Αποστολέας Θέμα: Ελβετοι,Ιαπωνες,design  (Αναγνώστηκε 20449 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Ελβετοι,Ιαπωνες,design
« Απάντηση #75 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 01:48:36 πμ »
Το "κακό" με τις ΕΤΑ είναι ότι είναι φθηνές. Και όταν στην χρεώνουν μερικές χιλιάδες πονάει.
Οντως,απλως οταν αγοραζεις ενα ρολοι δε σου χρεωνουν μονο τη μηχανη...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 03:13:28 πμ »
Το "κακό" με τις ΕΤΑ είναι ότι είναι φθηνές. Και όταν στην χρεώνουν μερικές χιλιάδες πονάει.

Ναι..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 03:16:12 πμ »

Συμφωνω απολυτως με τον grecellin οπως και με τον χαρη και τον argo.
Ενώ με μένα ποτέ!!! :D Απο τη στιγμή που έχω κάνει register στο φόρουμ κι απο το 1ο πόστ, έχω φάει το "καντίλι" της ζωής μου. Κερδίσατε!! Πάω να τσιμπήσω Σεϊκάκι, πορώθηκα τώρα!!! JAPAN 4 LIFE!!! :D :D ;D ;)

Πολυ καλο!Δεν θα το μετανιωσεις!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Jr. Member
  • *
  • B01: The mechanical chronograph has a new name!
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 03:59:32 πμ »

Συμφωνω απολυτως με τον grecellin οπως και με τον χαρη και τον argo.
Ενώ με μένα ποτέ!!! :D Απο τη στιγμή που έχω κάνει register στο φόρουμ κι απο το 1ο πόστ, έχω φάει το "καντίλι" της ζωής μου. Κερδίσατε!! Πάω να τσιμπήσω Σεϊκάκι, πορώθηκα τώρα!!! JAPAN 4 LIFE!!! :D :D ;D ;)

Πολυ καλο!Δεν θα το μετανιωσεις!
Πλάκα πλάκα έχω στο σπίτι ένα Seiko 5 του παππού μοντέλο του '85, το οποίο έχει να δουλέψει πάνω απο 15 χρόνια σίγουρα. Βλέπεις..., απο τότε που το "γύρισε" στο swiss ο παππούς, το 5άρι έχει να δεί ήλιο τουλάχιστον απο το '95.

Και ναί δούλεψε!!! Λίγο το έπιασα στο χέρι μου και πήρε μπροστά χωρίς να το κουνήσω! Πραγματικά δε μπορώ να το πιστέψω ότι με το που το άγγιξα, πήρε μπροστά αμέσως! Δε γίνονται αυτά εντάξει. Το υποτίμησα πολύ μου φαίνεται..., βλακεία.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 08, 2011, 05:17:33 πμ από K_O_S_T_A_S »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Breitling Chronomat Evolution
"     "      "     "       "      B01
Omega Seamaster Planet Ocean
Rolex Datejust Rolesor 36mm Ref. 116231

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #79 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 09:02:50 πμ »
οπως ειχε πει ο Jeremy, αφου ειναι γιαπωνεζικο, θα υπαρχει οσο υπαρχει το συμπαν  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 11:25:46 πμ »

συμφωνω απολυτα, αλλα πανω απο τα 2000 νομιζω αγγιζει τα ορια της κλεψας!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 11:34:43 πμ »

Φιλε μου αν ακολουθεις αυτη τη σταση  ζωης γενικα θα επρεπε και στα ρουχα σου για παραδειγμα να μην αγορασεις κατι πανω απο 50-100 ευρω(σε γενικες γραμμες) γιατι με αυτη τη λογικη ολες οι τιμες προς τα πανω αγγιζουν τα ορια της κλεψιας....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 11:43:42 πμ »
Γιατί εσύ έχεις την εντύπωση ότι το ρευστό στάζει απο τα μπαντζάκια μου? :D 15 μήνες έκανα να ξοφλήσω το 01. Τυχαία την έκανα την επιλογή? Όχι βέβαια. Για να φανταστείς τώρα ( dragonace σε σένα αναφέρομαι ), πρίν το αγοράσω, έκανα σα μανιακός να μάθω μέχρι και πού χρησιμεύει το 3 days power reserve, αντί το 48ωρο και γιατί να έχει column wheel vertical clutch και τί είναι το customizable index regulator system ( ακόμα δε το έχω μάθει και με πιάνει ντελίριο όταν το σκέφτομαι ) κ.τ.λ. Δε ξέρεις τί καντίλι έπεσε στο service όταν μου ζήτησε 2ο Overhaul.  Νομίζω τα είχαμε ξανασυζητήσει σε άλλη νήμα. ;)

Υ.Γ Οι in house μηχανές, κατα 95 με 99% έχουν ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά απο μια τροποποιημένη ΕΤΑ/Valljoux και πάει λέγοντας, για τον απλούστατο λόγο ότι οι 100% in house, κι αυτές έχουν μεγαλύτερο κύρος απ'ότι η τροποποιημένη ΕΤΑ. Καμία σχέση η Caliber 13 με την Caliber B01. Τις έχω κοντράει 500 φορές, να δώ ποιά είναι ανώτερη και όντως ανώτερη της Valljoux είναι όντως η Β01. ( Μη μου πείτε οτι διαφωνείτε κι εδώ, θα φουντάρω απ'το παράθυρο!!!  :D :D :D )

γιατι βρε αγορι μου σου ειπα εγω οτι κακα εκανες που πηρες Β01; αυτο δεν ισχυριζομαι; οτι οταν δινεις τοσα φραγκα καλο ειναι να ειναι μια επιλογη που εχει ιδρωτα για το ρολοι μεσα;
ειπε κανεις οτι ειναι μαπα κ ακολουθει η τεχνικη αναλυση αποδειξεως του εναντιων;
επισης δεν εχεις καταλαβει τον προβληματισμο μου, δεν εχει να κανει με το πια μηχανη ειναι καλυτερη η οχι, αυτο θα ηταν επακολουθο εφοσον ειχαμε πραγματικο ανταγωνισμο στην ωρολογοποιια, με μαστορακια με μεγαλα @@ σε καθε εταιρεια, φανταζεσαι εκει ποσο καβ.. Θα ηταν το χομπυ μας; οι ΕΤΑ πολυ αξιολογες κ ανθεκτικες μηχανες, δεν αντιλεγει κανεις, προτιμω ομωςμια πιο μαπα μηχανουλα, αξεστη ισως, η οποια ομως για να φτιαχτει ξεκιναει απο αλλα δεδομενα....

Υγ. Στο σεικο 5 ηταν κ ειναι προιον εισοδου στη φιρμα, κανε του ενα ριστορ κ θα δεις οτι σε 1 χρονο θα εχεις αλλαξει οπτικη γωνια σχετικα με τα γιαπωνεζικα κ το κυρος τους..

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 11:44:53 πμ »
Το οριο της ''κλεψιας'' ειναι πολυ υποκειμενικο...εχω φιλους που πιστευουν ακραδαντα οτι πανω απο 500 ευρω για ατσαλινο ρολοι ειναι ''κλεψια''!
Αντε βγαλε ακρη.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 11:49:00 πμ »

Φιλε μου αν ακολουθεις αυτη τη σταση  ζωης γενικα θα επρεπε και στα ρουχα σου για παραδειγμα να μην αγορασεις κατι πανω απο 50-100 ευρω(σε γενικες γραμμες) γιατι με αυτη τη λογικη ολες οι τιμες προς τα πανω αγγιζουν τα ορια της κλεψιας....

φιλε μου το γενικευεις κ δεν απαντας...η σταση ζωης ειναι υποκειμενικο, οπως το θετεις ακουγεται  οτι οποιος δινει για ρουχα κατω απο 100 ευρω ειναι γυφτος!
Εσυ δικαιολογεις ενα ρολοι με στοκ μηχανη να κανει πανω απο 2000; εκτος αν εχει χρυσο φυσικα! Αλλα κ παλι δεν ειπα οτι δεν αγοραζουμε υπεραξιες, κ βεβαια αγοραζουμε, το ειπα πριν, απλα οσο πιο προσεκτικοι ειμαστε τοσο μικροτερο αγγουρι τρωμε, νομιζω ημουν σαφης..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 11:53:17 πμ »
Το οριο της ''κλεψιας'' ειναι πολυ υποκειμενικο...εχω φιλους που πιστευουν ακραδαντα οτι πανω απο 500 ευρω για ατσαλινο ρολοι ειναι ''κλεψια''!
Αντε βγαλε ακρη.....

φυσικα ειναι υποκειμενικο, ομως για ενα μηχανικο ρολοι θοδωρη εσυ που εχεις μια εμπειρια θα εχεις βαλει ενα οριο μεσα σου πανω κατω που ξεκιναει η κλεψα, ε για μενα χοντρικα ειναι τα 2000...(μιλαω για στοκ καταστασεις παντα..)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 12:04:05 μμ »

φιλε μου το γενικευεις κ δεν απαντας...η σταση ζωης ειναι υποκειμενικο, οπως το θετεις ακουγεται  οτι οποιος δινει για ρουχα κατω απο 100 ευρω ειναι γυφτος!
Μονο αυτο δεν ειπα!!!!προσπαθω να καταλαβω πως μπορει να συμπερανες κατι τετοιο.....Αυτο που σου λεω ειναι οτι σε ολα τα προιοντα που αγοραζουμε πληρωνουμε ενα καπελο που δεν εχει σχεση με το κοστος του προιοντος για να κατασκευαστει αλλα πληρωνουμε και αλλα πραγματα αναλογα το ονομα,τη διαφημιση του προιοντος κτλπ...μου φαινεται πολυ αυτονοητο αυτο που λεω για να το εξηγω..το να μας κακοφαινεται μονο στα ρολογια ενω παντου το ιδιο συμβαινει και το δεχομαστε δεν το καταλαβαινω ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 12:24:19 μμ »

απλα οσο πιο προσεκτικοι ειμαστε τοσο μικροτερο αγγουρι τρωμε, νομιζω ημουν σαφης..
Οσο για το αγγουρι ,σχετικο ειναι και εχει να κανει με τη τσεπη του καθενος...αν καποιος βγαζει 600ευρω το μηνα και δωσει 2000 για το πιο value for money αγγουρι εχει φαει κι ας νομιζει οτι εχει κανει ψαγμενη αγορα,ενω καποιος που βγαζει 10000 και φοραει ενα ρολοι των 8000 με ολες τις υπεραξιες μεσα αγγουρι δεν το λες....Για ειδη πολυτελειας μιλαμε και οχι καθαρα για χρηστικα αντικειμενα οτι αυτο συνεπαγεται....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 12:26:27 μμ »
συμφωνω απολυτα σε ολα αυτα που γραφεις! Δε καταλαβαινω γιατι διαφωνεις στο ταβανι που εθεσα κ διευκρινησα οτι ειναι υποκειμενικο με συγκεκριμενα δεδομενα σε ενα ρολοι..
Πχ φυσικα πληρωνεις μυθο!αλλα ποσο πια για ενα ρολοι που φοραει πχ ετα; αυτο το ζητημα εθιξα, που ξεκιναει ο παραλογισμος δηλ κ αυτο δεν εχει να κανει με το μεγεθος της τσεπης!

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 08, 2011, 12:28:02 μμ από DragonAce »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 12:36:05 μμ »
Δε καταλαβαινω γιατι διαφωνεις στο ταβανι που εθεσα κ διευκρινησα οτι ειναι υποκειμενικο με συγκεκριμενα δεδομενα σε ενα ρολοι..
Δεν αναφερθηκα καν στο ταβανι που ειπες για να διαφωνησω κι ολας(εκτος κι αν δεν το λες σε εμενα)....συμφωνω πως το ταβανι ειναι υποκειμενικο....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions