Πιστευω ότι και οι 2 απόψεις εχουν δίκιο, αλλά εν μέρει.

Επειδή εχω δει και εχω φορέσει το GS φίλου και μάλιστα ενα από τα ομορφότερα με GMT, με τα πάντα όλα, σας λέω ότι ειναι ενα
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ρολόι, που αξ'ιζει μεχρι τελευταίο σεντ τα λεφτά του....και βεβαίως θα επαιρνα ΑΝΕΤΑ κάποιο αν ειχα τα χρήματα,
AΛΛΑ θα το έπαιρνα αφού πρώτα είχα πάρει 5-6 "Ελβετούς" αντίστοιχης ποιότητας και τιμής. Και αυτό ειναι μια πραγματικότητα. Κανείς δεν λέει ότι τα GS δεν αξίζουν τα λεφτά τους ή ότι δεν ειναι όμορφα. Αξίζουν 100% και μάλιστα μπορεί να ειναι και καλύτερα από τους γνωστούς Ελβετούς σε αρκετες περιπτωσεις.
Όμως δεν σε πάνε πρώτα ταμείο. Aν εχεις τα λεφτά πρώτα θα πάς (δική μου,τυχαία σειρά) σε Rolex, JLC, Ω, Cartier, Panerai, GP και μετά θα σκεφτείς τα GS. Αφηνω βεβαιως απ'εξω λογω τιμής ρολόγια τυπου PP, VC, AP κλπ.
Οι λόγοι που γινεται αυτό ειναι πολλοί, και δεν ειναι μόνο η τιμή, η ομορφιά ή η ποιότητα ενός ρολογιου. Ειναι γνωστό ότι από καποιο επιπεδο τιμής και πάνω (στο φάσμα που μας ενδιαφέρει), πέρα από αυτά που θεωρούνται ετσι κι αλλιώς δεδομένα, ισχύουν και μετράνε και κάποια "άυλα" χαρακτηριστικά που εχουν να κανουν όχι τοσο με το αντικειμενο του ρολογιού, αλλά με το αντικείμενο του κοσμήματος και του είδους πολυτελείας. Κοινώς πόσο μετράει στα μάτια όσων το βλέπουν....πέστε το "κύρος", πέστε το πουλ-μουρ, πέστε το "αξία μεταπώλησης", ό,τι θέλετε. Πάντως υπάρχουν αυτά τα άυλα χαρακτηριστικά, ειναι εκεί εξω και μετράνε στη γνώμη του κατόχου ή των άλλων γύρω του, δεν γίνεται να μην τα βλέπουμε, ειτε ωρολογόφιλοι ειτε όχι, ειτε στα fora είτε όχι...
Επομένως ναι στην ποιότητα, την ομορφιά, την καινοτομία των GS, αλλά αφού εχει κανει κάποιος μια συλλογή με 5-6 αντιστοιχης ομορφιάς, ποιότητας και τιμής, αλλά μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας ελβετικά.
Άλλωστε και ο φίλος του οποίου φόρεσα το υπέροχο GS, το πήρε αφού πρώτα ειχε αγοράσει απ'όλα τα άλλα, και όχι μόνο ένα απ'το καθένα...