Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 111907 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Ωραίο ποδήλατο κ κρίμα που το έδωσες.. Το είχες πάρει καινούριο;
Το έδωσες με τις μετατροπές ή το έφερες στην "μαμά" κατάσταση;

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Σε ευχαριστώ Μάριε. Ναι, καινούριο το είχα πάρει τέλος του 09 και το έδωσα νομίζω κάπου το 12 (που έστησα το μαύρο μου), όπως το βλέπεις στη φωτογραφία, με τις μετατροπές.
Το είχα στήσει 1x8 (δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά νομίζω του είχα φορέσει 42άρι δίσκο μπροστά και είχα περιορίσει την πίσω κασέτα από 11-32 σε 11-28 για να έχω πιο κοντινά πατήματα.
Προφανώς έχεις καταλάβει ότι είμαι λίγο καγκουρας στην αστική μετακίνηση (γι' αυτό και ταχύτητες μόνο πίσω, ξερό πιρούνι, λαιμός γυρισμένος με την κλίση προς τα κάτω κλπ.)... αλλά πάντα με ασφάλεια (δεν κάνω βλακείες σε κόκκινα, χωσίματα κλπ.)
Γενικά, θεωρώ ότι για εμένα, οι ταχύτητες μόνο πίσω μου είναι αρκετές για τις διαδρομές που κάνω στην Αθήνα. Βέβαια, έχω ποδήλατα 2x αν θέλω κάτι περισσότερο.
Το μαύρο που έχω ως κύριο, το έχω στήσει με εσωτερικό alfine 8άρι πίσω. Κάποια στιγμή που ένιωσα ότι η φυσική μου κατάσταση πήγαινε προς τα κάτω, απλά μεγάλωσα το πίσω γρανάζι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Συγνώμη για το off topic
Είχες ένα ποδήλατο sub20  και το nickname σου είναι sub50

coincidence? i think not 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
 :D :D :D περίμενα να δω ποιος θα το παρατηρήσει!
Το sub50 ήταν υποδεέστερο μοντέλο της scott, οπότε μάλλον οδεύω προς τα κάτω :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος giannis3011

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Καλησπερα σε ολους....
Το καλυτερο ασφαλτινο ποδηλατο αν θες να κανεις αρκετα χλμ για διασκεδαση κ αθληση ειναι οι κουρσες....
Οτιδηποτε αλλο( hybrid,trekking mountain,fitness gravel
η οπως αλλιως τα εχουν ονομασει) απλα εχει περισσοτερο  βαρος που δε χρειαζεσαι...Οπως πχ αναρτησεις η δισκοφρενα...ποιος ελληνας κανει ποδηλατο στη βροχη εκει π οντως τα δισκοφρενα μετραν?Η αν πεσεις σε μεγαλη τρυπα θα εχεις προβλημα ειτε με την αναρτηση ειτε και χωρις αυτην...
Μιλαμε παντα για ασφαλτο ετσι οπου κινειται το 99% των αναβατων....Εγω εχει τυχει για 500 μετρα να μπω με τη κουρσα...Δε το ευχαριστηθηκα αλλα δεν επαθε και τπτ το ποδηλατο η εγω...
Τωρα απο οτι καταλαβα αν θελεις ποδηλατο για μετακινηση μεσα στη πολη και μερικα χλμ το σκ η καλυτερη λυση ειναι ενα σαν το παρακατω...
Με λιγο φαρδυτερα λαστιχα παει ανετα και σε χωμα και σε οποιοδηποτε σακατεμενο οδοστρωμα....Αυτο πχ φοραει 32αρια και παιρνει μεχρι 35αρια π θεωρω ειναι πολυ καλα για πολη κ καλα για βατους χωματοδρομους...σε λιγο δυσβατο μονοπατι θες παραπανω φαρδος ...Αλλα το πιθανοτερο ειναι οτι δε θα πας ποτε...
Τα περιφερικα σιμανο ξεκιναν απο tourney τα φθηνοτερα... μετα σε claris και λιγο πιο πανω sora και tiagra...οι ακριβοτερες σειρες 105 και ultegra ξεφευγουν αρκετα...
Το ποδηλατο εννοειται αλουμινο και αν εχει καρμπον πιρουνι ακομη καλυτερα αλλα επισης ξεφευγει...
Τελος για απλα μετακινησεις μεσα στη πολη του τυπου 2 3 χλμ τη μερα εγω προσωπικα θα επαιρνα οτι φθηνοτερο υπηρχε γιατι οι κλοπες ακουω παν συννεφο...Εκτος και αν ειχα ασφαλη χωρο φυλαξης...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
Εγω καπου το 2002 ειχα ενα ideal που με ειχε βολέψει, γιατι ειχε αναρτήσεις μπρος-πισω και εκανε τις βόλτες εδω Νότια πολυ πιο ανετες, γιατι περνουσε απο τις ανωμαλίες στο οδόστρωμα χωρις να προσπαθει να σου ξεκουμπωσει τα χερια απο τους ώμους ή να σε ....στειρώσει 

Καποια στιγμη το παραμελησα στο γκαραζ και για αρκετα χρονια η φαση ηταν οταν βρω λιγο χρονο, θα κατσω να το φτιαξω
Οταν ηρθε η ωρα να το φτιαξω (~2010 μερια) το σουλούπωμα, εβγαινε οσο ενα καινούργιο ideal P4 STROKE, οποτε πηρα το καινουργιο, εβαλα ασφαλτινα και συνεχισα τις βολτες μου.

Μεχρι που μου ανοιξαν το γκαραζ και τα σήκωσαν και τα δυο, μαζι με αλλα πράγματα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Σε ευχαριστώ Μάριε. Ναι, καινούριο το είχα πάρει τέλος του 09 και το έδωσα νομίζω κάπου το 12 (που έστησα το μαύρο μου), όπως το βλέπεις στη φωτογραφία, με τις μετατροπές.
Το είχα στήσει 1x8 (δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά νομίζω του είχα φορέσει 42άρι δίσκο μπροστά και είχα περιορίσει την πίσω κασέτα από 11-32 σε 11-28 για να έχω πιο κοντινά πατήματα.
Προφανώς έχεις καταλάβει ότι είμαι λίγο καγκουρας στην αστική μετακίνηση (γι' αυτό και ταχύτητες μόνο πίσω, ξερό πιρούνι, λαιμός γυρισμένος με την κλίση προς τα κάτω κλπ.)... αλλά πάντα με ασφάλεια (δεν κάνω βλακείες σε κόκκινα, χωσίματα κλπ.)
Γενικά, θεωρώ ότι για εμένα, οι ταχύτητες μόνο πίσω μου είναι αρκετές για τις διαδρομές που κάνω στην Αθήνα. Βέβαια, έχω ποδήλατα 2x αν θέλω κάτι περισσότερο.
Το μαύρο που έχω ως κύριο, το έχω στήσει με εσωτερικό alfine 8άρι πίσω. Κάποια στιγμή που ένιωσα ότι η φυσική μου κατάσταση πήγαινε προς τα κάτω, απλά μεγάλωσα το πίσω γρανάζι.
Αν γίνονταν "Fast to Furious" με ποδήλατα σίγουρα θα ήσουν ο Βιν Ντιζελ!

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Συγνώμη για το off topic
Είχες ένα ποδήλατο sub20  και το nickname σου είναι sub50 (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

coincidence? i think not 
Ωραίο!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Αν γίνονταν "Fast to Furious" με ποδήλατα σίγουρα θα ήσουν ο Βιν Ντιζελ!

Όχι, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα, αλλά υπάρχει αντίστοιχη ταινία...το Premium Rush...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Καλησπερα σε ολους....
Το καλυτερο ασφαλτινο ποδηλατο αν θες να κανεις αρκετα χλμ για διασκεδαση κ αθληση ειναι οι κουρσες....
η οπως αλλιως τα εχουν ονομασει) απλα εχει περισσοτερο  βαρος που δε χρειαζεσαι...Οπως πχ αναρτησεις η δισκοφρενα...ποιος ελληνας κανει ποδηλατο στη βροχη εκει π οντως τα δισκοφρενα μετραν?Η αν πεσεις σε μεγαλη τρυπα θα εχεις προβλημα ειτε με την αναρτηση ειτε και χωρις αυτην...
Μιλαμε παντα για ασφαλτο ετσι οπου κινειται το 99% των αναβατων....Εγω εχει τυχει για 500 μετρα να μπω με τη κουρσα...Δε το ευχαριστηθηκα αλλα δεν επαθε και τπτ το ποδηλατο η εγω...
Τωρα απο οτι καταλαβα αν θελεις ποδηλατο για μετακινηση μεσα στη πολη και μερικα χλμ το σκ η καλυτερη λυση ειναι ενα σαν το παρακατω...
Με λιγο φαρδυτερα λαστιχα παει ανετα και σε χωμα και σε οποιοδηποτε σακατεμενο οδοστρωμα....Αυτο πχ φοραει 32αρια και παιρνει μεχρι 35αρια π θεωρω ειναι πολυ καλα για πολη κ καλα για βατους χωματοδρομους...σε λιγο δυσβατο μονοπατι θες παραπανω φαρδος ...Αλλα το πιθανοτερο ειναι οτι δε θα πας ποτε...
Τα περιφερικα σιμανο ξεκιναν απο tourney τα φθηνοτερα... μετα σε claris και λιγο πιο πανω sora και tiagra...οι ακριβοτερες σειρες 105 και ultegra ξεφευγουν αρκετα...
Το ποδηλατο εννοειται αλουμινο και αν εχει καρμπον πιρουνι ακομη καλυτερα αλλα επισης ξεφευγει...
Τελος για απλα μετακινησεις μεσα στη πολη του τυπου 2 3 χλμ τη μερα εγω προσωπικα θα επαιρνα οτι φθηνοτερο υπηρχε γιατι οι κλοπες ακουω παν συννεφο...Εκτος και αν ειχα ασφαλη χωρο φυλαξης...

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Πόσα χλμ κάνεις την εβδομάδα αγαπητέ;
Ή κούρσα είναι ιδανικό ποδήλατο για αγώνες κ όχι για μέσα στην πόλη. Το μόνο καλό είναι ότι είναι ελαφρύ. Ούτε η θέση είναι βολική, ούτε το κρυάρι, ούτε οι σχέσεις των ταχυτήτων, ούτε οι ρόδες που είναι πολύ λεπτές κ μπορεί να χωθούν κ στην πιο μικρή λακκούβα. Πρέπει να έχεις ραντάρ όταν οδηγείς ειδικά στους ελληνικούς δρόμους. Τα λάστιχα είναι φτιαγμένα μόνο για άσφαλτο κ γλιστράνε αρκετά σε βρεγμένο οδόστρωμα ή με λίγο χώμα.
Το καλύτερο ποδήλατο για μέσα στην πόλη είναι το trekking. Ίσιο τιμόνι, κατάλληλες σχέσεις ταχυτήτων, ανάρτηση μπροστά που απορροφάει κραδασμους,κατάλληλα λάστιχα για άσφαλτο κ για ελαφρύ χωματόδρομο που σίγουρα θα συναντησεις σε μια διαδρομή. Επίσης τα δισκόφρενα δεν είναι απλά καλύτερα στην βροχή, είναι καλύτερα σε γενικές γραμμές. Το σταμάτημα είναι άμεσο, ακόμα κ στις απότομες κατηφόρες.
Τα ντεραγιε που αναφέρεις είναι αλλά για MB κ Trekking κ αλλά για Fitness κ κούρσες. Ένα καλό ντεραγιε για Trekking είναι το Deore ή Alivio κ όπως σωστά αναφέρεις Sora κ Tiagra για κούρσες αντίστοιχα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Όχι, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα, αλλά υπάρχει αντίστοιχη ταινία...το Premium Rush...

Το έχω δεί!
Πολύ ωραίο!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ

Καλησπερα σε ολους....
η οπως αλλιως τα εχουν ονομασει) απλα εχει περισσοτερο  βαρος που δε χρειαζεσαι...Οπως πχ αναρτησεις η δισκοφρενα...ποιος ελληνας κανει ποδηλατο στη βροχη εκει π οντως τα δισκοφρενα μετραν? Η αν πεσεις σε μεγαλη τρυπα θα εχεις προβλημα ειτε με την αναρτηση ειτε και χωρις αυτην...

Μην είσαι απόλυτος. Πολλοί, πάνε ανεξαρτήτως καιρού. πχ, εδώ, φυλάκιο - παρατηρητήριο, λίγο πριν τον ΟΤΕ στον Υμηττό. Μιλάμε για ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. Στο κατέβασμα, τεράστιες δυσκολίες στο φρενάρισμα.

Εγώ πχ, κάθε ΣΚ, ανεξαρτήτως καιρού, την βόλτα θα την πήγαινα. Αλλά, δεν έιναι μόνον αυτό. Μία λάσπη, λασπόνερα, νερά από πλύσιμο δρόμων (.....Παναϊαν μου, Σ Α Π Ο Υ Ν Α Δ Ε Σ ), εύκολο να βρέξουν τις ζάντες.

Και εννοείται, η βόλτα μέχρι το S/M, πάλι ανεξαρτήτως καιρού.

Εδώ με τον μικρό, κάναμε ......τσαχπινιές.  :D :D :D :D :D

Και από το κοπάνημα, να το αποτέλεσμα.

Βασιληηηηηηηηηηηηηηηη

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Βασίλη υπάρχει κ αυτή του 1985 με κούρσες!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Μην είσαι απόλυτος. Πολλοί, πάνε ανεξαρτήτως καιρού. πχ, εδώ, φυλάκιο - παρατηρητήριο, λίγο πριν τον ΟΤΕ στον Υμηττό. Μιλάμε για ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. Στο κατέβασμα, τεράστιες δυσκολίες στο φρενάρισμα.

Εγώ πχ, κάθε ΣΚ, ανεξαρτήτως καιρού, την βόλτα θα την πήγαινα. Αλλά, δεν έιναι μόνον αυτό. Μία λάσπη, λασπόνερα, νερά από πλύσιμο δρόμων (.....Παναϊαν μου, Σ Α Π Ο Υ Ν Α Δ Ε Σ ), εύκολο να βρέξουν τις ζάντες.

Και εννοείται, η βόλτα μέχρι το S/M, πάλι ανεξαρτήτως καιρού.

Εδώ με τον μικρό, κάναμε ......τσαχπινιές.  :D :D :D :D :D

Και από το κοπάνημα, να το αποτέλεσμα.

Βασιληηηηηηηηηηηηηηηη

Extreme καταστάσεις Γιώργο!
Τον πέρασες από εκπαίδευση τον μικρό!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Extreme καταστάσεις Γιώργο!
Τον πέρασες από εκπαίδευση τον μικρό!

...μόνον αυτά ?  :D :D :D :D :D

Θα βάλω, και άλλες.

Εδώ πχ, ανάβαση. Αυτός, με το Jumpertrek, με διπλές αναρτήσεις, που είχα πάρει για εμένα, αλλά το χαμήλωσα για να κάνει που το ήθελε.

Ερχόταν μαζί μου, μέχρι .........όπου πήγαινα.  :D

Εδώ, ΟΤΕ στον Υμηττό.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.