Εάν αναφέρεσαι σε εμένα Παναγιώτη, προφανώς δεν έχει νόημα να πω την άποψή μου, ότι η έλλειψη δεν είναι τεχνητή, αλλά αποτέλεσμα της τεράστιας ζήτησης που έχει δημιουργηθεί για τα ρολόγια της εταιρίας (πιστεύω λόγω των social media). Θα μπλέξουμε σε μια συζήτηση που έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν και που δεν οδηγεί πουθενά και οι συζητήσεις πρέπει κάπου να οδηγούν. Δεν νομίζω ότι οφελεί κανέναν να ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια, κουράζονται και αυτοί που τα γράφουν και αυτοί που τα διαβάζουν. Πέρα από τα διάσπαρτα posts σε διάφορα θέματα, είχαν διατυπωθεί οι απόψεις όλων μας εκτενώς στο θέμα
«Να μιλήσουμε λίγο για την αγορά της Rolex σήμερα?», στο οποίο προσωπικά, αν μέτρησα σωστά, είχα γράψει 30 posts.
Για την σύμπτωση του πράγματος μόνο θα παραθέσω αυτά που είχα διατυπώσει ακριβώς πριν έναν χρόνο πριν ανοίξει αυτό το θέμα:
Προφανώς αυτή είναι η ιστορία η οποία απασχολεί τους πάντες στον κόσμο των ρολογιών τα τελευταία χρόνια, αλλά είστε τόσο σίγουροι ότι η Rolex έχει μειώσει την παραγωγή της; Πρόσφατα άκουγα ένα επεισόδιο του HODINKEE Radio όπου οι Steve Pulvirent, Jack Forster και James Stacey συμφωνούσαν πως δεν πιστεύουν ότι η Rolex έχει μειώσει την παραγωγή της και πως ακόμη και αν την αύξαναν, δε θα έφτανε για να καλύψει τη ζήτηση. Συγκεκριμενα, γύρω στο 6:30 ο Steve Pulvirent λέει το εξής:
It's Rolex so you don't get any official statements, but rumour and word on the street is that Rolex received a dispensation from the canton of Geneva to keep the factory open on Saturdays, so, from what I've heard they're running 3 shifts a day, 6 days a week, so they probably could make more but I don't think they could make enough to fully satisfy demand without some pretty major changes.
και στο ερώτημα τι έχει αλλάξει:
Ενδεχομένως η ζήτηση. Η πραγματικότητα είναι πως χωρίς πληροφορίες από τη Rolex (τις οποίες η μόνη πιθανότητα να πάρουμε είναι αν κάποιο μεγάλο στέλεχος πει κάτι σε κάποια συνέντευξη, σε 30-40 χρόνια από σήμερα) δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.
Τώρα το ποιος είναι πρόβατο, ποιος είναι πτηνό και κελαηδάει και ποιος ξέρει τι άλλαξε και σώπασε, προσωπικά με απωθεί πολύ από το να σχολιάσω. Τις έκανα αυτές τις συζητήσεις επί συζητήσεων στα τεχνολογικά φόρα νεότερος και κατάλαβα ότι ούτε οδηγούν κάπου, ούτε είμαι ο τύπος που θα κάτσει να κρίνει τους άλλους για την επιλογή του υπολογιστή/ρολογιού τους, ή να απολογηθεί για την δική του.