Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 111750 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ενδεικτικά, και μια φωτογραφία (αν και κάπως παλιότερη και έχουν αλλάξει κάποια πράγματα επάνω) από το βασικό μου ποδήλατο για commuting...

Στήμενο φυσικά κομμάτι κομμάτι από εμένα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Ειδικά σχετικά με το ύψος του τιμονιού, όλα μου τα ποδήλατα έχουν το τιμόνι χαμηλότερα.
Αν ήταν έτσι, σχεδόν όλα τα ποδήλατα δρόμου (κούρσες που λέμε) θα ήταν λάθος.

Τιμόνι, πολύ χαμηλό, πέφτει το βάρος στα χέρια, και μουδιάζουν μετά από κάποια χιλιόμετρα. Η σέλα, τουλάχιστον στο ίδιο ύψος, μια και δεν μιλάμε για κουρσάκι, αεροδυναμική, κλπ.

Εκει σκύβεις, ( .....για αεροδυναμική ), η ράχη παίρνει το βάρος του κορμού, τα χέρια δεν φορτώνονται, για να έχεις ευελιξία στο τιμόνι. Που έχει και άλλες γωνίες. Για σταθερότητα στην ευθεία.

Εννοείται ότι αν σε βολεύει έτσι, καλως το έχεις, θεωρία λέμε εδώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Και πάλι δε συμφωνώ Γιώργο. Πάντα έχω το τιμόνι πιο κάτω και ας μην είναι κουρσάκι. Δες και το μαύρο μου (για να μη σου πω ότι τώρα έχω κατεβάσει και ένα spacer πιο κάτω τον λαιμό).
Επίσης, δεν σκύβω υπερβολικά.
Τα χέρια μουδιάζουν συνήθως γιατί έχουν λάθος κλίση οι καρποί.
Αν δεις τα ποδήλατά μου, όλα έχουν τις μανέτες των φρένων με μεγάλη κλίση προς τα κάτω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Λοιπόν, ισχύει ότι το ποδήλατο είναι ένα νούμερο μικρότερο. Το πήρα μεταχειρισμένο και προορίζεται για την κόρη μου. Μέχρι τότε το έχω προσαρμόσει σε εμένα σαν 8ο ποδήλατο για περιστασιακή χρήση.

Τα υπόλοιπα όμως που λέτε είναι πολύ γενικά και δε συμφωνώ. Κάποια ισχύουν υπόμ προϋποθέσεις και κάποια όχι.
Ειδικά σχετικά με το ύψος του τιμονιού, όλα μου τα ποδήλατα έχουν το τιμόνι χαμηλότερα.
Αν ήταν έτσι, σχεδόν όλα τα ποδήλατα δρόμου (κούρσες που λέμε) θα ήταν λάθος.
Στις κούρσες όντως ισχύει αυτό αλλα μιλάμε για αλλα ποδήλατα με αλλη γεωμετρία. Στο δικό σου είναι υπερβολικά ψηλά η σέλα πάντως. Δεν σε κουράζει ειδικά στα χέρια; Το ποδήλατο είναι 26"..τι νουμερο έχει ο σκελετός;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Στις κούρσες όντως ισχύει αυτό αλλα μιλάμε για αλλα ποδήλατα με αλλη γεωμετρία. Στο δικό σου είναι υπερβολικά ψηλά η σέλα πάντως. Δεν σε κουράζει ειδικά στα χέρια; Το ποδήλατο είναι 26"..τι νουμερο έχει ο σκελετός;
28άρι είναι Μάριε και είναι 53-54 (effective to tube) ο σκελετός ενώ καβαλάω 55 κανονικά.
Όπως είπα, είναι ποδήλατο που βρήκα σε καλή τιμή μεταχειρισμένο και το προορίζω για την κόρη μου.
Αφού έκανα όμως τα σέρβις και τις αλλαγές που ήθελα, το κράτησα στο γραφείο για τις μικρές μετακινήσεις εντός κέντρου, μέχρι να της κάνει... άλλο που δεν ήθελα :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Εκει σκύβεις, ( .....για αεροδυναμική ), η ράχη παίρνει το βάρος του κορμού, τα χέρια δεν φορτώνονται, για να έχεις ευελιξία στο τιμόνι. Που έχει και άλλες γωνίες. Για σταθερότητα στην ευθεία.

Εννοείται ότι αν σε βολεύει έτσι, καλως το έχεις, θεωρία λέμε εδώ.
Η κούρσα μου που όταν την πήρα με μέτρησαν σε τρία διαφορετικά μέρη του σώματος μου για να μην με κουράζει. Ύστερα μου προσάρμοσαν το ύψος της σέλας που όντως είναι πιο ψηλά απο το τιμόνι αλλα μιλάμε για άλλο ποδήλατο φτιαγμένο για αγώνα κ κατάλληλη αεροδυναμική..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
28άρι είναι Μάριε και είναι 53-54 (effective to tube) ο σκελετός ενώ καβαλάω 55 κανονικά.
Όπως είπα, είναι ποδήλατο που βρήκα σε καλή τιμή μεταχειρισμένο και το προορίζω για την κόρη μου.
Αφού έκανα όμως τα σέρβις και τις αλλαγές που ήθελα, το κράτησα στο γραφείο για τις μικρές μετακινήσεις εντός κέντρου, μέχρι να της κάνει... άλλο που δεν ήθελα :D
Το 53-54 στα Trek είναι medium ή large?
Ok αν κάνεις μικρές αποστάσεις δεν έχεις πρόβλημα..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Το 53-54 στα Trek είναι medium ή large?
Ok αν κάνεις μικρές αποστάσεις δεν έχεις πρόβλημα..
Δεν έχω ιδέα να σου πω την αλήθεια. Επειδή, όπως εννοείς κι εσύ, διαφέρουν μεταξύ εταιριών, τύπως και σκελετών, απλά μετράω.
Το τρέκινγκ που έβαλα πάντως, το έβαλα περισσότερο ενδεικτικά για το τι εννοούσα ένα απλό ποδήλατο για την πόλη. Ομολογώ ότι δεν είμαι πολύ fun των τρέκινγκ.
Η σέλα πάντως φαίνεται να είναι πολύ ψηλά και λόγω του μεγάλου slopping που έχει ο συγκεκριμένος σκελετός (αυτό υποθέτω εννοεί ο Γιώργος λέγοντας κοντός σκελετός). Το παλουκόσελο πάντως είναι 40άρι και είναι αρκετά πιο μέσα από τη γραμμή του max ύψους που μπορεί να βγει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Δεν έχω ιδέα να σου πω την αλήθεια. Επειδή, όπως εννοείς κι εσύ, διαφέρουν μεταξύ εταιριών, τύπως και σκελετών, απλά μετράω.
Το τρέκινγκ που έβαλα πάντως, το έβαλα περισσότερο ενδεικτικά για το τι εννοούσα ένα απλό ποδήλατο για την πόλη. Ομολογώ ότι δεν είμαι πολύ fun των τρέκινγκ.
Το έψαξα κ στο μεγεθολόγιο της Trek το 53-54 είναι για ύψος απο 1.75 κ πάνω..άρα θα της είναι μεγάλο της κόρης σου. εκτός βέβαια ψηλώσει τόσο! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Εγώ πάντως είμαι 1.77 και βλέπεις πως το έχω στήσει για να μου κάνει, οπότε, για αυτό σου λέω... ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Ενδεικτικά, και μια φωτογραφία (αν και κάπως παλιότερη και έχουν αλλάξει κάποια πράγματα επάνω) από το βασικό μου ποδήλατο για commuting...

Στήμενο φυσικά κομμάτι κομμάτι από εμένα.
Τα βάφεις κ τα συναρμολογείς μόνος σου;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Εγώ πάντως είμαι 1.77 και βλέπεις πως το έχω στήσει για να μου κάνει, οπότε, για αυτό σου λέω... ;D
Τα νούμερα διαφέρουν σε κάθε μάρκα αλλα είσαι σίγουρος ότι είναι 53-54;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Όχι, βάψιμο δεν κάνω εγώ. ο σκελετός αυτός ήρθε έτσι καινούριος. Κάποια παλιά μου αρέσει να κρατάω το σκελετό με σημάδια χρήσης ή άβαφο.
Όπως δεν πλέκω κιόλας, δεν έχω ασχοληθεί λόγω χρόνου, αν και έχω δοκιμάσει. Μου πλέκουν συνήθως φίλοι τους τροχούς (λίγους τροχούς έχω έτοιμους, οι περισσότεροι είναι πλεγμένοι) και όλα τα υπόλοιπα τα επιλέγω και τα συναρμολογώ κομμάτι κομμάτι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Τα μεγέθη των σκελετών διαφέρουν από είδος σε είδος (ποδηλάτων). Μεγέθη τύπου small, medium, large είναι για απλά καθημερινά ποδήλατα βόλτας.
Στη πραγματικότητα το τέλειο για να επιτευχθεί μπορεί και πάλι να χρειαστούν κάποιες αλλαγές, δε αρκεί το κατάλληλο νούμερο και το ύψος σέλας (π.χ. αλλαγή λαιμού).

Από την άλλη καμιά φορά θεωρώ ότι το παρακάνουμε με τις λεπτομέρειες. Ένα ποδηλατάκι στο νούμερο μας και φύγαμε.

H TREK πολύ καλή επιλογή. Αν δε κάνω λάθος προσφέρει εγγύηση εφόρου ζωής για το σκελετό (δεν είμαι σίγουρος).

Το ποδήλατο που έβαλα φωτό "ήταν" ένα IDEAL Hillmaster κάποτε.... (2003). Ίσως ο τελευταίος Ελληνικός σκελετός κατασκευασμένος στη Πάτρα. Είχε κολλήσεις ποίημα, για αυτό και τον κράτησα (μέχρι πρότινος). Μετά ο ανταγωνισμός έστειλε τη κατασκευή των σκελετών (με Ελληνικά σχέδια) στη Κίνα και τη συναρμολόγηση στη Πάτρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Τα νούμερα διαφέρουν σε κάθε μάρκα αλλα είσαι σίγουρος ότι είναι 53-54;
Απ' όσο θυμάμαι είχα μετρήσει 53.5 effective. Η τρεκ ίσως θα μιλάει για κάθετο στα νούμερα. Σε ένα τέτοιο ποδήλατο όμως με τόσο slopping στον οριζόντιο τι κάθετο να μετρήσεις?
Τέλος πάντων δεν έχει και πολύ σημασία. Και στην κόρη μου να μην κάνει ποτέ... Που έτσι όπως ψηλώνει μάλλον μικρό θα της είναι τελικά :D θα το κρατήσω εγώ ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions