Αποστολέας Θέμα: Περί κλοπής ρολογιών  (Αναγνώστηκε 4563 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Alexandros00

• Επισκέπτης
Απ: Περί κλοπής ρολογιών
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 13, 2020, 15:32:34 μμ »
Αυτό το πρόβλημα,που διαβάζω εδώ από τους φίλους, κατά κάποιο τρόπο, το έλυσα  η Breitling με το λεγόμενο blockchain το οποιο θα το εφαρμόζει από φέτος.  Ηλεκτρονικό κλειδί ασφαλείας που ακολουθεί ρολόι, κάτοχό, και για να δωθει το ρολόι πρεπει να μεταφερθούν και αυτά τα στοιχεία ηλεκτρονικά

Στάλθηκε από το SM-G988B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 13, 2020, 15:48:20 μμ »
Αυτό το πρόβλημα,που διαβάζω εδώ από τους φίλους, κατά κάποιο τρόπο, το έλυσα  η Breitling με το λεγόμενο blockchain το οποιο θα το εφαρμόζει από φέτος.  Ηλεκτρονικό κλειδί ασφαλείας που ακολουθεί ρολόι, κάτοχό, και για να δωθει το ρολόι πρεπει να μεταφερθούν και αυτά τα στοιχεία ηλεκτρονικά

Μεγάλη κουβέντα Αλέξανδρε.
Το Blockchain είναι μαζί με το ΑΙ και το Deep Learning η καραμέλα της εποχής μας στον τομέα των Η/Υ.

Σε αυτό το context είναι ένας τρόπος απλά, εύκολα και με μαθηματική ακρίβεια να αποδείξεις την αυθεντικότητα μιας "πράξης". Πρακτικά σημαίνει ότι η αντιπροσωπεία "υπογράφει" μια πώληση/μεταβίβαση και δεν μπορεί αυτό να αντιγράφει η να πλαστογραφήθει αφού υπογράφεται μοναδικά με βάση (μαντεύω) το σειριακό αριθμό. Επίσης θα κρατάει ιστορικό της πορείας του ρολογιού.

Θα είναι δηλαδή το "papers" σε ηλεκτρονική μορφή. Αλλά και πάλι θα πρέπει ο νέος κάτοχος να ενημερώσει την εταιρία για να ενημερώσει το ιστορικό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 13, 2020, 15:59:28 μμ »
Δεν έχω ενημερωθεί ακομα καλά,για το πως θα χρησιμοποιείται, υποθέτω όπως το γράφεις Χρήστο. Το παρέθεσα εδώ γιατί βλέπω τους τελευταίους 2 μήνες συζητιέται αρκετα στο εξωτερικό σαν..σωστή..  κίνηση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 13, 2020, 16:05:25 μμ »
Αναζήτηση στο chrono24
Rolex submariner
Φίλτρα
Έτη 2010-2020,(έβαλα τελ. δεκαετία γτ δέχομαι  να χαθουν τα χαρτιά στα παλιότερα μοντέλα)
Σύνολο 1249
Από αυτά συνοδευτικά έγγραφα εχουν 1101
Πωλούνται 148 sub χωρίς χαρτιά τελ δεκαετίας..
Ντροπή!

Και τι θεωρείς - θεωρείτε, ότι τα ...............χαρτιά ( Sic ! ), σας ...διασφαλίζουν ? :D :D :D :D :D

Και τι χαρτιά είναι αυτά ? ::)

Πάμε λοιπόν !

Σε τέτοιες αγορές, ζητάμε ΠΑΝΤΑ ταυτότητα, που να αντιστοιχεί, όχι κάποια που ήταν ο ...έτσι, στο δημοτικό.  ???
Συμπληρώνουμε μια δήλωση, ο τάδε, όνομα, διεύθυνση, ΑΔΤ, ιδιοκτήτης του .............., πωλεί εις τον δείνα, ( αγοραστής ), το .....................με νούμερα, με ημερομηνίες, αξία αγοράς, και μετά, και με υπογραφές, ( να μην πώ και με γνήσια στο ΚΕΠ ), ....σχεδόν  καθαρίσαμε.

Αν είναι "κοινωνικοποιημένο", και το βρούν στο service της ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, πάμε για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, οπότε, μια τέτοια διαδικασία, θα σταματήσει στην ........πόρτα μας, " λόγω μη ύπαρξης δόλου". Δεν σημαίνει όμως, ότι δεν θα μας το κατάσχουν. :'( :'( :'( :'(

Αρα, τι κάνουμε ρε μάγκα, που τα .....ξέρεις όλα ?

Πάμε σε έναν παραλληλισμό.

Πολλά αυτοκίνητα pre-owend, κοστίζουν λιγότερο από ένα ρολόι. Ναι, σωστά τα λέω. Για δείτε αγγελίες. ;)

Εκεί, τι κάνετε ? Συναντιέστε με τον ...έτσι, το παίρνετε και ..........βρουμ-βρούμ ,...δρόμο. Μάλλον όχι. :-[

Γιατί λοιπόν να "αποκτήσετε" κάτι, μιας τέτοιας αξίας, χωρίς μια κάποια διαβεβαίωση ιδιοκτησίας. Νόμιμης εννοώ.

Γιατί, κουτί + χαρτιά + πιστοποιητικό σέρβις, έστω και μιας ώρας αργότερα, κρύβουν ΚΑΙ κινδύνους. Δεν είναι όλοι καλά παιδάκια σαν και εμάς.

Και όταν βγαίνουν στην "πιάτσα", ξέρουν πως θα κινηθούν, δεν είναι πρωτάρηδες.  ;D

Και απέναντί τους, έχουν κάποιους πρόθυμους, με λαχτάρα, έτοιμους, γινωμένους, που λίιιιιιιιιιιιιιγο θέλουν να πεισθούν, για να αποκτήσουν το "ποθητό" , ειδικά σε κάποια τιμή που ακούγεται καλή.

Οπότε, ΠΡΟΣΟΧΗ.

Τα μαθήματα, συνεχίζονται.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
Περί κλοπής ρολογιών
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 13, 2020, 16:07:43 μμ »
Δεν έχω ενημερωθεί ακομα καλά,για το πως θα χρησιμοποιείται, υποθέτω όπως το γράφεις Χρήστο. Το παρέθεσα εδώ γιατί βλέπω τους τελευταίους 2 μήνες συζητιέται αρκετα στο εξωτερικό σαν..σωστή..  κίνηση.

Εννοείται ότι είναι σωστή κίνηση.

Μιλούσα με φίλο που είναι στο "παιχνίδι" και μου έλεγε πόσο πίσω έχει μείνει η Ω που ακόμα γράφει χαρτάκια με την εγγύηση. Αντίθετα η Breitling και η Zenith είναι με κάρτες και ηλεκτρονική εγγύηση που ενεργοποιείται τη στιγμή της πώλησης μέσω ειδικού μηχανήματος που έχει κάθε έμπορος και είναι δεμένο στο μαγαζί του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 13, 2020, 16:08:32 μμ »

Περιμένω το ....ασήμωμα  :P :P :P :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 13, 2020, 17:54:08 μμ »

Εννοείται ότι είναι σωστή κίνηση.

Μιλούσα με φίλο που είναι στο "παιχνίδι" και μου έλεγε πόσο πίσω έχει μείνει η Ω που ακόμα γράφει χαρτάκια με την εγγύηση. Αντίθετα η Breitling και η Zenith είναι με κάρτες και ηλεκτρονική εγγύηση που ενεργοποιείται τη στιγμή της πώλησης μέσω ειδικού μηχανήματος που έχει κάθε έμπορος και είναι δεμένο στο μαγαζί του.

Μπράβο σας για τις πληροφορίες...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 13, 2020, 17:54:40 μμ »

Πόσα και πόσα κόλπα έχουν γίνει με δήθεν "αυθεντικά" χαρτιά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 13, 2020, 18:00:14 μμ »

Εγώ για ασήμωμα είμαι ολοπρόθυμος θα σου χαρίσω το συλλεκτικό καρχαριάκι που θα περισσέψει  από το project-ρολόι μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 13, 2020, 23:49:20 μμ »

Εγώ για ασήμωμα είμαι ολοπρόθυμος θα σου χαρίσω το συλλεκτικό καρχαριάκι που θα περισσέψει  από το project-ρολόι μου.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Deal !  

Συνεχίζω μετά το Master Chef και Μέλισσες.

Εξ άλλου, αυτά είναι δουλειές της νύκτας, δεν γίνονται ημέρα.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Sgw

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 14, 2020, 15:23:03 μμ »
πολυ λυπαμαι για τις απώλειες που ειχατε. δε το λεω καπως αλλα το παθημα γινεται μαθημα. (φιλικα παντα)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 14, 2020, 16:24:28 μμ »

Και τι θεωρείς - θεωρείτε, ότι τα ...............χαρτιά ( Sic ! ), σας ...διασφαλίζουν ? :D :D :D :D :D

Τα "χαρτιά" που συνοδεύουν ένα ρολόι, οιασδήποτε αξίας, αλλά ειδικότερα για κάποια "ακριβά", ΙΜΟ πρέπει να είναι.

α. Τιμολόγιο / απόδειξη αγοράς.
β. Χαρτιά σέρβις

Επειδή το πρώτο είναι σπάνιο, μέχρι και εγώ που είμαι σπαστικός, δεν έχω τις αποδείξεις από ΟΛΑ μου τα ρολόγια. Αρα, είδος σπάνιο, αν όχι ανύπαρκτο.

Από την άλλη, δεν του δίνουμε και πολλή σημασία, γιατί μπορεί όταν "αποκτήθηκε", και ο νόμιμος ιδιοκτήτης, να είχε τα σχετικά μαζί με το ρολόι, στο κουτί του.

Το δεύτερο, ίσως είναι πιο έυκολο να υπάρχει, μια και κάποιος "ρολογόφιλος", είναι πιο πιθανό να το έχει κρατήσει / πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης / εγγύηση για το σέρβις , κλπ. Ευπρόσδεκτο αν υπάρχει.

Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει και πολλά. Από το σέρβις και ύστερα, ακόμα και κατεβαίνοντας τις σκάλες φεύγοντας, πχ, μπορεί το ρολόι να έπεσε, να κτύπησε, να στράβωσε ο άξονας του αντιβάρου, ή να ξεκούμπωσε κάτι. Αρα, και αυτό, καλό είναι, αλλά ΔΕΝ διασφαλίζει.

Αρα, ΠΡΙΝ αγοράσουμε, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, πάμε στον ειδικό, το ανοίγει, και μας λέει το "ΟΚ", ή "μακρυά".

Και εννοούμε , ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, γιατί μετά τον έλεγχο και μέχρι την επόμενη ημέρα πληρωμής / παράδοσης, έχουν παρουσιαστεί μέχρι και ΑΛΛΑΓΕΣ μηχανής, με άλλη.  ???

Οταν κάποιος "παίζει", όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι.  ::)

Το επόμενο, είναι το πολλά επιθυμητό "κουτί".

Ενα κουτί, με όλα τα συμπράγκαλα, ετικεττούλες, κορδονάκια, και λοιπά συνοδεύοντα, είναι μια καλή ένδειξη, αλλά, δεν είναι η ....πιστοποίηση.

Μπορεί να δείχνει κάποιον με αγάπη, αλλά μπορεί να είναι "σύνθεση" από πολλά και διαφορετικά σημεία, που στόχο έχει να ρίξει .........μελάνι. Αρα, δεκτόν, αλλά, πάντα με απόλυτη προσοχή. Δεν αγοράζουμε το κουτί, το ρολόι θα αγοράσουμε.

Πάμε και στο ρολόι.

Εδώ, πρέπει να έχεις γνώση, αν δεν έχεις, πρέπει να πας σε ειδικό εμπιστοσύνης σου. Μόνον. Κάθε άλλος, ...αποκλείεται.

Αν ο "έτσι", σπρώξει και κάτι στον ελέγχοντα, μπορεί το ρολόι να βγεί .....τέλειο. Αρα, και εκεί προσοχή, αν δεν μπορούμε να "διαβάσουμε" μια κάσα, ένα καντράν, ένα μπρασελέ.

Και επαναλαμβάνω.

Κάποιος που πουλάει, καθαρός, τίμιος, δεν θα αρνηθεί να σας δώσει τα στοιχεία του, ή την ταυτότητά του.

Ενας με καπελάκι, γυαλιά ηλίου, συνάντηση στην καφετέρια, μπορεί να είναι καθαρός, αλλά μπορεί και όχι.

Εμείς θεωρούμε ΠΑΝΤΑ ότι είναι κακός, και προστατεύουμε και την τσέπη μας, αλλά και την ακεραιότητά μας.

Ακόμα και το που συναντιόμαστε, παίζει ρόλο.

Πάμε με κάποιον φίλο μας, σε μέρος με κόσμο, ημέρα. Εχουμε ζήσει και αρπαγές, και πάλι καλά που δεν τραυμάτισαν τον φίλο.

Συνοψίζοντας, μέχρι να πέσουν τα σχόλια, λέμε.

Αυτά που βγάινουν στον αέρα, μπορεί να είναι καλά και τίμια. Αλλά εμείς, θεωρούμε ΟΛΟΝ τον κόσμο ΚΑΚΟ, το ψάχνουμε, και βεβαιωνόμαστε ότι αυτό που θα πάρουμε, είναι αυτό που πραγματικά αξίζει το αντίτιμο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 14, 2020, 16:26:21 μμ »

Τα "χαρτιά" που συνοδεύουν ένα ρολόι, οιασδήποτε αξίας, αλλά ειδικότερα για κάποια "ακριβά", ΙΜΟ πρέπει να είναι.

α. Τιμολόγιο / απόδειξη αγοράς.
β. Χαρτιά σέρβις

Επειδή το πρώτο είναι σπάνιο, μέχρι και εγώ που είμαι σπαστικός, δεν έχω τις αποδείξεις από ΟΛΑ μου τα ρολόγια. Αρα, είδος σπάνιο, αν όχι ανύπαρκτο.

Από την άλλη, δεν του δίνουμε και πολλή σημασία, γιατί μπορεί όταν "αποκτήθηκε", και ο νόμιμος ιδιοκτήτης, να είχε τα σχετικά μαζί με το ρολόι, στο κουτί του.

Το δεύτερο, ίσως είναι πιο έυκολο να υπάρχει, μια και κάποιος "ρολογόφιλος", είναι πιο πιθανό να το έχει κρατήσει / πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης / εγγύηση για το σέρβις , κλπ. Ευπρόσδεκτο αν υπάρχει.

Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει και πολλά. Από το σέρβις και ύστερα, ακόμα και κατεβαίνοντας τις σκάλες φεύγοντας, πχ, μπορεί το ρολόι να έπεσε, να κτύπησε, να στράβωσε ο άξονας του αντιβάρου, ή να ξεκούμπωσε κάτι. Αρα, και αυτό, καλό είναι, αλλά ΔΕΝ διασφαλίζει.

Αρα, ΠΡΙΝ αγοράσουμε, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, πάμε στον ειδικό, το ανοίγει, και μας λέει το "ΟΚ", ή "μακρυά".

Και εννοούμε , ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, γιατί μετά τον έλεγχο και μέχρι την επόμενη ημέρα πληρωμής / παράδοσης, έχουν παρουσιαστεί μέχρι και ΑΛΛΑΓΕΣ μηχανής, με άλλη.  ???

Οταν κάποιος "παίζει", όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι.  ::)

Το επόμενο, είναι το πολλά επιθυμητό "κουτί".

Ενα κουτί, με όλα τα συμπράγκαλα, ετικεττούλες, κορδονάκια, και λοιπά συνοδεύοντα, είναι μια καλή ένδειξη, αλλά, δεν είναι η ....πιστοποίηση.

Μπορεί να δείχνει κάποιον με αγάπη, αλλά μπορεί να είναι "σύνθεση" από πολλά και διαφορετικά σημεία, που στόχο έχει να ρίξει .........μελάνι. Αρα, δεκτόν, αλλά, πάντα με απόλυτη προσοχή. Δεν αγοράζουμε το κουτί, το ρολόι θα αγοράσουμε.

Πάμε και στο ρολόι.

Εδώ, πρέπει να έχεις γνώση, αν δεν έχεις, πρέπει να πας σε ειδικό εμπιστοσύνης σου. Μόνον. Κάθε άλλος, ...αποκλείεται.

Αν ο "έτσι", σπρώξει και κάτι στον ελέγχοντα, μπορεί το ρολόι να βγεί .....τέλειο. Αρα, και εκεί προσοχή, αν δεν μπορούμε να "διαβάσουμε" μια κάσα, ένα καντράν, ένα μπρασελέ.

Και επαναλαμβάνω.

Κάποιος που πουλάει, καθαρός, τίμιος, δεν θα αρνηθεί να σας δώσει τα στοιχεία του, ή την ταυτότητά του.

Ενας με καπελάκι, γυαλιά ηλίου, συνάντηση στην καφετέρια, μπορεί να είναι καθαρός, αλλά μπορεί και όχι.

Εμείς θεωρούμε ΠΑΝΤΑ ότι είναι κακός, και προστατεύουμε και την τσέπη μας, αλλά και την ακεραιότητά μας.

Ακόμα και το που συναντιόμαστε, παίζει ρόλο.

Πάμε με κάποιον φίλο μας, σε μέρος με κόσμο, ημέρα. Εχουμε ζήσει και αρπαγές, και πάλι καλά που δεν τραυμάτισαν τον φίλο.

Συνοψίζοντας, μέχρι να πέσουν τα σχόλια, λέμε.

Αυτά που βγάινουν στον αέρα, μπορεί να είναι καλά και τίμια. Αλλά εμείς, θεωρούμε ΟΛΟΝ τον κόσμο ΚΑΚΟ, το ψάχνουμε, και βεβαιωνόμαστε ότι αυτό που θα πάρουμε, είναι αυτό που πραγματικά αξίζει το αντίτιμο.

σωστος ο γιωργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Sgw

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 14, 2020, 16:27:16 μμ »
Μ δεν είναι δεδομένο οτι πρέπει να παίρνουμε τα χαρτία αυτά;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 14, 2020, 16:44:55 μμ »
Μ δεν είναι δεδομένο οτι πρέπει να παίρνουμε τα χαρτία αυτά;
Είσαι στη τσίτα να αγοράσεις ένα π.χ Speedmaster, και ξέρεις ότι ο μέσος όρος του σαν ρολόι οικονομικά είναι στα 2000 ευρώ.
Αύριο το πρωί π.χ βλέπεις μια αγγελία που λέει
Πωλείται Speedmaster γνήσιο αψεγάδιαστο  χωρίς κουτί χωρίς χαρτιά  1200 ευρώ....
Ολα είναι σχετικά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions