Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 111610 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Μάριε λογικά το κοντέρ πρέπει να είναι πιο χρήσιμο στις ασφάλτινες διαδρομές..!
Πάντα είχα κοντέρ στα ποδήλατα μου.Μου αρέσει σαν αξεσουάρ πάνω στο ποδήλατο και το θεωρώ χρήσιμο όργανο. Θέλω να βλέπω σε πραγματικό χρόνο την ταχύτητα μου, την μ.ω.τ κλπ.
Όντως σε ασφάλτινες διαδρομές είναι πιο χρήσιμο από διαδρομή σε βουνό.
Αναλόγως βέβαια τι θέλει ο καθένας.

Στάλθηκε από το 2312DRA50G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Αυτό το 16,7 λίτρα καυσίμου, είναι τελείως λάθος, ακόμα και για Αμερικάνικο, ή Ferarri. Απόρώ πως το υπολογίζει. Τι δεδομένα δίνεις ?
Αυτό δεν το κοιτάω καθόλου Γιώργο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η συγκεκριμένη λειτουργία. Στην ουσία σου δείχνει πόσα λίτρα βενζίνης εξοικονομείς αν πηγαίνεις με το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο.
Το δεδομένο που έχει είναι 8.5l/100km

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Αυτό δεν το κοιτάω καθόλου Γιώργο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η συγκεκριμένη λειτουργία. Στην ουσία σου δείχνει πόσα λίτρα βενζίνης εξοικονομείς αν πηγαίνεις με το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο.
Το δεδομένο που έχει είναι 8.5l/100km

Απαντώ ενημερωτικά, όχι για αντιπαράθεση. Αυτό, ειδικά μαζί σου ξέρεις ότι δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ ! Οπότε, το βλέπουμε καθαρά εγκυκλοπαιδικά.  :)

Με 8,5 λιτρα / 100, μια τυπική κατανάλωση ένος πχ 1,400 κε ( βενζίνης ή αέριο, το πετρέλαιο είναι πολύ λιγοτερο ) σε ημιεπαρχιακό δρόμο με λογική ταχύτητα < 100 χιλ/ώρα, βγαίνει σαν 3,69 λίτρα για τα 43,46 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Με μέση ταχύτητα ( average ) τα 17,19 χιλ / ώρα τα 43,46 χιλ, βγαίνουν 2,52 ώρες, ( δεκαδικές ) ή 2.31 ( 60-λεπτες ) άρα σωστό.

Και με μέγιστο τα 50,11 χιλ /ώρα, που μειώνει θεωρητικά τον χρόνο "ταξιδιού", αλλά το αγνοούμε, θα μπορούσε πχ να "χρεώνει" χρόνο ακινησίας, που πάει με μηχανή στο ρελαντί σαν κατανάλωση 0,5 έως 0,8 περίπου λίτρα ανα ώρα. Αλλά πάλι δεν βγαίνει σε κανεναν συνδυασμό, δηλ κίνησης + σταση, με όλικό μετρούμενο το 2.31 σαν χρόνο "εν λειτουργία"..

Οπότε, δεν του δίνουμε σημασία, και ..........κάνουμε πετάλι  ;)

Σημ. Μετά από 42 χρόνια επίσημης εργασίας σε πολυεθνικές, όπου μετράμε την δεκάρα γιατί "...τα εκατομμύρια αποτελούνται από δεκάρες", μου έχουν μείνει ......χούγια.  :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Taylor 1981,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Αν μπορείτε προτείνετε ένα κοντέρ που να παρέχει αυτές τις πληροφορίες αλλά να είναι μικρού μεγέθους μαζί με ένα μικρό αλλά δυνατό φανάρι (μπροστινό).

Σας ευχαριστώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Δυνατή βόλτα τη λες.. Όχι χαλαρή

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Ήταν πιο πολύ βόλτα! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Αν μπορείτε προτείνετε ένα κοντέρ που να παρέχει αυτές τις πληροφορίες αλλά να είναι μικρού μεγέθους μαζί με ένα μικρό αλλά δυνατό φανάρι (μπροστινό).

Σας ευχαριστώ.

Φίλε μας καλέ, υπάρχουν κοντέρ με τα βασικά, πχ στιγμιαία ταχύτητα, μέση ταχύτητα, μέγιστη ταχύτητα, χιλιόμετρα διανυθέντα - μερικά και όλικά, και πάντα και ρολόι.

Από εκεί και πέρα, μπορείς να ανέβεις σε πολυπλοκότητα, και να έχεις και άλλα στοιχεία, αλλά, πρέπει να καθορίσεις τις δικές σου ανάγκες, μην πάρεις κάτι που στην ουσία δεν θα χρησιμοποιείς / χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Πρόσεξε να έχει ευανάγνωστα στοιχεία για να έχεις ενημέρωση ανα πάσα στιγμή, βάλε κάτι αντανακλάσεις από τον ήλιο κλπ, ή αν κάνεις βράδυ, να έχει και στιγμιαίο φωτισμό.

Τα σημερινά, έχουν ασύρματη σύνδεση, ίσως βρείς και ενσυρματα. Εγώ, προτιμούσα τα ενσύρματα.

Φυσικά, είναι αποσπώμενα από την βάση τους, τα αφαιρείς όταν "παρκάρεις" το ποδήλατο. Εγώ πχ που πήγαινα στο S/M με το ποδήλατο, τα μικρά ................( δεν το λέω μην με πείτε ....ρατσιστή  ;D ) μου ψείρισαν το κοντεράκι. Εχοντας όμως 3, έβαζα στην βάση ένα από τα άλλα. Και δείχνει την ώρα, αλλά μόλις ξεκινήσεις και πάρει παλμό, ξεκινάει τις μετρήσεις.

Μια μάρκα να ξεκινήσεις να ψάχνεις είναι η ΒΒΒ. Για να πάρεις μια ιδέα.

Φώτα, υπάρχουν πολλά, βασικά θέλεις να έχει σταθερή δέσμη, αλλά και αναλαμπές. Μια καλή μάρκα ( ακριβή ) που αγόραζα εγώ ήταν η CATEYE. Αλλά τα έχω όλα αυτά τα χρόνια, με νερά - πτώσεις - χιόνια, συν ότι τα χρησιμοποιώ και σαν φακο πχ στο αυτοκινητο. Και θέλεις και φώτα για πίσω.

Πλέον, υπάρχουν υποθέτω πολλά, ίσως και Κινεζιές, που δεν είναι εμπιστοσύνης - πτώσεις - νερά - κραδασμοί. Πήγαινε σε καλό μαγαζί, όχι φρου - φρού που σου χρεώνει και την "καλημέρα" ( έχω τέτοιο στην περιοχή μου ) και πάρε ότι σου "κατσει" στο μάτι. Εμπειρία από μηχανισμούς έχεις, μπορείς να διακρίνεις τα Χριστουγεννιάτικα από τα σοβαρα.

Σε αμφότερα ( ...και τα δύο  :D :D :D ), θα προσέξεις να είναι ευκολορύθμιστα, πχ κινείσαι και θέλεις να δεις την ώρα, ή τα ολικά, να γίνεται με απλη πίεση κομβίου, και να μην πρέπει να το παλέψεις και να χάνεις την ισορροπία σου. Το ίδιο για τα φώτα, από αναλαμπή σε σταθερό και τουμπαλιν.

Λάβε υπ όψιν ότι μου χάλασε κοντεράκι, LCD, από την ζέστη έσπασε η οθόνη και έγινε μαύρη κηλίδα. Οπότε δεν το αφήνουμε εκτεθιμένο στον ήλιο να "βράζει."

Και για όλους. ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε το ποδήλατο όταν είμαστε έξω, χωρίς να έχουμε οπτική επαφή μαζί του. Εχω γλυτώσει 3 απόπειρες, με ποδήλατο δεμένο στην κολώνα, που ήρθαν με ψαλίδα, τροχάκι μπαταρίας, κλπ. Και η καλύτερη κλειδαριά, εγώ έχω πέταλο μοτοσυκλέτας, δεν αντέχει όλες τις επιθέσεις, συν ότι στα "μοντέρνα", με 5 πεταλούδες, έχουν φύγει ρόδες, τιμόνι, σέλα  :o

Οπότε, ΠΑΝΤΑ το βλέπουμε, και ας είναι κλειδωμένο.

Σημ. Μάρτιο του 2013, μου "κοινωνικοποίησαν" 2 τεμάχια κλειδωμένα στο σπίτι, σε σιδεριά. Εκοψαν τις ισχυρές κλειδαριές (!!!) χωρίς να ακουσουμε τίποτε. Και το ένα ήταν ενα ΚΟΝΑ των ( τότε ) 700 Ε, το άλλο, μόνον ο εξοπλισμός, λάστιχα, ταχύτητες, φρένα , μεσαία τριβή, φτερά κλπ ήταν πάνω από 250 Ε. :-[

Α, και βάλε πολλά ( τουλάχιστον 3 ανα τροχό ) αντανακλαστικά. Ειναι ελαφρά αλλά και χρήσιμα. Και φοράτε αντανακλαστικά γιλέκα, αυτά τα πορτοκαλί / κίτρινα.

Και πάντα κράνος. ΠΑΝΤΑ ! Φίλος, έχασε το μπροστινό σε στροφή στο βουνό, και έσκασε με την ωμοπλάτη και το κεφάλι στην άσφαλτο. Θα έσκαγε σαν καρπούζι αν δεν το φορουσε. Φυσικά, δεν γλύτωσε την εξάρθρωση ώμου, ράγισμα ωμοπλάτης και σπάσιμο κλείδας. Μιλάμε για γυμνασμένο θηρίο,. Μου τηλεφώνησε και πήγα να τον μαζέψω, και δεν ήξερα πως να τον πιάσω. Οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ.

Και τα ηλεκτρικά αυτοκινητα πλέον, ΔΕΝ ακουγονται. Ερχεται δίπλα σου ξαφνικά. Αν μιλάνε και στο τηλέφωνο, χάσαμε ! 

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
Και κάτι ακόμα.

Στα δικά μου κοντέρ, δεν έχει ένδειξη υπολοίπου μπαταρίας, πρέπει να το καταλάβω από την αχνή ένδειξη, και να αλλάξω μπαταρία ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ, αλλιως, ΧΑΝΟΝΤΑΙ όλα τα στοιχεία της περιόδου, και ξαναρχίζω από μηδέν χιλιομετρα.

Πλέον, με τα μοντέρνα, που συνδέονται με κομπιούτερς, ή μέσω Bluetooth κλπ. πιθανόν να γλυτώνεις αυτές τις απώλειες.

ή μέ το κινητό, να καταγράφεις όλα τα στοιχεία, μέσω GPS, και το σχήμα της διαδρομής ( track ), αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία.

Οι πιο "μοντέρνοι" που τα ξέρουν ίσως να μπορούν να σου προτείνουν / βοηθήσουν  ;) Εγώ είμαι ........αρχαίος.  :(
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
sea_dweller,
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Κάνετε ακόμα ποδήλατο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Κάνετε ακόμα ποδήλατο?

Πάντα. Μετά από μια περίοδο υποχρεωτικής αποχής, επανήλθα σιγα - σιγά. Οι διαδρομές μου τωρα είναι μικρότερες, αλλά μετα από αποχή 1 έτους, δεν ξεκινάς έντονα.

Απλώς, το κορμί έχει μνήμη, και ξαναβρίσκει τον ρυθμό του, μια και κάνω επανάληψη, δεν ξεκινάω τωρα. Και φυσικά, δεν κάνω 20 χιλιόμετρα, που έκανα τότε κάθε Κυριακή στο βουνό. Ανοδο στην περιφερειακή 3 χιλ, αριστερά Δημόκριτο, δεξιά Καλοπούλα, ήταν ήδη 11 χιλ. Με απανάληψη, πήγαιναν 19 χιλ, και με το κατέβασμα ( αέεεεεεεεεεερα ! ) 22.

Σε ένα τετοιο κατέβασμα, ινδιάνος, είχα καταγράψει 72 χιλιόμετρα. Με είδε φίλος γιατρός που περπάταγε και μου είπε.

"Με αυτήν την ταχύτητα, αν πέσεις, θα είναι άτυχος αν ζήσεις" :D :D :D :D

Από τότε, φρεναριστός με 30 χιλ / ώρα.  8)

Οσοι ξεκινούν, μέχρι να μάθουν πως κανεις πετάλι, πότε αλλάζεις ταχύτητες, τι στάση σώματος πρέπει να έχεις ( σέλα - τιμόνι - ύψος από το έδαφος ) αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μόλις ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, όλα είναι πιο εύκολα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Φίλε μας καλέ, υπάρχουν κοντέρ με τα βασικά, πχ στιγμιαία ταχύτητα, μέση ταχύτητα, μέγιστη ταχύτητα, χιλιόμετρα διανυθέντα - μερικά και όλικά, και πάντα και ρολόι.

Από εκεί και πέρα, μπορείς να ανέβεις σε πολυπλοκότητα, και να έχεις και άλλα στοιχεία, αλλά, πρέπει να καθορίσεις τις δικές σου ανάγκες, μην πάρεις κάτι που στην ουσία δεν θα χρησιμοποιείς / χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Πρόσεξε να έχει ευανάγνωστα στοιχεία για να έχεις ενημέρωση ανα πάσα στιγμή, βάλε κάτι αντανακλάσεις από τον ήλιο κλπ, ή αν κάνεις βράδυ, να έχει και στιγμιαίο φωτισμό.

Τα σημερινά, έχουν ασύρματη σύνδεση, ίσως βρείς και ενσυρματα. Εγώ, προτιμούσα τα ενσύρματα.

Φυσικά, είναι αποσπώμενα από την βάση τους, τα αφαιρείς όταν "παρκάρεις" το ποδήλατο. Εγώ πχ που πήγαινα στο S/M με το ποδήλατο, τα μικρά ................( δεν το λέω μην με πείτε ....ρατσιστή  ;D ) μου ψείρισαν το κοντεράκι. Εχοντας όμως 3, έβαζα στην βάση ένα από τα άλλα. Και δείχνει την ώρα, αλλά μόλις ξεκινήσεις και πάρει παλμό, ξεκινάει τις μετρήσεις.

Μια μάρκα να ξεκινήσεις να ψάχνεις είναι η ΒΒΒ. Για να πάρεις μια ιδέα.

Φώτα, υπάρχουν πολλά, βασικά θέλεις να έχει σταθερή δέσμη, αλλά και αναλαμπές. Μια καλή μάρκα ( ακριβή ) που αγόραζα εγώ ήταν η CATEYE. Αλλά τα έχω όλα αυτά τα χρόνια, με νερά - πτώσεις - χιόνια, συν ότι τα χρησιμοποιώ και σαν φακο πχ στο αυτοκινητο. Και θέλεις και φώτα για πίσω.

Πλέον, υπάρχουν υποθέτω πολλά, ίσως και Κινεζιές, που δεν είναι εμπιστοσύνης - πτώσεις - νερά - κραδασμοί. Πήγαινε σε καλό μαγαζί, όχι φρου - φρού που σου χρεώνει και την "καλημέρα" ( έχω τέτοιο στην περιοχή μου ) και πάρε ότι σου "κατσει" στο μάτι. Εμπειρία από μηχανισμούς έχεις, μπορείς να διακρίνεις τα Χριστουγεννιάτικα από τα σοβαρα.

Σε αμφότερα ( ...και τα δύο  :D :D :D ), θα προσέξεις να είναι ευκολορύθμιστα, πχ κινείσαι και θέλεις να δεις την ώρα, ή τα ολικά, να γίνεται με απλη πίεση κομβίου, και να μην πρέπει να το παλέψεις και να χάνεις την ισορροπία σου. Το ίδιο για τα φώτα, από αναλαμπή σε σταθερό και τουμπαλιν.

Λάβε υπ όψιν ότι μου χάλασε κοντεράκι, LCD, από την ζέστη έσπασε η οθόνη και έγινε μαύρη κηλίδα. Οπότε δεν το αφήνουμε εκτεθιμένο στον ήλιο να "βράζει."

Και για όλους. ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε το ποδήλατο όταν είμαστε έξω, χωρίς να έχουμε οπτική επαφή μαζί του. Εχω γλυτώσει 3 απόπειρες, με ποδήλατο δεμένο στην κολώνα, που ήρθαν με ψαλίδα, τροχάκι μπαταρίας, κλπ. Και η καλύτερη κλειδαριά, εγώ έχω πέταλο μοτοσυκλέτας, δεν αντέχει όλες τις επιθέσεις, συν ότι στα "μοντέρνα", με 5 πεταλούδες, έχουν φύγει ρόδες, τιμόνι, σέλα  :o

Οπότε, ΠΑΝΤΑ το βλέπουμε, και ας είναι κλειδωμένο.

Σημ. Μάρτιο του 2013, μου "κοινωνικοποίησαν" 2 τεμάχια κλειδωμένα στο σπίτι, σε σιδεριά. Εκοψαν τις ισχυρές κλειδαριές (!!!) χωρίς να ακουσουμε τίποτε. Και το ένα ήταν ενα ΚΟΝΑ των ( τότε ) 700 Ε, το άλλο, μόνον ο εξοπλισμός, λάστιχα, ταχύτητες, φρένα , μεσαία τριβή, φτερά κλπ ήταν πάνω από 250 Ε. :-[

Α, και βάλε πολλά ( τουλάχιστον 3 ανα τροχό ) αντανακλαστικά. Ειναι ελαφρά αλλά και χρήσιμα. Και φοράτε αντανακλαστικά γιλέκα, αυτά τα πορτοκαλί / κίτρινα.

Και πάντα κράνος. ΠΑΝΤΑ ! Φίλος, έχασε το μπροστινό σε στροφή στο βουνό, και έσκασε με την ωμοπλάτη και το κεφάλι στην άσφαλτο. Θα έσκαγε σαν καρπούζι αν δεν το φορουσε. Φυσικά, δεν γλύτωσε την εξάρθρωση ώμου, ράγισμα ωμοπλάτης και σπάσιμο κλείδας. Μιλάμε για γυμνασμένο θηρίο,. Μου τηλεφώνησε και πήγα να τον μαζέψω, και δεν ήξερα πως να τον πιάσω. Οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ.

Και τα ηλεκτρικά αυτοκινητα πλέον, ΔΕΝ ακουγονται. Ερχεται δίπλα σου ξαφνικά. Αν μιλάνε και στο τηλέφωνο, χάσαμε !

Αγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αλλά και για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσες για να με βοηθήσεις. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

• Legend
    • Προφίλ
Αγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αλλά και για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσες για να με βοηθήσεις. ;)

Γνώση που δεν μοιράζεται, πάει χαμένη.  ;) Και ξέρεις πόσο σε εκτιμώ.

Πιστεύω και οι υπόλοιποι φίλοι, θα συνεισφέρουν με τις εμπειρίες τους και θα σε βοηθήσουν στις καλύτερες επιλογές.  ;)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
sea_dweller,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος McRae

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Προσωπικά του κινητού χρησιμοποιώ, συγκεκριμένα της Samsung που είναι για fitness και έχει για σχεδόν κάθε είδους δραστηριότητα, τρέξιμο, ποδήλατο κλπ.
Βλέπεις ταχύτητα, διαδρομή και πάρα πολλές πληροφορίες για την διαδρομή τα οποία τα αποθηκεύει για να τσεκάρεις όποτε θες
Μερικά από αυτά :

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
sea_dweller,
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,sea_dweller,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Προσωπικά του κινητού χρησιμοποιώ, συγκεκριμένα της Samsung που είναι για fitness και έχει για σχεδόν κάθε είδους δραστηριότητα, τρέξιμο, ποδήλατο κλπ.
Βλέπεις ταχύτητα, διαδρομή και πάρα πολλές πληροφορίες για την διαδρομή τα οποία τα αποθηκεύει για να τσεκάρεις όποτε θες
Μερικά από αυτά :(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Είναι μία λύση, ας τα σταθμίσει ο κάθε ένας, αν του κάνει για την επιθυμητή χρήση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.