Αποστολέας Θέμα: Η Ρολεξ έχει κουράσει..  (Αναγνώστηκε 14720 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
Απ: Η Ρολεξ έχει κουράσει..
« Απάντηση #45 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 11:22:13 πμ »
Δίκιο έχει αλλά μας αρέσει να κουτσομπολεύουμε και να βγαίνουμε και λίγο off topic,το αλατοπίπερο του φόρουμ 😆
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 11:28:26 πμ »
Α. Γιατί χρειάζεται τοοοοοση ανάλυση ο κανόνας της προσφοράς και ζήτησης και πως αυτός επηρεάζει λιστες αναμονής,τιμες κτλπ ;
Β. Γιατί η ρόλεξ πρέπει να συμπεριφέρεται σα να πουλάει κάποια ήδη πρώτης ανάγκης, εμβόλιο για covid 19 πχ , και κάποιοι έχουν τόσο καημό,νεύρα δεν ξέρω εγώ τι που δεν αυξάνει την παραγωγή της...

Αυτές οι συζητήσεις κουράζουν,όχι η rolex...

Spot on! Κι εγώ αυτά τα 2 πιστεύω πως είναι τα βασικά σημεία. Δυστυχώς όταν λέμε ότι την ίδια πολιτική μη κάλυψης της ζήτησης έχουν και οι ΡΡ, ΑΡ κλπ. πολλοί θίγονται και σπεύδουν να μας πουν ότι η R δεν είναι ΥΩ. Δίκιο έχουν προφανώς, αλλά το ποσοστό των ανθρώπων που αγοράζουν ρολόγια αξίας >10Κ και ξέρουν τι σημαίνει ΥΩ είναι ελάχιστο. Η πλειοψηφία του κόσμου που αγοράζει ρολόγια αξίας >10Κ, τα αγοράζει με ένα βασικό κριτήριο: (brand) recognition στον κύκλο τους. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με κάθε άλλο προϊόν πολυτελείας. Εκεί έρχεται και το hype στα social media που είπαμε πριν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 11:32:01 πμ »
Έτσι! Το φαινόμενο αυτό είναι άσχετο με το αν η ρολεξ είναι  υψηλή ωρολογοποιία ή όχι. Ακριβώς ίδια φαινόμενα θα συναντήσεις και με προϊόντα έξω από το χώρο του ρολογιού.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 11:39:16 πμ »
Έτσι! Το φαινόμενο αυτό είναι άσχετο με το αν η ρολεξ είναι  υψηλή ωρολογοποιία ή όχι. Ακριβώς ίδια φαινόμενα θα συναντήσεις και με προϊόντα έξω από το χώρο του ρολογιού.
Σωστός
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 11:39:29 πμ »
Δίκιο έχει αλλά μας αρέσει να κουτσομπολεύουμε και να βγαίνουμε και λίγο off topic,το αλατοπίπερο του φόρουμ 😆
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 11:40:24 πμ »
Spot on! Κι εγώ αυτά τα 2 πιστεύω πως είναι τα βασικά σημεία. Δυστυχώς όταν λέμε ότι την ίδια πολιτική μη κάλυψης της ζήτησης έχουν και οι ΡΡ, ΑΡ κλπ. πολλοί θίγονται και σπεύδουν να μας πουν ότι η R δεν είναι ΥΩ. Δίκιο έχουν προφανώς, αλλά το ποσοστό των ανθρώπων που αγοράζουν ρολόγια αξίας >10Κ και ξέρουν τι σημαίνει ΥΩ είναι ελάχιστο. Η πλειοψηφία του κόσμου που αγοράζει ρολόγια αξίας >10Κ, τα αγοράζει με ένα βασικό κριτήριο: (brand) recognition στον κύκλο τους. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με κάθε άλλο προϊόν πολυτελείας. Εκεί έρχεται και το hype στα social media που είπαμε πριν.
Δεν έχεις άδικο κάπου.. τι να λέμε τώρα σε αυτά τα ποσά ελάχιστοι είναι αυτοί που αγοράζουν αδιαφορώντας για το brand recognition
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 11:54:29 πμ »
Γιώργο και Νίκο, που τη θυμηθήκατε την VW και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις!!!
Τι τραγελαφική κατάσταση ήταν αυτή.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά την περίπτωση του golf IV που για να πάρεις με 9 μήνες τουλάχιστον αναμονή, έπρεπε να τους πείσεις πολλές φορές ότι δε χρειάζεσαι Bora γιατί ήσουν εσύ και ο σκύλος σου και δεν είχες οικογένεια με παιδιά. :D
Επίσης, θυμάμαι περίπτωση ξαδέλφου που μου έλεγε ότι περίμενε κάπου μία ώρα για να καταδεχτούν να του δώσουν σημασία στην toyota που ενδιαφερόταν για ένα RAV.
Αχ ωραίες εποχές... και όποιος κατάφερνε τότε να πάρει golf ένοιωθε τουλάχιστον νομπελίστας.

Τώρα, σε ότι αφορά τη rolex και την όποια αντίστοιχη τακτική στην αγορά, πραγματικά δε με έχει κουράσει καθόλου, ούτε με ενοχλεί.

Γενικά, δε με ενοχλεί καμία φούσκα και καμία αισχροκέρδεια στην αγορά σε προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης και σημαντικά για τη διαβίωσή μας.

Η όποια τεχνική έλλειψη και αισχροκέρδεια σε είδη διατροφής, φάρμακα, νερό, ενέργεια, ακόμα και αξιοπρεπή διαμονή (βλέπε διάφορες φούσκες στα ακίνητα κατά περιόδους) είναι απόλυτα κατακριτέα και πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα.

Στα υπόλοιπα, όπως είναι τα ρολόγια κλπ, ας κάνουν ότι θέλουν. Το μόνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι να είμαι ενημερωμένος.
Γι' αυτό κιόλας είχα ανοίξει το παλιότερο θέμα που είχαμε συζητήσει τα ίδια.
Πήρα τη γενική εικόνα, οπότε τώρα που ξέρω τι γίνεται, απλά στα παλιά μου τα παπούτσια.
Αυτό, δεν άλλαξε την εικόνα που έχω για τα rolex σα ρολόγια. Εξακολουθώ να λατρεύω πολλά μοντέλα τους.

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ψαρώνουν με αυτό το παιχνιδάκι και θα έχουν την ανάγκη να συμμετέχουν σε όλα αυτά για να νιώσουν ανώτεροι στο εαυτό τους και τον κύκλο τους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #52 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 11:59:43 πμ »

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά....
Θυμόμαστε ολοι, πολύ καλα τι εγινε με τα αντισηπτικά και τα κωλόχαρτα φέτος, οταν ξαφνικά όλοι αποφάσισαν οτι χρειάζονται 100 αντισηπτικά και 100 ρολά κωλόχαρτο.
10 για χρυση στο lockdown 90 για να αυγατίζουν, μήπως χρειαστεί κανένας και του φάμε το οικόπεδο πάνω στην ανάγκη.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος zikos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 12:12:00 μμ »
Γιώργο και Νίκο, που τη θυμηθήκατε την VW και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις!!!
Τι τραγελαφική κατάσταση ήταν αυτή.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά την περίπτωση του golf IV που για να πάρεις με 9 μήνες τουλάχιστον αναμονή, έπρεπε να τους πείσεις πολλές φορές ότι δε χρειάζεσαι Bora γιατί ήσουν εσύ και ο σκύλος σου και δεν είχες οικογένεια με παιδιά. :D
Επίσης, θυμάμαι περίπτωση ξαδέλφου που μου έλεγε ότι περίμενε κάπου μία ώρα για να καταδεχτούν να του δώσουν σημασία στην toyota που ενδιαφερόταν για ένα RAV.
Αχ ωραίες εποχές... και όποιος κατάφερνε τότε να πάρει golf ένοιωθε τουλάχιστον νομπελίστας.

Τώρα, σε ότι αφορά τη rolex και την όποια αντίστοιχη τακτική στην αγορά, πραγματικά δε με έχει κουράσει καθόλου, ούτε με ενοχλεί.

Γενικά, δε με ενοχλεί καμία φούσκα και καμία αισχροκέρδεια στην αγορά σε προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης και σημαντικά για τη διαβίωσή μας.

Η όποια τεχνική έλλειψη και αισχροκέρδεια σε είδη διατροφής, φάρμακα, νερό, ενέργεια, ακόμα και αξιοπρεπή διαμονή (βλέπε διάφορες φούσκες στα ακίνητα κατά περιόδους) είναι απόλυτα κατακριτέα και πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα.

Στα υπόλοιπα, όπως είναι τα ρολόγια κλπ, ας κάνουν ότι θέλουν. Το μόνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι να είμαι ενημερωμένος.
Γι' αυτό κιόλας είχα ανοίξει το παλιότερο θέμα που είχαμε συζητήσει τα ίδια.
Πήρα τη γενική εικόνα, οπότε τώρα που ξέρω τι γίνεται, απλά στα παλιά μου τα παπούτσια.
Αυτό, δεν άλλαξε την εικόνα που έχω για τα rolex σα ρολόγια. Εξακολουθώ να λατρεύω πολλά μοντέλα τους.

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ψαρώνουν με αυτό το παιχνιδάκι και θα έχουν την ανάγκη να συμμετέχουν σε όλα αυτά για να νιώσουν ανώτεροι στο εαυτό τους και τον κύκλο τους.

Πληκτρολογούσα 10 λεπτά και μόλις πατάω αποστολή ,μου βγάζει αυτό το μήνυμα

Προσοχή! Ενώ πληκτρολογούσατε, 2 νέα μηνύματα δημοσιεύθηκαν. Ίσως θα θέλατε να αναθεωρήσετε την απάντησή σας

Τζάμπα εγραφα τοση ωρα
Συμφωνώ  σε όλα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 12:32:31 μμ »
Πληκτρολογούσα 10 λεπτά και μόλις πατάω αποστολή ,μου βγάζει αυτό το μήνυμα

Προσοχή! Ενώ πληκτρολογούσατε, 2 νέα μηνύματα δημοσιεύθηκαν. Ίσως θα θέλατε να αναθεωρήσετε την απάντησή σας

Τζάμπα εγραφα τοση ωρα
Συμφωνώ  σε όλα(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

:D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος zikos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 15:02:35 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 22:12:36 μμ »
Ziko θα μαθεις😁😁
Και εχω το Μπιλ να τα γραφει και εγω να γραφω: Σωραιος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτέμβριος 20, 2020, 21:47:33 μμ »
Ισοπαλία, στο τέλος μας αρέσει,ακόμα κι αν σκάσει  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτέμβριος 20, 2020, 21:52:52 μμ »
Ισοπαλία, στο τέλος μας αρέσει,ακόμα κι αν σκάσει  ;D

Πιστεύει ποτέ κανείς ότι θα "σκάσει" ?

:D :D :D :D :D :D

Ευκολότερα θα βγεί ο ήλιος από την δύση.  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 21, 2020, 11:29:27 πμ »
Ακόμα και σε ύφεση τύπου κραχ '29, το ρολεξ θα κρατά αξία.. ;D Δεν βρισκω πλέον παράλογο να δώσεις premium για ένα ss sport watch της ρολεξ...Και θα το χαρείς και θα το δώσεις σε τιμή που δεν θα νιώσεις ριγμένος, ακόμα κι αν χάσεις 5 κατοσταρικα (αναλογα το καπέλο που έδωσες εξαρχής)..Το θέμα είναι ότι θα μπορείς να το εξαργυρώσεις άμεσα, κάτι που δεν βλέπεις αλλού..Υπό την αίρεση αυτή το μέλλον της εταιρειας θα συνεχισει να προδιαγράφεται λαμπερό και ευοίωνο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions