Αποστολέας Θέμα: GS Vs panerai  (Αναγνώστηκε 22489 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: GS Vs panerai
« Απάντηση #225 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 21:42:01 μμ »
Έφτασε τις 15 σελίδες το νήμα...
Για αλλαγή,να ξεχαρμανιασουμε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 22:05:18 μμ »
Δε νομίζω να τους ενδιαφέρει τους Ιάπωνες, ιδιαίτερα,  η αύξηση των πωλήσεων της GS, όπως άλλωστε και της Credor. Για έναν όμιλο αυτού του μεγέθους, οι δύο ωρολογοβιομηχανίες δεν είναι παρά βιτρίνα -τα μεγάλα κέρδη έρχονται από αλλού, όχι από τα ρολόγια πολυτελείας. Mην ξεχνάμε, πρόκειται για μια εταιρεία -για τη Grand Seiko λέω- που από την ίδρυσή της και για μισό αιώνα περίπου δεν διέθετε το προϊόν της παρά μόνο στην Ιαπωνική αγορά, αποκλειστικά και αυστηρά. Τα Grand Seiko ήταν, παραδοσιακά, καθαρά ιαπωνική υπόθεση. Για τους Ιάπωνες όλη η πρόκληση ήταν να αποδείξουν πως όταν θέλουν, τότε μπορούν. Το απέδειξαν ήδη από την εποχή των ελβετικών διαγωνισμών χρονομετρίας και εν συνεχεία, καθώς κυριάρχησε το quartz που οι ίδιοι έριξαν στην αγορά σαν ατομική  βόμβα, δεν είχαν πλέον τίποτε να αποδείξουν και, βασικά, σε κανέναν, ιδίως εφόσον ο "αντίπαλος", η ελβετική ωρολογοβιομηχανία εξαρθρώθηκε, συρρικνώθηκε και εν πολλοίς εξαφανίστηκε. Κυρίως εξαιτίας τους.

Μόλις πριν λίγα χρόνια ανοίχτηκε η GS στις δυτικές αγορές, προφανώς με εισήγηση του νέου αίματος που μοιραία εισήλθε στις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου. Το μιντάζ ωστόσο παρέμεινε περίπου το ίδιο, λίγες δεκάδες χιλιάδες ρολόγια το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων και όλων των quartz. Αν αφαιρέσουμε αυτά, πόσο μάλλον και τα spring drive, τότε τα αμιγώς μηχανικά ρολόγια, με βάση τις 9S65, 9S85, τη νέα 9SΑ5 δεν είναι πολλά, και είναι λογικό, αφού δεν μιλάμε για καμιά βιομηχανία, όλη κι όλη η Grand Seiko είναι ένα μικρό τμήμα μέσα στο εργοστάσιο του Shiojiri (εκεί δηλαδή που φτιάχνονται τα made in Japan απλά Seiko), γνωστό σαν  Shinshu Watch Studio. Στούντιο λοιπόν, με ολιγάριθμο προσωπικό, όχι βαριά βιομηχανία, όχι ρομποτική μαζική παραγωγή και σ’ αυτά τα πλαίσια παραμένει η GS, παρότι τα τελευταία  χρόνια έχει κάνει τα ανοίγματά της σε ξένες προηγμένες αγορές.

Τώρα, το στερεότυπο του σκληρού Ιάπωνα Σαμουράϊ που παίρνει κεφάλια για χαβαλέ ή του Καμικάζε που πάει και καρφώνεται σε αεροπλανοφόρα δεν είναι ακριβώς η πραγματική εικόνα. Εγώ πιστεύω ότι είναι ένας πολύ ευαίσθητος λαός, λυρικός, ποιητικός, μουσικός –ένας Ιάπωνας μπορεί και να δακρύσει στη θέα της κερασιάς που ανθίζει, εγώ περνάω δίπλα από τις μυγδαλιές τον Μάρτη και δε δίνω δεκάρα, επίσης δεν είχα ποτέ την ευασθησία να σκαρώσω ένα χαϊκού, αντιθέτως, ως γνήσιος Έλλην συγκλονίζομαι τα μάλα σαν αντικρίσω ένα κοντοσούβλι να ροδοψήνεται ή καμιά πιατέλα με μελομακάρονα –ιδίως αυτά με τη σοκολάτα. Επίσης, όσον αφορά στην αγριότητα, εάν πιάσουμε τη ιστορία από πιο πίσω, να μιλήσουμε για Κονκισταδόρες, για Εγγλέζους πειρατές και δουλέμπορες, για αποικιοκράτες,  λευκούς σφαγείς λαών και άρπαγες του πλούτου τους,  για ναζί, για στρατόπεδα, για γκουλαγκ αν θέλετε, για πολέμους χαρακωμάτων με εκατομμύρια νεκρών για λίγα μέτρα εδάφους μέσα στη λάσπη, για καταπίεση μαζών, για φεουδαρχία, για απολυταρχικά καθεστώτα, ό,τι θέλετε, άμα τα βάλουμε λοιπόν κάτω αυτά θα δούμε ότι μπορεί και να μην είναι οι Ιάπωνες –μόνο- σατανάδες, μοχθηροί και σκατόψυχοι, έχει παντού μπουμπούκια, είναι άγριο θηρίο ο άνθρωπας, γενικώς και αορίστως και απανταχού, έτσι πάει το πράγμα. Εμένα μ’αρέσει που χαζεύουν οι Γιάπωνες το χιόνι ή τα φύλλα του σφενδαμιού το φθινόπωρο ή τα φτερά του παγωνιού και φτιάχνουνε dials, τώρα άμα όταν τους μπει ο διάολος μέσα τους και τραβήξουνε κάνα σεπούκου, εντάξει, εμένα δεν μ’ αγγίζει αυτό ωρολογιακά, κι αν το καλοσκεφτεί κανείς, πόσοι από δω μεριά αυτοκτονούνε καθημερινά με ουσίες και συνήθειες κακές, μπορεί και να μην είναι οι πλέον emo οι Ιάπωνες, μπορεί λέω.

Αντιλαμβάνομαι ότι, εν μέρει, είμαι τόσο off-topic όσο ένα Mitsubishi A6M που έχασε το στόχο του κι έκανε τη βουτιά στη θάλασα -αντί για κατευθείαν απάνω στο καράβι- σόρρυ κιόλας.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #227 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 22:08:59 μμ »
Εσυ πιστεύεις,ότι όσοι ψήφισαν GS,θα πάνε ταμείο?Το βερσους αποτελεί μια ανταλλαγή απόψεων ,μέχρι και για το ελληνικό κράτος  μιλήσαμε,η παραγωγή της GS ειναι πιο μικρή απο της πανεραι, δε βλέπω αυτή την έκρηξη πωλησεων

Εγω θα πηγαινα χαλαρα σε GS GMT  8)

007/009 να βγάλουν και θα φάμε άλλη φορά παντεσπάνι

Θα βγάλουν σε καμιά πενταετία reissue 007/009 με τιμες στο θεο, οπως κάνουν με το 62MAS καθε 5 χρονια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 22:09:40 μμ »
@Dennis66 ωραίο ποστ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #229 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 22:10:19 μμ »
Δεν υπάρχει off topic στα ρολόγια. Η ιστορία των ρολογιών, όπως όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά, περιλαμβάνει από την ίδια την ιστορία, από μυθοπλασιες, από σύγχρονα και μη είδωλα, από celebrities, από κοινωνικές ευαισθησίες, από λάθη, από πάθη, από κοινωνικές ομάδες,από ρεκόρ,από ανθρώπινες αδυναμίες,από εξερευνήσεις, από πρωτοτυπίες, από βιβλία,πίνακες ζωγραφικής, σχεδόν όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής.
Πότε δεν είμαστε off topic ,με τον τρόπο μάς
Σε συνέχεια του φίλου Dennis που έγραψε για off topic

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #230 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 22:30:03 μμ »
Έφτασε τις 15 σελίδες το νήμα...
Aν έγραφες και εσύ την αιρετική σου γνώμη Βασίλη θα είχε φτάσει στις 20

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 22:33:12 μμ »
Δε νομίζω να τους ενδιαφέρει τους Ιάπωνες, ιδιαίτερα,  η αύξηση των πωλήσεων της GS, όπως άλλωστε και της Credor. Για έναν όμιλο αυτού του μεγέθους, οι δύο ωρολογοβιομηχανίες δεν είναι παρά βιτρίνα -τα μεγάλα κέρδη έρχονται από αλλού, όχι από τα ρολόγια πολυτελείας. Mην ξεχνάμε, πρόκειται για μια εταιρεία -για τη Grand Seiko λέω- που από την ίδρυσή της και για μισό αιώνα περίπου δεν διέθετε το προϊόν της παρά μόνο στην Ιαπωνική αγορά, αποκλειστικά και αυστηρά. Τα Grand Seiko ήταν, παραδοσιακά, καθαρά ιαπωνική υπόθεση. Για τους Ιάπωνες όλη η πρόκληση ήταν να αποδείξουν πως όταν θέλουν, τότε μπορούν. Το απέδειξαν ήδη από την εποχή των ελβετικών διαγωνισμών χρονομετρίας και εν συνεχεία, καθώς κυριάρχησε το quartz που οι ίδιοι έριξαν στην αγορά σαν ατομική  βόμβα, δεν είχαν πλέον τίποτε να αποδείξουν και, βασικά, σε κανέναν, ιδίως εφόσον ο "αντίπαλος", η ελβετική ωρολογοβιομηχανία εξαρθρώθηκε, συρρικνώθηκε και εν πολλοίς εξαφανίστηκε. Κυρίως εξαιτίας τους.

Μόλις πριν λίγα χρόνια ανοίχτηκε η GS στις δυτικές αγορές, προφανώς με εισήγηση του νέου αίματος που μοιραία εισήλθε στις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου. Το μιντάζ ωστόσο παρέμεινε περίπου το ίδιο, λίγες δεκάδες χιλιάδες ρολόγια το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων και όλων των quartz. Αν αφαιρέσουμε αυτά, πόσο μάλλον και τα spring drive, τότε τα αμιγώς μηχανικά ρολόγια, με βάση τις 9S65, 9S85, τη νέα 9SΑ5 δεν είναι πολλά, και είναι λογικό, αφού δεν μιλάμε για καμιά βιομηχανία, όλη κι όλη η Grand Seiko είναι ένα μικρό τμήμα μέσα στο εργοστάσιο του Shiojiri (εκεί δηλαδή που φτιάχνονται τα made in Japan απλά Seiko), γνωστό σαν  Shinshu Watch Studio. Στούντιο λοιπόν, με ολιγάριθμο προσωπικό, όχι βαριά βιομηχανία, όχι ρομποτική μαζική παραγωγή και σ’ αυτά τα πλαίσια παραμένει η GS, παρότι τα τελευταία  χρόνια έχει κάνει τα ανοίγματά της σε ξένες προηγμένες αγορές.

Τώρα, το στερεότυπο του σκληρού Ιάπωνα Σαμουράϊ που παίρνει κεφάλια για χαβαλέ ή του Καμικάζε που πάει και καρφώνεται σε αεροπλανοφόρα δεν είναι ακριβώς η πραγματική εικόνα. Εγώ πιστεύω ότι είναι ένας πολύ ευαίσθητος λαός, λυρικός, ποιητικός, μουσικός –ένας Ιάπωνας μπορεί και να δακρύσει στη θέα της κερασιάς που ανθίζει, εγώ περνάω δίπλα από τις μυγδαλιές τον Μάρτη και δε δίνω δεκάρα, επίσης δεν είχα ποτέ την ευασθησία να σκαρώσω ένα χαϊκού, αντιθέτως, ως γνήσιος Έλλην συγκλονίζομαι τα μάλα σαν αντικρίσω ένα κοντοσούβλι να ροδοψήνεται ή καμιά πιατέλα με μελομακάρονα –ιδίως αυτά με τη σοκολάτα. Επίσης, όσον αφορά στην αγριότητα, εάν πιάσουμε τη ιστορία από πιο πίσω, να μιλήσουμε για Κονκισταδόρες, για Εγγλέζους πειρατές και δουλέμπορες, για αποικιοκράτες,  λευκούς σφαγείς λαών και άρπαγες του πλούτου τους,  για ναζί, για στρατόπεδα, για γκουλαγκ αν θέλετε, για πολέμους χαρακωμάτων με εκατομμύρια νεκρών για λίγα μέτρα εδάφους μέσα στη λάσπη, για καταπίεση μαζών, για φεουδαρχία, για απολυταρχικά καθεστώτα, ό,τι θέλετε, άμα τα βάλουμε λοιπόν κάτω αυτά θα δούμε ότι μπορεί και να μην είναι οι Ιάπωνες –μόνο- σατανάδες, μοχθηροί και σκατόψυχοι, έχει παντού μπουμπούκια, είναι άγριο θηρίο ο άνθρωπας, γενικώς και αορίστως και απανταχού, έτσι πάει το πράγμα. Εμένα μ’αρέσει που χαζεύουν οι Γιάπωνες το χιόνι ή τα φύλλα του σφενδαμιού το φθινόπωρο ή τα φτερά του παγωνιού και φτιάχνουνε dials, τώρα άμα όταν τους μπει ο διάολος μέσα τους και τραβήξουνε κάνα σεπούκου, εντάξει, εμένα δεν μ’ αγγίζει αυτό ωρολογιακά, κι αν το καλοσκεφτεί κανείς, πόσοι από δω μεριά αυτοκτονούνε καθημερινά με ουσίες και συνήθειες κακές, μπορεί και να μην είναι οι πλέον emo οι Ιάπωνες, μπορεί λέω.

Αντιλαμβάνομαι ότι, εν μέρει, είμαι τόσο off-topic όσο ένα Mitsubishi A6M που έχασε το στόχο του κι έκανε τη βουτιά στη θάλασα -αντί για κατευθείαν απάνω στο καράβι- σόρρυ κιόλας.

👏👏👏
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 22:54:30 μμ »
Αρχές του 2000, λίγες ημέρες μετά τον μεγάλο σεισμό, είχα.πιασει δουλειά στις πωλήσεις στα κεντρικά της Toyota ,στον Κηφισό.
Έμεινα για 4 χρονια στην εταιρία, σε διάφορες θέσεις. Ο Έλληνας έχει γενικά μια ψύχωση με το αυτοκίνητο του, αλλά τουλάχιστον τότε, η πορωση που είχαν οι πελάτες της Toyota, με την εταιρία ήταν άνευ λογικής. Εκεινο το διάστημα ήταν πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα για σχεδόν 5 χρόνια συνεχόμενα, μέχρι που ήρθε η Hyundai.

Η Toyota στην Ελλάδα "έχτισε" το όνομα της με την corolla και το hilux. Σε αυτά τα αυτοκίνητα "μεγάλωσαν" οι περισσότεροι και έμαθαν τί θα πει ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ....

Την ΤΟΥΟΤΑ, μετά τον θάνατο του Κασσιδόπουλου, αντιπροσώπου έως τότε, την ανέλαβε η χήρα, αλλά, επειδη...... :(.......ήρθε η ΤΟΥΟΤΑ EUROPE, και ανέλαβε τις ευθύνες.

Το 1987 ή '88, σε τυχαία συνάντηση, γνώρισα τον Τσέο, που είχε έρθει για την αναμόρφωση.  Και παρα λίγο, να πάω μαζί του.

Ο στόχος ήταν, η επάρκεια των σέρβις και των ανταλλακτικών. Ολικλη αναμόρφωση, τότε που για να βρείς ανταλλακτικό, περίμενες μήνες. Βοηθούσε φυσικά και το ΠΑΣΟΚ, με τις συνεχείς υποτιμήσεις και διολισθήσεις, και την "ποινή", που είχε εφαρμόσει ότι για να κάνεις εισαγωγή, το ολικό ποσό κατετίθετο στην τράπεζα ΑΤΟΚΩΣ, για 6 μήνες προ της διαδικασίας.

Η πολιτική της νέας ΤΟΥΟΤΑ, ήταν απλή.

Θα έπρεπε ο πελάτης, να ζητά κάτι, και κατα 80 % να το βρίσκει ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ στο ράφι. Ηταν η πρώτη έννοια του Customer's Service, της ολικής εξυπηρέτησης και Ολίκής ποιότητας. Με τον "έτσι", συναντιόμασταν για 3 χρόνια, και .......το συζητάγαμε.  Ηταν ο ευγενέστατος, Αγγλός στην καταγωγή, κος Taylor, από την Toyota Team Europe.

Και αυτό που ήθελε, το πραγματοποίησε.  ;) Εβαλα και εγώ .........λίγο έργο.  :)

Σε αντίθεση, κάποιες άλλες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ μάρκες, 2 Ιαπωνικές, μία Βορειοευρωπαϊκή, ήταν σε ανταγωνιστική φίρμα, μέχρι που η μία έφυγε και .............πέταξε. Οι Ιαπωνικές ακόμα εκεί βουρλίζονται και χάνει το πόπολο την ποιότητα και αξιοπιστία τους.  :(

Οπως και στα ρολόγια, η φήμη, το όνομα, οι επιλογές των πελατών, μόνον τυχαία δεν είναι. ;D

Και όπως είπαμε, τίποτα δεν είναι off topic.

Τα πάντα είναι αλληλένδετα - αλληλουποστηριζόμενα και συμπαρασυρόμενα. Και δείχνουν, λαούς, κουλτούρες, στόχους, και προσεγγίσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 23:05:16 μμ »
Ξεφεύγουμε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 23:13:26 μμ »
Αμάρτησα! Για 1η φορά πήγα κόντρα στην πολυαγαπημένη Seiko ...
Ψήφισα Panerai...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 23:18:15 μμ »
Σιγα,στο τέλος αποφάσισα να ψηφίσω κι εγω,πανεραι για την jlc ρε γαμωτο  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 23:27:11 μμ »
Ε ναι ... βρε 9 ζημιές μας έκανε ο Χάρης ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 23:31:56 μμ »
Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου για να μην έχω σύννεφα πάνω από το κεφάλι μου.
Προσωπικά δεν υπονόησα πουθενά ότι οι Ιάπωνες είναι σκατόψυχοι ή σατανάδες ή μοχθηροί ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηρισμό δεν τους απέδωσα. Κατά την ίδια στάση απέναντι στα γραφόμενά μου θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι Αγγλογάλλοι είναι κτηνοβάτες μέθυσοι.

Επίσης δεν έγραψα πουθενά ότι φορώντας κάποιος ένα GS ενστερνίζεται τις όποιες ιαπωνικές ιδιοτροπίες.

Από την πλευρά μου έκανα μια προσέγγιση στη διαφορετικότητα της κουλτούρας των λαών της Ιαπωνίας και της ευρωπαϊκής ηπείρου. Και με έναν λογικό τρόπο έδωσα μια απάντηση στο γιατί η GS δεν πουλάει.

Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοι είναι οι στόχοι της. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί αυτό το "domestic market".

Αλλά μιας και έχουν ενοχλήσει αυτές οι αναλύσεις, ας μας πουν οι ένθερμοι* υποστηρικτές γιατί δεν πουλάει η GS; Εκτός και αν πουλάει και δεν το γνωρίζω.

*Το ένθερμοι δεν το παραθέτω ειρωνικά. Κάθε άλλο. Η αυθεντική εκτίμηση προς τη GS σας κάνει πιο ενήμερους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #238 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 23:36:26 μμ »
Πόσοι έχουν δει από κοντά?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Δεκέμβριος 20, 2020, 23:53:10 μμ »
Πόσοι έχουν δει από κοντά?
Εγώ.. πολύ YouTube...   για αυτό έχω και άποψη άλλωστε...!!
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions