Βάιε, εξαρτάται από τη πραγματική χρήση. Αυτό σημαίνει:
Όταν μας μπαίνει η ιδέα να αρχίσουμε το ποδήλατο ξεκινάμε με ότι έχουμε, ας είναι και των 50 ευρώ. Αφού δοκιμάσουμε σε βουνό, άσφαλτο, χωματόδρομο αρχίσουμε και υποψιαζόμαστε τι μας αρέσει πιο πολύ σαν τοπίο δράσης.
Ας πούμε αυτό με το αμορτισέρ πίσω δε κάνει για άσφαλτο. Τα ελαστικά είναι οριακά κατάλληλα για άσφαλτο και για χώμα. Είναι ένα ποδήλατο το οποίο θα έλεγα πως είναι ότι πρέπει να το έχεις στο εξοχικό για να πηγαίνεις για μπάνιο. Δεν ασχολούμαι καθόλου με τη ποιότητα γιατί αυτό έχει να κάνει με άλλους παράγοντες. Σαν επιλογή κατηγορίας κάνω τις επισημάνσεις.
Όμως αφού αυτό έχεις, αν σου μπει η ιδέα... με αυτό να ξεκινήσεις μέχρι να καταλάβεις τα θέλω σου. Αλλιώς υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να πετάξεις λεφτά και ίσως αρκετά.
Δεν είμαι ειδήμων, ασχολήθηκα λίγο περισσότερο μέχρι τα 17 μου (πέρασαν και 33 χρόνια από τότε). Και τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι περιστασιακά. Έκανα μια λάθος επιλογή αγοράζοντας Mountain bike -αφού στο ποδήλατο είμαι δρομίσιος- το οποίο μετά προσπάθησα να σώσω μεταμορφώνοντας του σε urban δίνοντας πολλά χρήματα. Το μόνο που κράτησα ήταν ο σκελετός και οι ζάντες, όλα τα άλλα αλλάχθηκαν, τιμόνι, λαιμός, μπροστινό, πλήρες σύστημα φρένων, σέλα, πεντάλ, γραναζιέρα, πεταλιέρα, σασμάν, ντεραγιέ, λάστιχα... Και πάλι, δεν ήταν σωστό.
Το έδωσα πριν από δυο μήνες, σε έναν φίλο που με είχε πρήξει πως το θέλει!

Κάποια στιγμή θα πάρω ένα άλλο, όχι ότι θα ασχοληθώ ενεργά (το ξέρω) αλλά θέλω να συνοδεύω το μικρό μου γιο στις βόλτες που θα κάνουμε, ακόμη είναι με βοηθητικές (4,5 χρονών) και μας πάει πίσω και το lock down.
Έχω βάλει στόχο ένα KONA Jack the Snake. Θα δείξει αν θα το καταφέρω.