...............κριτική σκέψη και "διάβασμα" πίσω από τις λέξεις 
Να πω μια ιστορία.
Προετοιμασία στελεχών, για υψηλό managemet. Επιλέγομαι, για να περάσω ένα σχολείο, με την προοπτική,
" να ετοιμάσουμε 5-6, ο ένας θα πάθει έμφραγμα, τον άλλον θα τον πατήσει τρόλλεϋ, ο άλλος θα πάει αλλού για τα λεφτά , μας μένουν 3 για να διαλέξουμε ". 
Το μάθημα, σε μεγάλο Ιντιτούτο Διοίκησης, τα δίδακτρα, ετήσιο εισόδημα, οι καθηγητές, οι παγκόσμιες κορυφές. Οι μαθητές, περίπου 40-ρηδες, οι περισσότεροι με Masters, μερικοί Ph. D, από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης, τρανταχτά ονόματα / φίρμες, που κάποιες, προκαλούν και σεβασμό. Αεροπορικές, φαρμακευτικές, κατασκευαστικές, εμπορικές, τεχνολογίας. Και οι παρόντες, εκπαιδεύονται για να τις διοικήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον.
Ενα πρωϊ, όλοι οι μαθητές, κουστουμαρισμένοι, όπως πάντα, με το χαμόγελο στα χείλη, περιμένουμε μετά από 10 μέρες άλλων μαθημάτων, τον Dr. XXXXXXX, παγκόσμιο γκουρού, να έρθει, να μας μάθει 5 πράγματα.
Ξαφνικά, εμφανίζεται στην "τάξη" ένας τύπος, αναμαλλιασμένος, λυμένη γραβάτα, αξύριστος, ύφος γ@!μ@ω, , μίσος στο μάτι, με 5 βιβλία και κάτι χαρτιά, τα πετάει στην "έδρα", κλωτσάει την πόρτα να κλείσει, μας ρίχνει μια δολοφονική ματιά, αρπάζει μια εφημερίδα, με τον μεγαλύτερο τίτλο / όνομα στα παγκόσμια έντυπα, μας την κολλάει στην μούρη και μας λέει.
-Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ. Ορίστε, Δείτε. Εδώ λέει ότι το 2,5 % των θανατηφόρων τροχαίων προκαλούνται από μεθυσμένους.
ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ 
οι #$%^&*()_.

-...........παγερή σιγή στην αίθουσα.

-( με έντονη φωνή ) Ηρθατε να μάθετε διοίκηση. Λοιπόν, για δώστε μου λύση σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα ! Κινδυνεύουν οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, εμείς οι ίδιοι. ( Υβρεις)
-Πες μου εσύ. Τι προτείνεις , λέει σε έναν.
Πρασινίζει αυτός, ............., και ο επόμενος, τέλος πάντων, κάποιος ψελλίζει, να τους σκοτώσουμε, να τους @%^&*, να τους....

, να τους

10 ιδέες , τις περνάει στον πίνακα, ουρλιάζει, πείτε και άλλα, δεν έχετε μυαλό και θέλετε και να διοικήσετε ?
...........έχουμε χεστεί όλοι. Αυτός είναι ο παγκόσμιος γκουρού ? Παναϊαν μου.

Ξαφνικά, ο τύπος στρώνει το μαλλί, φτιάχνει την γραβάτα, χαμογελά, υποκλίνεται και μας συστήνεται.
Ειμαι ο Dr. XXXXXXX, διδάσκω management, σας έστειλαν εδώ να μάθετε, και είχαν δίκιο. Το χρειαζεστε.
Με ένα ψεύτικο εξώφυλλο, και λίγη ένταση, σας οδήγησα να ψάχνεστε, πως θα λύσετε ένα πρόβλημα, που ΔΕΝ είναι πρόβλημα. Το 2,5 % των θανατηφόρων τροχαίων προκαλούνται από μεθυσμένους, που ΨΕΥΤΙΚΑ σας παρουσίασα, ΔΕΝ θα ήταν πρόβλημα, αν ίσχυε. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, θα ήταν το υπόλοιπο 97,5 %, που θα προκαλείτο από ΜΗ μεθυσμένους. Που δεν θα είχαν ουτε την δικαιολογία της μέθης.
Συνεπώς.
ΜΗΝ σας παρασύρουν. Μάθετε, αυτό θα σας διδάξω, να βλέπετε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ, και όχι ότι σας πασάρουν, αυτοί που ΔΕΝ θέλουν να δείτε την αλήθεια.
Ακόμα ριγώ, στην σκέψη του τρόπου που χρησιμοποίησε, για να μας εντυπώσει βαθειά, αυτό που έπρεπε να μάθουμε. Να μην μας παρασύρει ΚΑΝΕΝΑΣ εκεί που θέλει, δίνοντάς μας τα στοιχεία που θέλει.
Τελικά, ήταν πράγματι ο γκουρού, βεβαιωθήκαμε και τις υπόλοιπες ημέρες που περάσαμε μαζί του.