Αποστολέας Θέμα: Gérald Genta  (Αναγνώστηκε 10058 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Gérald Genta
« Απάντηση #60 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 20:51:40 μμ »
Μάλλον θα αναγκαστώ να κάνω μερικές διευκρινίσεις,ΞΑΝΑ.
Όταν βάζω ένα άρθρο εδώ,είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,ότι από κάπου αλλού το διάβασα,είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι λέξεις που γράφω εδώ δεν είναι δικές μου παρά μερικές πινελιές,είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι απλά με ενδιαφέρει η μου αρέσει αυτό που διαβάζω και θέλω να το διαβάσουν κάι άλλοι.
Όποιος από εμάς ήταν στην γέννηση του κάθε ρολογιού που γράφω η θέματος ας πρωτοτυπήσει και ας κάνει εδώ παγκόσμια πρωτιά με δικές του λέξεις.
ΟΛΟΙ μας από κάπου τα διαβάσαμε και από κάπου τα μεταφέρουμε αυτά που διαβάσαμε.
Αν κάποιος άλλος αυτά που διαβάζει έχει όρεξη να τα μεταφέρει εδώ ας το κάνει.
Ούτε είμαι master ωρολογοποιος ούτε κάτι αντίστοιχο.
Από τη μεριά μου ήταν το τελευταίο θέμα
 που έγραψα.
Από εδώ και πέρα θα κάθομαι και εγώ στον καναπέ μου να κριτικάρω.
Είναι αρκετά πιο εύκολο.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο -Θ., είναι ενας από τους καλύτερους γνώστες, και σεβάσμιο μέλος. Συμπληρώνει, ένα από τα καλύτερα ίσως ποστ στο φόρουμ.

Τόσο καλό, που με έκανες να μην πάω μπάνιο ( .....είχε πρόβλεψη συννεφιάς   ;) ), και να ασχολούμαι να συμπληρώσω την ανάρτησή σου, που με διέγειρε τόσο , που είπα. Να το θέμα.. Ολοι λειώνουν για αυτά τα ρολόγια, όπου και να ρωτήσεις, όλοι RO και Ναυτίλο έχουν για εικονίσματα. Αλλά ξέρουν τι είναι το σχέδιο ? Αμφιβάλλω. Τι σχέση έχει το Royal Oak ( Βασιλική βελανιδιά ) με ένα σκάφανδρο ? Με μία ανθρωποθυρίδα πίεσης λεβήτων ?

Τι πρέπει να κάνω εγώ ? Πρέπει να εξηγήσω, από που έλκουν την καταγωγή του σχεδίου τους, πρέπει να μάθουν το origin, την καταγωγή. Και έβαλα τον κώλο κάτω. Και διευκρίνησα, προσθέτω πληροφορίες. Δεν ανταγωνίζομαι, δεν διορθώνω.

Θα τα έβαζα όλα αυτά, αν δεν είχες ξεκινήσει ? Οχι φυσικά. Αρα ?

Συμπερασμα.

Κερδισμένοι είμαστε όλοι από τις αναρτήσεις σου. Συνεχίζεις λοιπόν, με τον ίδιο ζήλο και πάθος, μια και ΟΛΟΙ απολαμβάνουμε τις αναρτήσεις σου. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:15:18 μμ »

Οι ιδέες, προήλθαν από την ναυτιλία, όπου, και τα τρία σχέδια, υπηρετούν διάφορους σκοπούς για πάμπολλα χρόνια.

Το πρώτο, λέει αυτός για σκάφανδρο, αλλά η αυτή αρχή εφαρμόζεται σε ανθρωποθυρίδες, δοχεία πιέσεως, λέβητες, κλπ. Και μια και το ρολόι θα ήταν σπόρ, κόλλαγε.  ;)

Απαντήθηκε  :)

Το δεύτερο, ο περίφημος Ναυτίλος, είναι απλώς ένα φινιστρίνι,

Απαντήθηκε  :)

Βλέποντας και το τρίτο, το περίφημο ingenieur, μου ήρθε κατα νου, γιατί το ονόμασαν έτσι. Ειναι μία εφαρμογή στην στεγανοποίηση αξόνων, που σφίγγει με ένα ειδικό κλειδί με πείρους, που εφαρμόζουν σε αυτό το "παξιμάδι" και συνθλίβουν το στεγανωτικό υλικό, μέσα στην φωληά.

Πάμε λοιπόν και σε αυτό ! Το περίφημο ingenieur !

Ειναι μία εξειδικευμένη κατασκευή, στεγανοποίησης αξόνων, με το πλεονέκτημα ότι όσο φθείρεται, σφίγγεις, μέχρι να εκτονωθεί λίγο ακόμα το παρέμβυσμα, και να ξαναστεγανοποιήσει.

Αν δεν έχεις εντρυφήσει στην μουτζούρα, δεν είναι εύκολο να το αναγνωρίσεις, γιατί οι εφαρμογές, δεν εναι διαδεδομένες. Ειπαμε, είναι εξειδικευμένη διάταξη.

Εδώ, το πλήρες σέτ, με τις "τάπες" (τα μαύρα, που αντιστοιχούν στην στεφάνη ), το λευκό κολάρο, που είναι το συμπιεζόμενο στεγανωτικό, με τους δακτυλίους "o-ring" διαφόρων διαμέτρων ανάλογα με τον άξονα, και το κλειδί σύσφιξης.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:18:57 μμ »
Οι τάπες, ( στεφάνη ) και τα σημεία που θα βιδώσουν. Ειναι τα σημειούμενα με 1. Ενα σε κάθε πλευρά στην εδώ εφαρμογή.

Τα 6, 7, 8, 9 είναι τα "o-ring" διαφόρων διαμέτρων ανάλογα με τον άξονα, το 2 το συμπιεζόμενο υλικό και το 3 το κλειδί.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:21:04 μμ »
Οι τάπες από την έξω πλευρά.

Και το σπείρωμα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #64 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:21:09 μμ »
Όταν είμαι μέσα στο ,να το πω ευγενικά,γα....Ω κουβούκλιο,τόσες ώρες,και έχω το κινητό στο χέρι, προσπαθώντας να γράψω ενα θέμα,να φτιάξω τις φωτογραφίες,να προσπαθήσω να προσθέσω μερικές λέξεις παραπάνω, να βρω κάτι διαφορετικό και κάτι ενδιαφέρον,όταν προσπαθώ με την κάθε μου απάντηση να μην θίξω κανέναν,η να προσπαθώ να τα πηγαίνω με όλους καλά, όταν όταν όταν ,τα κάνω όλα αυτά,και τα κάνω επειδή ΓΟΥΣΤΑΡΩ, επειδή μου αρέσει το αντικείμενο,υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορώ να κάνω.
Δεν μπορώ π.χ στο πληκτρολόγιο του κινητού να ψάξω να βρω να βάλω τόνο στο εγγλέζικο e, η δεν μπορώ να αναλύσω η να μακρυγορησω όσο θα ήθελα σε ένα θέμα, προσπαθώ να το ανεβάσω και όλα τα υπόλοιπα έρχονται μετά.
Κυρίως προσπαθώ να μάθω επειδή ΓΟΥΣΤΑΡΩ να μαθαίνω για ρολόγια.
Όταν κάποιος ανεβάσει ένα θέμα,και απαντήσω εγώ μετά από δύο ημέρες και πω.... Ο φίλος που το έγραψε η το watch time.com.... ,το θεωρώ άκρως προσβλητικό για τη νόηση μου.
Δηλαδή δεν είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι από κάπου το διάβασα;
Δεν είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι εγώ δεν έφτιαξα τον ναυτιλο;;;;
Κάνοντας τέτοιες διευκρινίσεις το μόνο που στοχεύουν είναι να μειώσουν τον άλλο.
Το πιο άσχημο για εμένα όμως είναι ότι κάθομαι και κάνω οοοοοοοοοοοοοοοοολες αυτές τις διευκρινίσεις σε ένα αξιότιμο μέλος του φόρουμ,όπως μου λένε τα παιδιά,που αντί να δείξει λίγο συγκαταβατικοτητα και να  μου πει δημόσια ότι αυτά τα πράγματα είναι καλό να τα διορθώσουμε, δηλαδή να μου μιλήσει καλοπροαίρετα, ο στόχος του ήταν να με μειώσει,θελημενα η μη.
Όταν μου μιλάνε έτσι,δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω το κέφι μου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:25:34 μμ »
...και το κλειδί.  ;)

Βάζοντάς τα όλα μαζί, αναγνωρίζουμε την πρόσοψη του ρολογιού.

Το που θα σταματήσει η τάπα-στεφάνη, δεν είναι καθορισμένο, οπότε οι οπές, θα είναι όπου τερματίσει το σπείρωμα.

Υπάρχει και τεχνική, να είναι πάντα σε ένα σημείο, με συγκεκριμένη κοπή σπειρωμάτων, αλλά, ξεφεύγει από το θέμα εξήγησης από που αντλήθηκε η ιδέα και γιατί ονομάστηκε "Μηχανικός".

Για κάθε σχόλιο ή παρατήρηση, στην διάθεσή σας.  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:27:30 μμ »
Όταν είμαι μέσα στο ,να το πω ευγενικά,γα....Ω κουβούκλιο,τόσες ώρες,και έχω το κινητό στο χέρι, προσπαθώντας να γράψω ενα θέμα,να φτιάξω τις φωτογραφίες,να προσπαθήσω να προσθέσω μερικές λέξεις παραπάνω, να βρω κάτι διαφορετικό και κάτι ενδιαφέρον,όταν προσπαθώ με την κάθε μου απάντηση να μην θίξω κανέναν,η να προσπαθώ να τα πηγαίνω με όλους καλά, όταν όταν όταν ,τα κάνω όλα αυτά,και τα κάνω επειδή ΓΟΥΣΤΑΡΩ, επειδή μου αρέσει το αντικείμενο,υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορώ να κάνω.
Δεν μπορώ π.χ στο πληκτρολόγιο του κινητού να ψάξω να βρω να βάλω τόνο στο εγγλέζικο e, η δεν μπορώ να αναλύσω η να μακρυγορησω όσο θα ήθελα σε ένα θέμα, προσπαθώ να το ανεβάσω και όλα τα υπόλοιπα έρχονται μετά.
Όταν κάποιος ανεβάσει ένα θέμα,και απαντήσω εγώ μετά από δύο ημέρες και πω.... Ο φίλος που το έγραψε η το watch time.com.... ,το θεωρώ άκρως προσβλητικό για τη νόηση μου.
Κάνοντας τέτοιες διευκρινίσεις το μόνο που στοχεύουν είναι να μειώσουν τον άλλο.
Το πιο άσχημο για εμένα όμως είναι ότι κάθομαι και κάνω οοοοοοοοοοοοοοοοολες αυτές τις διευκρινίσεις σε ένα αξιότιμο μέλος του φόρουμ,όπως μου λένε τα παιδιά,που αντί να δείξει λίγο συγκαταβατικοτητα και να  μου πει δημόσια ότι αυτά τα πράγματα είναι καλό να τα διορθώσουμε, δηλαδή να μου μιλήσει καλοπροαίρετα, ο στόχος του ήταν να με μειώσει,θελημενα η μη.

Αλέξανδρε σε κάνω πολύ κέφι.
Μην χαλιεσαι
Κοιτά πόσα ποσταρισματα έχεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:31:16 μμ »
Αλέξανδρε,έχουν ενδιαφέρον τα θέματα,άσε που κάνεις θέματα που Δεν έχουμε διαβάσει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:35:34 μμ »
Δεν χρειάζεται υπερασπιστές ο Αλέξανδρος αλλά ένα πράγμα θα πω
Σχεδόν ένα μήνα και έχει φτάσει χίλια και ποσταρισματα (και σχεδόν όλα σε θέματα που άνοιξε)
Προφανώς και όταν γράφουμε κάτι από κάπου το διαβάσαμε ή το μάθαμε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:36:48 μμ »
Είναι φρέσκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:39:43 μμ »

Ο -Θ., εργάζεται πολλές ώρες, και έχει και παιδάκι.  :) Μπαίνει λίγες φορές, και πάντα με την γνώση του βοηθά όλους, πάντα με αγάπη για το αντικείμενο και σεβασμό για τους υπόλοιπους. Νομίζω κάτι παρανοήθηκε. Ειμαι σίγουρος ότι θα λυθεί.  :)

Από την άλλη, πάντα είχα την απορία πως μπορείς να τα κάνεις όλα μέσα από το κουβούκλιο, και με το τηλέφωνο. Το πάθος σου το εξηγεί.

Υποκλίνομαι, και ελπίζω οι προσθήκες μου στην αρχική σου ανάρτηση, και του -Θ., να έχουν κάνει το ποστ αυτό, ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα σχετικά με τα σχέδια του κ. GG, που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα φόρουμ, ακόμα και διάσημα του εξωτερικού.

Αλήθεια, ας ψάξει κάποιος. Υπάρχει τέτοια ανάλυση προέλευσης σχεδίου πουθενά ? Τουλάχιστον μέχρι να μας υποκλέψουν ?  :(

Ας όψεται η εργασία μου στον κατασκευαστικό / επισκευαστικό τομέα της ναυτιλίας, ανεγέρσεις νέων / επισκευές ποντοπόρων πλοίων επί 5-ετία.

Δώσε μου φλάτζα, και πάρε μου την ψυχή  :D :D :D

Με εκτίμηση, προς όλους τους φίλους. Ισως τώρα καταλάβουν την παντοτινή απορία μου για τις τιμές των RO & Nautilus.

THE END
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #71 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 21:48:56 μμ »

Ο -Θ., εργάζεται πολλές ώρες, και έχει και παιδάκι.  :) Μπαίνει λίγες φορές, και πάντα με την γνώση του βοηθά όλους, πάντα με αγάπη για το αντικείμενο και σεβασμό για τους υπόλοιπους. Νομίζω κάτι παρανοήθηκε. Ειμαι σίγουρος ότι θα λυθεί.  :)

Από την άλλη, πάντα είχα την απορία πως μπορείς να τα κάνεις όλα μέσα από το κουβούκλιο, και με το τηλέφωνο. Το πάθος σου το εξηγεί. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Υποκλίνομαι, και ελπίζω οι προσθήκες μου στην αρχική σου ανάρτηση, και του -Θ., να έχουν κάνει το ποστ αυτό, ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα σχετικά με τα σχέδια του κ. GG, που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα φόρουμ, ακόμα και διάσημα του εξωτερικού.

Αλήθεια, ας ψάξει κάποιος. Υπάρχει τέτοια ανάλυση προέλευσης σχεδίου πουθενά ? Τουλάχιστον μέχρι να μας υποκλέψουν ?  :(

Ας όψεται η εργασία μου στον κατασκευαστικό / επισκευαστικό τομέα της ναυτιλίας, ανεγέρσεις νέων / επισκευές ποντοπόρων πλοίων επί 5-ετία.

Δώσε μου φλάτζα, και πάρε μου την ψυχή  :D :D :D

Με εκτίμηση, προς όλους τους φίλους. Ισως τώρα καταλάβουν την παντοτινή απορία μου για τις τιμές των RO & Nautilus.

THE END
Οι προσθήκες σου Γιώργο ήταν καλύτερες και από το θέμα το ίδιο.
Μου έδωσες πολύ τροφή για σκέψη σχετικά με την ποιότητα αλλά και ταυτότητα αυτών των σπουδαίων ρολογιών.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 22:10:51 μμ »

Ωραία τα λόγια, αλλά,

Το θέμα, στεκόταν και μόνο του !  :)

Οι προσθήκες, ........όχι.  :(

Στο σύνολο, πιστεύω απόλυτα, μετά από τις ώρες που έψαχνα / μάζευα / φόρτωνα φωτό, ότι δίνει την πληρέστερη εικόνα προέλευσης και ανάλυσης των σχεδίων, που αμφιβάλλω αν μπορεί να βρεί εύκολα κανείς. Εδώ εγώ που ήξερα, και δεν μπορούσα να βρώ. Ειδικά για τον μηχανικό, άσε, μου έβγαλε το ........λάδι  :D :D :D :D

Οπότε, μπράβο και πάλι μπράβο, που άνοιξες τέτοιο θέμα, και ...........ξεχύθηκε η γνώση και κάλπασε το πνεύμα να πλημμυρισει συναισθήματα τις πλατιες λαϊκές μάζες.  ;D

Αντε, πάμε και στο επόμενο. Τι έχεις κατα νού ?  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #73 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 22:18:27 μμ »

Ωραία τα λόγια, αλλά,

Το θέμα, στεκόταν και μόνο του !  :)

Οι προσθήκες, ........όχι.  :(

Στο σύνολο, πιστεύω απόλυτα, μετά από τις ώρες που έψαχνα / μάζευα / φόρτωνα φωτό, ότι δίνει την πληρέστερη εικόνα προέλευσης και ανάλυσης των σχεδίων, που αμφιβάλλω αν μπορεί να βρεί εύκολα κανείς. Εδώ εγώ που ήξερα, και δεν μπορούσα να βρώ. Ειδικά για τον μηχανικό, άσε, μου έβγαλε το ........λάδι  :D :D :D :D

Οπότε, μπράβο και πάλι μπράβο, που άνοιξες τέτοιο θέμα, και ...........ξεχύθηκε η γνώση και κάλπασε το πνεύμα να πλημμυρισει συναισθήματα τις πλατιες λαϊκές μάζες.  ;D

Αντε, πάμε και στο επόμενο. Τι έχεις κατα νού ?  ;)
Αν πάνε όλα καλά Γιώργο το επόμενο θέμα θα είναι το νέο μου ρολόι,λογικά μέχρι Παρασκευή θα το έχω

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions