Και τι θεωρείς - θεωρείτε, ότι τα ...............χαρτιά ( Sic ! ), σας ...διασφαλίζουν ?

Και τι χαρτιά είναι αυτά ? 
Τα μαθήματα, συνεχίζονται. 
Τα "χαρτιά" που συνοδεύουν ένα ρολόι, οιασδήποτε αξίας, αλλά ειδικότερα για κάποια "ακριβά", ΙΜΟ πρέπει να είναι.
α. Τιμολόγιο / απόδειξη αγοράς.
β. Χαρτιά σέρβις
Επειδή το πρώτο είναι σπάνιο, μέχρι και εγώ που είμαι σπαστικός, δεν έχω τις αποδείξεις από ΟΛΑ μου τα ρολόγια. Αρα, είδος σπάνιο, αν όχι ανύπαρκτο.
Από την άλλη, δεν του δίνουμε και πολλή σημασία, γιατί μπορεί όταν "αποκτήθηκε", και ο νόμιμος ιδιοκτήτης, να είχε τα σχετικά μαζί με το ρολόι, στο κουτί του.
Το δεύτερο, ίσως είναι πιο έυκολο να υπάρχει, μια και κάποιος "ρολογόφιλος", είναι πιο πιθανό να το έχει κρατήσει / πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης / εγγύηση για το σέρβις , κλπ. Ευπρόσδεκτο αν υπάρχει.
Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει και πολλά. Από το σέρβις και ύστερα, ακόμα και κατεβαίνοντας τις σκάλες φεύγοντας, πχ, μπορεί το ρολόι να έπεσε, να κτύπησε, να στράβωσε ο άξονας του αντιβάρου, ή να ξεκούμπωσε κάτι. Αρα, και αυτό, καλό είναι, αλλά ΔΕΝ διασφαλίζει.
Αρα, ΠΡΙΝ αγοράσουμε, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, πάμε στον ειδικό, το ανοίγει, και μας λέει το "ΟΚ", ή "μακρυά".
Και εννοούμε , ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, γιατί μετά τον έλεγχο και μέχρι την επόμενη ημέρα πληρωμής / παράδοσης, έχουν παρουσιαστεί μέχρι και ΑΛΛΑΓΕΣ μηχανής, με άλλη.

Οταν κάποιος "παίζει", όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι.

Το επόμενο, είναι το πολλά επιθυμητό "κουτί".
Ενα κουτί, με όλα τα συμπράγκαλα, ετικεττούλες, κορδονάκια, και λοιπά συνοδεύοντα, είναι μια καλή ένδειξη, αλλά, δεν είναι η ....πιστοποίηση.
Μπορεί να δείχνει κάποιον με αγάπη, αλλά μπορεί να είναι "σύνθεση" από πολλά και διαφορετικά σημεία, που στόχο έχει να ρίξει .........μελάνι. Αρα, δεκτόν, αλλά, πάντα με απόλυτη προσοχή. Δεν αγοράζουμε το κουτί, το ρολόι θα αγοράσουμε.
Πάμε και στο ρολόι.
Εδώ, πρέπει να έχεις γνώση, αν δεν έχεις, πρέπει να πας σε ειδικό εμπιστοσύνης σου. Μόνον. Κάθε άλλος, ...αποκλείεται.
Αν ο "έτσι", σπρώξει και κάτι στον ελέγχοντα, μπορεί το ρολόι να βγεί .....τέλειο. Αρα, και εκεί προσοχή, αν δεν μπορούμε να "διαβάσουμε" μια κάσα, ένα καντράν, ένα μπρασελέ.
Και επαναλαμβάνω.
Κάποιος που πουλάει, καθαρός, τίμιος, δεν θα αρνηθεί να σας δώσει τα στοιχεία του, ή την ταυτότητά του.
Ενας με καπελάκι, γυαλιά ηλίου, συνάντηση στην καφετέρια, μπορεί να είναι καθαρός, αλλά μπορεί και όχι.
Εμείς θεωρούμε ΠΑΝΤΑ ότι είναι κακός, και προστατεύουμε και την τσέπη μας, αλλά και την ακεραιότητά μας.
Ακόμα και το που συναντιόμαστε, παίζει ρόλο.
Πάμε με κάποιον φίλο μας, σε μέρος με κόσμο, ημέρα. Εχουμε ζήσει και αρπαγές, και πάλι καλά που δεν τραυμάτισαν τον φίλο.
Συνοψίζοντας, μέχρι να πέσουν τα σχόλια, λέμε.
Αυτά που βγάινουν στον αέρα, μπορεί να είναι καλά και τίμια. Αλλά εμείς, θεωρούμε ΟΛΟΝ τον κόσμο ΚΑΚΟ, το ψάχνουμε, και βεβαιωνόμαστε ότι αυτό που θα πάρουμε, είναι αυτό που πραγματικά αξίζει το αντίτιμο.