Απ' αυτά τα δύο.. Βρίσκω πιο όμορφο το μικρό bb...Ο μεγαλύτερος του αδερφός (41mm) χάνει στο υψος, γεγονός που με τον καιρό κουραζει οπτικά τους κατόχους του..Απ την αλλη το 58 είναι απλά η έννοια της κομψοτητας...Δυστυχως το ότι συνιστά μινιατούρα στα μάτια μου, το έχω αποκλείσει απ' την wish list μου...Εάν η tudor αναθεωρήσει την αισθητικη ανατομία του bb και το μεγαλώσει διατηρωντας το ίδιο ύψος, πιστεύω θα σαρωσει...
Τώρα, αναμεσα σε 58 και την σωστότερη ή καλύτερα την εγγυτερη στο προτυπο 62mas, έκδοση της σεικο, θεωρώ το bb ως το πιο εύπεπτο στο μάτι, εκπέμπει μια πολυτέλεια την οποία θα παρατηρούσε και ένας αδαής που δεν θα ηξερε το price range τους..Συνδυάζει το σπορτίφ με το λουσο..Ακτινοβολεί μια γαλήνια ισορροπία που σαγηνεύει...
Το seiko αναδίδει μια τραχυτητα, έναν πιο μπρουταλ χαρακτήρα...Τα χρυσά του στοιχεία μου θυμίζουν την παλιά επετειακή έκδοση του ΜΜ300, για το οποίο είχα ξενυχτησει πολλές φορές ενώ ταλανιζε επιμονα την σκέψη μου...Το spb είναι αναντιλεκτα ελκυστικό, διαθετει μια old-school γοητεία, που το ταξινομει στα κλασικά του ειδους...Σωστές αναλογίες, βαρβατη εργαλειακή διάθεση, εξαιρετική προσλαμβανουσα αίσθηση στον καρπό, διαχρονικός μηχανισμός, η κορώνα του σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα ανώτερη της κατηγορίας του, μπεζελ ακριβές που ικανοποιεί και λουμ που σκοτώνει...Ατοπήματα? Άντε, η ανισόπεδη σύνδεση του end-link στην κάσα..Το λοιπόν, στα ~1000€ που ζητάει δεν το θεωρώ κακή επιλογή, το αντίθετο..Στηλιτεύει ευθαρσώς την τιμολογιακή πολιτική άλλων Ελβετών...
Διαχέει τεράστιες ποσότητες δυναμισμού και στιβαρότητας, στοιχεία που το συγκαταλέγουν στα γνήσια diver, αποτελεί έναν συνδετικό κρίκο του παρελθόντος με το παρον..Σίγουρα δεν προσφέρει την γυαλαδα του aquis ή την αναγνωρισιμοτητα του aquaracer, παρόλαυτα αποτελεί ένα δυνατό χαρτί στην "τάβλα των συζητήσεων"..Από μένα είναι thumbs up!