Αποστολέας Θέμα: Ελβετοι,Ιαπωνες,design  (Αναγνώστηκε 20488 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Jr. Member
  • *
  • B01: The mechanical chronograph has a new name!
    • Προφίλ
Απ: Ελβετοι,Ιαπωνες,design
« Απάντηση #60 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 23:37:44 μμ »
Εντάξει και οι ελβετοί έχουν άτυχες στιγμές και παρουσιάζουν ρολόγια όπως το Royal Oak. Δε συμφωνώ με τις γενικεύσεις.
Κοίτα η αλήθεια είναι πως κι εμένα το RO και το ROO όταν τα είχα πρωτοδεί, είπα: Αυτό δεν είναι ρολόι, αυτό είναι εξωμήτριο του Άλιεν. :D Αλλά περνώντας ο καιρός, μου άρεσε αρκετά. Άσχημο και κακόγουστο, αλλα ωραίο και κλασσικό! Σα το Submersible της Panerai που μοιάζει με ανοιχτήρι κρασιού και μπύρας, αλλα παρόλ'αυτά είναιιιι..... σούπερ!! ;D ;D Καλά τα λέω? ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Breitling Chronomat Evolution
"     "      "     "       "      B01
Omega Seamaster Planet Ocean
Rolex Datejust Rolesor 36mm Ref. 116231

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 23:38:18 μμ »
Prestige, κυρος, ελβετός, ποιότητα, αναγνώριση, λοττο.......

Θέλω να δείτε το παρακάτω βίντεο... ακούστε την στιχομυθία και μέτα σκεφτείτε τί σημαίνει για τον καθένα σας οι παραπάνω λέξεις. Εγώ πιστεύω ότι οι ερμηνείες είναι καθαρά υποκειμενικές.

Τα μόνα χειροπιαστά και αντικειμενικά είναι η τεχνολογία.... τα υπόλοιπα ή φύκια ή μεταξωτές κορδέλες, στο κεφάλι καθενός.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 07, 2011, 23:42:13 μμ από TheseusGR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 23:43:34 μμ »
Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα.
Ας μην εθελοτυφλούμε. Συνειδητά ή ασυνείδητα εκπέμπουμε.

Συγγνώμη για τα αγγλικά αλλά όποιος δεν ξερει ας το βάλει σε μεταφραστήρι για να πάρει μια ιδέα.

"Jewellery, watches and fashion are about signaling, both to ourselves and to others – like a peacock’s tail that signals virility, through them we tell ourselves what kind of people we are. The internal signaling is sometimes even more important than the external signalling."

– Dan Ariely
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 23:47:46 μμ »

Συγγνώμη για τα αγγλικά αλλά όποιος δεν ξερει ας το βάλει σε μεταφραστήρι για να πάρει μια ιδέα.

"Jewellery, watches and fashion are about signaling, both to ourselves and to others – like a peacock’s tail that signals virility, through them we tell ourselves what kind of people we are. The internal signaling is sometimes even more important than the external signalling."

– Dan Ariely

+1
με ενσταση ότι το σωστότερο είναι pseudo-signaling. Μπορεί και να είναι, μπορεί και να μην είναι. Και οι διαχωριστικές γραμμές είναι παρα μα παρα πολύ λεπτες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 23:48:24 μμ »

– Dan Ariely
Συμφωνώ Πάνο! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 23:49:38 μμ »

– Dan Ariely
Σωστος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 00:01:41 πμ »
Αποτυπωθηκαν πολυ σωστες σκεψεις.
Κωστα το πρεστιζ δεν το εχω χεσμενο. Ομως απο την στιγμη που δουλευω και τα βγαζω με αιμα θελω να μην με κοροιδευει καμμια εταιρεια πουλωντας... φουσκες. Προσπαθω να ειμαι προσεκτικος.
Συμφωνω απολυτως με τον grecellin οπως και με τον χαρη και τον argo.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 00:14:26 πμ »

Να ´σαι καλα.Ευχαριστω... :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 00:28:54 πμ »

Ενώ με μένα ποτέ!!! :D Απο τη στιγμή που έχω κάνει register στο φόρουμ κι απο το 1ο πόστ, έχω φάει το "καντίλι" της ζωής μου. Κερδίσατε!! Πάω να τσιμπήσω Σεϊκάκι, πορώθηκα τώρα!!! JAPAN 4 LIFE!!! :D :D ;D ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 00:33:10 πμ »
Δεν νομιζω πως υπαρχει καμμια συντεχνια εναντιον σου κωστα. Το οτι διαφωνουμε χωρις να ξεφευγει απο τα επιτρεπτα ορια καλο ειναι. :)
Το σχολιο σου για το σεικο ειναι ακρως ειρωνικο και μαλλον ατυχες.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 08, 2011, 00:53:18 πμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 01:01:21 πμ »
Αποτυπωθηκαν πολυ σωστες σκεψεις.
Κωστα το πρεστιζ δεν το εχω χεσμενο. Ομως απο την στιγμη που δουλευω και τα βγαζω με αιμα θελω να μην με κοροιδευει καμμια εταιρεια πουλωντας... φουσκες. Προσπαθω να ειμαι προσεκτικος.

συμφωνώ με τον Ηλία, όταν ιδρώνουμε για να αποκτήσουμε ένα ρολόι, εμείς που υποτίθεται ξέρουμε 5 πράγματα παραπάνω θέλουμε να κάνουμε τη καλύτερη δυνατή επιλογή για τα χρήματα που θα διαθέσουμε..

φίλε argo μπορεί να έχεις βαρεθεί να ακούς για in-house κ γω να νοιώθω γραφικός που έχω κόλημα σε αυτό κ να το επαναλαμβάνω, αλλά ήθελα να πιστεύω ότι εμείς σε δαύτα τα φόρουμ ψωνίζουμε με μεγαλύτερη γνώση κ εκτίμηση στο ρολόι αυτό καθ'αυτό, διαφορετικά εθελοτυφλούμε κ δεν έχουμε καμιά διαφορά από έναν που ψωνίζει απλός ένα αρμάνι επειδή του αρέσει κ είναι κ πουλ-μουρ!

το θέμα πρεστίζ είναι υποκειμενικό κ πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας, ένας ψυχολόγος θα έλεγε ότι είναι φούμαρα κ κοίτα να τα βρεις αγόρι μου με τον εαυτό σου (γενικευμένη έκφραση), ένας απλός καταναλωτής σαν εμένα που θα ζοριστεί να πάρει ένα ακριβό ρολόι πάνω από το πορτοφόλι του επειδή κ μόνο έχει τη κά..λα, ε τότε ίσως να το κοιτάξει κ αυτό, ίσως κ όχι όμως, σίγουρα όμως αποτελεί ένα κριτήριο! για μένα το βασικότερο σε τιμές από 2000 ευρώ κ πάνω είναι η in-house κατασκευή ή μια κατασκευή έστω που ανταμοίβει το χρόνο μου μέσα σε ένα φόρουμ κ όχι μόνο σχετικά με τα ρολόγια...ένα προσεγμένο ρολογάκι με στοκ μηχανή στα 4000 ευρώ πχ δε μου λέει τίποτα, ίσα ίσα που νοιώθω ότι με προσβάλει σα καταναλωτή πρώτα κ σαν ωρολογόφιλο κατα δεύτερον..αυτά δε μπορώ να χονέψω κ φτάνοντας στο συμπέρασμα, δέχομαι ότι οι ελβετοί σαν σχέδιο είναι πιο κοντά στον έλληνα με μεγαλύτερο κύρος στα ρολόγια τους, δε παραβλέπω όμως από την άλλη ότι οι ιάπωνες έχουν πιο value for money κατασκευές κ ότι με σέβονται περισσότερο σα καταναλωτή..

η απαρχή του μάρκετινγκ στηρίζεται στην φιλοσοφία ότι καλύπτει ανάγκες σε μια καταναλωτική κοινωνία (πρεστίζ, in house, vintage, τεχνοτροπίας, στρατοκαβλίασης κλπ κλπ)....αυτό φιλοσοφήστε το λίγο...

υγ. σε μας στη Κρήτη το γαμπρίατικο ρολόι είναι seiko! (σχετικά με το πρεστίζ στο ευρύ καταναλωτικό κοινό)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 01:22:22 πμ »
Γιατί εσύ έχεις την εντύπωση ότι το ρευστό στάζει απο τα μπαντζάκια μου? :D 15 μήνες έκανα να ξοφλήσω το 01. Τυχαία την έκανα την επιλογή? Όχι βέβαια. Για να φανταστείς τώρα ( dragonace σε σένα αναφέρομαι ), πρίν το αγοράσω, έκανα σα μανιακός να μάθω μέχρι και πού χρησιμεύει το 3 days power reserve, αντί το 48ωρο και γιατί να έχει column wheel vertical clutch και τί είναι το customizable index regulator system ( ακόμα δε το έχω μάθει και με πιάνει ντελίριο όταν το σκέφτομαι ) κ.τ.λ. Δε ξέρεις τί καντίλι έπεσε στο service όταν μου ζήτησε 2ο Overhaul.  Νομίζω τα είχαμε ξανασυζητήσει σε άλλη νήμα. ;)

Υ.Γ Οι in house μηχανές, κατα 95 με 99% έχουν ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά απο μια τροποποιημένη ΕΤΑ/Valljoux και πάει λέγοντας, για τον απλούστατο λόγο ότι οι 100% in house, κι αυτές έχουν μεγαλύτερο κύρος απ'ότι η τροποποιημένη ΕΤΑ. Καμία σχέση η Caliber 13 με την Caliber B01. Τις έχω κοντράει 500 φορές, να δώ ποιά είναι ανώτερη και όντως ανώτερη της Valljoux είναι όντως η Β01. ( Μη μου πείτε οτι διαφωνείτε κι εδώ, θα φουντάρω απ'το παράθυρο!!!  :D :D :D )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 01:25:20 πμ »

φίλε argo μπορεί να έχεις βαρεθεί να ακούς για in-house κ γω να νοιώθω γραφικός που έχω κόλημα σε αυτό κ να το επαναλαμβάνω, αλλά ήθελα να πιστεύω ότι εμείς σε δαύτα τα φόρουμ ψωνίζουμε με μεγαλύτερη γνώση κ εκτίμηση στο ρολόι αυτό καθ'αυτό, διαφορετικά εθελοτυφλούμε κ δεν έχουμε καμιά διαφορά από έναν που ψωνίζει απλός ένα αρμάνι επειδή του αρέσει κ είναι κ πουλ-μουρ!

Κοιτα να δεις πως το εννοω..οσο αφορα τους in house εχω ακουσει πολλα κουλα (κατ εμε) του τυπου φοβερος o el plimero και απο την αλλη να λενε προτιμω το καινουριο daytona επειδη ειναι in house ενω το παλιο δεν ηταν.....σε audemars piguet τωρα : καλυτερο το 15202 επειδη ειναι in house σε σχεση με το 15300 που δεν ειναι και φοραει jlc ομως στο καπακι φοβερα ολα τα jlc επειδη ειναι in house...κατ εμε το in house απο μονο του δε λεει τιποτα για την αξια ενος μηχανισμου(περα απο το να αναγνωρισω σε μια εταιρεια οτι μπορεσε να το κανει),οπως πιστευω υπαρχουν in house μηχανισμοι καλυτεροι απο καποιους αλλους in house αλλων εταιρειων ετσι πιστευω πως υπαρχουν in house καλυτεροι απο την eta και in house χειροτεροι...και στη τελικη και η eta για την eta in house ειναι... :D Δε θελω ομως να επιμεινω πολυ διοτι μπορει να ειμαι και λαθος....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 08, 2011, 01:29:09 πμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 01:29:17 πμ »

Το σχολιο σου για το σεικο ειναι ακρως ειρωνικο και μαλλον ατυχες.
Όχι απόλυτα! Είχα μπεί στο τρυπάκι ενός Ananta πολλές φορές. Έχω την απορία να δώ: Λές μια απο τις κορυφές της SEIKO, να έχουν prestige? Το ρολόι είναι πολύ όμορφο, αλλα δε ξέρω. Μου φαινόντουσαν πολλά για Seiko. ( Παρεπιπτόντως, παλιά φόραγα Citizen Aqualand..., ακόμα το χω. Είναι του '97 νομίζω, μπορεί και πιο παλιό. Το φόραγε ο πατέρας μου και μου το έδωσε στο γυμνάσιο! Βέβαια είναι όλα διαλυμένα. Κρύσταλλα, δεν ανοίγει η κορώνα, έχει κολλήσει..., Ο χαμός!! )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #74 στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 01:41:45 πμ »
Το "κακό" με τις ΕΤΑ είναι ότι είναι φθηνές. Και όταν στην χρεώνουν μερικές χιλιάδες πονάει. Και αυτόν τον πόνο (γιατί το monaco cal. 6 έχει 3-4 φορές πάνω από ένα tissot ή hamilton με ΕΤΑ 2895;) μόνο ο Σπύρος τον καταλαβαίνει  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions