Εγώ παιδιά το ξαναλέω, διαφωνώ εντελώς με αυτή την προσέγγιση, ειδικά όταν αφορά σε δώρο για τρίτο πρόσωπο.
Οκ, είναι σαφώς πιο vfm να πάρουμε από τον τεχνίτη της γειτονιάς ή τον γνωστό μας.
Κι εγώ έχω φίλο που μου έχει φτιάξει πράγματα... αλλά πάντα για την οικογένειά μου, που τα διαλέξαμε μαζί.
Αν όπως είναι να σκεφτόμαστε μόνο έτσι, τότε θα αγοράζαμε μόνο tissel και Steinhart και σε καμία περίπτωση rolex ή omega.
Αν πας δώρο ένα ανώνυμο κόσμημα, όσο και να αρχίσεις να εξηγείς ότι είναι πολύ καλό υλικό κλπ κλπ, το πιο πιθανό είναι απλά να χαρακτηριστείς τσίπης.
Επίσης, αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν αρέσει ή δεν ταιριάζει, μάλλον δε θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, καθώς θα είναι παραγγελία.
Αν ήθελες να πάρεις π.χ. δώρο ένα πουκάμισο σε ένα φίλο που έχει γενέθλια, θα του αγόραζες από τα κινέζικα γιατί είναι vfm ή θα αγόραζες μια γνωστή φίρμα?
Θες λοιπόν να κάνεις δώρο ένα κόσμημα σε κάποιο τρίτο πρόσωπο για να δείξεις ότι το εκτιμάς, και έχεις budget 300-400 ευρώ.
Όταν λοιπόν μπορείς σήμερα να αγοράσεις ένα Ζολώτα ή ένα Λαλαούνη με αυτά τα χρήματα, με ολόκληρη ιστορία πίσω από κάθε σχέδιο και με άλλο επίπεδο ποιότητας στην κατασκευή, ενώ ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής με κάποιο άλλο σχέδιο, νομίζω ότι θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο.