Αποστολέας Θέμα: Τα τρία κορυφαία "εργαλεία" για diving  (Αναγνώστηκε 7567 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
Απ: Τα τρία κορυφαία "εργαλεία" για diving
« Απάντηση #60 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 11:19:22 πμ »
Θα μου κάνουν ban και θα έχουν και δίκιο οι κύριοι διαχειριστές διότι έχω την τάση να βγάινω εκτός θέματος σε θέματα κατάδυσης.

Το ρολόι το χρησιμοποιούμε μόνο ως προς το χρόνο που αφήνουμε την επιφάνεια. Δεν μετράς βάθη κ.α. Απλά σε μια κατάδυση αναψυχής δεν απαιτείται εξιδικευμένος εξοπλισμός και ιδιαίτερη εκπαίδευση άλλωστε αυτό είναι και το πρόβλημα της αυτόνομης ότι είναι μια πολύ απλή δραστηριότητα η οποία όμως σιχαίνεται την ελλιπή εκπαίδευση και την ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανέφερες μια χαρά είναι και μπράβο σου που φτάνεις εκεί και αν βελτιώσεις λίγο την εξίσωση πίεσης στα αυτιά σου θα κατεβαίνεις ευκολότερα, γρηγορότερα και θα παραμείνεις περισσότερο. Για το ρολόι έχεις θα συμφωνήσω μαζί σου διότι προσφάτως το απόκτησα (να είναι καλά ο αγαπητός φίλος που με βοήθησε και σκοπεύω πολύ σύντομα να το κατεβάσω σε ένα ναυάγιο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 11:28:32 πμ »
Θα μου κάνουν ban και θα έχουν και δίκιο οι κύριοι διαχειριστές διότι έχω την τάση να βγάινω εκτός θέματος σε θέματα κατάδυσης.

Το ρολόι το χρησιμοποιούμε μόνο ως προς το χρόνο που αφήνουμε την επιφάνεια. Δεν μετράς βάθη κ.α. Απλά σε μια κατάδυση αναψυχής δεν απαιτείται εξιδικευμένος εξοπλισμός και ιδιαίτερη εκπαίδευση άλλωστε αυτό είναι και το πρόβλημα της αυτόνομης ότι είναι μια πολύ απλή δραστηριότητα η οποία όμως σιχαίνεται την ελλιπή εκπαίδευση και την ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανέφερες μια χαρά είναι και μπράβο σου που φτάνεις εκεί και αν βελτιώσεις λίγο την εξίσωση πίεσης στα αυτιά σου θα κατεβαίνεις ευκολότερα, γρηγορότερα και θα παραμείνεις περισσότερο. Για το ρολόι έχεις θα συμφωνήσω μαζί σου διότι προσφάτως το απόκτησα (να είναι καλά ο αγαπητός φίλος που με βοήθησε και σκοπεύω πολύ σύντομα να το κατεβάσω σε ένα ναυάγιο...
Δεν το έχω, αλλά αν προχωρήσω αυτό σκέφτομαι να πάρω ;)
Να σου πω και μέχρι εκεί καταχρηστικά κατέβηκα, τυπικά μέχρι 20m μπορώ να κατέβω (εννοώ με την πρώτη πιστοποίηση που έχω…)
Απλά ρωτάω για το TD, γιατί 1-2 παιδιά που έκαναν την τελευταία φορά που είχα βουτήξει με μεγάλη παρέα (ανεξάρτητα από εμάς) μου εξηγούσαν μετά τη λογική με τους χρόνους κλπ. Και αναρωτιέμαι αν είναι κάτι που μπορείς να «παρακολουθήσεις» με ένα απλό ρολόϊ. Γι’ αυτό ρωτάω.
Τώρα αν φάμε και ΒΑΝ επειδή λέμε για diving σε ένα topic για diver ρολόγια, I rest my case…

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 11:46:59 πμ »
Δεν ήμουν στη συζήτηση για να καταλάβω τι εννοούσαν. Όπως ίσως γνωρίζεις υπάρχουν πολλές μορφές κατάδυσεις πέρα από την απλή  αναψυχής που ώς όριο ασφαλείας  είναι τα 30m μετά από εκεί και πέρα τα πράγματα σοβαρεύουν λόγω φυσιολογίας και φυσικής.

Σε εξιδεικευμένες καταδύσεις deep diving, cave diving, wreck, κ.α. απαιτείται σοβαρός εξοπλισμός που είσαι πολύ φορτωμένος από εξοπλισμό + εφεδρικό, δεν βλέπω τον λόγο να μην έχει κανείς μαζί του ένα αναλογικό ρολογάκι με υδατοστεγανότητα 100μ. Εδώ σε κάθε φιάλη έχουμε ξεχωριστό ρυθμιστή με μανόμετρο και ταμπελάκι πάνω  ή διπλούς φακούς, μπαταρίες το ρολογάκι θα μας πειράξει; Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν φίλο - δύτη να μην έχει μαζί του όχι αναγκαστικά στο χέρι αλλά και αγκιστρωμένο πάνω στο jacket.

Κάτι που θέλω να αναφέρω  ό,τι ο σχολιασμός μου, έχει σαν σκοπό την καλύτερη κατανόηση και σε καμία περίπτωση δεν επικριτικός ή ειρωνικός άλλωστε είμαστε σε ένα forum ρολογιών όπου έχω δηλώσει πόσο αμαθής είμαι.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 12:15:05 μμ »
Δεν ήμουν στη συζήτηση για να καταλάβω τι εννοούσαν. Όπως ίσως γνωρίζεις υπάρχουν πολλές μορφές κατάδυσεις πέρα από την απλή  αναψυχής που ώς όριο ασφαλείας  είναι τα 30m μετά από εκεί και πέρα τα πράγματα σοβαρεύουν λόγω φυσιολογίας και φυσικής.

Σε εξιδεικευμένες καταδύσεις deep diving, cave diving, wreck, κ.α. απαιτείται σοβαρός εξοπλισμός που είσαι πολύ φορτωμένος από εξοπλισμό + εφεδρικό, δεν βλέπω τον λόγο να μην έχει κανείς μαζί του ένα αναλογικό ρολογάκι με υδατοστεγανότητα 100μ. Εδώ σε κάθε φιάλη έχουμε ξεχωριστό ρυθμιστή με μανόμετρο και ταμπελάκι πάνω  ή διπλούς φακούς, μπαταρίες το ρολογάκι θα μας πειράξει; Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν φίλο - δύτη να μην έχει μαζί του όχι αναγκαστικά στο χέρι αλλά και αγκιστρωμένο πάνω στο jacket.

Κάτι που θέλω να αναφέρω  ό,τι ο σχολιασμός μου, έχει σαν σκοπό την καλύτερη κατανόηση και σε καμία περίπτωση δεν επικριτικός ή ειρωνικός άλλωστε είμαστε σε ένα forum ρολογιών όπου έχω δηλώσει πόσο αμαθής είμαι.

Χ Α Ι Ρ Ο Μ Α Ι   Ν Α   Σ Ε   Δ Ι Α Β Α Ζ Ω.

Δώσε και άλλα, για να πάψουν οι ..........βουτηχτάδες του 1 μέτρου, να παρουσιάζουν τις περιπέτειές τους στο Μαριάνα.  :D :D :D

Δεν ειρωνεύομαι ΚΑΝΕΝΑΝ αλλά, έχοντας ασχοληθεί / εκπαιδευτεί επαγγελματικά, το να διαβάζω μη σοβαρές απόψεις, δεν με κάνει ΟΥΤΕ χαρούμενο, ΟΥΤΕ τιμά το φόρουμ που το διαβάζουν και άλλοι άσχετοι με το θέμα και παίρνουν ΛΑΘΟΣ πληροφορίες.

Μην πνίξουμε και κανέναν κατα λάθος.  :(

Μάλλον κάτι άλλο εννοείς  γιατί στην ελεύθερη δεν τίθεται θέμα πότε θα αποφασίσεις να ξεκινήσεις (είσαι υποχρεωμένος θες δεν θες) και δεν έχει απολύτως καμία σχέση ο χρόνος ως παράγοντας αλλά η ψυχολογία, εκπαίδευση, φυσική κατάσταση, καιρικές συνθήκες κ.α. Ακόμα και αν δεν σε θέλει η θάλασσα εκείνη τη μέρα να το πω ρομαντικά. :D

Μόνον και μόνον αυτή η φράση, δείχνει άνθρωπο που ΓΝΩΡΙΖΕΙ. Εύγε !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος pumba

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 12:53:44 μμ »
Θα το γραψω ξανα για μια τελευταια φορα, γιατι το θεμα αρχιζει και ξεφευγει απ'ολες τις αποψεις.

Κατ αρχας, οπως ειπα και πιο πριν, δεν νοειται θεμα με καταδυτικα ρολογια/εργαλεια που να μην εχουν αναφερθει ρολογια με καταδυτικα features, διοτι φτασαμε 4 σελιδες και ποσταριστικαν μονο luxury ρολογια χωρις καμμια ουσιαστικη χρησιμοτητα σε μια οποιουδηποτε τυπου βουτια.

Τα ρολογια που ποσταρα παραπανω, προσφερουν σιγουρα χρησιμες πληροφοριες σε μια βουτια, ειτε ελευθερη, ειτε αναψυχης με καταδυτικο εξοπλισμο. Στην πρωτη περιπτωση, η μετρηση βαθους σιγουρα μπορει να σου δωσει κατι για το πως θα κατεβεις, τι περιθώρια εχεις σαν εκτιμηση, και τιποτα παραπανω. Σιγουρα λεει κατι περισσοτερο απο το να μην εχεις καν αυτο το νουμερο, περα απο τα στατιστικα στο τελος που θα εχεις κρατησει. Για βουτιες με εξοπλισμο, ολα τα βασικα βρισκονται πανω στον ρυθμιστη, το ρολοι ναι με ειναι αχρειαστο εκει, αλλα οπως ειπα αν το εχεις μαζι σου, σιγουρα θα κρατησεις δεδομενα απο την βουτια που εκανες αν δεν εχεις μαζι σου dive computer.

Σε καθε περιπτωση, θα ειναι πιο χρησιμο απο το να εχεις ενα οποιοδηποτε μηχανικο ρολοι. Δεν βλεπω πουθενα σε καμμια απο αυτες τις περιπτωσεις να βασιζεις τη ζωη σου την ενδειξη του citizen και του καθε citizen, αλλα σε αυτο το θρεντ τωρα μιλαμε για ρολογια και οχι για ασφαλεια και εμπειριες απο καταδυσεις, υπαρχουν αλλα φορουμ για αυτα, και νιωθω οτι αρχιζουμε να πηγαινουμε σε μονοπατια τυπου "ποιος την εχει μεγαλυτερη (τη μπουκαλα)" και ειναι κριμα. Για την ιστορια οπως ειπα παραπανω ομως, τουλαχιστον για το citizen, η ενδειξη βαθους ειναι ακριβεστατη, με οτι λεει για καποιον αυτο και σιγουρα δε δειχνει στο γαμο του καραγκιοζη τιμες. Το οτι εχει ακριβεια ομως δε σημαινει οτι θα βασισεις και τη ζωη σου σε αυτο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 13:43:11 μμ »
Προσωπικά, μια χαρά μου αρέσουν οι εξτρά λειτουργίες που έχουν κάποια ρολόγια και δεν τις βρίσκω άχρηστες.
Το ψευτοκομπιουτεράκι για παράδειγμα που έχει το JP το θεωρούσα πάντα ένα καλό backup για το βαθύμετρο και το χρόνο. Ποτέ ως κύριο όργανο μέτρησης, αλλά ως 2ο και φυσικά αναφέρομαι σε καταδύσεις αναψυχής.
Επίσης, ειδικά στο JP έχει αρκετά καλή ακρίβεια.
Τυχαία είχα κρατήσει φωτογραφίες από μια παλιά βουτιά που η απόκλιση στο μέγιστο βάθος είναι της τάξης του 2%.

Με την ευκαιρία, να παω πάλι τον καημό μου... ΕΧΟΥΜΕ ΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗΗΗΗΗΗ!!!  :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
pumba,
No reactions
My way...

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 13:48:37 μμ »
Δεν είναι θέμα ποιός την έχει πιο μεγάλη... αλλά θέμα ασφάλειας και ημιμάθειας!!
Είναι αστειότητα να διαβάζω ότι τα μηχανικά ρολόγια δεν προσφέρουν τίποτε στην κατάδυση... Τα χρησιμοποιούμε ως backup μόνο. Αν μείνεις από dive τι γίνεται? πας σε άλλον δύτη δίπλα σου και κοιτάς ώρα βυθού? και αν είσαι μόνος σου ή πιστεύεις πως έχεις την ίδια φυσιολογία με τον διπλανό σου π.χ.έχετε  την ίδια κατακράτηση στους ιστούς σας και ας φαινομενικά έχετε ίδιο προφίλ κατάδυσης ή μήπως είσαστε και το ίδιο ενυδατωμένοι κ.α!

Μιλάς από προσωπική εμπειρία?

ΑΝ έχεις την δυνατότητα να έχεις εφεδρικό σχέδιο π.χ. 2ο dive ναι πάω πάσο ή αν οι βουτιές σου α) είναι ρηχές  β)τηρείς προφίλ πίνακα (όπου δεν ισχύει στην πληθώρα των καταδύσεων αυτό) κυρίως γιατί είναι τύπου step.

Επίσης ΝΟΣΟ παθαίνουν οι δύτες και οχι τα Dives προς ενημέρωση και ας έχουν τηρήσει και χρόνους και παραμονές εντός ώρας ΜΗΔΕΝ.
Τελικά δεν έχω καταλάβει που είναι η διαφωνία σου αν θες μου απαντάς μπας και βγάλουμε καμία άκρη ιας και μας διαβάζουν και άνθρωποι που πιθανόν να μην έχουν ιδιαίτερη σχέση και θεωρώ λάθος να δημιουργούνται εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν σύγχηση.

ΔΕΝ τέθηκε θέμα για την ακρίβεια ενδείξεων των καταδυτικών αλλά  θέμα αναγνωσιμότητας και πολυπλοκότητας. Αυτό ισχύει για όλα αλλά ιδιαίτερα για περιβάλλοντα που δεν είμαστε φτιαγμένοι...

Μια χαρά είναι το suunto και πολύ αξιόπιστο το θέμα μας είναι τα απλά καταδυτικά ρολόγια και όχι τα dive computers εκτός και αν το έκαψα και είμαι τελείως εκτός θέματος.

Φυσικά και έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου έχουμε νήμα αντίστοιχο και θα έπρεπε να τοποθετηθώ εκεί. sorry
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 14:36:43 μμ »
Δεν είναι θέμα ποιός την έχει πιο μεγάλη... αλλά θέμα ασφάλειας και ημιμάθειας!!
Είναι αστειότητα να διαβάζω ότι τα μηχανικά ρολόγια δεν προσφέρουν τίποτε στην κατάδυση... Τα χρησιμοποιούμε ως backup μόνο. Αν μείνεις από dive τι γίνεται? πας σε άλλον δύτη δίπλα σου και κοιτάς ώρα βυθού? και αν είσαι μόνος σου ή πιστεύεις πως έχεις την ίδια φυσιολογία με τον διπλανό σου π.χ.έχετε  την ίδια κατακράτηση στους ιστούς σας και ας φαινομενικά έχετε ίδιο προφίλ κατάδυσης ή μήπως είσαστε και το ίδιο ενυδατωμένοι κ.α!

ΑΝ έχεις την δυνατότητα να έχεις εφεδρικό σχέδιο π.χ. 2ο dive ναι πάω πάσο ή αν οι βουτιές σου α) είναι ρηχές  β)τηρείς προφίλ πίνακα (όπου δεν ισχύει στην πληθώρα των καταδύσεων αυτό) κυρίως γιατί είναι τύπου step.

Επίσης ΝΟΣΟ παθαίνουν οι δύτες και οχι τα Dives προς ενημέρωση και ας έχουν τηρήσει και χρόνους και παραμονές εντός ώρας ΜΗΔΕΝ.
Τελικά δεν έχω καταλάβει που είναι η διαφωνία σου αν θες μου απαντάς μπας και βγάλουμε καμία άκρη ιας και μας διαβάζουν και άνθρωποι που πιθανόν να μην έχουν ιδιαίτερη σχέση και θεωρώ λάθος να δημιουργούνται εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν σύγχηση.

ΔΕΝ τέθηκε θέμα για την ακρίβεια ενδείξεων των καταδυτικών αλλά  θέμα αναγνωσιμότητας και πολυπλοκότητας. Αυτό ισχύει για όλα αλλά ιδιαίτερα για περιβάλλοντα που δεν είμαστε φτιαγμένοι...

Μια χαρά είναι το suunto και πολύ αξιόπιστο το θέμα μας είναι τα απλά καταδυτικά ρολόγια και όχι τα dive computers εκτός και αν το έκαψα και είμαι τελείως εκτός θέματος.

Φυσικά και έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου έχουμε νήμα αντίστοιχο και θα έπρεπε να τοποθετηθώ εκεί. sorry
Δεν ξέρω αν απαντάς σε εμένα, αλλά προσωπικά δεν έθεσα όλα αυτά τα ζητήματα.
Επίσης, στο θέμα της ασφάλιας και του σχεδιασμού από πριν, είμαι απλά υποχόνδριος :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος pumba

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 14:39:50 μμ »

Δεν βλεπω πουθενα κανενα θεμα ασφαλειας η ημιμαθειας σε ενα θρεντ που συζηταμε για ρολογια και οχι για καταδυσεις. Δεν καταλαβαινω καν για το πως φτασαμε να μιλαμε για αυτα τα δυο θεματα, ολη η συζητηση περιστρεφεται γυρω απο τα ρολογια και οχι απο τις τεχνικες λεπτομερειες μιας καταδυσης. Αυτο που ειπα εξ αρχης, ειναι οτι σε θεμα με καταδυτικα ρολογια/εργαλεια, δεν γινεται να μιλαμε για ρολογια πολυτελειας και να μην εχουμε αναφερθει καν σε ρολογια που προοριζονται για αυτη τη χρηση. Οσο για την ερωτηση σου, ναι, μιλαω απο προσωπικη εμπειρια προφανως, σαν ερασιτεχνης δυτης ελευθεσης καταδυσης και scuba για περισσοτερο απο 20 χρονια. Οπως ειπα, δεν αναφερομαι ουτε σε underwater συγκολλητες, ουτε σε εξερευνησεις σπυλαιων και ναυαγιων, το να πιανουμε περιπτωσεις που αφορουν 500 ατομα σε ολο τον πλανητη, το θεωρω ακυρο. Το να αρχιζουμε να μιλαμε για εξισωσεις, ιγμορεια, μειγματα σε μπουκαλες , αποσυμπιεσεις, θαλαμους αποσυμπιεσης σε στραβη κλπ, το θεωρω περα για περα ακυρο.

Παλι τα ιδια, φτασαμε αντι να μιλαμε για ρολογια να μιλαμε για φυσαλιδες στο αιμα, νεκρο ιστο κλπ. Δηλαδη ας βαλουμε ενα φρενο καπου. Η διαφωνια μου ειναι οπως εγραψα και πιο πριν στο οτι αν καποιος παει να κανει μια οποιουδηποτε τυπου βουτια, δεν θα παρει ενα luxury ρολοι που κανει οσο κανει 10 φορες ολος του ο εξοπλισμος για να εχει μπακαπ πληροφοριες χρονου και οτι λοιπο χρειαζεται, θα φοραει καποιο αξιοπιστο quartz. Για να μην αναφερω ποσο ευκολο ειναι να σημαδεψεις ενα ρολοι οταν κανεις καταδυση (ειτε να το κοπανισεις καπου πανω σε εξοπλισμο, βαρυδια, βραχια, δε νομιζω καποιον να θελει να σημαδεψει το seamaster του με τετοιο τροπο). Προσωπικα στα τοσα χρονια, δεν θυμαμαι να εχω δει καποιον να βουταει με μηχανικα ρολογια γενικοτερα, αλλα τι να πω, μπορει να εχω σχεσεις με τους λαθος ανθρωπους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 14:44:09 μμ »
Δεν ξέρω εάν το έχεις καταλάβει αλλά σε παρά πολλούς από τους υπόλοιπους πιστεύω (εάν κρίνω από το παρελθόν) ότι μας αρέσει να παρεκκλίνουν τα νήματα όταν υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Gnl1977,geezerv,pumba,
No reactions

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 15:44:10 μμ »
PEACE :D
Αγαπητέ συζήτηση κάνουμε και καθένας καταθέτει εμπειρίες... Σίγουρα τα καταδυτικά forum απευθύνονται σε πιο εξιδεικευμένο κοινό χωρίς να σημαίνει ότι δεν γράφονται και απίστευτες παπ@ρ@ς  και έχω τοποθετηθεί με υπογραφή σε θέματα που δημιουργούν κινδύνους και συγχήσεις... Η εντύπωση που μου έχει δημιουργηθεί είναι ότι συμμετέχουν μέλη με ιδιαίτερη μεγάλη εμπειρία και δεν μιλώ μόνο στις καταδύσεις όπου έχω μια γνώση  πέρα από τη συνηθισμένη και έχω μάθει πολλά από τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους.
Αγαπητέ sub50 δεν αφορούσε εσένα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 16:08:22 μμ »

Είπα κι εγώ, άρχισα να τα χάνω και δεν θυμάμαι τι λέω?

Δεν είναι θέμα ποιός την έχει πιο μεγάλη...

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι αν την έχεις μεγάλη, έχεις θέμα με 8αρα νεοπρέν... Στενεύει η άτιμη  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος pumba

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 16:28:36 μμ »
PEACE :D
Αγαπητέ συζήτηση κάνουμε και καθένας καταθέτει εμπειρίες... Σίγουρα τα καταδυτικά forum απευθύνονται σε πιο εξιδεικευμένο κοινό χωρίς να σημαίνει ότι δεν γράφονται και απίστευτες παπ@ρ@ς  και έχω τοποθετηθεί με υπογραφή σε θέματα που δημιουργούν κινδύνους και συγχήσεις... Η εντύπωση που μου έχει δημιουργηθεί είναι ότι συμμετέχουν μέλη με ιδιαίτερη μεγάλη εμπειρία και δεν μιλώ μόνο στις καταδύσεις όπου έχω μια γνώση  πέρα από τη συνηθισμένη και έχω μάθει πολλά από τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους.

Μιας και μαζι εχουμε την "αντιπαραθεση"

Απο πλευρας μου δεν υπαρχει καμμια επιθετικη διαθεση, ως προς το κατα πως ξεφευγουν τα θεματα, αυτο εχει να κανει κυριως διοτι εμενα δε μου αρεσει, να μπαινεις σε ενα θεμα, με συγκρεκριμενη θεματολογια για να διαβασεις, και τελικα να ανακαλυπτεις οτι υπαρχουν ατελειωτες σελιδες για κατι εντελως ασχετο. Το δε θεμα, καταδυτικα εργαλεια, νομιζω οτι μπορει να δωσει αρκετο υλικο για καποιον που θελει να παρει κατι ωστε να κανει τον χαβαλε του στη θαλασσα και γιατι οχι, να μπορεσει να αξιοποιησει και καποιες λειτουργιες που δεν θα ειναι απλα gimmick οπως πχ τα διαφορα υπερπολυπλοκα καντραν που βλεπουμε σε aviation ρολογια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 16:51:17 μμ »
Θα το γραψω ξανα για μια τελευταια φορα, γιατι το θεμα αρχιζει και ξεφευγει απ'ολες τις αποψεις.

Κατ αρχας, οπως ειπα και πιο πριν, δεν νοειται θεμα με καταδυτικα ρολογια/εργαλεια που να μην εχουν αναφερθει ρολογια με καταδυτικα features, διοτι φτασαμε 4 σελιδες και ποσταριστικαν μονο luxury ρολογια χωρις καμμια ουσιαστικη χρησιμοτητα σε μια οποιουδηποτε τυπου βουτια.

Εδώ είσαι ! Ένα από τα καλύτερα diver ever !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Δεκέμβριος 05, 2021, 16:54:12 μμ »
Αρκετα ενδιαφερον οτι σε 4 σελιδες εχει ποσταριστει μονο ενα ρολοι που ειναι πραγματικα για καταδυση, και ολα τα υπολοιπα ειναι σχεδιασμενα για να φαινονται σαν vintage καταδυτικα (ολα ανεξαιρετως πλην του JP2000)

Πραγματικα δε νοιειται ρολοι καταδυσης χωρις τουλαχιστον ενδειξη βαθους. Νομιζω τον πιο all-round ρολο τον κατεχουν τα JP1010/1060 (εχω και τα δυο)

Αυτή ήταν η αρχική σου δήλωση ( ....εκτός αν κάνω λάθος ), που ........δημιούργησε τις λοιπές αναφορές.  ::)

Εννοείται ότι νοείται ενα ρολόι ως καταδυτικό, έστω και ΧΩΡΙΣ ένδειξη βάθους.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.