Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 111895 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
είναι μεγάλη κουβέντα αυτό...
θα πω την κλασική απάντηση: εξαρτάται τι θες να κάνεις
καταρχήν λες για endurance, δεν ξερω πως αποφάσισες γι αυτη την κατηγορία, διότι υπάρχει και η race, η aero και πάει λέγοντας. Μίλα με ποδηλάτες, έξω στη βόλτα, δες στο γιου τουμπ, έχει πολλά κατατοπιστικά βιδεο για τις κατηγορίες που είπα.
Όσον αφορά το carbon, όλοι κάποια στιγμή καταλήγουν σ αυτό, ενώ κάποιοι από αλουμίνιο πάνε σε τιτάνιο κτλ. Αν παραμείνεις στο αλουμίνιο, υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις όπως πχ το Bottecchia Duello και το ΤΡΕΚ emonda ALR. Canyon δεν μ μου αρέσει εμένα προσωπικά (δεν σημαίνει ότι δεν έχει αξιόλογα ποδήλατα).
Στα λέω επειδή πέρασα απ όλες τις κατηγορίες: ξεκίνησα με τρέκιν πήγα σε fitness μετα κουρσα αλουμινίου , έκανα και μια στάση σε μονοτάχυτο fixed gear, ξανά fitness, ξανα κουρσα αλουμινίου η οποία ηταν και η τελευταία μιας και επωλήθη. Σειρά έχει το παρακάτω: ένα Trek Emonda SL5 2021 (carbon OCLV500)
Πρέπει να δεις καλά τι θα κανείς γιατί τα λεφτά είναι πολλά για carbon ακόμα και για καλό αλουμίνιο. Εκτός και αν σου περισσεύουν οπότε πάω πάσο!

???

Μάριε, Βασίλη, ανταγωνιστής.  ::) Θα μας "φάει" την εκλογική .................πελατεία.  :(

@Taylor 1981 @sub50
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
???

Μάριε, Βασίλη, ανταγωνιστής.  ::) Θα μας "φάει" την εκλογική .................πελατεία.  :(

@Taylor 1981 @sub50
Όλη δική του τέτοια πελατεία...
Εγώ μετά από την φωτο που είδα δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα..

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
....και λίγο πιο πάνω  8) Οχι όλο στα .......ίδια  :(

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

...επειδή με μαλώνει ο κακός πεθερός Μάριος.  ;D

@Taylor 1981
Πώς να σε μαλώσω μετά από τέτοιες φωτογραφίες;
Μπράβο Γιώργο. Ανυπομονώ να βολταρουμε!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος panos_ioannou

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
είναι μεγάλη κουβέντα αυτό...
θα πω την κλασική απάντηση: εξαρτάται τι θες να κάνεις
καταρχήν λες για endurance, δεν ξερω πως αποφάσισες γι αυτη την κατηγορία, διότι υπάρχει και η race, η aero και πάει λέγοντας. Μίλα με ποδηλάτες, έξω στη βόλτα, δες στο γιου τουμπ, έχει πολλά κατατοπιστικά βιδεο για τις κατηγορίες που είπα.
Όσον αφορά το carbon, όλοι κάποια στιγμή καταλήγουν σ αυτό, ενώ κάποιοι από αλουμίνιο πάνε σε τιτάνιο κτλ. Αν παραμείνεις στο αλουμίνιο, υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις όπως πχ το Bottecchia Duello και το ΤΡΕΚ emonda ALR. Canyon δεν μ μου αρέσει εμένα προσωπικά (δεν σημαίνει ότι δεν έχει αξιόλογα ποδήλατα).
Στα λέω επειδή πέρασα απ όλες τις κατηγορίες: ξεκίνησα με τρέκιν πήγα σε fitness μετα κουρσα αλουμινίου , έκανα και μια στάση σε μονοτάχυτο fixed gear, ξανά fitness, ξανα κουρσα αλουμινίου η οποία ηταν και η τελευταία μιας και επωλήθη. Σειρά έχει το παρακάτω: ένα Trek Emonda SL5 2021 (carbon OCLV500)
Πρέπει να δεις καλά τι θα κανείς γιατί τα λεφτά είναι πολλά για carbon ακόμα και για καλό αλουμίνιο. Εκτός και αν σου περισσεύουν οπότε πάω πάσο!
Σε ευχαριστώ που μου δίνεις σημασία!

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος στα παρακάτω σε παρακαλώ:
Endurance επέλεξα για την επόμενη μου αγορα γιατί με ενδιαφέρουν μεγάλες βόλτες άνω των 50 χιλιομέτρων με έμφαση στην άνεση και στην απόλαυση του τοπίου. Το ποδήλατο αυτό θα το χρησιμοποιώ για βόλτες καθαρά άσκησης αντοχής, ή απλά ξέσπασμα από τη δουλειά  χωρίς να βγαίνω από άσφαλτο. Όταν θέλω να παω στα βουνά άλλωστε έχω το τρεκινγκ.
Το μπατζετ μου είναι κάπου στα 2000€ και επειδή  έχω βρει καλό σχετικά αλουμίνιο στα 1200€ σκέφτηκα αν αξίξει να δώσω κάτι παράπονα  σε καρμπον στα 2000€. 2 κιλά διαφορά και ίσως και λίγο καλύτερη διαμόρφωση σκελετού για περισσότερη άνεση αξίζει ; Η ουσιαστικά στην πράξη 2 κιλά δεν θα τα καταλάβω;

Επισης, Αν έχεις καμία πρόταση για αυτό που χρειάζομαι σε παρακαλώ πες μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

Endurance επέλεξα για την επόμενη μου αγορα γιατί με ενδιαφέρουν μεγάλες βόλτες άνω των 50 χιλιομέτρων με έμφαση στην άνεση και στην απόλαυση του τοπίου. Το ποδήλατο αυτό θα το χρησιμοποιώ για βόλτες καθαρά άσκησης αντοχής, ή απλά ξέσπασμα από τη δουλειά  χωρίς να βγαίνω από άσφαλτο. Όταν θέλω να παω στα βουνά άλλωστε έχω το τρεκινγκ.
Το μπατζετ μου είναι κάπου στα 2000€ και επειδή  έχω βρει καλό σχετικά αλουμίνιο στα 1200€ σκέφτηκα αν αξίξει να δώσω κάτι παράπονα  σε καρμπον στα 2000€. 2 κιλά διαφορά και ίσως και λίγο καλύτερη διαμόρφωση σκελετού για περισσότερη άνεση αξίζει ; Η ουσιαστικά στην πράξη 2 κιλά δεν θα τα καταλάβω;

Ολοι σου δίνουν σημασία. Ειναι ΛΑΘΟΣ να λές τέτοια πράγματα.

Εγώ, είμαι 100 κιλά +, με ποδήλατο στα 14 ( ? ), και μόνο το σακκίδιο με το νερό , 1 λιτ, και κλειδιά-πετσέτα-φανέλα-πορτοφόλι-τηλέφωνο-τσιγάρα , είναι 2 κιλά +. Βάλε κράνος - μπουφάν, κλπ. Που πάμε ?

Λες να κάνεις διαφορά ?

Απάντησε στον εαυτό σου μόνος σου !  ::) Εκτός αν είσαι 60 κιλά, κάνεις σπρίντ, και κινείσαι σε ανηφορικές διαδρομές βουνού.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Πανο,αλλαξε στυλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Ολοι σου δίνουν σημασία. Ειναι ΛΑΘΟΣ να λές τέτοια πράγματα.

Εγώ, είμαι 100 κιλά +, με ποδήλατο στα 14 ( ? ), και μόνο το σακκίδιο με το νερό , 1 λιτ, και κλειδιά-πετσέτα-φανέλα-πορτοφόλι-τηλέφωνο-τσιγάρα , είναι 2 κιλά +. Βάλε κράνος - μπουφάν, κλπ. Που πάμε ?

Λες να κάνεις διαφορά ?

Απάντησε στον εαυτό σου μόνος σου !  ::) Εκτός αν είσαι 60 κιλά, κάνεις σπρίντ, και κινείσαι σε ανηφορικές διαδρομές βουνού.
Γιώργο μου κάνω πάνω από 50 χλμ σε δυο ώρες 3-4 φορές την βδομάδα. . Δεν παίζει να έχω 14 κιλά ποδήλατο. Αυτός ήταν ο λόγος που αγόρασα ebike μετά από ένα ideal που είχα. Όμως τώρα θέλω μα το πάρω πιο σοβαρά .
Και ναι είμαι 65 κιλά, και κάνω ανηφοριές πολλές . Όχι σπριντ δεν κάνω ούτε θέλω να το παίξω προ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikogiorgos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ

M αυτά που λες, τότε ναι, εκτιμώ ότι είσαι για endurance. Απο εκει και πέρα, μην βιαστείς να αποκλείσεις το καρμπον ... καλό ειναι να ανεβεις σ ενα τετοιο για να δεις την όποια απορροφητικότητα
Για τα 2 κιλά που λες διαφορά, δεν αξίζει να ασχοληθείς. Σ ένα ελαφρύ ποδήλατο βάλε το παγούρι (μπορεί και 2 τις περισσότερες φορές) βάλε φωτάκια κτλ, τα έβαλες σχεδόν τα 2 κιλά.
Την όποια διαφορά στην ταχύτητα και στην άνεση, θα την κάνει η γεωμετρία του σκελετού, γι αυτό και είπα στην αρχή αν θα πας σε endurance ή race ή ανηφορίστικο κτλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Γιώργο μου κάνω πάνω από 50 χλμ σε δυο ώρες 3-4 φορές την βδομάδα. . Δεν παίζει να έχω 14 κιλά ποδήλατο. Αυτός ήταν ο λόγος που αγόρασα ebike μετά από ένα ideal που είχα. Όμως τώρα θέλω μα το πάρω πιο σοβαρά .
Και ναι είμαι 65 κιλά, και κάνω ανηφοριές πολλές . Όχι σπριντ δεν κάνω ούτε θέλω να το παίξω προ.
Με το ηλεκτρικό κάνεις πάνω απο 50 χλμ σε δύο ώρες;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Κάνω 40-60 Χιλιόμετρα σε δυο ώρες  ανάλογα με τον δρόμο που διαλέγω με το ebike.
Με κανονικό ποδήλατο έκανα 20-30 και τα έφτυνα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
M αυτά που λες, τότε ναι, εκτιμώ ότι είσαι για endurance. Απο εκει και πέρα, μην βιαστείς να αποκλείσεις το καρμπον ... καλό ειναι να ανεβεις σ ενα τετοιο για να δεις την όποια απορροφητικότητα
Για τα 2 κιλά που λες διαφορά, δεν αξίζει να ασχοληθείς. Σ ένα ελαφρύ ποδήλατο βάλε το παγούρι (μπορεί και 2 τις περισσότερες φορές) βάλε φωτάκια κτλ, τα έβαλες σχεδόν τα 2 κιλά.
Την όποια διαφορά στην ταχύτητα και στην άνεση, θα την κάνει η γεωμετρία του σκελετού, γι αυτό και είπα στην αρχή αν θα πας σε endurance ή race ή ανηφορίστικο κτλ
Ναι έχεις δίκιο, τα κιλά ίσως να μην παίζουν τόσο ρολο τελικά. η απόκριση του υλικού και η στάση σώματος νομίζω είναι το παν. Λογικά αλλες αποσβέσεις και αποκρίσεις έχει το καρμπον και άλλο το αλουμίνιο.  Όμως ειναι δύσκολο να δεις γεωμετρία σε χαρτιά και να ξέρεις ότι σου κάνει  αν είσαι άσχετος από αυτά.
Νομίζω η η καλύτερη λύση  είναι να βρω να δοκιμάσω δυο τρία τέτοια ποδήλατα ..  αν και πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα πρέπει να καταλήξω σε καρμπον
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Άρα αφού σου αρέσει να καλύπτεις πολλά χλμ εύκολα, την κούρσα τι την θές; Τα πόδια σου έχουν συνηθίσει την υποβοήθηση πλέον. Ακόμα κ με μια full carbon κούρσα δεν θα είναι το ίδιο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Άρα αφού σου αρέσει να καλύπτεις πολλά χλμ εύκολα, την κούρσα τι την θές; Τα πόδια σου έχουν συνηθίσει την υποβοήθηση πλέον. Ακόμα κ με μια full carbon κούρσα δεν θα είναι το ίδιο.

Όλοι δεν ζητάμε να γινόμαστε καλύτεροι ;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

Συμφωνώ 100 %

Για εμένα προσωπικά, το ποδήλατο, είναι μέσον άσκησης, ( ....μαζί με κάποια άλλα ;)), οπότε , το χρησιμοποιώ για πιέσεις, αναπνοές, και διατήρηση κάποιας "φόρμας", αν κάποιος μπορεί να το χαρακτηρίσει έτσι.

Εναλλάσσω και τις διαδρομές, ανάλογα με τον καιρό και τον διαθέσιμο χρόνο, και κάνω πρόγραμμα. Δεν κυνηγάω τον χρόνο. Κάνω την εκτόνωσή μου, όπως την χρειάζομαι κάθε στιγμή.

Ουτε κουρσάκι που θα πηγαίνω με .......τόσα, για ......δεκάδες χιλιόμετρα με καλύπτει, ούτε φυσικά, υποβοηθούμενο, πυρηνικό, ατμοκίνητο, ή ότι άλλο. Ποδήλατο, = πετάλι ΙΜΟ. Και πας, όπου μπορείς, ή κάνεις πρόγραμμα, και προπονείσαι να κάνεις και κάτι ακόμα καθε φορά.

Φυσικά, θα πάω και στο S/M, και στο περίπτερο, και στην τράπεζα, οπότε, μπορεί να θεωρηθεί και "μέσον μετακίνησης", αλλά αυτό, είναι "πάρεργο". Διευκολύνει στο ότι ΔΕΝ έχεις να παρκάρεις, πάς ΟΠΟΥ θέλεις, σταματας μπροστά. Αρκέι, να το βλέπεις, όπου και να είσαι.

My 2c  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)
« Απάντηση #779 στις: Ιανουάριος 24, 2021, 23:58:27 μμ »
Συμφωνώ 100 %

Για εμένα προσωπικά, το ποδήλατο, είναι μέσον άσκησης, ( ....μαζί με κάποια άλλα ;)), οπότε , το χρησιμοποιώ για πιέσεις, αναπνοές, και διατήρηση κάποιας "φόρμας", αν κάποιος μπορεί να το χαρακτηρίσει έτσι.

Εναλλάσσω και τις διαδρομές, ανάλογα με τον καιρό και τον διαθέσιμο χρόνο, και κάνω πρόγραμμα. Δεν κυνηγάω τον χρόνο. Κάνω την εκτόνωσή μου, όπως την χρειάζομαι κάθε στιγμή.

Ουτε κουρσάκι που θα πηγαίνω με .......τόσα, για ......δεκάδες χιλιόμετρα με καλύπτει, ούτε φυσικά, υποβοηθούμενο, πυρηνικό, ατμοκίνητο, ή ότι άλλο. Ποδήλατο, = πετάλι ΙΜΟ. Και πας, όπου μπορείς, ή κάνεις πρόγραμμα, και προπονείσαι να κάνεις και κάτι ακόμα καθε φορά.

Φυσικά, θα πάω και στο S/M, και στο περίπτερο, και στην τράπεζα, οπότε, μπορεί να θεωρηθεί και "μέσον μετακίνησης", αλλά αυτό, είναι "πάρεργο". Διευκολύνει στο ότι ΔΕΝ έχεις να παρκάρεις, πάς ΟΠΟΥ θέλεις, σταματας μπροστά. Αρκέι, να το βλέπεις, όπου και να είσαι.

My 2c  :)
Γιώργο μου , το ίδιο πράγμα λέμε αλλά εγώ θέλω καλύτερο εργαλείο. Δεν θέλω ούτε εγώ να πηγαίνω με τόσα ούτε να το παίζω κάποιος. Με λίγα λόγια θα μπορούσα να το περιγράψω σαν να θέλεις να καρφώσεις μια πρόκα   με πέτρα, ενώ μπορείς να πάρεις ένα σφυρί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions