Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 111941 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ

Δεν το πεταω.
Θα το κρατησω ως παραδειγμα προς αποφυγη .

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σιδεριά σκέτη....πρέπει να έχουν γίνει τούμπανο τα πόδια σου!

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Σιδεριά σκέτη....πρέπει να έχουν γίνει τούμπανο τα πόδια σου!

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το εχω παρατησει απο τοτε που μου το εδωσαν.
1 βολτα (δεν) εκανα και εμεινε σε αυτη την θεση. Ειναι αχρηστο .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Ωπα, να τα kona....και ειμαι σιγουρος οτι θα δουμε και πολλα  ομορφα ακομα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Γιαυτο λοιπον , εσεις που ξερετε ανοιξτε μας τα ματια.
Καμια πληροφορια , ποια μαρκα να προτιμησουμε , ποσα χρηματα χρειαζονται για ενα ποδηλατο που να αξιζει ( για αρχαριους ) κτλ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Βάιε, εξαρτάται από τη πραγματική χρήση. Αυτό σημαίνει:

Όταν μας μπαίνει η ιδέα να αρχίσουμε το ποδήλατο ξεκινάμε με ότι έχουμε, ας είναι και των 50 ευρώ. Αφού δοκιμάσουμε σε βουνό, άσφαλτο, χωματόδρομο αρχίσουμε και υποψιαζόμαστε τι μας αρέσει πιο πολύ σαν τοπίο δράσης.

Ας πούμε αυτό με το αμορτισέρ πίσω δε κάνει για άσφαλτο. Τα ελαστικά είναι οριακά κατάλληλα για άσφαλτο και για χώμα. Είναι ένα ποδήλατο το οποίο θα έλεγα πως είναι ότι πρέπει να το έχεις στο εξοχικό για να πηγαίνεις για μπάνιο. Δεν ασχολούμαι καθόλου με τη ποιότητα γιατί αυτό έχει να κάνει με άλλους παράγοντες. Σαν επιλογή κατηγορίας κάνω τις επισημάνσεις.

Όμως αφού αυτό έχεις, αν σου μπει η ιδέα... με αυτό να ξεκινήσεις μέχρι να καταλάβεις τα θέλω σου. Αλλιώς υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να πετάξεις λεφτά και ίσως αρκετά.

Δεν είμαι ειδήμων, ασχολήθηκα λίγο περισσότερο μέχρι τα 17 μου (πέρασαν και 33 χρόνια από τότε). Και τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι περιστασιακά. Έκανα μια λάθος επιλογή αγοράζοντας Mountain bike -αφού στο ποδήλατο είμαι δρομίσιος- το οποίο μετά προσπάθησα να σώσω μεταμορφώνοντας του σε urban δίνοντας πολλά χρήματα. Το μόνο που κράτησα ήταν ο σκελετός και οι ζάντες, όλα τα άλλα αλλάχθηκαν, τιμόνι, λαιμός, μπροστινό, πλήρες σύστημα φρένων, σέλα, πεντάλ, γραναζιέρα, πεταλιέρα, σασμάν, ντεραγιέ, λάστιχα... Και πάλι, δεν ήταν σωστό.
Το έδωσα πριν από δυο μήνες, σε έναν φίλο που με είχε πρήξει πως το θέλει!

Κάποια στιγμή θα πάρω ένα άλλο, όχι ότι θα ασχοληθώ ενεργά (το ξέρω) αλλά θέλω να συνοδεύω το μικρό μου γιο στις βόλτες που θα κάνουμε, ακόμη είναι με βοηθητικές (4,5 χρονών) και μας πάει πίσω και το lock down.

Έχω βάλει στόχο ένα KONA Jack the Snake. Θα δείξει αν θα το καταφέρω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Καλησπέρα! Δεν έχω βρει το χρόνο από το πρωί να μπω να γράψω με ησυχία στο θέμα.
 Στέφανε, ωραία το είχες φτιάξει το ποδήλατο. Το τελευταίο που έμενα να κάνεις θα ήταν να αλλάξεις και το πιρούνι με ένα ξερό χρωμολένιο και θα ήταν σούπερ για fun-bike! Έχω κι εγώ ένα τέτοιο που έχει περάσει από πολλά στάδια (μέχρι και μονοτάχυτο), αλλά πάντα είχε συγκεκριμένο ρόλο... διασκέδαση και πειραματισμός ;)
Μια ενδεικτική φωτογραφία από παλία...

photo upload free url

Το μόνο που δεν είχα αλλάξει ήταν ο σκελετός.

Πριν κάποια χρόνια, άλλαξα και το σκελετό με κάτι καλύτερο και τώρα το έχει καπαρώσει ο μικρός και περιμένει να φτάσει στο κατάλληλο ύψος για να του το στήσω όπως θέλει...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ

Δεν το πεταω.
Θα το κρατησω ως παραδειγμα προς αποφυγη .

Μην το πετάξεις ! Μπορεί να τρυπήσει καμμιά σωλήνα του καλοριφέρ. Και να έχει λοκάουτ. Που θα βρείς σωλήνα ?

Απ' την άλλη, μπορεί να βγάλεις την σέλα, οπότε,

Σε ειδα στο ποδήλατο,
και ήσουν όλο τρέλλα, ::)
με τα μαλλιά σου μακρυά,
πιασμένα με κορδέλα,
κι' απ' το πολύ το κούνημα,
έσκασε η σαμπρέλα, :(
οποτε το ξεπέζεψες,
και μου'ρθε όλη η τρέλα  ???
μόλις το είδα καθαρά,
πως έλειπε η σέλα!

___________________________-
Η ιστορία είναι δημιούργημα φαντασίας. Καθε ομοιότης με πραγματικά πρόσωπα, είναι απλή σύμπτωση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
Δεν εχω ιδεα απο ποδηλατα.
Ας ανεβασω ομως , για να γινει η αρχη στο νημα .
Θα διαβασω με πολλη προσοχη αυτα που θα γραψετε γιατι θα με ενδιεφερε μια αναβαθμιση σε σχεση με αυτο που εχω.

Και με αυτό που έχεις, μπορείς να ξεκινήσεις.

Απλώς, πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις, για να κάθεσαι σωστά, και να έχεις την σωστή κίνηση στα πετάλια.

Το ποδήλατο, έχει τεχνική, που σε βοηθάει όταν την βρείς, να κάνεις κάποιες αποστάσεις, χωρίς να σε κουράζει.

Δες λίγο βιβλιογραφία, πως πατάει το πόδι, πως πρέπει να είναι το τιμόνι, κλπ.

Αμα το μάθεις, δεν το παρατάς, είναι μία διέξοδος, άσκηση, διαφυγή.

Μην ακους τους άλλους που σε πειράζουν.

Μόλις καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις, και αποφασίσεις να συνεχίσεις, ΤΟΤΕ και μόνον ΤΟΤΕ, θα πάς να σκάσεις χρήμα να πάρεις κάτι.

Και θα πάρεις ένα μικτό, να σε παένει και άσφαλτο και λίγο χώμα.

Από αναρτήσεις, μόνον μπροστά. Την πίσω, ξέχνα την.

Αντε, με το καλό.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Δεν εχω ιδεα απο ποδηλατα.
Ας ανεβασω ομως , για να γινει η αρχη στο νημα .
Θα διαβασω με πολλη προσοχη αυτα που θα γραψετε γιατι θα με ενδιεφερε μια αναβαθμιση σε σχεση με αυτο που εχω.

Δυστυχώς τα συγκεκριμένα ποδήλατα (που συνήθως τα κατηγοριοποιούμε ως ποδήλατα super market, λόγω του ότι τα πουλάγανε συνήθως σε πολυκαταστήματα και μεγάλα super market) έχουν επάνω τους πολλά λάθη μαζεμένα.

Τα είπε και ο Στέφανος.
Βασικά, πολλά κινούμενα τμήματα που απλά αυξάνουν το βάρος και απορροφάνε μεγάλο μέρος της ενέργειας που δίνεις. Φτάνεις πολλές φορές να κάνεις περισσότερο κούνια στην πίσω ανάρτηση και λιγότερο να προχωράς. Άσε που όλα αυτά αυξάνουν τις φθορές και τις ανάγκες για ρύθμιση που σε συνδυασμό με το ότι είναι οικονομικά περιφερειακά το κάνει ακόμα χειρότερο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να πω Βάιε είναι ότι καλό θα είναι να μη ρίξεις χρήματα στο συγκεκριμένο, πέραν των απαραίτητων για να μπορείς να κάνεις βόλτα με ασφάλεια και χωρίς επιπτώσεις στο σώμα σου.

Νομίζω δεν είναι κακή ιδέα να δοκιμάσεις να το αξιοποιήσεις με κάποιο τρόπο και να μην το πετάξεις, αρκεί να ξέρεις τι χρήση που μπορεί να κάνει.
Βασικό είναι να ελέγξεις ντίζες και τακάκια στα φρένα και να είναι σωστά ρυθμισμένα αλυσίδα, φρένα, ταχύτητες κλπ. Δεν ξέρω, ίσως να έχεις κάνει ήδη κάποιο σέρβις, οπότε οκ. Τα ελαστικά μια χαρά φαίνονται για την ώρα.
Πολύ βασικότερο όμως είναι η σέλα και η θέση και το ύψος της. Το κακό με αυτά τα ποδήλατα είναι ότι έχουν κοντό παλουκόσελο και η σέλα έρχεται χαμηλά. Σε συνδυασμό με το ότι κάθεται το ύψος όταν είσαι στη σέλα, λόγω ανάρτησης, μπορεί να σου διαλύσει τα γόνατα. Οπότε στη θέση σου, θα αγόραζα ένα ψηλότερο παλουκόσελο και πια σωστή σέλα, τα οποία έτσι κι αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε κάποιο επόμενο ποδήλατο, άρα δεν είναι λεφτά που τα πετάς… ειδικά το θέμα σέλα είναι πάρα πολύ βασικό και ακόμα περισσότερο για τα αγοράκια της ηλικίας μας!

Αυτά σε γενικές γραμμές θα έλεγα για αρχή και βλέπουμε στη συνέχεια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Legend
    • Προφίλ
Με διαφορά 17 δεύτερα, σου είπαμε .......τα ίδια.  ;)

Οπως τα λέει, με τέτοιο, κάνουμε με τον φίλο ολο τον Υμηττό. Πάει μεν, αλλά κουράζει.

Τα φρένα είναι το βασικό, αν βλέπω καλά, είναι μηχανικά δισκόφρενα.

Τα υπόλοιπα, προς το παρόν είναι δευτερεύοντα. Θα τα δείς μετά.

Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς, τα ξαναλέμε. Θα έχεις πολλούς για να ακούσεις απόψεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Με διαφορά 17 δεύτερα, σου είπαμε .......τα ίδια.  ;)
Τσάμπα έγραφα γμτ. ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Legend
    • Προφίλ
Τσάμπα έγραφα γμτ. ;D

Οχι. Δεν έγραφες τσάμπα. Ειναι ουσιώδη αυτά που λές. Και θα πείς στο μέλλον.

Εγώ, έχω εμπειρία, από το 2007 ξεκίνησα οργανωμένα, ( ....με ημερολόγιο διαδρομών / χιλιομέτρων ), έχω πάνω από 10.000 χιλ, ΑΛΛΑ, είναι με έτοιμα ποδήλατα, ( άλλαξα 4 ), με σκέτη χρήση, άσφαλτο, χώμα, απάτητο, χωματόδρομο, βουνό, νησί, κλπ.

Δεν έχω εμπλακει σε διαμόρφωση, σκελετου+περιφερειακά+φρένα, κλπ, εκτός από κάποιες αναβαθμίσεις στο κλεμένο, (  :'( :'( :'( :'( ), V-brakes SHIMANO, ( ....που να με σταματήσουν 100 κιλά από Υμηττό με 50+ χιλ τα "μαμά" ), κάτι καλά κιβώτια γιατί τα διέλυα με την δύναμη στις ανηφόρες ( λαμαρίνες ήταν τα προηγούμενα ), πεταλιέρες που τις διέλυσα, κλπ. Βάλε και κάτι ζάντες, κάτι λάστιχα, και........αυτά είναι όλα.

Αρα, η εμπειρία και εμπλοκή σου, είναι πολύτιμη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Είμαι λάτρης του ποδηλάτου από τότε που καβάλησα πρώτη φορά. Ο πατέρας μου είχε το μικρόβιο κ στην οικογένεια πρέπει να έχουμε περίπου 15 ποδήλατα. Από κούρσες Mercier, Velosolex κ.α.
Για μένα ποδήλατο σημαίνει ελευθερία, άσκηση σωματική κ ψυχική κ ικανότητα να μπορείς να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις μόνο με την δύναμη των ποδιών σου.
Όταν έφτασα στην ηλικία των 5 χρόνων ο πατέρας μου μου είπε ότι πρέπει να μάθω ποδήλατο κ μπάνιο.
Έτσι ξεκίνησα κολυμβητήριο κ εξάσκηση για ισορροπία. Έπεσα αρκετές φορές θυμάμαι κ έβαζα τα κλάματα επειδή το ποδήλατο μου γρατζουνιόταν κατά την πτώση.
Το αποτέλεσμα ήταν τελικά να μάθω κ καλό μπάνιο κ ποδήλατο.
Για εμένα το ποδήλατο είναι κ μορφή καλών αναμνήσεων του παρελθόντος κ έτσι όταν πηγαίνω βόλτα θυμάμαι πολλές στιγμές από τα παλιά..
Θέλω να πώ πολλά άλλα δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Θα βάλω διαφορές φωτογραφίες από τις στιγμές της ζωής μου με το αγαπημένο μου μέσο.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Είμαι λάτρης του ποδηλάτου από τότε που καβάλησα πρώτη φορά. Ο πατέρας μου είχε το μικρόβιο κ στην οικογένεια πρέπει να έχουμε περίπου 15 ποδήλατά. Από κούρσες Mercier, Velosolex κ.α.
Για μένα ποδήλατο σημαίνει ελευθερία, άσκηση σωματική κ ψυχική κ ικανότητα να μπορείς να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις μόνο με την δύναμη των ποδιών σου.
Όταν έφτασα στην ηλικία των 5 χρόνων ο πατέρας μου μου είπε ότι πρέπει να μάθεις ποδήλατο κ μπάνιο.
Έτσι ξεκίνησα κολυμβητήριο κ εξάσκηση για ισορροπία. Έπεσα αρκετές φορές θυμάμαι κ έβαζα τα κλάματα επειδή το ποδήλατο μου γρατζουνιόταν κατά την πτώση.
Το αποτέλεσμα ήταν τελικά να μάθω κ καλό μπάνιο κ ποδήλατο.
Για εμένα το ποδήλατο είναι κ μορφή καλών αναμνήσεων του παρελθόντος κ έτσι όταν πηγαίνω βόλτα θυμάμαι πολλές στιγμές από τα παλιά..
Θέλω να πώ πολλά άλλα δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Θα βάλω διαφορές φωτογραφίες από τις στιγμές της ζωής μου με το αγαπημένο μου μέσο.

Αν έχεις velosolex με γυριστό τιμόνι το θέλω. Αν δε μου το δώσεις είσαι υποχρεωμένος να ανεβάσεις φωτό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Αν έχεις velosolex με γυριστό τιμόνι το θέλω. Αν δε μου το δώσεις είσαι υποχρεωμένος να ανεβάσεις φωτό (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Το έχει ο πατέρας μου στο άλλο σπίτι. Όταν τα καταφέρω θα το τραβήξω φωτο να το δείς!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions