Γιώργο, δυστυχώς και στο στρατό, μας εκπαίδευσαν σχο λα στι κό τα τα, στη διαδικασία ασφάλισης του όπλου και μετά από κάθε βολή πεζικού έριχναν καμπάνες για να προσέχουμε. Κι όμως , από τους 100 υπήρχαν πάντα 10 που, θέλεις δεν έδιναν σημασία, θέλεις είχαν μονοψήφιο IQ, κάτι σοβαρό παρέλειπαν κάθε φορά.
Γι' αυτό , τα όπλα και οι αστυνομικοί πρέπει να τα αφήνουν στην υπηρεσία τους όπως και την στολή, να φοράνε τα ρουχαλάκια τους και να πηγαίνουν σπίτι όπως όλος ο κόσμος. Για να μην μιλήσω για τα κυνηγητικά ...
Δεν ξέρω πως πρέπει να το χειριστούν το θέμα οι "αρμόδιοι". ή, μάλλον
ξέρω και παραξέρω, αλλά, δεν θα επεκταθώ.
Εμένα, προσωπικά, μου αρέσουν τα όπλα.

Οπως και τα ρολόγια.

Αλλά τα όπλα, έχουν ένα κακό συνήθειο.
Σ Κ Ο Τ Ω Ν Ο Υ Ν. 
Οπως έλεγε και φίλος μου, άλλος παλαβός και αυτός,

"Η μία άκρη της κάνης δείχνει το χώμα, και η άλλη την φυλακή".
Και ως γνωστόν, όλες οι .......ατυχίες, γίνονται ΠΑΝΤΑ με .......άδεια όπλα.

Το όπλο, ότι και να είναι, από ψαροντούφεκο, μέχρι ....κανόνι, πρέπει να χειρίζεται ΠΑΝΤΑ ως οπλισμένο και ανασφάλιστο. Τελεία.
Και ο μεγάλος πήγε στον στρατό πρόσφατα, και εννοείται ότι εκεί είναι πιο προσεκτικοί, ( ....μετράνε και τις σφαίρες ), αλλά, είχε "φάει" από εδώ κατήχηση, και δεν έμενε στο "δις οπλίσατε, εις τον αέρα πυροβολήσατε", αλλά έκανε και τους επιπλέον ελέγχους.
Και αν έβλεπε κανέναν να παίζει τον "κάου-μπόυ", ( ...σύνηθες στους θαλάμους ειδικά των "αρούκατων" ), του εξηγούσε. Και τον πήραν "πρέφα" και οι βαθμοφόροι, και τον ρώτησαν αν είναι κυνηγός, αλλά εξήγησε από που κρατεί η παιδεία του.
Ατυχώς, τα όπλα, είναι μέρος της ζωής μας. Και τα μαχαίρια, και ο ηλεκτρισμός, και τα οξέα.
Αυτά, γιατί προσέχουμε όταν τα χειριζόμαστε ? Επειδή τραυματίζουν / σκοτώνουν / καίνε ?
Και να διευκρινίσω ότι ΔΕΝ είμαι κυνηγός. Δεν έχω ρίξει ΠΟΤΕ σε πουλί. Αντίθετα, τα καμαρώνω και τα ταϊζω. Αλλά κάτι στόχοι, γίνονταν τρυπητό για μακαρόνια.

Οι δυσεπίλυτες διαφορές μου, είναι με τα χταπόδια,

ε, και άμα λάχει, και με κανένα ευμεγέθες ψάρι.

(*) Και ο φίλος μας ο κος Πρέκας, χιλιάδες σφαίρες στα σκοπευτήρια.