Δεν θα μιλήσω για τα λεφτά που έχουν πάει σε εξυπηρετήσεις και φαντάζουν ξένα με τις ανάγκες μας εν μέσω πανδημίας (fraport, aegean).
Είναι δυνατόν πχ. να μιλάμε για αποφυγή συνωστισμού, να γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει στα ΜΜΜ και παρόλαυτα να έχουμε τον Αύγουστο τα προσαρμοσμένα πιο αραιά δρομολόγια ? Εγώ δεν αναγνωρίζω καμία υπευθυνότητα, μετά το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Ειδικά στο πρώτο κύμα οι μόνοι που έδειξαν υπευθυνότητα ήταν οι πολίτες. Δεν ξεχνώ τα βάλε μάσκα, βγάλε μάσκα, φταίνε οι νέοι και οι πλατείες, κλείνε το Φλεβάρη τα σκ νωρίς (χωρίς καμία αιτιολογία) κλπ. Με τόσα λεφτά στα μέσα ενημέρωσης βεβαια δεν σας αδικώ κύριε Γιώργο, είναι μια άποψη κι αυτή.
Δεν απαντώ προσωπικά, ξέρεις ότι σε εκτιμώ.
Απαντώ γενικά, και πιστεύω, ότι είμαι αρκετά έμπειρος ( ....ώριμος προς το σάπιο

), για να μην παρασύρομαι από βαμένες ξανθιές των δελτίων ειδήσεων, ή τις ανούσιες κριτικές διαφόρων μαϊντανών.
Η όλη ιστορία, ήταν - είναι,
βλέποντας και κάνοντας, και αυτό ισχύει για όλες τις χώρες, και τις κοινά αποδεκτές επιστημονικές κοινότητες.
Προσωπικά, με δύο γιατρούς σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής, κόρη - γαμπρό, και συγκεκριμένες απώλειες στον κοινωνικό μου περίγυρο, και νέους κάτω των 50, και λίγο μεγαλύτερους, που αποδόθηκαν στον ιό, ενεργώ, όπως η λογική μου μου επιβάλλει.
Σημ. Διαφορετικά ενεργείς όταν έχεις ζωές στην ευθύνη σου, είτε είναι προσωπικό, 40 - 50 - 100 άτομα, είτε επιβάτες, είτε μέλη οικογένειας, ανήλικα, για τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίσεις εσύ. Και πάντα παίζει ρόλο, η κρίση εκάστου, το μορφωτικό του επίπεδο, η εμπλοκή του στην κοινωνία. Μην παραβλέπουμε αυτούς τους παράγοντες.