Αποστολέας Θέμα: Γιατί αγόρασες GS?Εσείς, γιατί οχι?  (Αναγνώστηκε 28786 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
Απ: Γιατί αγόρασες GS?Εσείς, γιατί οχι?
« Απάντηση #75 στις: Απρίλιος 06, 2020, 20:27:08 μμ »
Γι αυτο σας λεω, παρτε Cartier
 :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Απρίλιος 06, 2020, 20:41:29 μμ »
Γι αυτο σας λεω, παρτε Cartier
 :D :D :D :D

Μόνο tank solo  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #77 στις: Απρίλιος 06, 2020, 20:46:54 μμ »
Santos 100 xl titanium εγώ

Στάλθηκε από το SM-G988B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Απρίλιος 10, 2020, 12:48:25 μμ »
Πιστευω ότι και οι 2 απόψεις εχουν δίκιο, αλλά εν μέρει.  ;D
Επειδή εχω δει και εχω φορέσει το GS φίλου και μάλιστα ενα από τα ομορφότερα με GMT, με τα πάντα όλα, σας λέω ότι ειναι ενα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ρολόι, που αξ'ιζει μεχρι τελευταίο σεντ τα λεφτά του....και βεβαίως θα επαιρνα ΑΝΕΤΑ κάποιο αν ειχα τα χρήματα,
AΛΛΑ θα το έπαιρνα αφού πρώτα είχα πάρει 5-6 "Ελβετούς" αντίστοιχης ποιότητας και τιμής. Και αυτό ειναι μια πραγματικότητα. Κανείς δεν λέει ότι τα GS δεν αξίζουν τα λεφτά τους ή ότι δεν ειναι όμορφα. Αξίζουν 100% και μάλιστα μπορεί να ειναι και καλύτερα από τους γνωστούς Ελβετούς σε αρκετες περιπτωσεις.
Όμως δεν σε πάνε πρώτα ταμείο. Aν εχεις τα λεφτά πρώτα θα πάς (δική μου,τυχαία σειρά) σε Rolex, JLC, Ω, Cartier, Panerai, GP και μετά θα σκεφτείς τα GS. Αφηνω βεβαιως απ'εξω λογω τιμής ρολόγια τυπου PP, VC, AP κλπ.
Οι λόγοι που γινεται αυτό ειναι πολλοί, και δεν ειναι μόνο η τιμή, η ομορφιά ή η ποιότητα ενός ρολογιου. Ειναι γνωστό ότι από καποιο επιπεδο τιμής και πάνω (στο φάσμα που μας ενδιαφέρει), πέρα από αυτά που θεωρούνται ετσι κι αλλιώς δεδομένα, ισχύουν και μετράνε και κάποια "άυλα" χαρακτηριστικά που εχουν να κανουν όχι τοσο με το αντικειμενο του ρολογιού, αλλά με το αντικείμενο του κοσμήματος και του είδους πολυτελείας. Κοινώς πόσο μετράει στα μάτια όσων το βλέπουν....πέστε το "κύρος", πέστε το πουλ-μουρ, πέστε το "αξία μεταπώλησης", ό,τι θέλετε. Πάντως υπάρχουν αυτά τα άυλα χαρακτηριστικά, ειναι εκεί εξω και μετράνε στη γνώμη του κατόχου ή των άλλων γύρω του, δεν γίνεται να μην τα βλέπουμε, ειτε ωρολογόφιλοι ειτε όχι, ειτε στα fora είτε όχι...
Επομένως ναι στην ποιότητα, την ομορφιά, την καινοτομία των GS, αλλά αφού εχει κανει κάποιος μια συλλογή με 5-6 αντιστοιχης ομορφιάς, ποιότητας και τιμής, αλλά μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας ελβετικά.
Άλλωστε και ο φίλος του οποίου φόρεσα το υπέροχο GS, το πήρε αφού πρώτα ειχε αγοράσει απ'όλα τα άλλα, και όχι μόνο ένα απ'το καθένα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Απρίλιος 10, 2020, 13:03:06 μμ »
Σωστός ο Ηλίας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Απρίλιος 10, 2020, 14:17:04 μμ »
Μια ερώτηση:
Πάντα χωρίς να αποκλείσω κάτι από αυτά που έχω πει προηγουμένως,αν τα GS είχαν 20k ή 30k θα πήγαιναν τον αγοραστή πρώτο στο ταμείο..;αν επίσης στο μέλλον πάνε 20k ή 30k..;τότε θέλω να δω..
(Ξεκάθαρα δεν τάσσομαι υπέρ του Ελβετού ή του σχιστομάτη αλλά πάντα σύμφωνα με το προηγούμενο σχόλιο μου)

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Απρίλιος 10, 2020, 14:23:20 μμ »
Άλκη δε διαφωνώ, κάποιους θα τους  πήγαινε ταμείο μόνο και μόνο επειδή θα έκανε 30Κ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Απρίλιος 10, 2020, 14:28:24 μμ »
....αν επίσης στο μέλλον πάνε 20k ή 30k..;τότε θέλω να δω..
...

Θα το δεις σύντομα νομίζω ... χα χα χα
Φιλικά,
Νίκος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Απρίλιος 10, 2020, 14:33:30 μμ »
Άλκη όπως πολύ καλά γνωρίζεις υπάρχουν ήδη GS που κοστίζουν πολλά πολλά Κ.

Αλλά το θέμα δεν είναι αν θα πάνε σε τόσο υψηλές τιμές, αλλά αν ο πελάτης θα ψωνίσει.

Σκέψου ποοοοοοοσα χρόνια πήρε στη Rolex να χτίσει αυτό το brand και να "κερδίσει" στο marketing κατασκευαστές με βαρύτατα ονόματα.
Κι επίσης επειδή έχουμε εδώ τον Giorgos_I που είχε Rolex όταν πολλοί από μας ήμασταν σπέρμα στα @@ του μπαμπά μας, να μας πει ότι αυτό το ΜΠΑΜ στις τιμές έχει γίνει άντε βαριά βαριά τα τελευταία 10 χρόνια.

Δεν νομίζω ότι πολλοί αμφισβητούν την ποιότητα ή τα επιτεύγματα της Seiko, αλλά όπως η R έχει γίνει σημείο αναφοράς στα 10Κ, η Seiko είναι σημείο αναφοράς στο 500αρικο.

Θέλει παααααάρα πολύ κόπο και "τάισμα" του κοινού ώστε όποιος βαστάει π.χ. 3-4-10Κ και λέει "πάω να πάρω ρολογάρα" να σκεφτεί στον ίδιο βαθμό τα GS με τα Rolex Omega Breitling Zenith JLC κλπ ελβετικά.

Πολύ σωστά τα αναφέρει ο Ilias-G τα μπουρδέλα τα "άυλα". Χάρη σε αυτά πουλάει πχ η Apple και πόσες άλλες φίρμες στον κόσμο.

Υ.Γ. Έχω αναφέρει προ λίγων ημερών ότι έχω ως στόχο την απόκτηση ενός GS. Μπορεί και να το καταφέρω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Απρίλιος 10, 2020, 15:47:15 μμ »
Μια ερώτηση:
Πάντα χωρίς να αποκλείσω κάτι από αυτά που έχω πει προηγουμένως,αν τα GS είχαν 20k ή 30k θα πήγαιναν τον αγοραστή πρώτο στο ταμείο..;αν επίσης στο μέλλον πάνε 20k ή 30k..;τότε θέλω να δω..
(Ξεκάθαρα δεν τάσσομαι υπέρ του Ελβετού ή του σχιστομάτη αλλά πάντα σύμφωνα με το προηγούμενο σχόλιο μου)

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γνωμη μου, δεν θα τους πάει ταμείο. Θα τους διώξει περισσότερο, γιατί δεν μετράνε τόσο τα λεφτά που θα δώσεις αλλά το πρεστιζ που σου δινει το προιόν που αγοραζεις (ρολόι). Αν δεν εχει το "βαρος" εκεινο που θα δικαιολογησει τα "πολλά" λεφτά, θα σε πουν "κορόιδο". Σημερα η Seiko και η GS ("seiko" ειναι στα μάτια σχεδόν όλων, δυστυχώς), βρίσκεται σ' αυτό το σημείο. Μπορεί να πεισει το ευρύ κοινό μεχρι ενός σημείου ότι αξίζει τα λεφτά που δινει καποιος. Κανει προσπάθεια χρόνια τωρα να το ξεπεράσει, δεν φαινεται να καταφερνει πολλά ως τωρα, αλλά ακόμα ειναι νωρίς. Πρεπει ομως να προσεξει να το κανει σιγα-σιγά μην κόψει το "αυγολέμονο"....  :D
Χαρακτηριστικό παραδειγμα, ακόμα και για εμάς τους γνωστες υποτιθεται, η αυξηση των τιμών της σε ρολογια τυπου 5 sports. Mε το που τα τιμολογησανε παραπάνω από το 007/009 και μάλιστα με κατωτερα χαρακτηριστικά, όλοι στραβωσαμε, και θεωρήσαμε ότι δεν αξιζουν τα λεφτά τους.... ::)
Το ιδιο και περισσότερο ισχυει όταν ειναι να δωσει ο αλλος 5-6-7000 για "Seiko", ας το λένε και Grand... και οταν με περιπου τα ιδια λεφτά παιρνει από Rolex μεχρι JLC και βάλε... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Απρίλιος 10, 2020, 15:57:17 μμ »
Αγόρασα το πρώτο μου R date just το 1987 με τις οικονομίες που εκανα σαν φοιτητής στην Αμερική σε ποσό που φυσικά πλέον δε θυμάμαι αλλά σε κάτι αντίστοιχο των 1000-1500 ευρώ μάξιμουμ.Οπως έχω ξαναγράψει έως και  τη δεκαετία του 80 προς 90 Rolex φορούσαν αυτοί που τα χρησιμοποιούσαν για συγκεκριμένους λόγους πχ καταδυσεις ,μηχανικα σπορ η αεροπορία γενικοτερα,ίσως και κάποιο ψαγμένοι ρολογοφιλοι που έβρισκαν τη ποιότητα που έψαχναν μάταια σε άλλες μάρκες.Status symbol τα R άρχισαν να γίνονται μέσα 90 προς millennium όπου καθιερώθηκαν τα μισά-μισά και χρυσά μοντέλα της.Η παρωδία των τιμων μπορούμε να πούμε ότι είναι πρόσφατο φαινόμενο εάν αναλογιστεί κανεις τη χρονική περίοδο που βρίσκεται η εταιρεία στη αγορά.Αποψη μου είναι ότι ρολόγια (του καταπληκτικού)επιπέδου GMT θα έπρεπε να εχουν ταβάνι 5Κ,οι γνώσεις μου και η εμπειρία μου μέσα από αγοροπολησιες πολλων ετών δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις σημερινές τιμές.Ενα ρολόι αυτοματοποιημένης παραγωγής από την R χωρίς ευγενή μέταλλα είναι τρέλα να πιάνει στη δευτερογενη αγορά 15Κ λόγω της πρόθεσης κάποιον να το αποκτήσουν όσο όσο.Για να μη μιλήσουμε για PP όπου κάποια ατσάλινα aquanaut με έγχρωμα καουτσούκ ξεφεύγουν εντελώς και προκαλούν τη λογική μας.
Σε αυτό το επίπεδο κινείται και η GS,είδε φως και μπήκε και φυσικά ούτε χτεσινή είναι ούτε η τεχνογνωσία της λείπει.Αυτο που βλέπω να λείπει είναι η αυτοσυγκράτηση γιατί οι συνεχείς αλλαγές μοντέλων και ο βομβαρδισμός των καταναλωτών με limited editions,τελικά κουράζει  και δημιουργεί σύγχυση.
Παρόλα αυτά δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από το entry level GS που απέκτησα πρόσφατα μιας και στη τιμή του δεν έχω ξαναδεί αντίστοιχη προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και στη κατασκευή γενικοτερα.
Τελειώνοντας πιστεύω ότι η αγορά χωράει και τη διαφορετική πρόταση της GS στα ακριβά ρολόγια μιας και όλο και περισσότεροι ρολογοφιλοι πείθονται από αυτά που προσφέρει.Το ότι έχει φτάσει στο σημείο να ζητάει και αυτή 10Κ για ένα ποιοτικό ρολόι είναι σημεία των καιρών και σίγουρα είναι η τελευταία που ευθύνεται.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Απρίλιος 10, 2020, 15:57:28 μμ »
Ηλία σύντομα θα δεις πράγματα από τη Seiko που θα τρίβουμε τα μάτια μας, άλλη η φιλοσοφία των Ιαπώνων. Πόσο πάνε τα SKX τώρα που σημειωτέον κυκλοφορούν άπειρα; Σκέψου το ΜΜ το 1ο sbdx001 πλέον πωλείται μεταχειρισμένο σε τιμή μεγαλύτερη από την τελευταία ΛΤ όσο κυκλοφορούσε... Τεσπα εγώ απλά όπως λένε στο χωριό μου I sit back and enjoy the ride ...
Φιλικά,
Νίκος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Απρίλιος 10, 2020, 16:01:25 μμ »
Ηλία σύντομα θα δεις πράγματα από τη Seiko που θα τρίβουμε τα μάτια μας, άλλη η φιλοσοφία των Ιαπώνων. Πόσο πάνε τα SKX τώρα που σημειωτέον κυκλοφορούν άπειρα; Σκέψου το ΜΜ το 1ο sbdx001 πλέον πωλείται μεταχειρισμένο σε τιμή μεγαλύτερη από την τελευταία ΛΤ όσο κυκλοφορούσε... Τεσπα εγώ απλά όπως λένε στο χωριό μου I sit back and enjoy the ride ...
Φιλικά,
Νίκος.

Το MM ρολογαρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Απρίλιος 10, 2020, 16:15:52 μμ »
Φιλικά,
Νίκος.
Δεν διαφωνώ, Νίκο, ισα-ισα περιπου τα ιδια λεω με αλλα λογια. Το θεμα ειναι ότι μεχρι τωρα τα seiko αναγνωρίζονταν για την ποιότητά τους και με τις τιμές που ειχαν, επαιζαν χωρίς ανταγωνισμό με τα αντιστοιχα ελβετικά που οι τιμές τους ηταν διπλάσιες (τουλάχιστον). Όσο ομως τα πλησιαζουν στις τιμές ποιος θα τα σκέφτεται ως πρώτη επιλογή?? Και όχι λόγω ελλειψης ποιότητας, ξαναλέω...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions