Αποστολέας Θέμα: GS Vs panerai  (Αναγνώστηκε 22316 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: GS Vs panerai
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 08:16:32 πμ »
Επειδή χρησιμοποίησα τον όρο στο δικό μου ποστ περί ωριμοτητας  ας προσθέσω κάτι ακομη για να κάνω ίσως λίγο πιο ξεκάθαρο το τι εννοω εγω με τον όρο.

Δεν έχω δει ακόμη κάποιον (στην ομολογουμένως μικρή μου χρονικά ενασχόληση με ρολόγια) να ξεκινάει λέγοντας "το πρώτο μου ρολόι ήταν ένα GS". Η συντριπτική πλειοψηφία ξεκινάει και "πειραματιζεται" με σχετικά ασφαλείς επιλογές και "χτίζει" σταδιακά σε γνώσεις, μαθαίνει να εκτιμάει και να απομυθοποιει καταστάσεις και τάσεις και τελικά θα αποκτήσει GS απολύτως συνειδητά.  Οι περισσότεροι που θα φωτογραφισουν GS στον καρπό τους (στα φορα γιατί όσοι δεν είναι στα φορα, σε χώρες όπως η δική μας, δεν υπάρχει πουθενά βιτρίνα ούτε καν να τα δουν, οπότε πρέπει να ξέρουν τι ψάχνουν καταρχήν για να το αγορασουν) , έχουν πριν από αυτό αποκτήσει, τις περισσότερες γνωστές επιλογές.

Κάπου λέγαμε προχθές για την μπουτίκ GS στην Αθήνα που θα ήταν αχρείαστη για 10 πωλήσεις τον χρόνο. Το ίδιο το vs δείχνει το φιλοσοφικό του πράγματος. Ρολόι που βρίσκεις σε κατάστημα στο κέντρο και οι περισσότεροι έχουν τουλάχιστον φορέσει, με άλλο που και πάλι  οι περισσότεροι έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες. Θέλω να δω μεταξύ ανθρώπων εκτός φορα, πόσο συχνά τίθεται το ζήτημα, να πάρω ένα PAM, Ω, ΟΡ κτλ η ένα spring drive.

Θα επιμείνω λοιπόν στον όρο λεγοντας ότι η λέξη ωριμότητα για εμένα δεν κρύβει κάποιο βαθύ μήνυμα, γαλόνια κερδισμένα με ιδρώτα, αίμα και μάχες στις επάλξεις των αγοροπωλησιων ρολογιών, η άλλες βαθυστοχαστες μαλακιες (μετάφραση του bullshit, ας λέμε τα πράγματα όπως είναι  :) ). Δεν χρησιμοποιείται από εμένα για να χαρακτηρίσει έναν " Master Yoda" που κατέχει κάποιου είδους ανώτερη γνώση, η ζει σε μια ορολογιακη Νιρβάνα.

Είναι μια προσωπική εκτίμηση για τους κατόχους (που αν δεν είναι γιαπωνέζοι), είναι συνήθως άνθρωποι που αφού έχουν περάσει από πολλά στάδια ενασχόλησης με το αντικείμενο, καταλήγουν να αποκτούν GS η να αποκτούν ΚΑΙ GS έχοντας παράλληλα και κάποια από τα άλλα περισσότερο γνωστά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 09:51:09 πμ »
Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Αν κατάλαβα καλά υπάρχει η άποψη ότι τα GS δεν τα ξέρει κανείς, πέρα από τους ορολογόφιλους (νομίζω ότι ισχύει αυτό), αλλά ότι τα panerai είναι αναγνωρίσιμα γενικά. Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα panerai δεν τα αναγνωρίζουν όσοι δεν ασχολούνται λίγο περισσότερο με ρολόγια. Εμένα, όλοι όσου γνωρίζω εκτός φόρουμ, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχουν ιδέα τι είναι η panerai.  Οκ, μπορεί να εντυπωσιαστεί κάποιος που θα το δει (λογικό), αλλά όχι ότι θα καταλάβει τι βλέπει. Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι το ίδιο θα εντυπωσιαστούν και με ένα OOZOO. Μη σου πω ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν και πιο αναγνωρίσιμα. Και τα λέω αυτά έχοντας πολύ μεγάλη εκτίμηση και στις δύο εταιρίες και χωρίς να μπορώ να πω τι θα επέλεγα σήμερα μεταξύ των δύο.   
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 10:45:12 πμ »
Βασιλη συνυπογραφω.

Σταματαμε στο δρομο περαστικους και τους ρωταμε να μας πουν 5 μαρκες ρολογιων.
Τι ποσοστο θα φθασει στον αριθμο 5 και αν ναι , ποιες ;

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 11:09:39 πμ »
Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά. Αν κατάλαβα καλά υπάρχει η άποψη ότι τα GS δεν τα ξέρει κανείς, πέρα από τους ορολογόφιλους (νομίζω ότι ισχύει αυτό), αλλά ότι τα panerai είναι αναγνωρίσιμα γενικά. Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα panerai δεν τα αναγνωρίζουν όσοι δεν ασχολούνται λίγο περισσότερο με ρολόγια. Εμένα, όλοι όσου γνωρίζω εκτός φόρουμ, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχουν ιδέα τι είναι η panerai.  Οκ, μπορεί να εντυπωσιαστεί κάποιος που θα το δει (λογικό), αλλά όχι ότι θα καταλάβει τι βλέπει. Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι το ίδιο θα εντυπωσιαστούν και με ένα OOZOO. Μη σου πω ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν και πιο αναγνωρίσιμα. Και τα λέω αυτά έχοντας πολύ μεγάλη εκτίμηση και στις δύο εταιρίες και χωρίς να μπορώ να πω τι θα επέλεγα σήμερα μεταξύ των δύο.
Όταν ακούσουν την τιμή για το G seiko,να δω αντιδράσεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 11:25:06 πμ »
Όσο και να θέλουν καποιοι να λένε για το πόσο <<ψαγμένος>>, <<ώριμος>> (διαφωνώ με όλα)  πρέπει να είναι κάποιος για να καταλήξει  σε gs ,εντός φόρουμ η αναφορά στην <<ανωτερότητα>> των gs είναι από τις πιο mainstream επιλογές ακόμα και από άτομα που ασχολούνται με το αντικείμενο μια βδομάδα . Εντός ιντερνετικής κοινότητας από τις πλέον πουσαρισμένες εταιρείες.Να μου αγόραζες GS πρίν κάποια χρόνια να το συζητήσουμε για το τι έδειχνε για τον αγοραστή...
Λεγοντας αυτά να προσθεσω πως το sbgm221 το θεωρώ από τα πιο όμορφα ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 13:18:18 μμ »
Σαν προσωπική άποψη το αναφέρω..
Για εμένα, πλέον,μετά.απο τόσες αλλαγές, δεν υπάρχει η επιθυμία του καλυτερου ρολογιού ,γιατί κατάλαβα ότι δεν εχει καμμια σημασία αυτό.
Η επιλογή μου πλέον,είναι εκτός περιέργεια, η εμφάνιση. 
Προτιμώ να στερηθω λίγο ποιότητα αλλά αυτό που βλέπω στο καρπό μού να το γουστάρω τρελά.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

+109
Πολύ σωστό!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 14:15:08 μμ »
Δεν το λες και "απαρατήρητο" σε έναν καρπό.... 8) 8) 8) :
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 16:27:51 μμ »
Ακη ( nostradamus) δεν  ξερω ααααν αναφερεσαι σε εμενα, αλλα σιγουρα δεν εκανα αναφορα σε συγκεκριμενα ποστ ή φιλους εδω μεσα.
Καταλαβα το υφος και το νοημα  του ποστ σου, αλλωστε  απο τη συντομη γνωριμια μας εχω βγαλει τα συμπερασματα μου.
Αναφερομαι γενικοτερα στην κατασταση με τα gs. Και οπως και εσυ καταλαβες, πρωτος απο ολους αυτοσαρκαζομαι.
Αλλα επειδη τελικα δεν ερμηνευουμε ολοι  το ιδιο τα γραφομενα,οι διενεξεις ειναι αναποφευκτες, ωστοσο μου δημιουργουν μεγαλη απεχθεια-οι ιντερνετικες.
Στη συναντηση συζηταμε καλυτερα.
Συμφωνω πολυ με τον argo.

Επισης να σχολιασω το σχολιο και τη φωτο του Γιωργου, μιας και ρωταει, χωρις ομως να συνεχισω...
Προσωπικα δε μου αρεσει, και καλυτερα ναπερασει απαρατηρητο, διοτι αν παρατηρηθει και ερμηνευθει ( μαρκα, τιμη κτλ..) τα σχολια θα ειναι αποθαρρυντικα.
Και ξαναλεω για μια ακομα φορα, πολλους ακουω να συζητανε και να υπερασπιζονται τα gs δεν ξερω αν ειναι μετοχοι😁  (πλακα εννοειται) παντως κανεις δεν αγοραζει.....
Αυτο το γιατι λοιπον , γιατι δεν απασχολει ποτε κανεναν?????

Και κατι τελευταιο, μια χαρα μου αρεσουν, δεν εχω τιποτα εναντιον της σεικο ή καμιας εταιρειας, ειλικρινα...ομως αυτο που συμβαινει ή που " ιπταται" ή που διαισθανομσι να συμβαινει με τη gs, με αποθαρρυνει τελικα.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 16:31:05 μμ »
παντως κανεις δεν αγοραζει....

Πεστα Χρυσόστομε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 16:35:32 μμ »
Άσχετο ή σχετικό τις τελευταίες 3 ημέρες έχω δει διαφημίσεις στην τηλεόραση τα seiko presage. Η επίσημη αντιπροσωπεία Rist sa. φαίνεται να ξεκινάει την ενεργή  προώθηση της εταιρειας στην χώρα μας.

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 17:22:01 μμ »
Όσο και να θέλουν καποιοι να λένε για το πόσο <<ψαγμένος>>, <<ώριμος>> (διαφωνώ με όλα)  πρέπει να είναι κάποιος για να καταλήξει  σε gs ,εντός φόρουμ η αναφορά στην <<ανωτερότητα>> των gs είναι από τις πιο mainstream επιλογές ακόμα και από άτομα που ασχολούνται με το αντικείμενο μια βδομάδα . Εντός ιντερνετικής κοινότητας από τις πλέον πουσαρισμένες εταιρείες.Να μου αγόραζες GS πρίν κάποια χρόνια να το συζητήσουμε για το τι έδειχνε για τον αγοραστή...
Λεγοντας αυτά να προσθεσω πως το sbgm221 το θεωρώ από τα πιο όμορφα ρολόγια.

Πουσαρισμενα τα GS ? Τι να πει τότε η μισή Ελβετία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 17:34:00 μμ »
Για ολους τα λεμε, δεν κανουμε διακρισεις!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 17:42:31 μμ »
Πουσαρισμενα τα GS ? Τι να πει τότε η μισή Ελβετία
Η Ελβετία δεν θα πει τίποτα Νίκο. Είναι η ...Ελβετία εξάλλου, δεν έχει την ανάγκη να πει τίποτα, είναι η απόλυτη δύναμη στα ρολόγια για 150 χρονια και βασει γεγονότων θα είναι η απόλυτη δύναμη για τα 150 χρόνια.
Ακομα και η Γερμανία, με την απόλυτη κατασκευαστικη τελειότητα, δεν μπορει να τους ακουμπήσει, ποσο μάλλον ο Ιάπωνας ή ο Κινέζος.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 17:42:56 μμ »
Όταν ακούσουν την τιμή για το G seiko,να δω αντιδράσεις

Το ίδιο ισχύει -για το ίδιο κοινό- όταν ακούσουν τη τιμή των Panerai, και η μεγάλη αλήθεια είναι πως δε θα εκπλαγούν τόσο με το Grand Seiko όσο με το Panerai (που δε θα το ξέρουν καθόλου).
Το Grand Seiko έστω και εμμέσως, έστω και άσχετος να είσαι, όταν ακούσεις τη τιμή θα καταλάβεις πως πρόκειται για Premium σειρά των Seiko... που την ξέρουν ΟΛΟΙ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκέμβριος 19, 2020, 17:49:14 μμ »
Η Ελβετία δεν θα πει τίποτα Νίκο. Είναι η ...Ελβετία εξάλλου, δεν έχει την ανάγκη να πει τίποτα, είναι η απόλυτη δύναμη στα ρολόγια για 150 χρονια και βασει γεγονότων θα είναι η απόλυτη δύναμη για τα 150 χρόνια.
Ακομα και η Γερμανία, με την απόλυτη κατασκευαστικη τελειότητα, δεν μπορει να τους ακουμπήσει, ποσο μάλλον ο Ιάπωνας ή ο Κινέζος.

Αυτό Αλέξανδρε δεν ισχύει. Συμφωνώ πως το πρώτο λόγο μπορεί να τον έχει η Ελβετική ωρολογοποιία αλλά το δεν μπορεί να τους ακουμπήσει η Γερμανική ή η Ιαπωνική ωρολογοποιία είναι κάπως ακραία έκφραση. Τους ακουμπάει και τους παρα-ακουμπάει.
Εκτός αν δεν έχω καταλάβει με ποιον τρόπο το εννοείς.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions