Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 111791 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος oikogiorgos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ !
Είναι μια κατηγορία από μόνα τους τα άτιμα κουρσακια, ειδικά όταν κατεβαίνεις σε βάρος κάτω από 7,5κιλα

ναι αλλά ανεβαίνεις από τριχίλιαρο και άνω...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ST_theodoros

• Member
  • **
    • Προφίλ
ναι αλλά ανεβαίνεις από τριχίλιαρο και άνω...
Σίγουρα όλα αυτά έρχονται με το ανάλογο κόστος , κουρσακι αρκετα  καλό πήρα φέτος , όχι βέβαια ότι τα προηγούμενα που είχα (cannοndale caad 5 με 105 groupset ) ήταν άσχημα ή δεν πήγαιναν , 8.6 έβγαινε το cannon σε βάρος και για αλουμινένιο πλαίσιο πήγαινε "τρένο" , το bianchi βέβαια αλλη κατηγορία αλλά είχε και αγορά καινούργιου 6,5κ  , εμπειρικά και σαν χομπίστας και σαν αθλητής ποδηλασίας για λίγα χρόνια βέβαια , δεν είδα και τις τεράστιες διαφορές , σίγουρα ένας σοβαρός αθλητής θα το αξιοποιήσει ανάλογα , αλλά το περισσότερο αγοραστικό κοινό κυρίως από χόμπι και αγάπη προβαίνει σε τόσο ακριβά ποδήλατα , τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ αυτά τα 8 χρόνια που είμαι στον ποδηλατικό χώρο και σε διάφορα ποδηλαταδικα ως τεχνικός
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
It's the rider not the bike.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
Ναι αλλά τα εργαλεία κάνουν τον μαστορα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
Μια και το ρίξαμε στα γνωμικά

"Shut up legs, it's only pain"
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ

ΔΙΑΦΩΝΩ !

Σαν έμπειρος τεχνικός (  ;D ) , σε διαβεβαιώ, ότι ο "μάστορας" φτιάχνει δικά του εργαλεία.

Οικανόςμάστορας, είτε από εμπειρία, είτε από κατάρτιση, σάχνει τα εργαλεία που χρειάζεται.  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
......................., αλλά το περισσότερο αγοραστικό κοινό κυρίως από χόμπι και αγάπη προβαίνει σε τόσο ακριβά ποδήλατα , τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ αυτά τα 8 χρόνια που είμαι στον ποδηλατικό χώρο και σε διάφορα ποδηλαταδικα ως τεχνικός

....εννοείς εμάς, τις πλατιές λαϊκές μάζες  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος oikogiorgos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Σίγουρα όλα αυτά έρχονται με το ανάλογο κόστος , κουρσακι αρκετα  καλό πήρα φέτος , όχι βέβαια ότι τα προηγούμενα που είχα (cannοndale caad 5 με 105 groupset ) ήταν άσχημα ή δεν πήγαιναν , 8.6 έβγαινε το cannon σε βάρος και για αλουμινένιο πλαίσιο πήγαινε "τρένο" , το bianchi βέβαια αλλη κατηγορία αλλά είχε και αγορά καινούργιου 6,5κ  , εμπειρικά και σαν χομπίστας και σαν αθλητής ποδηλασίας για λίγα χρόνια βέβαια , δεν είδα και τις τεράστιες διαφορές , σίγουρα ένας σοβαρός αθλητής θα το αξιοποιήσει ανάλογα , αλλά το περισσότερο αγοραστικό κοινό κυρίως από χόμπι και αγάπη προβαίνει σε τόσο ακριβά ποδήλατα , τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ αυτά τα 8 χρόνια που είμαι στον ποδηλατικό χώρο και σε διάφορα ποδηλαταδικα ως τεχνικός
είχα αλουμίνιο κούρσα ένα bottecchia με ultegra rim brakes kai fulcrum racing 5, στα 8,3 κιλα με πετάλια!!! Βέβαια για να παω σ αυτο το νουμερο, εφυγαν και παλουκοσελα - τιμονι - πετάλια... επωλήθη για να πάω σε καρβον, αλλα δεν εκατσε η φαση λογω της τεράστιας αναμονής! Αλλά αν λες οτι δεν είδες και μεγάλη διαφορά με το ακριβό ποδήλατο, τοτε ισως πρέπει να το ξανασκεφτώ, για αγορά αλουμίνιο με δισκόφρενα αυτή τη φορά... (πχ ένα rose sl pro που μου γυάλισε το μάτι!!!!!!)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
Σίγουρα αλλά να είσαι και ο ίδιος σε ένα καλό επίπεδο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
....εννοείς εμάς, τις πλατιές λαϊκές μάζες  ::)
Γενικά κ.Γιωργο , δεν κάνω διακρίσεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
είχα αλουμίνιο κούρσα ένα bottecchia με ultegra rim brakes kai fulcrum racing 5, στα 8,3 κιλα με πετάλια!!! Βέβαια για να παω σ αυτο το νουμερο, εφυγαν και παλουκοσελα - τιμονι - πετάλια... επωλήθη για να πάω σε καρβον, αλλα δεν εκατσε η φαση λογω της τεράστιας αναμονής! Αλλά αν λες οτι δεν είδες και μεγάλη διαφορά με το ακριβό ποδήλατο, τοτε ισως πρέπει να το ξανασκεφτώ, για αγορά αλουμίνιο με δισκόφρενα αυτή τη φορά... (πχ ένα rose sl pro που μου γυάλισε το μάτι!!!!!!)

...στα "κιλά" μας, δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ακρως εξειδικευμένα και πανάκριβα ποδήλατα.

Ουτε χρονους κυνηγάμε, εννοώ δευτερόλεπτα και δέκατα ( ....ασχέτως αν βελτιώνουμε χρόνους κάποιας διαδρομής μόλις την μάθουμε, βρούμε τις πεταλιές και τις αναπνοές της ), ούτε μερικά γραμμάρια, έστω κιλά, παίζουν ρόλο στην ολική ευχαρίστηση μιας διαδρομής.

Και επαναλαμβάνω, επειδή, θεωρητικά, δεν είμαστε αντίπαλοι με χρονομετρα.

Κατά την άποψή μου, ταπεινή μεν λόγω λίγων αναλογικά χιλιομέτρων και ετών εμπλοκής, ( εμπλοκή από το 2007 και 10.000 ολικά χιλιόμετρα ),
ενα καλό ποδήλατο ( στήσιμο / περιφερειακά ), βοηθάει σε εξοικονόμηση δυνάμεων / ασφάλεια κινησης, αλλά, τουλάχιστον για εμένα, ένα όριο ( τυπικά ) γύρω στα 1,5 Κ σε λεφτά, ικανοποιεί πολλές ανάγκες.

Δεν έχω και την τεχνική γνώση / εμπλοκή σε μόντες / ιδιοκατασκευές, όπως έχουν άλλοι, και πιθανά να ξεγιελιέμαι.

Και αυτό που έχω, επιλογή της αδελφής μου με τον μικρό γιο, ΔΕΝ θα το είχα, μια και τότε, για αλλαγή, εξέταζα το Ideal Hillmaster, στα 400 τόσα ευρά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
Γενικά κ.Γιωργο , δεν κάνω διακρίσεις

;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Member
  • **
    • Προφίλ
Πολύ καλά και τίμια τα bottecchia, διαφορές υπάρχουν αλλά δεν είναι χαοτικές όπως στα mountain
Αυτό έχω παρατηρήσει με την μικρή μου εμπειρία στις κούρσες , γιατί κυρίως με mountain ασχολήθηκα trail-enduro-downhill , έχοντας αλλάξει πάνω από 20 σκελετούς σε mtb και αμέτρητα set up
Πρόσφατα ήρθε στο μαγαζί ένα κουρσακι s works , μοντέλο τώρα δεν θυμάμαι ( μάλλον roubaix) για να του κάνω εξαέρωση στα φρένα , βγάζοντας το μια βόλτα εν συνεχεία δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει σε ποδήλατο δρομου το δισκόφρενο αν και το συγκεκριμένο απέδιδε άψογα , ( Dura-Ace σειρά βλέπεις)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
...στα "κιλά" μας, δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ακρως εξειδικευμένα και πανάκριβα ποδήλατα.

Ουτε χρονους κυνηγάμε, εννοώ δευτερόλεπτα και δέκατα ( ....ασχέτως αν βελτιώνουμε χρόνους κάποιας διαδρομής μόλις την μάθουμε, βρούμε τις πεταλιές και τις αναπνοές της ), ούτε μερικά γραμμάρια, έστω κιλά, παίζουν ρόλο στην ολική ευχαρίστηση μιας διαδρομής.

Και επαναλαμβάνω, επειδή, θεωρητικά, δεν είμαστε αντίπαλοι με χρονομετρα.

Κατά την άποψή μου, ταπεινή μεν λόγω λίγων αναλογικά χιλιομέτρων και ετών εμπλοκής, ( εμπλοκή από το 2007 και 10.000 ολικά χιλιόμετρα ),
ενα καλό ποδήλατο ( στήσιμο / περιφερειακά ), βοηθάει σε εξοικονόμηση δυνάμεων / ασφάλεια κινησης, αλλά, τουλάχιστον για εμένα, ένα όριο ( τυπικά ) γύρω στα 1,5 Κ σε λεφτά, ικανοποιεί πολλές ανάγκες.

Δεν έχω και την τεχνική γνώση / εμπλοκή σε μόντες / ιδιοκατασκευές, όπως έχουν άλλοι, και πιθανά να ξεγιελιέμαι.

Και αυτό που έχω, επιλογή της αδελφής μου με τον μικρό γιο, ΔΕΝ θα το είχα, μια και τότε, για αλλαγή, εξέταζα το Ideal Hillmaster, στα 400 τόσα ευρά.
1,5κ πλέον είναι υπέρ υπέρ αρκετά ακόμα και για έναν μέτριο αθλητή , υπάρχουν ποδηλαταρες σε αυτό το εύρος τιμής ,πολύ αξιόλογα και με αντοχή στον χρόνο , όσον αναφορά την αστική χρήση - βόλτα -ασκηση - βουνό για το "χαβαλε' , φτάνουν και περισσεύουν με το παραπάνω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions