Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 112332 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Πως ήταν όταν το πήρες; Τι μάρκα είναι;
Αρχικά ήταν ένα ποδήλατο της πλάκας τύπου hardtail με ψευτοανάρτηση της πλάκας μπροστά. Στην επάνω φωτογραφία έχει μείνει μόνο ο σκελετός από εκείνο το ποδήλατο. Στην κάτω, ο σκελετός είναι vicini, οπότε στην ουσία είναι πια όλο από κομμάτια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Αρχικά ήταν ένα ποδήλατο της πλάκας τύπου hardtail με ψευτοανάρτηση της πλάκας μπροστά. Στην επάνω φωτογραφία έχει μείνει μόνο ο σκελετός από εκείνο το ποδήλατο. Στην κάτω, ο σκελετός είναι vicini, οπότε στην ουσία είναι πια όλο από κομμάτια.
Ωραίο το αποτέλεσμα..στην δεύτερη φωτο μου αρέσει! 26" είναι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ας ξεκινησω λοιπον τα ερωτηματα διοτι , κρατατε τις γνωσεις και δεν τις μοιραζεστε και σε εμας τους αδαης στο αθλημα.
1) Με ποσα χρηματα παιρνεις ενα ποδηλατο αξιολογο ( Ασφαλτο )
2) Τι πρεπει να προσεξεις στην αγορα του ; Ποια ειναι τα σημαντικα περιφερειακα που κανουν την διαφορα ;
3) Αν μπορειτε καντε προτασεις συγκεκριμενων μοντελων.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πρώτα πρέπει να πεις τι χρήση θες να κάνεις.
Ο καθένας θα σου δώσει διαφορετικές απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς.
Με βάσει τις δικές μου επιλογές, για τη χρήση που φαντάζομαι ότι το θες... θα έλεγα, ένα ποδήλατο μιας κάποιας γνωστής εταιρίας, γύρω στα 400 ευρώ, με 28άρι τροχό, αλουμινένιο σκελετό (για να πας σε κάτι καλό από άλλο υλικό (ατσάλι ή κάρμπον) θα πρέπει να ανέβεις αρκετά σε τιμή), χωρίς ανάρτηση!!!, κατά προτίμηση ατσάλινο πιρούνι, με τουλάχιστον 8 ταχύτητες πίσω (λόγω πίσω κέντρου λέω όχι πιο λίγες), μπορστά μου είναι αδιάφορο πόσους δίσκους θα έχει, και θα προτιμούσα κλασικά v-brakes.
Αυτά για εμένα είναι μια καλή αρχή για να δεις πως θες να συνεχίσεις.

Ενδεικτικά, αυτό που έχω φτιάξει και έχω μόνιμα στο γραφείο...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ωραίο το αποτέλεσμα..στην δεύτερη φωτο μου αρέσει! 26" είναι;
Ευχαριστώ! Ναι, 26άρι

Σημείωση... απ' ότι βλέπεις στη 2η φωτό Μάριε, έχω ήδη αλλάξει τον τριπλό μπροστά με μονό... οπότε είναι να γίνει 1x9.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Ναι, 26άρι
Τι ντεραγιε του έχεις βάλει;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Ας ξεκινησω λοιπον τα ερωτηματα διοτι , κρατατε τις γνωσεις και δεν τις μοιραζεστε και σε εμας τους αδαης στο αθλημα.
2) Τι πρεπει να προσεξεις στην αγορα του ; Ποια ειναι τα σημαντικα περιφερειακα που κανουν την διαφορα ;

Εχει η IDEAL, κάποια καλά και φθηνά.

Αλλά, ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.

Βασικά, τα περιφερειακά, είναι SHIMANO, αλλά έχει τόσες διαβαθμίσεις, που μπερδεύεσαι.

Και περιφερειακά, εννοούμε τριβές ( άξονες ), πεταλιερα / κιβώτιο /φρένα.

Μπορείς να πάρεις και με "παπουτσάκια", αλλά άμα είσαι μεσα σε νερά, πάνε αυτά. Θες δισκόφρενα. Αλλά τι ? Μηχανικά, Υδραυλικά ? Με τι "μαργαρίτα ? Θα πας λάσπη ? ή μονο νερά ? Τι λάστιχα έχεις ? Για τι τεραίν ?

Οπότε, ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Τι ντεραγιε του έχεις βάλει;
Έκανα εδιτ πιο πάνω και απαντούσα λίγο πιο αναλυτικά, συγνώμη.

Νομίζω ένα 9άρι alivio του έχω βάλει τώρα. Όπως σου είπα πάει για 1x9.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Πρώτα πρέπει να πεις τι χρήση θες να κάνεις.
Ο καθένας θα σου δώσει διαφορετικές απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς.
Με βάσει τις δικές μου επιλογές, για τη χρήση που φαντάζομαι ότι το θες... θα έλεγα, ένα ποδήλατο μιας κάποιας γνωστής εταιρίας, γύρω στα 400 ευρώ, με 28άρι τροχό, αλουμινένιο σκελετό (για να πας σε κάτι καλό από άλλο υλικό (ατσάλι ή κάρμπον) θα πρέπει να ανέβεις αρκετά σε τιμή), χωρίς ανάρτηση!!!, κατά προτίμηση ατσάλινο πιρούνι, με τουλάχιστον 8 ταχύτητες πίσω (λόγω πίσω κέντρου λέω όχι πιο λίγες), μπορστά μου είναι αδιάφορο πόσους δίσκους θα έχει, και θα προτιμούσα κλασικά v-brakes.
Αυτά για εμένα είναι μια καλή αρχή για να δεις πως θες να συνεχίσεις.

Ενδεικτικά, αυτό που έχω φτιάξει και έχω μόνιμα στο γραφείο...

Συμφωνώ σε αρκετά Βασίλη αλλα το ξερό πιρούνι μπροστά είναι λιγο extreme για τους ελληνικούς δρόμους. Προτιμώ να έχει μια ανάρτηση ρυθμιζόμενη κ με κλείδωμα όταν χρειαστεί.
Επίσης τα V-Brakes μπορεί να έχουν μικρό κόστος σε επισκευή αλλα είναι πλέον ξεπερασμένα. Δεν είναι τόσο άμεσα στο σταμάτημα όσο το δισκόφρενο κ όταν βρέχει τρίζουν αρκετά..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Εγω παντως με το GT Avalanche 2 που εχω, με μπροστινα rst  κσι ασφαλτινα χοντρα λαστιχα, με τα v brakes  δεν εχω αντιμετωπισει καποιο σοβαρο θεμα στις επιδοσεις, ωστοσο αναφερομαι σε νορμαλ συνθηκες βολταριστης οδηγησης, οχι γκαζια και extreme καταστασεις.
Πριν ειχα ενα Scott trekking, εξαιρετικο ποδηλατο.
Το εδωσα για να " ανεβω" κατηγορια, αλλ εκτων υστερων θεωρω οτι δεν ηταν απαραιτητο.
Η δικη μου αποψη Βαιε ειναι, να εμπιστευτεις ενα καλοδουλεμενο μεταχειρισμενο  και στην πορεια να κρινεις πως θα παιξεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ

Το ιδανικό ποδήλατο για εμένα είναι τo υβριδικό τύπου Trekking.. Είναι κατάλληλο για μέσα στην πόλη με λάστιχα κ για ελαφρύ χωμάτινο δρόμο. Έχει ανάρτηση μπροστά κ μεγάλους 28" τροχούς. Τα περισσότερα πλέον βγαίνουν με δισκόφρενα που θεωρούνται καλύτερα απο τα V-Brakes.
Η επιλογή που έκανα εγώ είναι το Ideal Megisto 2019 με υδραυλικά δισκόφρενα κ ανάρτηση με ρύθμιση κ κλείδωμα. Στα 450ε παίρνεις ένα τίμιο ελληνικό ποδήλατο με αρκετά καλά περιφεριακά που θα το κρατήσεις χρόνια. Στο προτείνω επειδή την συνταγή αυτήν την χρησιμοποιώ χρόνια.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

Παρατηρήσεις, από τα λίγα που ξέρω, και με το ζόρι τα σχεδίασα.

Πολύ κοντός σκελετός, με μακρύ παλουκόσελο. Με το βάρος Β, κάνει ροπή Μ, και τελικά, σκίζει τον σκελετό στο σημείο ένωσης. Θέλει πολυυυυμακρύ παλουκόσελο, αλλά τελικά, ΔΕΝ την γλυτώνεις. Το βάρος, πρέπει να πέφτει θεωρητικά, στην "βάση" του σκελετού. Αλλιώς, ελαφραίνει το τιμόνι / κατευθυντικότητα.

Μπροστινή γωνία. Ειναι αυτή που ρυθμίζει την ευελιξία ή την σταθερότητα. Δεν θα αναλύσω εδώ τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά.

Τιμόνι, πολύ χαμηλό, πέφτει το βάρος στα χέρια, και μουδιάζουν μετά από κάποια χιλιόμετρα. Η σέλα, τουλάχιστον στο ίδιο ύψος, μια και δεν μιλάμε για κουρσάκι, αεροδυναμική, κλπ.

Αυτά τα λίγα. Πάει, θα με δείρει ο Βασίλης.  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
Το ιδανικό ποδήλατο για εμένα είναι τo υβριδικό τύπου Trekking.. Είναι κατάλληλο για μέσα στην πόλη με λάστιχα κ για ελαφρύ χωμάτινο δρόμο. Έχει ανάρτηση μπροστά κ μεγάλους 28" τροχούς. Τα περισσότερα πλέον βγαίνουν με δισκόφρενα που θεωρούνται καλύτερα απο τα V-Brakes.
Η επιλογή που έκανα εγώ .........................με υδραυλικά δισκόφρενα κ ανάρτηση με ρύθμιση κ κλείδωμα. Στα 450ε παίρνεις ένα τίμιο ελληνικό ποδήλατο με αρκετά καλά περιφεριακά που θα το κρατήσεις χρόνια. Στο προτείνω επειδή την συνταγή αυτήν την χρησιμοποιώ χρόνια.  :)

Σωστός για τα μέτρα μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Παρατηρήσεις, από τα λίγα που ξέρω, και με το ζόρι τα σχεδίασα.

Πολύ κοντός σκελετός, με μακρύ παλουκόσελο. Με το βάρος Β, κάνει ροπή Μ, και τελικά, σκίζει τον σκελετό στο σημείο ένωσης. Θέλει πολυυυυμακρύ παλουκόσελο, αλλά τελικά, ΔΕΝ την γλυτώνεις. Το βάρος, πρέπει να πέφτει θεωρητικά, στην "βάση" του σκελετού. Αλλιώς, ελαφραίνει το τιμόνι / κατευθυντικότητα.

Μπροστινή γωνία. Ειναι αυτή που ρυθμίζει την ευελιξία ή την σταθερότητα. Δεν θα αναλύσω εδώ τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά.

Τιμόνι, πολύ χαμηλό, πέφτει το βάρος στα χέρια, και μουδιάζουν μετά από κάποια χιλιόμετρα. Η σέλα, τουλάχιστον στο ίδιο ύψος, μια και δεν μιλάμε για κουρσάκι, αεροδυναμική, κλπ.

Αυτά τα λίγα. Πάει, θα με δείρει ο Βασίλης.  :(
Προφανώς Γιώργο είναι μικρότερο το νουμερο του σκελετου κ γι'αυτό έχει σηκώσει τόσο ψηλά το παλουκόσελο. Βασίλη τι ύψος έχεις κ τι νουμερο είναι ο σκελετός;
Επίσης πολύ σωστά ότι η σέλα πρέπει να είναι περίπου στο ύψος του τιμονιού..όντως μετά απο κάποια χλμ τα χέρια μουδιάζουν..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Λοιπόν, ισχύει ότι το ποδήλατο είναι ένα νούμερο μικρότερο. Το πήρα μεταχειρισμένο και προορίζεται για την κόρη μου. Μέχρι τότε το έχω προσαρμόσει σε εμένα σαν 8ο ποδήλατο για περιστασιακή χρήση.

Τα υπόλοιπα όμως που λέτε είναι πολύ γενικά και δε συμφωνώ. Κάποια ισχύουν υπόμ προϋποθέσεις και κάποια όχι.
Ειδικά σχετικά με το ύψος του τιμονιού, όλα μου τα ποδήλατα έχουν το τιμόνι χαμηλότερα.
Αν ήταν έτσι, σχεδόν όλα τα ποδήλατα δρόμου (κούρσες που λέμε) θα ήταν λάθος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Εγω παντως με το GT Avalanche 2 που εχω, με μπροστινα rst  κσι ασφαλτινα χοντρα λαστιχα, με τα v brakes  δεν εχω αντιμετωπισει καποιο σοβαρο θεμα στις επιδοσεις, ωστοσο αναφερομαι σε νορμαλ συνθηκες βολταριστης οδηγησης, οχι γκαζια και extreme καταστασεις.
Πριν ειχα ενα Scott trekking, εξαιρετικο ποδηλατο.
Το εδωσα για να " ανεβω" κατηγορια, αλλ εκτων υστερων θεωρω οτι δεν ηταν απαραιτητο.
Η δικη μου αποψη Βαιε ειναι, να εμπιστευτεις ενα καλοδουλεμενο μεταχειρισμενο  και στην πορεια να κρινεις πως θα παιξεις.
Βάλε φωτο να σχολιάσουμε! ;D
Γιώργο αυτό είναι MB 26"?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions