Ρωτησα απλά γνώμες, να γίνει κουβέντα για ένα ρολόι που απασχολεί πολλούς ρολογοφιλους. Χρόνια τώρα λέγαμε ότι η IWC έπρεπε να το επανακυκλοφορήσει και τελικά το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο αλλά και εντυπωσιακή (πολύ υψηλή) τιμή.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει εάν δείχνει τα λεφτά του.
Αν τα αξίζει, είναι ένα άλλο θέμα που εννοείται ότι απασχολεί. Βασικά, είναι ισως το πιο κρίσιμο θέμα σε αυτό το ρολόι. Στα ξένα φόρουμ και στα social, όλοι συμφωνούν ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, ότι έχει χαρακτήρα κτλ. αλλά οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ ακριβό για αυτό που προσφέρει σε επίπεδο μηχανισμού.
Επίσης για το Τιτάνιο, το οποίο τιμολογείται περίπου 30% παραπάνω από το ατσάλι, δεν μπορούν να καταλάβουν τον λόγο αυτής της τεράστιας τιμολογιακής διαφοράς.
Πολλά τα επιχειρήματα για το αν αξίζει η όχι τα λεφτά του, πολλές οι συζητήσεις … γενικά συζητείται πολυ το συγκεκριμένο ρολόι και καλό θα ήταν να συζητηθεί και στο δικό μας φόρουμ, εάν υπάρχει διάθεση και ενδιαφέρον φυσικά.
Διαβάζω αυτά που σε απασχολούν.
Και προχωράμε.
Δεν θέλω ξαναλέω να αφήσω υπονοούμενα.
Αν θα σκαλώσουμε ξανά στο θέμα in-house manufacture elabore ebauche ποτέ δεν θα γίνει κουβέντα σε βάσεις.
Και όταν λέω βάσεις εννοώ να αποφασίσουμε γιατί θα συζητήσουμε.
Είμαστε λάτρεις των μηχανισμών;
Των ευρασιτεχνιών;
Των components ;
Του power reserve ;
Του prestige ;
Της μοναδικότητας;
Αν τα κάνουμε όλα αχταρμά ένας τραβάει από δω ένας από κει και κάποια στιγμή θα ειπωθεί και κανένα γαλλικό και άντε γεια κουβέντα.
Στο σήμερα λοιπόν η πιο μεγάλη κολοκύθα είναι μάλλον μερίδα μηχανισμών της Tudor. Ε δεν θα φτάσουμε να πούμε ότι την παπάρα την έκανε κάποια ΕΤΑ.
Ο προβληματισμός του Δημήτρη είναι το +30% στη λιανική του τιτανίου και η επίσης αυξημένη τιμή σε σχέση με άλλα μοντέλα της εταιρείας που φορούν την ίδια καλίμπρα. Αυτό συμπέρανα. Αν κάνω λάθος ή θέλει να προσθέσει κάτι ο Δημήτρης, ευχαρίστως.
Στο τέλος Δημήτρη πληρώνεις την περιορισμένη έκδοση. Αν το θες έτσι, θα το πληρώσεις έτσι.

Εγώ το βρίσκω ένα πααααααάρα πολύ όμορφο ρολόι. Αν θα πλήρωνα το exclusivity ; Δεν ξέρω...
Να πω όμως ότι αν δεν έχεις πουλήσει τον μηχανικό που ήδη έχεις, γιατί να πας στο νέο μοντέλο; Είναι κάτι που έχει περισσότερο το καινούριο στα μάτια σου; Αν έχει... Τότε πλερουά.
Εγώ αν είχα το παλιό (που αν δε κάνω λάθος είναι κι αυτό κάποια ιδιαίτερη έκδοση ? Θυμάμαι το μπλε dial) θα καθόμουν στα αυγά μου.