Αποστολέας Θέμα: Η Ρολεξ έχει κουράσει..  (Αναγνώστηκε 14643 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: Η Ρολεξ έχει κουράσει..
« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 20:06:08 μμ »
κάποτε είχα διαβάσει μια συνέντευξη του CEO της Patek ο οποίος εξηγούσε γλαφυρά γιατι υπάρχει και θα υπάρχει πάντα περιορισμένη παραγωγή σε ατσάλινα μοντέλα και αντιθέτως μεγαλη παραγωγή ρολογιών  με ευγενή μέταλλα....
Το κέρδος για την εταιρεία ειναι δυσανάλογα μεγάλο στα χρυσα πλατινένια με πολύτιμους λίθους ρολόγια.
Στην ίδια κατηγορία κατασκευαστών προσπαθεί να μπει και η Rolex, εχει περιορίσει αισθητά την παραγωγή ατσάλινων και εχει αυξήσει την παραγωγή χρυσών two tones κλπ
Στην έλλειψη επίσης συμβάλλει και η μαζική αγορά από grey dealers οι οποίοι τα αγοράζουν με καπέλο από τους AD.
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν πιστεύω ότι η φούσκα δεν θα σκάσει παρα θα διογκώνεται συνεχώς εφόσον δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι( οικονομικό κραχ κλπ) ωστοσο να θυμίσω ότι στον B παγκόσμιο πόλεμο οι συναλλαγές γίνονταν με χρυσό πατεκ και ρολεξ

Όντως γινόταν στο Β Π.Π ? Εντυπωσιακό ως γεγονός
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 22:58:16 μμ »
Να πω ότι αυτό που έγραψα πιο πάνω δεν έχει σκοπό να μειώσει κάποιον. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο.
Με διάθεση χιουμοριστική το έγραψα.

Διευκρινίζω ότι διόλου με απασχολεί ποιος αγοράζει ποιο ρολόι. Και βέβαια με απασχολεί στα πλαίσια του forum, της επικοινωνίας, της συζήτησης κλπ.
Δεν με απασχολεί στο να χαρακτηρίσω κάποιον μέσα από τις επιλογές του είτε πρόκειται για Rolex είτε για Ω είτε για Seiko.
Κι αν στο γούστο μου δεν "κάθεται" μια επιλογή του δεν νομίζω ότι θα ενοχλήσω. Άλλωστε όλοι σας ανεξαιρέτως έχετε ρολόγια που σίγουρα θα ήθελα να έχω όπως και ρολόγια που ίσως δεν θα επέλεγα.

Στην ατέρμονη κουβέντα περί παραγωγής της Rolex περί ποσοτήτων δηλαδή, η γνώμη μου είναι ότι μια εταιρεία (έστω ... ίδρυμα) αποφασίζει η ίδια για την παραγωγή και τι θα παράξει. Δεν στέκει απολύτως κανένα επιχείρημα περί κάλυψης της ζήτησης. Τα luxury watches είναι αυτό ακριβώς που λέει. Δεν είναι ψωμί, δεν είναι ρύζι, δεν είναι εκπαίδευση, δεν είναι σύστημα υγείας.

Και στο θέμα των media όπως πολύ σωστά αναφέρει ο actus είμαστε όλοι θύματα. Όπως είμαστε της ετικέτας Rolex έτσι είμαστε και της ετικέτας Ω. Μη τα ρίχνουμε όλα στη Rolex.
Πολλοί θα επέλεγαν ένα Ω αντί ενός Breitling. Δεν είναι η Breitling κορυφαία φίρμα; Πολλοί θα ψωνίσουν moon σε τιμή +40% που είναι το ίδιο ρολόι χρόνια τώρα και που σιγά σιγά μεγαλώνει το κουτί του. Να τα λέμε κι αυτά!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 23:11:01 μμ »
Πολλοί θα ψωνίσουν moon σε τιμή +40% που είναι το ίδιο ρολόι χρόνια τώρα και που σιγά σιγά μεγαλώνει το κουτί του. Να τα λέμε κι αυτά!

Ισχυει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 23:15:37 μμ »
Βέβαια 50 σχεδόν χρόνια ρολόι αλλά δεν χορταινει το μάτι να το κοιτάει. Αυτό λέει πολλά.

Και όταν όλοι αυξάνουν τιμές γιατί αυτό να μείνει πίσω σαν φτωχός συγγενής?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 23:18:30 μμ »
Βέβαια 50 σχεδόν χρόνια ρολόι αλλά δεν χορταινει το μάτι να το κοιτάει. Αυτό λέει πολλά.

Πανέμορφο το ρολόι. Δεν συζητάμε αυτό.
Αλλά είπε σωστά ο actus για το hype και τα media και τα insta δεν είναι μόνο η Rolex. Κι άλλες εταιρείες έχουν περισσότερο hype από άλλες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 23:20:42 μμ »

Ω ναι.. και θα υπάρχει (όπως και άλλα) απαράλλακτο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 23:25:35 μμ »
Πανέμορφο το ρολόι. Δεν συζητάμε αυτό.
Αλλά είπε σωστά ο actus για το hype και τα media και τα insta δεν είναι μόνο η Rolex. Κι άλλες εταιρείες έχουν περισσότερο hype από άλλες.

Σωστα, δεν είναι μόνο η ρολεξ αλλά είπαμε της γριάς να χέσει και αυτή ξεκ#&@θηκε.  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 23:30:57 μμ »
Ω ναι.. και θα υπάρχει (όπως και άλλα) απαράλλακτο

....και καλά θα κάνει. Ειναι το διαχρονικό / διαγαλαξιακό σχέδιο. Οτι και να λένε οι "οχτροί", το σχέδιο αυτό, είναι πλέον καταχωρημένο στην ιστορία του πολιτισμού, ( ασχέτως φεγγαριών κλπ ), μόνον και μόνον για την αρτιότητα και το design του.

Πολλά κόμπλεξ μου, μου "απαγορεύουν" να το αποκτήσω, αλλά, δεν παύω να το θαυμάζω και να το καμαρώνω, όπως και το Sub, και το GMT, στις παληές καλές 5-άρες κάσες.

Κουράζει η Rolex ? Τους "ιδιαίτερους", τους αποδεχόμαστε με τα .........χούγια τους.  ;)

Υψηλές τιμές ? Δεν βλέπω να διαμαρτύρεται κανείς για τα Mercedes, ή άλλα πιο ακριβά.

Δεν είναι όλα για τις πλατιές λαϊκές μάζες.

Δεν τραγουδάμε όλοι ! Δεν γράφουμε ποίηση όλοι ! Δεν ανεβήκαμε στο Εβερεστ όλοι !

Πάντα θα υπάρχουν όρια, πάντα κάποιοι δεν θα μπορούμε να κάνουμε κάτι που κάνουν κάποιοι άλλοι.  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 23:32:51 μμ »
Στην ατέρμονη κουβέντα περί παραγωγής της Rolex περί ποσοτήτων δηλαδή, η γνώμη μου είναι ότι μια εταιρεία (έστω ... ίδρυμα) αποφασίζει η ίδια για την παραγωγή και τι θα παράξει. Δεν στέκει απολύτως κανένα επιχείρημα περί κάλυψης της ζήτησης. Τα luxury watches είναι αυτό ακριβώς που λέει. Δεν είναι ψωμί, δεν είναι ρύζι, δεν είναι εκπαίδευση, δεν είναι σύστημα υγείας.

Συμφωνώ 100%.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 23:50:46 μμ »
[quote author=Giorgos_I link=topic=14651.msg607877#msg

Υψηλές τιμές ? Δεν βλέπω να διαμαρτύρεται κανείς για τα Mercedes, ή άλλα πιο ακριβά.

[/quote]

Γιώργο, επέτρεψε μου, αλλά θεωρώ λίγο άστοχη την αντιστοιχία:
Δεν νομίζω  εάν πάει κάποιος στην Mercedes, ενδιαφερόμενος για ένα basic μοντέλο, να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον ενδιαφερόμενο για ένα Sub ατσάλινο...
Κανείς στην Mercedes δεν θα πεί ότι το μοντέλο δεν είναι διαθέσιμο να το δει και να το κάνει test-drive, ούτε θα του ρίξουν καπέλο στην τιμή " για να βρεθεί ένα διαθέσιμο", ούτε θα τον βάλουν σε λίστα αναμονής μηνών, ούτε θα του προτείνουν να αγοράσει ένα AMG 6.3 , για να πάρει μια απλή C -class...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 00:02:49 πμ »
Όντως γινόταν στο Β Π.Π ? Εντυπωσιακό ως γεγονός
Ναι Κυρίως στο Βερολίνο το 45 αλλά και σε άλλες Γερμανικές πόλεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 00:39:14 πμ »
[quote author=Giorgos_I link=topic=14651.msg607877#msg

Γιώργο, επέτρεψε μου, αλλά θεωρώ λίγο άστοχη την αντιστοιχία:
Δεν νομίζω  εάν πάει κάποιος στην Mercedes, ενδιαφερόμενος για ένα basic μοντέλο, να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον ενδιαφερόμενο για ένα Sub ατσάλινο...
Κανείς στην Mercedes δεν θα πεί ότι το μοντέλο δεν είναι διαθέσιμο να το δει και να το κάνει test-drive, ούτε θα του ρίξουν καπέλο στην τιμή " για να βρεθεί ένα διαθέσιμο", ούτε θα τον βάλουν σε λίστα αναμονής μηνών, ούτε θα του προτείνουν να αγοράσει ένα AMG 6.3 , για να πάρει μια απλή C -class...

Δεν έχεις ζήσει άλλες εποχές. Τότε, και οι αυτοκινητάδες, τα ίδια κάνανε. Από που τα έμαθε η Ρόλεξ νομίζεις ?  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 09:24:16 πμ »
Δεν έχεις ζήσει άλλες εποχές. Τότε, και οι αυτοκινητάδες, τα ίδια κάνανε. Από που τα έμαθε η Ρόλεξ νομίζεις ?  ::)

Σωστος ο Γιώργος (ξαναπαλι??🤔🤣) Το 87 έπρεπε να έχεις γνωστό στη VW για να παραλάβειςστην ώρα του  το αυτοκίνητο που είχες παραγγείλει 6 μήνες πριν... με έξτρα πληρωμένο τον δεξιό καθρέφτη  ...που τα θυμήθηκες.
Ίδια ιστορία άλλες εταιρείες,όταν υπάρχει ζήτηση η αγορά πάντα κάνει τα κόλπα της για να σου πάρει το κάτι παραπάνω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 09:53:27 πμ »
Α. Γιατί χρειάζεται τοοοοοση ανάλυση ο κανόνας της προσφοράς και ζήτησης και πως αυτός επηρεάζει λιστες αναμονής,τιμες κτλπ ;
Β. Γιατί η ρόλεξ πρέπει να συμπεριφέρεται σα να πουλάει κάποια ήδη πρώτης ανάγκης, εμβόλιο για covid 19 πχ , και κάποιοι έχουν τόσο καημό,νεύρα δεν ξέρω εγώ τι που δεν αυξάνει την παραγωγή της...

Αυτές οι συζητήσεις κουράζουν,όχι η rolex...   
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 19, 2020, 11:16:10 πμ »
Σωστος ο Γιώργος (ξαναπαλι??🤔🤣) Το 87 έπρεπε να έχεις γνωστό στη VW για να παραλάβειςστην ώρα του  το αυτοκίνητο που είχες παραγγείλει 6 μήνες πριν... με έξτρα πληρωμένο τον δεξιό καθρέφτη  ...που τα θυμήθηκες.
Ίδια ιστορία άλλες εταιρείες,όταν υπάρχει ζήτηση η αγορά πάντα κάνει τα κόλπα της για να σου πάρει το κάτι παραπάνω.

....και το 81, προκαταβολή ΟΛΗ την αξία, αναμονή 6+ μήνες, άφιξη, τελωνεία, και ........καπέλο, και οι προδιαγραφές υποδεέστερες, άλλο χρώμα, γιατι "....αυτό στείλανε ", "...το θέλετε ? γιατί έχω και άλλους", "....και δεν ξέρουμε πότε θα ξαναπαραλάβουμε", "....και τελικά, το όχημα, ήταν και κτυπημένο, επισκευασμένο, οπότε, "...όχι ρε φίλε, δεν θα το πάρω".

Αποτέλεσμα ?

Σε άλλους 6 μήνες, πάλι άλλο χρώμα, και νέο καπέλο + 20 %.  :'( :'( :'(

Ποιά Rolex ?

Δικηο έχει ο άνθρωπος  :(

Α. Γιατί χρειάζεται τοοοοοση ανάλυση ο κανόνας της προσφοράς και ζήτησης και πως αυτός επηρεάζει λιστες αναμονής,τιμες κτλπ ;
Β. Γιατί η ρόλεξ πρέπει να συμπεριφέρεται σα να πουλάει κάποια ήδη πρώτης ανάγκης, εμβόλιο για covid 19 πχ , και κάποιοι έχουν τόσο καημό,νεύρα δεν ξέρω εγώ τι που δεν αυξάνει την παραγωγή της...

Αυτές οι συζητήσεις κουράζουν,όχι η rolex...   

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.