Όταν ξεκίνησε το κινεζικο περυσινό προτζεκτ,το οποίο κατά γενική ομολογία είχε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο επιτυχία, προτεινα την ιδέα της σημαίας στο καντραν.Παλι είχε ξεκινήσει μια μεγάλη ,πλην όμως αξιοπρεπής,συζήτηση για το εάν χρειάζεται ,τι μέγεθος θα έχει και τελικά για το που θα τοποθετηθεί.Η ιδέα μου προήλθε από κάποια συλλεκτικά ρολόγια μεγάλων οίκων που αντιπρωσοπευε κεντρικό μαγαζί της Αθήνας και τα είχε παραγγείλει ως special edition (για τους Ολυμπιακούς αγώνες που φιλοξενούσαμε τότε) με την γαλανόλευκη στο καντραν.Τα ρολόγια είχαν γίνει ανάρπαστα και πλέον θεωρούνται συλλεκτικά και δυσεύρετα.
Τα κίνητρα μου ,πρωτίστως, για την υποστήριξη της πρότασης μου αλλά και τελικά της υλοποίησης της αφορούσαν την αρμονία (μαύρο με λευκό και μπλε)και την μοναδικότητα του καντραν κατά πρώτο λόγο και μετά την επίδειξη πατριωτισμού.
Όμως, το 2021 συμπίπτει με δυο γεγονότα τα οποία δύσκολα μπορούμε να παραβλέψουμε και πιστεύω οι περισσότεροι από εμάς θελουμε να τιμήσουμε.Τα 200 χρόνια από το 1821 και την πρώτη δεκαετία του (Ελληνικού)φόρουμ μας.
Για εμένα λοιπόν ,εάν πέρυσι η σημαία ήταν απλά ένα επιτυχημένο διακοσμητικό πρόσθετο αυτή τη χρόνια κρίνεται ως απαραίτητη για τους παραπάνω λόγους.