Αποστολέας Θέμα: Alors. C' est la guerre  (Αναγνώστηκε 12128 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
Απ: Alors. C' est la guerre
« Απάντηση #60 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 08:54:58 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 09:11:02 πμ »
Ποτε ξανα να μην τα ζησουμε

Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 09:54:34 πμ »
Ο Θεος μονο δεν εχει στραβα και βεβαια υπαρχουν πολλοι που το αμφισβητουν και αυτο ( Αθεοι κτλ ).
Ο εμφυλιος πολεμος ειναι ενα λαθος τραγικο ετσι και αλλιως.
Ποια πλευρα εκανε το μεγαλυτερο λαθος ( διοτι δεν μπορω να φανταστω οτι φταιει μονο η μια ), ειναι ενα ερωτημα απο μονο του , διχαστικο.
Καθηκον της ιστοριας , ειναι να απαντησει οσο πιο αντικειμενικα μπορει.
Καθηκον των Ελληνων ειναι να συγχωρεσουν αλληλους και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συμπορευτουμε.
Η ιστορια μας εχει διδαξει οτι απο αρχαιοτατων χρονων , υπηρχαν διχασμοι ΚΑΙ εμφυλιοι.
Ο τελευταιος εμφυλιος λοιπον , ας ειναι ο τελευταιος...
Εφταιγαν ολοι...
Ενα λαθος που εκαναν κατα καιρους οι προγονοι μας , εχουμε καθηκον να μην το ξανακανουμε.
Οι διαφορετικες αποψεις , ειναι ομορφο και απαραιτητο να υπαρχουν , να συνυπαρχουν και μεσα απο την τριβη , τον διαλογο και την καθημερινοτητα να βγαινει ενα αποσταγμα.
Σοφια υπαρχει , παντου...
Λαθη υπαρχουν παντου...
Αν παραμερισουμε εγωισμους , θα ανακαλυψουμε τα λαθη μας και οι διαφωνουντες τα σωστα μας.
Και θα γεννηθει ενα ωραιο χαρμανι αποψεων , αποφασεων .

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 09:58:08 πμ »
Ο Θεος μονο δεν εχει στραβα και βεβαια υπαρχουν πολλοι που το αμφισβητουν και αυτο ( Αθεοι κτλ ).
Ποια πλευρα εκανε το μεγαλυτερο λαθος ( διοτι δεν μπορω να φανταστω οτι φταιει μονο η μια ), ειναι ενα ερωτημα απο μονο του , διχαστικο.
Καθηκον των Ελληνων ειναι να συγχωρεσουν αλληλους και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συμπορευτουμε.
Η ιστορια μας εχει διδαξει οτι απο αρχαιοτατων χρονων , υπηρχαν διχασμοι ΚΑΙ εμφυλιοι.
Εφταιγαν ολοι...
Ενα λαθος που εκαναν κατα καιρους οι προγονοι μας , εχουμε καθηκον να μην το ξανακανουμε.
Οι διαφορετικες αποψεις , ειναι ομορφο και απαραιτητο να υπαρχουν , να συνυπαρχουν και μεσα απο την τριβη , τον διαλογο και την καθημερινοτητα να βγαινει ενα αποσταγμα.
Λαθη υπαρχουν παντου...
Αν παραμερισουμε εγωισμους , θα ανακαλυψουμε τα λαθη μας και οι διαφωνουντες τα σωστα μας.

Απόλυτα σωστός
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 12:21:12 μμ »
Εφταιγαν ολοι...
Λαθη υπαρχουν παντου...
Τα είπες όλα σε 14 γραμμές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 18:13:42 μμ »
Εμφύλιος;..ναι βόρειοι και νότιοι στην Αμερική..εδώ Ελλάδα συμμοριτοπόλεμος λέγεται όταν ο αδελφός σκότωνε αδελφό,κόβανε με σκουριασμένα κορνσερβοκούτια λαιμούς από παιδάκια(Μελιγαλάς ηλικίες 6,8,9,11,13 ...οι τάφοι είναι εκεί..και"κάποιοι" υπερήφανοι για τις"ηωϊκές πράξεις τους).. εγκλήματα"πολέμου"και όλα υπό τον έλεγχο-ευλογίες  Άγγλων, μπολσεβίκων και γερμανοτσολιάδων!

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #66 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 18:16:56 μμ »
Τέτο έχεις μπλέξει τα μπούτια σου ιστορικά...
Σιγά μην ξέρεις τι ήταν το ΕΑΜ τι ο ΕΛΑΣ και τι η ΟΠΛΑ...τα έβαλες όλα σε μία μηχανή,και τα έκανες σαλάτα.
Πες μας και τίποτα για τα μπουμπούκια της Χ,και τους δοσιλόγους που κατέδιδαν με κουκούλες όσους αντιστάθηκαν στους ναζί...
Ξέρεις μήπως σε ποια παράταξη άνηκαν?

Για τον Μεταξά,ναι η ιστορία τον δικαίωσε γιατί έκανε τη σωστή επιλογή,και είχε αντιληφθεί από νωρίς την ιστορικότητα των στιγμών.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ήταν ένας δικτάτορας,όμως οι κινήσεις που έκανε και η προπαρασκευή του πολέμου γενικά ήταν δείγματα ενός διορατικού ανθρώπου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 18:17:46 μμ »
Εμφύλιος;..ναι βόρειοι και νότιοι στην Αμερική..εδώ Ελλάδα συμμοριτοπόλεμος λέγεται όταν ο αδελφός σκότωνε αδελφό,κόβανε με σκουριασμένα κορνσερβοκούτια λαιμούς από παιδάκια(Μελιγαλάς ηλικίες 6,8,9,11,13 ...οι τάφοι είναι εκεί..και"κάποιοι" υπερήφανοι για τις"ηωϊκές πράξεις τους).. εγκλήματα"πολέμου"και όλα υπό τον έλεγχο-ευλογίες  Άγγλων, μπολσεβίκων και γερμανοτσολιάδων!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 18:32:48 μμ »
Μαλλον δεν διαβασες τι εχω γραψει παραπανω.Και πιθανον και για σενα ο Βελουχιωτης ηταν απελευθερωτης.Ξερω πολυ καλα τι ηταν ολοι αυτοι.Εσυ ξερεις?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 18:39:31 μμ »

Το έχω διαβάσει, σωστός

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #70 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 21:42:38 μμ »
Μαλλον δεν διαβασες τι εχω γραψει παραπανω.Και πιθανον και για σενα ο Βελουχιωτης ηταν απελευθερωτης.Ξερω πολυ καλα τι ηταν ολοι αυτοι.Εσυ ξερεις?
Ξέρω πολλά περισσότερα από εσένα,γιατί δεν έχω ανάγκη να χρησιμοποιώ το (αστείο) wikipedia για να μάθω...
Το ΕΑΜ ήταν το μεγαλύτερο πατριωτικό κίνημα κατά τη διάρκεια της κατοχής,και μέχρι το Δεκέμβρη του 44 είχε ενταχθεί σ αυτό,περίπου το 70% του ενεργού πληθυσμού της Ελλάδας.Ναι μεν,ξεκίνησε ως οργάνωση από το ΚΚΕ,όμως έφτασε να έχει στις τάξεις του ακόμα και δεξιούς,και βασιλόφρονες... Αν αυτό το αμφισβητείς,μπορώ να σε παραπέμψω σε μία πηγή που είμαι σίγουρος ότι την θεωρείς αξιόπιστη.
Δες εδώ τον φίλο σου τον Άδωνι που το επιβεβαιώνει σε μάθημα ιστορίας που παραδίδει (btw τον θεωρώ καλό ιστορικό) άκου τι λέει στο 24:14

https://www.youtube.com/watch?v=cz-KjmEcwbc&list=PLMh_IoaadgjAnNPwqLz1pcYPvgz7YYZvi&index=2

Όσο για τον ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ που πήραν μέρος στα Δεκεμβριανά του 44,δεν έχουν καμία σχέση με τον ΕΛΑΣ του "βουνού" που ακόμα και φανατικοί δεξιοί ιστορικοί παραδέχονται πως πρόσφερε πολύ μεγάλες υπηρεσίες στην αντίσταση στον κατακτητή,όπως για παράδειγμα στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου ...

Επειδή όμως αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται έτσι γραπτώς,το σταματώ εδώ.
Έχω ξοδέψει χιλιάδες ώρες διαβάσματος για να τις χαραμίζω σε αντιπαραθέσεις που στηρίζονται σε googlάρισμα ....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 22:19:44 μμ »
Αυτοι που ξερουν καταλαβαν...Δεν περιμενουν το google να τους υπενθυμισει αυτα που ξερουν ηδη.Δυστυχως η αποψη σου εχει πολλους υποστηρικτες στην Ελλαδα.Δυστυχως

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 22:28:52 μμ »
Πάντως, το internet, η google και η wikipedia, είναι εδώ για να μείνουν. Είναι άτοπο να τα ακυρώνεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 22:38:14 μμ »
Και φυσικά 100% εμπεριστατωμένα,με διαφάνεια, αλήθεια και χωρίς καθόλου υποκίνηση και έλεγχο.. ξεχνώντας πάντα το μέλλον της Ελλάδας δηλαδή τη φιλοπατρία των μαθητών και τη "μη" πολιτικοποίηση τους από μικρή ηλικία

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Οκτώβριος 29, 2019, 22:38:35 μμ »
Γνωστος μου που ειναι δυστυχως ενεργος στο ΚΚΕ το google λεει οτι λεει ψεμματα για να πληξει τον κομμουνισμο.Εκει βεβαια τελειωνει η συζητηση...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions