Αποτυπωθηκαν πολυ σωστες σκεψεις.
Κωστα το πρεστιζ δεν το εχω χεσμενο. Ομως απο την στιγμη που δουλευω και τα βγαζω με αιμα θελω να μην με κοροιδευει καμμια εταιρεια πουλωντας... φουσκες. Προσπαθω να ειμαι προσεκτικος.
Συμφωνω απολυτως με τον grecellin οπως και με τον χαρη και τον argo.
συμφωνώ με τον Ηλία, όταν ιδρώνουμε για να αποκτήσουμε ένα ρολόι, εμείς που υποτίθεται ξέρουμε 5 πράγματα παραπάνω θέλουμε να κάνουμε τη καλύτερη δυνατή επιλογή για τα χρήματα που θα διαθέσουμε..
φίλε argo μπορεί να έχεις βαρεθεί να ακούς για in-house κ γω να νοιώθω γραφικός που έχω κόλημα σε αυτό κ να το επαναλαμβάνω, αλλά ήθελα να πιστεύω ότι εμείς σε δαύτα τα φόρουμ ψωνίζουμε με μεγαλύτερη γνώση κ εκτίμηση στο ρολόι αυτό καθ'αυτό, διαφορετικά εθελοτυφλούμε κ δεν έχουμε καμιά διαφορά από έναν που ψωνίζει απλός ένα αρμάνι επειδή του αρέσει κ είναι κ πουλ-μουρ!
το θέμα πρεστίζ είναι υποκειμενικό κ πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας, ένας ψυχολόγος θα έλεγε ότι είναι φούμαρα κ κοίτα να τα βρεις αγόρι μου με τον εαυτό σου (γενικευμένη έκφραση), ένας απλός καταναλωτής σαν εμένα που θα ζοριστεί να πάρει ένα ακριβό ρολόι πάνω από το πορτοφόλι του επειδή κ μόνο έχει τη κά..λα, ε τότε ίσως να το κοιτάξει κ αυτό, ίσως κ όχι όμως, σίγουρα όμως αποτελεί ένα κριτήριο! για μένα το βασικότερο σε τιμές από 2000 ευρώ κ πάνω είναι η in-house κατασκευή ή μια κατασκευή έστω που ανταμοίβει το χρόνο μου μέσα σε ένα φόρουμ κ όχι μόνο σχετικά με τα ρολόγια...ένα προσεγμένο ρολογάκι με στοκ μηχανή στα 4000 ευρώ πχ δε μου λέει τίποτα, ίσα ίσα που νοιώθω ότι με προσβάλει σα καταναλωτή πρώτα κ σαν ωρολογόφιλο κατα δεύτερον..αυτά δε μπορώ να χονέψω κ φτάνοντας στο συμπέρασμα, δέχομαι ότι οι ελβετοί σαν σχέδιο είναι πιο κοντά στον έλληνα με μεγαλύτερο κύρος στα ρολόγια τους, δε παραβλέπω όμως από την άλλη ότι οι ιάπωνες έχουν πιο value for money κατασκευές κ ότι με σέβονται περισσότερο σα καταναλωτή..
η απαρχή του μάρκετινγκ στηρίζεται στην φιλοσοφία ότι καλύπτει ανάγκες σε μια καταναλωτική κοινωνία (πρεστίζ, in house, vintage, τεχνοτροπίας, στρατοκαβλίασης κλπ κλπ)....αυτό φιλοσοφήστε το λίγο...
υγ. σε μας στη Κρήτη το γαμπρίατικο ρολόι είναι seiko! (σχετικά με το πρεστίζ στο ευρύ καταναλωτικό κοινό)