φίλους. Άλλη μία φορά : Για λόγους καθαρά ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ φύσης.

Στο σημείο αυτό αναγκαία η διευκρίνιση ότι ούτε αλλεργία έχουμε κάποιοι (όπως φαντάζονται ορισμένοι), στη θέα της ελληνικής σημαίας, ούτε ιδεολογική αντίθεση σε  ο,τιδήποτε εθνικό. Κάργα πατριώτες είμαστε κι εμείς, και την πατρίδα υπηρετήσαμε (προσωπικά σε μάχιμες υπηρεσίες και δη, για μία περίοδο, συμμετέχοντας σε πολεμικές αποστολές στη Μέση Ανατολή, ναι, απ' αυτές με αληθινά πυρά που πετυχαίνουν αληθινούς στόχους) και σε αγήματα συμμετείχαμε, και τη Σημαία αναρτήσαμε στον ιστό της έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας, και σημαιοφόροι υπήρξαμε στο σχολειό και τα τέκνα μας καμαρώσαμε επίσης σημαιοφόρους, με ιδιαίτερη συγκίνηση. Και την είδαμε λοιπόν και την αγγίξαμε τη Σημαία μας και την χαιρετίσαμε και την τιμήσαμε σε πλείστες περιστάσεις  και δεν χρειάστηκε να μας βαράνε κορτιζόνες εξ αιτίας οξέως αλλεργικού σοκ, όπως φαντάστηκε ο φίλος συμπατριώτης, εχθές.

β) και πάντα υπό την εκδοχή ότι αποφασίζουμε για δύο ρολόγια, το επετειακό της Επανάστασης μπορεί κάλλιστα, κατά τη γνώμη μου, να φέρει στο dial εθνικό σύμβολο.  Σημαία. Σωστά ρίχτηκαν ιδέες για χρήση κάποιας από τις σημαίες-λάβαρα της Επανάστασης, που δεν είναι και λίγες,  με δεδομένη την ανυπαρξία ενιαίου συμβόλου του επαναστατικού αγώνα κατά την έναρξή του. Σαν πιο αναγνωρίσιμη, σήμερα και πιθανόν ευρύτερα χρησιμοποιούμενη στον καιρό της θεωρώ την λευκή με γαλάζιο σταυρό στη μέση, τη λεγόμενη και Κολοκοτρωναίϊκη, αφού λέγεται  ότι χρησιμοποιείτο από την οικογένεια ήδη προεπαναστατικά. Είναι εξάλλου η σημαία που απεικονίζεται σε αρκετούς γνωστούς πίνακες με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στις ελαιογραφίες του σπουδαίου Θεόδωρου Βρυζάκη, εξαιτίας του ότι ο ζωγράφος έζησε τον ξεσηκωμό  σε νεαρά ηλικία, υπήρξε δηλαδή σύγχρονός τιου και επομένως έχει εξαιρετική ιστορική σημασία η επιλογή του να απεικονίζει αυτήν ειδικά τη σημαία σε περισσότερα έργα του, με πιο γνωστό την αναπαράσταση της λειτουργίας στην Μονή Αγίας Λαύρας.

Τη συγκεκριμένη λοιπόν τη σημαία προτείνω εγώ, ως α) ιστορικά συνδεδεμένη με το πρώτο, τουλάχιστον, έτος της Επανάστασης (άλλωστε αυτή ακριβώς η επέτειος τιμάται, μην το ξεχνάμε, ούτε η απελευθέρωση ούτε η σύσταση του Νέου Ελληνικού Κράτους, αυτά θα είναι διαφορετικές επέτειοι, ελπίζω, φαντάζομαι) β) ευρύτερα αναγνωρίσιμη και γ) ομοιότερη προς το  ισχύον εθνικό σύμβολο.

Αυτά, με την αναγκαία, όπως ήρθαν εχθές τα πράγματα, επισήμανση ότι δεν υποκρύπτεται κάποια πρόθεση αποφυγής της χρήσης της σύγχρονης σημαίας μας (από κι ως που δηλαδή, αντιθέτως μάλιστα, είναι η σημαία του Ναυτικού κι εμείς αγαπάμε Ναυτικό, ε ;  ).  Άποψη εκφέρω και προτάσεις κάνω στο βαθμό που με ενδιαφέρει η προσωπική μου συμμετοχή στο/στα projects. Δεν αναμένω, πόσο μάλλον επιδιώκω, να τις συμμεριστεί κανείς, αυτό που αναμένω είναι η διαφωνία να εκφράζεται κόσμια, χωρίς υπονοούμενα και σαρκασμούς περί Κιμ και  λοιπές  φαιδρότητες, προσβλητικές ωστόσο,  που καλύτερα εφεξής να λείψουν, γιατί εάν αρχίσω κι εγώ ούτε ένα σμήνος F18 δεν με σταματάει. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #440 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:27:30 μμ »
ενα ρολοι για τα 10 χρονια του GWF
Προσπαθώ να καταλάβω που είναι το αντιαισθητικό του πράγματος,  στο να υπάρχει δηλαδή το εθνικό σύμβολο ή τα Ελληνικά χρώματα σε επετειακό πρότζεκτ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ φόρουμ ρολογιών. Το τελευταίο πρότζεκτ του φόρουμ που είχε την Ελληνική σημαία το βρήκαν αντιαισθητικό κάποιοι;
Τέλος πάντων ας συμφωνήσουμε στο να γίνει ψηφοφορία για το θέμα και όλοι να σεβαστούμε το αποτέλεσμά της. Εκτός και αν ακόμα και η ψηφοφορία δεν γίνεται αποδεκτή από κάποιους που εμμένουν στις γνώμες τους.
Ποια είναι η γνώμη των αντμίν;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #441 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:29:28 μμ »
Σε λάθος ποστ έκανα παράθεση, σόρυ Νίκο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #442 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:31:43 μμ »
@criskalts δεν είπα ότι θα έχει σημαια ή δε θα έχει.
Προσωπικά θέλω να έχει
Θα γίνουν ψηφοφορίες όπως και την προηγούμενη φορά.
Είναι αρχή ακόμα έχουμε δρόμο. Δεν έχουμε καταλήξει σε μοντέλο ακόμη.

Απάντησα στην ερώτηση τι πρότζεκτ θα κάνουμε.
Η ιδέα είναι 10 χρόνια GWF
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #443 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:32:18 μμ »
Σε λάθος ποστ έκανα παράθεση, σόρυ Νίκο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #444 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:35:37 μμ »
Προσπαθώ να καταλάβω που είναι το αντιαισθητικό του πράγματος,  στο να υπάρχει δηλαδή το εθνικό σύμβολο ή τα Ελληνικά χρώματα σε επετειακό πρότζεκτ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ φόρουμ ρολογιών. Το τελευταίο πρότζεκτ του φόρουμ που είχε την Ελληνική σημαία το βρήκαν αντιαισθητικό κάποιοι;
Τέλος πάντων ας συμφωνήσουμε στο να γίνει ψηφοφορία για το θέμα και όλοι να σεβαστούμε το αποτέλεσμά της. Εκτός και αν ακόμα και η ψηφοφορία δεν γίνεται αποδεκτή από κάποιους που εμμένουν στις γνώμες τους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #445 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:38:33 μμ »
Ουτε καν, σβησιμο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #446 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:40:57 μμ »

Όμορφο Γιώργο, αλλά νομίζω οτι θα πρέπει να γράφει 2011-2021  για το επετειακό της υπόθεσης.
Επίσης τοποθετώντας το σήμα της πολεμικής αεροπορίας θα διαμαρτυρηθούν  :D :D οι άλλοι δύο κλάδοι των ΕΔ, που είναι και κατά πολύ αρχαιότερα και πολυπληθέστερα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #447 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:41:35 μμ »

Γνώμη δεν εξέφρασα για το προηγούμενο πρότζεκτ, επειδή ακριβώς δεν συμμετείχα. Εκ του ασφαλούς, να έρθω τώρα να πω τη γνώμη μου, είναι πώς να το πω, άκομψο. Με αναγκάζεις ωστόσο να ομολογήσω ότι, προσωπικά, δεν μου κάθεται καλά η σημαία δίπλα στην ημερομηνία. Είναι υποκειμενική κρίση περί αισθητικής, δεν χρήζει αιτιολόγησης και κυρίως δεν έχει καμία σημασία, ειδικά η δική μου γνώμη, ειδικά τώρα.  Είναι ένα ρολόϊ που το συναποφασίσατε και έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για σας, εγώ σε αυτό υποκλίνομαι και τελειώνει εδώ αυτή η συζήτηση.

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι τα πάντα περνούν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Εξυπακούεται ότι η πλειοψηφία υπερισχύει. Απορώ πώς υπέθεσες ότι υποθέσαμε κάποιοι ο,τιδήποτε διαφορετικό.

Και τέλος, τον Admin έπρεπε εγώ να τον φωνάξω, όταν άφηνες στον Βάϊο το υπονοούμενο περί Κιμ, ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα. Ασ’ το τώρα, μην το ανακινήσουμε, καλύτερα να προχωρήσουμε στη διαδικασία  με συγκεκριμένες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Με στοιχεία, με παραδείγματα, με αιτιολόγηση της άποψης.  Εγώ τέτοιο πράγμα έως τώρα δεν είδα από σένα, μόνο γκρίνια γι’αυτούς που, τάχα, δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους τη σημαία.  Συμπάθα με, αλλά η εντύπωση που μου δίδεις ως τώρα είναι ότι βρήκες αυτό το θέμα, ιδίως τα περί σημαίας,  σαν αφορμή για έκφραση μη ωρολογιακού χαρακτήρα. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #448 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:49:51 μμ »
Γνώμη δεν εξέφρασα για το προηγούμενο πρότζεκτ, επειδή ακριβώς δεν συμμετείχα. Εκ του ασφαλούς, να έρθω τώρα να πω τη γνώμη μου, είναι πώς να το πω, άκομψο. Με αναγκάζεις ωστόσο να ομολογήσω ότι, προσωπικά, δεν μου κάθεται καλά η σημαία δίπλα στην ημερομηνία. Είναι υποκειμενική κρίση περί αισθητικής, δεν χρήζει αιτιολόγησης και κυρίως δεν έχει καμία σημασία, ειδικά η δική μου γνώμη, ειδικά τώρα.  Είναι ένα ρολόϊ που το συναποφασίσατε και έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για σας, εγώ σε αυτό υποκλίνομαι και τελειώνει εδώ αυτή η συζήτηση.

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι τα πάντα περνούν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Εξυπακούεται ότι η πλειοψηφία υπερισχύει. Απορώ πώς υπέθεσες ότι υποθέσαμε κάποιοι ο,τιδήποτε διαφορετικό.

Και τέλος, τον Admin έπρεπε εγώ να τον φωνάξω, όταν άφηνες στον Βάϊο το υπονοούμενο περί Κιμ, ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα. Ασ’ το τώρα, μην το ανακινήσουμε, καλύτερα να προχωρήσουμε στη διαδικασία  με συγκεκριμένες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Με στοιχεία, με παραδείγματα, με αιτιολόγηση της άποψης.  Εγώ τέτοιο πράγμα έως τώρα δεν είδα από σένα, μόνο γκρίνια γι’αυτούς που, τάχα, δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους τη σημαία.  Συμπάθα με, αλλά η εντύπωση που μου δίδεις ως τώρα είναι ότι βρήκες αυτό το θέμα, ιδίως τα περί σημαίας,  σαν αφορμή για έκφραση μη ωρολογιακού χαρακτήρα.
''Σιγα μην δεσμευτει ο καθενας να δωσει 2 κατοσταρικα για κατι που ενδεχομενως δεν του αρεσει, και μαλιστα στη βαση επικλησης δημοκρατικου συγκεντρωτισμου και οχι δημοκρατιας οπως αναφερεις, οπου επισης τα διαπιστευτηρια για να μπορει κανεις να μιλησει τεινουν να γινου απαραιτητα, και οπου πατριωτισμος για καποιους εδω=στρατοκαυλιαση. Ελεος πια.''

Σε καλύπτει κάποιος συμφορουμίτης για τα περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού όσον αφορά στην ψηφοφορία;
Επίσης στρατοκαυλίαση είναι η Ελληνική σημαία;
Για το Κιμ ανακαλώ και ζητώ συγνώμη, δεν εκτίμησα σωστά οτι θα προκαλέσει τόση ενόχληση ή και αναστάτωση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #449 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 19:58:08 μμ »
Σε ότι αφορά τα ποστ που έγιναν τα ξημερώματα δεν έχω κάτσει να διαβάσω, τι και πώς. Σε κάθε περίπτωση όταν κάποιος νοιώθει ότι έχει προσβληθεί ή το οτιδήποτε, και με τον συνομιλητή του δεν μπορούν να κάνουν "χωριό" με κανένα τρόπο (ούτε να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν), μπορεί να πατήσει το κουμπί της αναφοράς σχολίου για να το δω αμέσως. Συγγνώμη για το off topic και ευχαριστώ για την κατανόηση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions