Αποστολέας Θέμα: Alors. C' est la guerre  (Αναγνώστηκε 12076 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Alors. C' est la guerre
« Απάντηση #90 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 08:39:22 πμ »
Εν τω μεταξυ ο γνωστος δουλευει σε πολυεθνικη με πληρωμενο αμαξι και περισσοτερα λεφτα και ονειρευεραι νεα ΕΣΣΔ και δεν εχει προβλημα  να τρωεει με δελτιο.Και στην ερωτηση τι θα κανουν αν π.χ γινει πολεμος με την Τουρκια ξερεις ποια ειναι η απαντηση αυτου αλλα και του επισημου κομματος?Θα οργανωσουν αντισταση για να παλεψουν την εγχωρια αστικη ταξη(δηλαδη???).Μια ζωη προδοτες ηταν και θα ειναι.Μην το κουραζουμε αλλο.Και αυτοι που καταλαβαν τι ακριβως πρεσβευουν και την εκαναν απο το κομμα ειναι αυτοματως εχθροι τους

Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 08:48:50 πμ »
Εν τω μεταξυ και εγω γνωριζω εναν , ο οποιος απο μικρος ηταν βαζελος , αλλα πηγαινε στο Καραισκακη , ψηφιζε Παπανδρεου αλλα γουσταρε με τα 1000 Καραμανλη και Μητσοτακη και πηγαινε στις συγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ.
Αυτος λοιπον που λετε , εγινε δολοφονος.
Σκοτωσε...
Ε , οπως πολυ σωστα καταλαβατε , ολοι οι βαζελοι , οι γαυροι , οι πασοκοι και οι νδ , κομμουνιστες ειναι δολοφονοι.
Καθως οπως ισχυριζεστε , αφου το εκανε ο ενας , το κανουν ολοι

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 08:52:21 πμ »
Γιωργο θα μου επιτρεψεις; Με ολο το θαρρος θα διαφωνησω , οχι στο πνευμα των γραφομενων σου , ομως.
Μια παρεμβολη μου ειναι το συντεταγμενο κρατος.
Πως; Οι Γερμανοι ακομα αποχωρουν οταν ξεκινανε τα Δεκεμβριανα.
Μεχρι εκεινη την στιγμη λοιπον ειμαστε υποδουλωμενοι και λειτουργει ενα κρατος με ανθρωπους ( καλους , κακους , αγιους , δεν το εξεταζω ) των κατακτητων.
Συντεταγμενο κρατος μπορει να λεγεται , με την ευρυτερη εννοια ,δεν ηταν ομως αποδεκτο απο μεγαλη μεριδα του κοσμου.
Σε τοσο εντονες και δυσκολες καταστασεις , ολα θα πρεπει να υπολογιζονται , σαν μειζονος σημασιας.
Φυσικα και δεν ειναι αυτο δικαιολογια για αυτα που επακολουθησαν , ενθεν κακειθεν.
Το επομενο ειναι οι εντολες.
Ο φιλος μας ο Μαχμουτ καποτε , μας ειχε 400 χρονια υπο την " φροντιδα του" , ο φιλος μας ο Παολο πρωτα και μετα ο φιλος μας ο Μπεκενμπαουερ , αργοτερα, ακολουθωντας εντολες συντεταγμενων κρατων μας επιτεθηκαν και μας υποδουλωσαν. Κακως αντισταθηκαμε , επαναστατησαμε και καναμε ανταρτικο στα βουνα; Ή οταν ακολουθεις εντολες εισαι και αθωος; Τουλαχιστον ηθικα.
Το νομισμα εχει 2 οψεις.
Αυτο προσπαθω να αναδειξω.
Δεν θα επρεπε να δικαιολογουμε ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΟΛΟΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 09:20:05 πμ »

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 11:02:04 πμ »
Θα συνοψισω λοιπον για να κανω ξεκαθαρη την θεση μου , αν και το θεμα ηταν για αλλα γεγονοτα.
Ο οποιοσδηποτε πηρε στο χερι του οπλο , μαχαιρι , μπαζουκα ή γυμνες γροθιες και απειλησε , βασανισε , σκοτωσε Ελληνα , ειναι υπολογος για τις πραξεις του και θα επρεπε να ζηταει εσαει συγνωμη , στις επομενες γενιες, διοτι εσπειρε μισος και διχονοια.

Θα αποχωρησω απο το θεμα , οχι γιατι απαξιω να συνομιλησω , ισα ισα που σεβομαι τους παντες προλαλησαντες , απλα εχω την εντυπωση πως δεν θα καταληξουμε καπου. Και μαλλον , μπορει , να μην πρεπει να καταληξουμε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 13:48:39 μμ »
Απαντησαν τα κοριτσια:

https://www.iefimerida.gr/ellada/hamos-gia-mia-parelasi-ala-monti-paithon-exigiseis-kai-mprabo

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 15:03:38 μμ »
...

Τελικά ίσως να ήταν καλύτερο το θέμα "ρολόι και σκύλος"

Η μόνη απάντηση που θα μπορούσε να σου δοθεί, είτε κάνεις χιούμορ ( πικρό ), είτε ειρωνεύεσαι.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Όπως έγραψες, ο Αλέξανδρος έκανε ιστορική αναφορά. Για να τιμήσει το έπος του 40.
Δεν νομίζω ότι έκανε το θέμα για να λυθεί η διαμάχη του αν ο Μεταξάς ήταν τυχαίος, αν οι δεξιοί ήταν δοσίλογοι, αν οι αριστεροί ήταν προδότες κλπ.

Δεν έχω σκοπό να βάλω φρένο στα γραφόμενα των μελών, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και δεν με απασχολεί κιόλας.

Η ράτσα μας είναι τέτοια που δεν δέχεται ιστορικές αλήθειες, που προσπαθεί διαρκώς να πετάξει από επάνω της όποια ευθύνη επιχειρηματολογώντας με το "ναι μεν, αλλά κι αυτοί έκαναν αυτά και χειρότερα", που έχει ας πούμε μετατρέψει τον δεξιό σε ολίγον τι από φασίστα ή σε εκμεταλλευτή, τον αριστερό σε ολίγον τι από εθνικό προδότη ή κουλτουριάρη κλπ κλπ.

Κατά αυτή την έννοια, το σχόλιό μου ήταν πικρό για το νυν και αεί των Ελλήνων.
Να ειρωνευτώ ποιον; Την πατρίδα μου; Καλή κακή, αυτή είναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 15:33:58 μμ »
Γιωργο θα μου επιτρεψεις; Με ολο το θαρρος θα διαφωνησω , οχι στο πνευμα των γραφομενων σου , ομως.
Μεχρι εκεινη την στιγμη λοιπον ειμαστε υποδουλωμενοι και λειτουργει ενα κρατος με ανθρωπους ( καλους , κακους , αγιους , δεν το εξεταζω ) των κατακτητων.
Συντεταγμενο κρατος μπορει να λεγεται , με την ευρυτερη εννοια ,δεν ηταν ομως αποδεκτο απο μεγαλη μεριδα του κοσμου.
Σε τοσο εντονες και δυσκολες καταστασεις , ολα θα πρεπει να υπολογιζονται , σαν μειζονος σημασιας.
Φυσικα και δεν ειναι αυτο δικαιολογια για αυτα που επακολουθησαν , ενθεν κακειθεν.
Ο φιλος μας ο Μαχμουτ καποτε , μας ειχε 400 χρονια υπο την " φροντιδα του" , ο φιλος μας ο Παολο πρωτα και μετα ο φιλος μας ο Μπεκενμπαουερ , αργοτερα, ακολουθωντας εντολες συντεταγμενων κρατων μας επιτεθηκαν και μας υποδουλωσαν. Κακως αντισταθηκαμε , επαναστατησαμε και καναμε ανταρτικο στα βουνα; Ή οταν ακολουθεις εντολες εισαι και αθωος; Τουλαχιστον ηθικα.
Το νομισμα εχει 2 οψεις.
ΟΛΟΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ .

Τα γεγονότα, έχουν όνομα, και οι πρωταγωνιστές, είναι γνωστοί.

Πάμε λοιπόν, στο ξεκαθάρισμα, βάσει των στοιχείων. Απλώς, για την αλήθεια. Οχι για να κατηγορήσουμε, ουτε να κρίνουμε. Εκρίθηκαν ήδη.

Οι Γερμανοι ακομα αποχωρουν οταν ξεκινανε τα Δεκεμβριανα.

Ο όρος Δεκεμβριανά αναφέρεται σε μία σειρά ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το Δεκέμβριο 1944 - Ιανουάριο 1945, ανάμεσα στις δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τις Βρετανικές και Κυβερνητικές δυνάμεις που ανήκαν σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, από την σοσιαλδημοκρατία (όπως ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ηγέτης του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος) έως την φιλομοναρχική δεξιά και τους πρώην συνεργάτες των κατακτητών.

Η Κατοχή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1941 και υπήρξε αποτέλεσμα της γερμανικής εισβολής. Η κατοχή τερματίστηκε με την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1944. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην Κρήτη ή σε άλλα νησιά, γερμανικές φρουρές παρέμειναν μέχρι τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1945.

Με την αποχώρηση των Γερμανών από την Αθήνα τον Οκτώβριο του 1944 ο Γεώργιος Παπανδρέου επανήλθε -έπειτα από σύντομη παραμονή της κυβέρνησής του στην Ιταλία- ως ο «πρωθυπουργός της Απελευθερώσεως».

Αρα, οταν ξεκίνησαν τα Δεκεμβριανά, οι Γερμανοί είχαν αποχωρήσει, η δε χώρα, είχε κυβέρνηση. Αρα, θεωρητικά, ήταν "συντεταγμένο" κράτος. Το αν ήταν ή όχι αποδεκτή "απο μεγαλη μεριδα του κοσμου.", δεν δικαιολογεί τις εξελίξεις.

Κακως αντισταθηκαμε , επαναστατησαμε και καναμε ανταρτικο στα βουνα; Ή οταν ακολουθεις εντολες εισαι και αθωος; Τουλαχιστον ηθικα.

Ο φόνος στον πόλεμο, είναι δικαιολογημένος, επειδή το συντεταγμένο κράτος δίνει διαταγές. Και αν φονεύσεις πολλούς, σου δίνουν και παράσημο.  ::) Αν αρνηθείς, εκτελείσαι, αν δεν συμμετάσχεις στην μάχη ενεργά σκοτώνοντας, σε σκοτώνουν οι αντίπαλοι.

Οι αντιστασιακές ομάδες πραγματοποίησαν επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων κατοχής και των ταγμάτων ασφαλείας και ανέπτυξαν δίκτυο κατασκόπων. Από τα τέλη του 1943 άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους. Όταν η Ελλάδα απελευθερώθηκε τον Οκτώβριο του 1944, υπήρχε κλίμα ακραίας πολιτικής πόλωσης που σύντομα οδήγησε στο ξέσπασμα του εμφυλίου.

Από εκεί φάνηκε, ότι προετοιμαζόταν η προσπάθεια επιβολής των ιδεών κάποιων ομάδων, άρχισε η αλληλοεξόντωση, προκειμένου οι "επικρατούντες", να επιβάλλουν την δική τους άποψη.

Ενώ το θέμα είναι ξεκάθαρο, εξακολουθούν να υπάρχουν οι προπαγάνδες των καλών και κακών. Σε κάθε σύρραξη, και ειδικά σε μία εμφύλια σύρραξη, υπάρχουν βιαιότητες κάθε μορφής. Δεδομένο.

Το ερώτημα είναι  Γιατί υπήρξε εμφύλια σύρραξη ? . Δεν θα μπορούσαν να "εκλεγούν" αυτοί που ο λαός θεωρούσε ως σωτήρες ?

Και κλείνω το θέμα, μια και ότι και να λέμε, τα πιστεύω εκάστου, όπως και τα δικά μου, δεν πρόκειται να αλλάξουν. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 15:35:26 μμ »
................
Η ράτσα μας είναι τέτοια που δεν δέχεται ιστορικές αλήθειες, που προσπαθεί διαρκώς να πετάξει από επάνω της όποια ευθύνη επιχειρηματολογώντας με το "ναι μεν, αλλά κι αυτοί έκαναν αυτά και χειρότερα",
...........................

Κατά αυτή την έννοια, το σχόλιό μου ήταν πικρό για το νυν και αεί των Ελλήνων.
Να ειρωνευτώ ποιον; Την πατρίδα μου; Καλή κακή, αυτή είναι.

+ 1000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 15:59:28 μμ »
Το νομισμα εχει 2 οψεις.
ΟΛΟΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ .

Τα γεγονότα, έχουν όνομα, και οι πρωταγωνιστές, είναι γνωστοί.

Πάμε λοιπόν, στο ξεκαθάρισμα, βάσει των στοιχείων. Απλώς, για την αλήθεια. Οχι για να κατηγορήσουμε, ουτε να κρίνουμε. Εκρίθηκαν ήδη.

Οι Γερμανοι ακομα αποχωρουν οταν ξεκινανε τα Δεκεμβριανα.

Ο όρος Δεκεμβριανά αναφέρεται σε μία σειρά ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το Δεκέμβριο 1944 - Ιανουάριο 1945, ανάμεσα στις δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τις Βρετανικές και Κυβερνητικές δυνάμεις που ανήκαν σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, από την σοσιαλδημοκρατία (όπως ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ηγέτης του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος) έως την φιλομοναρχική δεξιά και τους πρώην συνεργάτες των κατακτητών.

Η Κατοχή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1941 και υπήρξε αποτέλεσμα της γερμανικής εισβολής. Η κατοχή τερματίστηκε με την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1944. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην Κρήτη ή σε άλλα νησιά, γερμανικές φρουρές παρέμειναν μέχρι τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1945.

Με την αποχώρηση των Γερμανών από την Αθήνα τον Οκτώβριο του 1944 ο Γεώργιος Παπανδρέου επανήλθε -έπειτα από σύντομη παραμονή της κυβέρνησής του στην Ιταλία- ως ο «πρωθυπουργός της Απελευθερώσεως».

Αρα, οταν ξεκίνησαν τα Δεκεμβριανά, οι Γερμανοί είχαν αποχωρήσει, η δε χώρα, είχε κυβέρνηση. Αρα, θεωρητικά, ήταν "συντεταγμένο" κράτος. Το αν ήταν ή όχι αποδεκτή "απο μεγαλη μεριδα του κοσμου.", δεν δικαιολογεί τις εξελίξεις.

Κακως αντισταθηκαμε , επαναστατησαμε και καναμε ανταρτικο στα βουνα; Ή οταν ακολουθεις εντολες εισαι και αθωος; Τουλαχιστον ηθικα.

Ο φόνος στον πόλεμο, είναι δικαιολογημένος, επειδή το συντεταγμένο κράτος δίνει διαταγές. Και αν φονεύσεις πολλούς, σου δίνουν και παράσημο.  ::) Αν αρνηθείς, εκτελείσαι, (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) αν δεν συμμετάσχεις στην μάχη ενεργά σκοτώνοντας, σε σκοτώνουν οι αντίπαλοι.

Οι αντιστασιακές ομάδες πραγματοποίησαν επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων κατοχής και των ταγμάτων ασφαλείας και ανέπτυξαν δίκτυο κατασκόπων. Από τα τέλη του 1943 άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους. Όταν η Ελλάδα απελευθερώθηκε τον Οκτώβριο του 1944, υπήρχε κλίμα ακραίας πολιτικής πόλωσης που σύντομα οδήγησε στο ξέσπασμα του εμφυλίου.

Από εκεί φάνηκε, ότι προετοιμαζόταν η προσπάθεια επιβολής των ιδεών κάποιων ομάδων, άρχισε η αλληλοεξόντωση, προκειμένου οι "επικρατούντες", να επιβάλλουν την δική τους άποψη.

Ενώ το θέμα είναι ξεκάθαρο, εξακολουθούν να υπάρχουν οι προπαγάνδες των καλών και κακών. Σε κάθε σύρραξη, και ειδικά σε μία εμφύλια σύρραξη, υπάρχουν βιαιότητες κάθε μορφής. Δεδομένο.

Το ερώτημα είναι  Γιατί υπήρξε εμφύλια σύρραξη ? . Δεν θα μπορούσαν να "εκλεγούν" αυτοί που ο λαός θεωρούσε ως σωτήρες ?

Και κλείνω το θέμα, μια και ότι και να λέμε, τα πιστεύω εκάστου, όπως και τα δικά μου, δεν πρόκειται να αλλάξουν. ;)
Θα με συγχωρεσετε που καταπατω τον λογο μου 😁
Ελλαδα δεν θεωρω μονο την Αθηνα.
Ολοκληρη η Ελλας απελευθερωθηκε Μαιο του 45.
Κατα την διαρκεια της εγκαθιδρυσης κυβερνησης , πριν και μετα υπηρχαν μαχες , εμφυλιες.
Η Επανασταση κατα του τουρκικου ζυγου , ξεκινησε απο μη συντεταγμενο κρατος. Παρα μονο στην θεληση των απλων πολιτων  βασιστηκε και σε καποιους οπλαρχηγους.
Κατα τα αλλα , συμφωνω κ επαυξανω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Οκτώβριος 30, 2019, 16:13:05 μμ »
Το συντεταγμενο κρατος το αναφερω διοτι διαχωρισες τους 2 στρατηγους.
Αθωος ουδεις.
Σκοτωσαν Ελληνες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Οκτώβριος 31, 2019, 01:30:54 πμ »
Να μιλήσουμε λίγο για τις ΗΓΕΣΙΕΣ των παρατάξεων της εποχής και για το πως αυτές λειτούργησαν τις δύσκολες στιγμές της κατοχής.
Η άκρα δεξιά συντάχθηκε με τον εχθρό και υπό αυτόν.
Η δεξιά και το κέντρο έφυγαν από την Χώρα αφήνοντας τον λαό στην τύχη του, συγκρότησαν την κυβέρνηση του Καΐρου στην ασφάλεια της Αιγύπτου και μετά την απελευθέρωση επαναπατρίστηκαν, πήραν την εξουσία με όχι και τόσο διαφανείς μεθόδους και την νέμονταν εναλλάξ.
Ο βασιλιάς μετακόμισε  στο Λονδίνο, παρέμεινε ασφαλής υπό την θαλπωρή της πραγματικής οικογένειάς του και με την απελευθέρωση επανήλθε στον θρόνο του άκαπνος.
Η αριστερά ακολουθούσε πιστά τις εντολές της Μόσχας και αυτό εξηγεί την απροθυμία της να αντισταθεί αρχικά στους εχθρούς (Ιταλούς και Γερμανούς), αλλά μετά την επίθεση του Χίτλερ στην Ρωσία συγκρότησαν την ισχυρότερη αντίσταση στους κατακτητές, υποκριτικά όμως και με υστεροβουλία, ενδυόμενη τον μανδύα του αγνού πατριωτισμού.
Ο απλός λαός από τις παραπάνω ηγεσίες εκβιάστηκε, δωροδοκήθηκε, ξεγελάστηκε, χρησιμοποιήθηκε και εν τέλη οδηγήθηκε στον αδελφοκτόνο εμφύλιο εξυπηρετώντας τις δόλιες επιδιώξεις κάθε μιας από αυτές.
Κάθε ομοιότητα με τις σημερινές ηγεσίες είναι απλή σύμπτωση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Οκτώβριος 31, 2019, 07:36:39 πμ »
Ειχα μια αμφιβολια αλλα τελικα Συριζαιες ηταν...Εννοειται μην περιμενετε καταδικη

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=708630942948989&id=489700481134251

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions