Αποστολέας Θέμα: Sea-Gull 1963 "D304"  (Αναγνώστηκε 4331 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
Απ: Sea-Gull 1963 "D304"
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 14:02:35 μμ »
Πολυ ωραια παρουσιαση!
Εμαθα επιτελους τι ειναι τα κινεζικα στο dial και το πισω καπακι

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 14:26:54 μμ »
 :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 14:30:36 μμ »
Με λίγο ακόμα διάβασμα σε αυτό το νήμα με βλέπω να την ρίχνω την παραγγελία στην Ολλανδία 🤔

Μπορεί να μην έχει τη διπλή κινεχογραμματοσειρά... αλλά θεωρώ πως από άποψης ποιότητας ποιό ασφαλής η αγορά μέσω poljiot.de
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 14:31:42 μμ »
Πολύ ωραιο άρθρο .
Οι πληροφορίες είναι συγκεντρωμενες για ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει είτε λίγο είτε πολύ όλους μας.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 14:35:45 μμ »
Πολύ ωραιο άρθρο .
Οι πληροφορίες είναι συγκεντρωμενες για ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει είτε λίγο είτε πολύ όλους μας.

Ψευτηηηηηη εσένα άμα σε είχε απασχολήσει θα το είχες αγοράσει ήδη 😜😂😂😂
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 14:39:22 μμ »
Πολύ ωραιο άρθρο .

Ακριβώς αυτό!
Έχω δει αρκετές φορές αυτό το ρολόι, μια κ με ενδιαφέρει, στις διάφορες εκδόσεις του δίχως να γνωρίζω ποιο είναι το "σωστό".
Διαβάζω εδώ κ δυο ώρες τους συνδέσμους που έχουν αρκετά στοιχεία.

Καλά είπε:
Εμ ...
Πρεπει να γινουμε καθηγητες ιστοριας για να καταλαβουμε τι θα αγορασουμε

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 14:40:01 μμ »
Ψευτηηηηηη εσένα άμα σε είχε απασχολήσει θα το είχες αγοράσει ήδη

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 15:30:28 μμ »
Ευχαριστω πολυ  :)

Τα γεγονοτα, τα στοιχεια και ο μυθος για αυτο το ρολοι ειναι πολλα και διασπαρτα στο διαδικτυο. Διαβασεις σε ενα site και φτανεις να εχεις ανοιξει 10+ διαφορετικες σελιδες και να διαβαζεις προσπαθωντας να μαζεψεις στοιχεια.

Εξαιρετική παρουσίαση, συγχαρητήρια. Μόνο για συμπλήρωση :

Καλοδεχουμενη η συμπληρωση οπως και οποιαδηποτε αλλη πληροφορια  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 15:35:18 μμ »
Ακριβώς αυτό!
Έχω δει αρκετές φορές αυτό το ρολόι, μια κ με ενδιαφέρει, στις διάφορες εκδόσεις του δίχως να γνωρίζω ποιο είναι το "σωστό".
Διαβάζω εδώ κ δυο ώρες τους συνδέσμους που έχουν αρκετά στοιχεία.

Χρόνο να έχεις να διαβάζεις για το συγκεκριμένο. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά, ίντριγκες, αποστασίες, διχόνοιες και άπειρες τοποθετήσεις και επιχειρηματολογίες περί αυθεντικότητας.
Αυθεντικό είναι μόνο αυτό που κυκλοφόρησε την δεκαετία του ‘60 και είναι σπάνιο.
Τις τελευταίες δυο δεκαετίες κυκλοφόρησαν διάφορα reissues από διαφορετικά εργοστάσια, σε διαφορετικά μεγέθη, σχέδια, χρώματα και υλικά αλλά όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή ... τον εξαιρετικό μηχανικό χρονογράφο που η τιμή του είναι παρά πολύ χαμηλή σε σχέση με την ποιότητά του. Έχω το Red Star στα 42mm με κρύσταλλο ζαφείρι. Πολύ όμορφο και ποιοτικό ρολόι για τα λεφτά του. Μόνο που το έχω παραμελήσει λιγάκι λόγω Speedy και El Primero. Διάλεξε ανάμεσα στα διαθεσιμα μοντέλα αυτό που σε καλύπτει βάση προδιαγραφών και δεν θα το μετανιώσεις. Μην μπαίνεις στην διαδικασία να βγάλεις άκρη για το ποιο είναι αυθεντικό και ποιο όχι. Ρολογάρα είναι έτσι κι αλλιώς !!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 15:42:04 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 15:51:15 μμ »
Με λίγο ακόμα διάβασμα σε αυτό το νήμα με βλέπω να την ρίχνω την παραγγελία στην Ολλανδία 🤔

...να πάς με συγκυβερνήτη την ....έτσι, να το πάρεις ......επιτόπου.  ;)

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 15:51:30 μμ »
Χρόνο να έχεις να διαβάζεις για το συγκεκριμένο. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά, ίντριγκες, αποστασίες, διχόνοιες και άπειρες τοποθετήσεις και επιχειρηματολογίες περί αυθεντικότητας.
Αυθεντικό είναι μόνο αυτό που κυκλοφόρησε την δεκαετία του ‘60 και είναι σπάνιο.
Τις τελευταίες δυο δεκαετίες κυκλοφόρησαν διάφορα reissues από διαφορετικά εργοστάσια, σε διαφορετικά μεγέθη, σχέδια, χρώματα και υλικά αλλά όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή ... τον εξαιρετικό μηχανικό χρονογράφο που η τιμή του είναι παρά πολύ χαμηλή σε σχέση με την ποιότητά του. Έχω το Red Star στα 42mm με κρύσταλλο ζαφείρι. Πολύ όμορφο και ποιοτικό ρολόι για τα λεφτά του. Μόνο που το έχω παραμελήσει λιγάκι λόγω Speedy και El Primero. Διάλεξε ανάμεσα στα διαθεσιμα μοντέλα αυτό που σε καλύπτει βάση προδιαγραφών και δεν θα το μετανιώσεις. Μην μπαίνεις στην διαδικασία να βγάλεις άκρη για το ποιο είναι αυθεντικό και ποιο όχι. Ρολογάρα είναι έτσι κι αλλιώς !!!
Αυτο ακριβως Δημητρη !

Προσωπικα απο ολες τις φωτογραφιες που εχω δει στο ιντερνετ δεν γνωριζω καν ποιο ειναι το αυθεντικο που βγηκε απο το εργοστασιο τη δεκαετια του 60. Αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει ας ανεβασει φωτογραφια.

Μιας και ειναι και δικος μου στοχος αυτο το ρολοι, αν δεν το κερδισω με την αξια μου στο Δ.Χ. (Νικο σου στελνω εμβασμα στο paypal  :D) θα το αγορασω απο το watchunique, αυτη η εδοση μου κανει κλικ. Η "πλακα" ειναι οτι την παρασκευη το πρωι ειπα σε ενα φιλο εδω μεσα οτι θελω να το αγορασω και μετα τα ειδα στα υποψηφια !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 15:52:51 μμ »
Αυτο ακριβως Δημητρη !

Προσωπικα απο ολες τις φωτογραφιες που εχω δει στο ιντερνετ δεν γνωριζω καν ποιο ειναι το αυθεντικο που βγηκε απο το εργοστασιο τη δεκαετια του 60. Αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει ας ανεβασει φωτογραφια.

Μιας και ειναι και δικος μου στοχος αυτο το ρολοι, αν δεν το κερδισω με την αξια μου στο Δ.Χ. (Νικο σου στελνω εμβασμα στο paypal  :D) θα το αγορασω απο το watchunique, αυτη η εδοση μου κανει κλικ. Η "πλακα" ειναι οτι την παρασκευη το πρωι ειπα σε ενα φιλο εδω μεσα οτι θελω να το αγορασω και μετα τα ειδα στα υποψηφια !
Σε αυτό το φόρουμ υποκλοπές γίνονται στις σκέψεις των χρηστών

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 15:55:23 μμ »
Σε αυτό το φόρουμ υποκλοπές γίνονται στις σκέψεις των χρηστών

:D :-X :-X
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 16:22:54 μμ »
Στο βαθμό που μιλάμε για επανεκδόσεις δεν τίθεται ζήτημα αυθεντικότητας, η αυθεντική έκδοση είναι προφανώς η αρχική, της δεκαετίας του ’60 στις όποιες εκδοχές της (τρεις νομίζω).  Εάν όμως υπάρχει μια επίσημη επανέκδοση, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη που παράγει η Seagull, πρώην Dongfend, δηλαδή η κατασκευάστρια της αρχικής έκδοσης. Η οποία βέβαια παίζει το εξής παιχνίδι, από τη μια διακηρύσσει ότι μόνο εκείνη έχει τα νόμιμα δικαιώματα για επανεκδόσεις και αποκαλεί κάλπικο ο,τιδήποτε άλλο κατασκευάζεται εκτός του εργοστασίου της, από την πίσω πόρτα  όμως η ίδια είναι που  πουλάει τις ST1901 με τα κιβώτια στους .. κιβδηλοποιούς, σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ.

Γεγονός είναι ότι οι ως τώρα (τρεις) επανεκδόσεις της Seagull είναι όλες περιορισμένες και αυτό συνεπάγεται μια ορισμένη συλλεκτικότητα στα δικά της ρολόγια. Πρόσφατα έφαγα τα μούτρα μου, προσπαθώντας να πάρω ένα Seagull D304 από την αρχική έκδοση του 2010 (10.000 κομμάτια). Ανέβηκα πολύ ψηλά για τα δεδομένα του ρολογιού, θεωρώντας σχεδόν βέβαιο ότι θα το έπαιρνα,  μα αποδείχτηκε ότι έκανα λάθος, χτυπήθηκε και τελικά έφυγε ακόμη ψηλότερα, ας πούμε σε τιμή τριπλάσια ή ίσως τετραπλάσια σε σχέση με τις στάνταρ τιμές που πιάνουν στο ebay τα μεταχειρισμένα (ανεπίσημα) 1963. Και δεν μιλάμε καν για mint κομμάτι, την είχε την ταλαιπωρία του και τις γρατζουνιές του. Θέλω δηλαδή να πω ότι έχει δημιουργηθεί στη Δύση ένας κύκλος συλλεκτών, κυρίως μέσα από τα μεγάλα ξένα fora, που τα παρακολουθεί αυτά τα θέματα και έχει ήδη διαμορφώσει ένα κριτήριο ως προς το τι είναι «αυθεντικό» και τι όχι.  Πάντως, ξαναλέω, η έκδοση της Seagull είναι ενα επίπεδο πάνω σε φινίρισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες και βέβαια αυτό αντανακλάται και στο κόστος κτήσης.

Στέκομαι περισσότερο στο ότι ένα τόσο φθηνό ρολόϊ έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να κάνει πολύ κόσμο να μιλάει γι΄αυτό και αυτο δεν είναι τυχαίο. Επίσης, τουλάχιστον για μένα, η απόκτηση του πρώτου μου 1963 (στη Red Star έκδοση) ήταν μια αφορμή  για να ψάξω λίγο περισσότερο το κεφάλαιο κινεζική ωρολοποιϊα, που ομολογώ μου ήταν εντελώς άγνωστο και η οπτική μου, ως πρόσφατα, ήταν γεμάτη παρανοήσεις και προκαταλήψεις. Κακώς, όπως βλέπω τώρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions