Αποστολέας Θέμα: Gérald Genta  (Αναγνώστηκε 10069 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Gérald Genta
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 16:24:02 μμ »
Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι είπες!

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν ειναι δυσκολο ,Hublot εγινε ,βρε  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 18:33:50 μμ »
Εντωμεταξυ, πολυ καλα τα σχέδια του GG, και μενα μου αρέσουν..... Ποια η περηφανια της PP, της ΑΡ κτλ να αγορασουν 1 σχέδιο και να το κυκλοφορήσουν....?

Το περίφημο in-house εδώ που είναι?

Πολλές βιομηχανίες τις εποχές εκείνες, απευθύνοντο σε εξιδικευμένους οίκους σχεδιασμού. Δεν είχαν inhouse.

Κάποιοι σχεδιασταί, είτε με βάση τις αρχιτεκτονικές σπουδές τους, είτε λόγω καλλιτεχνικού ύφους, ίδρυσαν κάποια studios, και έκαναν σχέδια για διάφορα προϊόντα, είτε βιομηχανικά, είτε καταναλωτικών προϊόντων, ακόμα και fast moving, ταχέως κινούμενα, πχ συσκευασίες για ντοματάκια. ::)

Ηταν εμφανής η ανάγκη διαφοροποίησης, να ξεχωρίσουν από το πλήθος, μέχρι τότε πολλά προϊόντα ήταν "σχεδιασμένα" από τις ανάγκες χρήσης " function forms shape", ή απο μηχανικούς, που είχαν κατα νού μόνον την λειτουργικότητα / ευκολία παραγωγής / συντήρησης. Αισθητικά, ήταν ......μενίρ.  :D :D :D :D :D Το έπαιρνες επειδή το χρειαζόσουν, όχι επειδή σε τραβούσε.

Και ήρθαν οι οίκοι, και έβγαλαν σχέδια, και λέγαμε , είναι του οίκου ......., και αναφερόμασταν σε ένα βραστήρα νερού, ένα μίξερ, ένα αυτοκίνητο, ένα σαλονάκι καθιστικού. Και προβάλοντας αυτό, τα τμήματα marketing, που τότε αρχίζουν να εμφανίζονται, προωθούν προϊόντα, που " σε .......διαχωρίζουν από το πλήθος, δείχνουν την επιτυχία σου, τον δυναμισμό σου" , κλπ ;)

Κάποιοι το "έπιασαν" το θέμα, και οι οίκοι, "έχασαν" μερικούς από τους υπαλλήλους τους, που πήγαν σαν επικεφαλείς σχεδιασμού στις παραγωγούς.

Παρουσιάστηκαν τότε πολλά προϊόντα, διαφόρων σχολών, πχ Bauhaus, ρομαντικά, αποδοτικά, μοντέρνα, ο κάθε οίκος προσπαθούσε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητος και τις πωλήσεις. 

Ενα δείγμα ήταν και τα Porsche Design, που από το studio τους, βγήκαν εκτός από αυτοκίνητα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια,, τσάντες, γραβάτες,  και δεν ξέρω τι άλλο. Ηταν όμως ντιζαϊνάτα. Το δόλωμα, για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Και τα βασικά προϊόντα, όπως τα ξέραμε, άκομψα, βαριά, με συντηρητικές φόρμες, άρχιζαν να αλλάζουν, με αισθητικά σχήματα, χρώματα, έπαψαν να είναι "απολιθώματα" κάποιας άλλης εποχής.

Μετά, μπήκε στην ζωή μας και το industrial design, που λάμβανε υπ' όψιν πάμπολλες συνθήκες για την τελική μορφή, και εμφάνισης, αλλά και λειτουργίας.

Κάπου εκεί, η διαφοροποίηση, έφερε σχέδια σαν τα ανωτέρω, του GG, που "έσπαγαν" την παράδοση, είχαν δυναμισμό, παρέπεμπαν σε δύναμη και επιτυχία, και ................όσοι τόλμησαν, ανταμείφθηκαν. :)

Αντίστοιχα, κάποιοι άλλοι, τόλμησαν και αυτοί την διαφοροποίηση, επίσης με σχέδια που "έσπαγαν" την παράδοση, είχαν δυναμισμό, παρέπεμπαν σε δύναμη και επιτυχία, αλλά τα δικά τους, δεν "έπιασαν" στις πλατιές λαϊκές μάζες, και ....................ατύχησαν.  :(

Και όπως αναφέρω, ο άνθρωπος, παρουσίασε για πρόταση, κάτι που υπήρχε γύρω από όλους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 18:36:11 μμ »
Νικολα,η Σεικο εχει αξιολογο χρονογραφο σε λογικη τιμη?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 18:37:11 μμ »

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 18:40:03 μμ »
Εντωμεταξυ, πολυ καλα τα σχέδια του GG, και μενα μου αρέσουν..... Ποια η περηφανια της PP, της ΑΡ κτλ να αγορασουν 1 σχέδιο και να το κυκλοφορήσουν....?

Το περίφημο in-house εδώ που είναι?

Πολλές βιομηχανίες τις εποχές εκείνες, απευθύνοντο σε εξιδικευμένους οίκους σχεδιασμού. Δεν είχαν inhouse.

Κάποιοι σχεδιασταί, είτε με βάση τις αρχιτεκτονικές σπουδές τους, είτε λόγω καλλιτεχνικού ύφους, ίδρυσαν κάποια studios, και έκαναν σχέδια για διάφορα προϊόντα, είτε βιομηχανικά, είτε καταναλωτικών προϊόντων, ακόμα και fast moving, ταχέως κινούμενα, πχ συσκευασίες για ντοματάκια. ::)

Ηταν εμφανής η ανάγκη διαφοροποίησης, να ξεχωρίσουν από το πλήθος, μέχρι τότε πολλά προϊόντα ήταν "σχεδιασμένα" από τις ανάγκες χρήσης " function forms shape", ή απο μηχανικούς, που είχαν κατα νού μόνον την λειτουργικότητα / ευκολία παραγωγής / συντήρησης. Αισθητικά, ήταν ......μενίρ.  :D :D :D :D :D Το έπαιρνες επειδή το χρειαζόσουν, όχι επειδή σε τραβούσε.

Και ήρθαν οι οίκοι, και έβγαλαν σχέδια, και λέγαμε , είναι του οίκου ......., και αναφερόμασταν σε ένα βραστήρα νερού, ένα μίξερ, ένα αυτοκίνητο, ένα σαλονάκι καθιστικού. Και προβάλοντας αυτό, τα τμήματα marketing, που τότε αρχίζουν να εμφανίζονται, προωθούν προϊόντα, που " σε .......διαχωρίζουν από το πλήθος, δείχνουν την επιτυχία σου, τον δυναμισμό σου" , κλπ ;)

Κάποιοι το "έπιασαν" το θέμα, και οι οίκοι, "έχασαν" μερικούς από τους υπαλλήλους τους, που πήγαν σαν επικεφαλείς σχεδιασμού στις παραγωγούς.

Παρουσιάστηκαν τότε πολλά προϊόντα, διαφόρων σχολών, πχ Bauhaus, ρομαντικά, αποδοτικά, μοντέρνα, ο κάθε οίκος προσπαθούσε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητος και τις πωλήσεις. 

Ενα δείγμα ήταν και τα Porsche Design, που από το studio τους, βγήκαν εκτός από αυτοκίνητα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια,, τσάντες, γραβάτες,  και δεν ξέρω τι άλλο. Ηταν όμως ντιζαϊνάτα. Το δόλωμα, για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Και τα βασικά προϊόντα, όπως τα ξέραμε, άκομψα, βαριά, με συντηρητικές φόρμες, άρχιζαν να αλλάζουν, με αισθητικά σχήματα, χρώματα, έπαψαν να είναι "απολιθώματα" κάποιας άλλης εποχής.

Μετά, μπήκε στην ζωή μας και το industrial design, που λάμβανε υπ' όψιν πάμπολλες συνθήκες για την τελική μορφή, και εμφάνισης, αλλά και λειτουργίας.

Κάπου εκεί, η διαφοροποίηση, έφερε σχέδια σαν τα ανωτέρω, του GG, που "έσπαγαν" την παράδοση, είχαν δυναμισμό, παρέπεμπαν σε δύναμη και επιτυχία, και ................όσοι τόλμησαν, ανταμείφθηκαν. :)

Αντίστοιχα, κάποιοι άλλοι, τόλμησαν και αυτοί την διαφοροποίηση, επίσης με σχέδια που "έσπαγαν" την παράδοση, είχαν δυναμισμό, παρέπεμπαν σε δύναμη και επιτυχία, αλλά τα δικά τους, δεν "έπιασαν" στις πλατιές λαϊκές μάζες, και ....................ατύχησαν.  :(

Και όπως αναφέρω, ο άνθρωπος, παρουσίασε για πρόταση, κάτι που υπήρχε γύρω από όλους.
Πολύ ωραίες και χρήσιμες πληροφορίες Γιώργο,σε βάζουν στο κλίμα της εποχής.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 19:13:28 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 19:20:10 μμ »
Πάμε στον Ναυτίλο.  :)

Μια exploded, που λένε οι μηχανικοί.

Εδώ, πρέπει να προσέξουμε, δεξιά και αριστερά, ( που δεν φαίνεται εδώ, αλλά θα φανεί στην επόμενη ), ο "μεντεσές" , που θεωρητικά, περιστρέφεται το καπάκι της κάσας.  Πρακτικά, κάθεται "κάθετα", και με την εφαρμογή των πείρων, που είναι και κωνικοί, πιέζεται το καπάκι επί της σταγανωτικής επιφάνειας και την κάσα.

Αρα, έχουμε μία βάση, πάνω στην οποία, με "πείρους", ασφαλίζει το καπάκι.

Η βασική αρχή δηλαδή του porthole ή επί το Ελληνικότερον, φινιστρινιού.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 19:23:08 μμ »
Να και τα φινιστρίνια. Στρογγυλά, τετράγωνα, ότι τραβάει η ψυχή μας.

Και φαίνονται και οι αρθρώσεις περιστροφής, μεντεσέδες. Απλώς στο ρολόι, έχουμε και από τις δύο πλευρές.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 19:27:54 μμ »
Το τελικό σχέδιο, δεν είναι στρογγυλό, δεν είναι τετράγωνο, είναι κάτι ενδιάμεσο, που έχει τα βασικά χαρακτηριστικά της αρχικής ιδέας, βαπτίζεται και με ένα όνομα που παραπέμπει στην καταγωγή, και .........έτοιμο.  :)

Δεν έχει βίδες, όπως δεν έχει και το φινιστρίνι, αλλά έχει τις αρθρώσεις του. Απλό, εφυές, και κατανοητό στους έχοντες ....βαπόρια, σκάφη, και ..........λεφτά.  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 19:30:21 μμ »
Το τελικό σχέδιο, δεν είναι στρογγυλό, δεν είναι τετράγωνο, είναι κάτι ενδιάμεσο, που έχει τα βασικά χαρακτηριστικά της αρχικής ιδέας, βαπτίζεται και με ένα όνομα που παραπέμπει στην καταγωγή, και .........έτοιμο.  :)

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Δεν έχει βίδες, όπως δεν έχει και το φινιστρίνι, αλλά έχει τις αρθρώσεις του. Απλό, εφυές, και κατανοητό στους έχοντες ....βαπόρια, σκάφη, και ..........λεφτά.  ;D
Απλό και συγχρόνως ευφυές,όπως ακριβώς είπες Γιώργο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 19:53:54 μμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

3.IWC ingenieur
......
Παρουσιάστηκε το 1976 με στεφάνη με 5 βίδες , παρόμοιο με το Royal Oak,......

......
Βλέποντας και το τρίτο, το περίφημο ingenieur, μου ήρθε κατα νου, γιατί το ονόμασαν έτσι. Ειναι μία εφαρμογή στην στεγανοποίηση αξόνων, που σφίγγει με ένα ειδικό κλειδί με πείρους, που εφαρμόζουν σε αυτό το "παξιμάδι" και συνθλίβουν το στεγανωτικό υλικό, μέσα στην φωληά.

Περίπου έτσι είναι, Γιώργο. Όπως φαίνεται και στη φωτό που ανέβασε ο Ευάγγελος, η στεφάνη του Ingenieur, ΔΕΝ έχει βίδες όπως έγραψε ο φίλος (ή το watchtime.com τελοσπάντων), αλλά 5 οπές στις οποίες εφαρμόζει το κλειδί που βιδώνει τη στεφάνη! Ακριβώς, μα ακριβώς όμως, όπως βιδώνει το πίσω καπάκι σε όλα τα ρολόγια μας. Κατά συνέπεια, όταν τερμάτιζε η στεφάνη, οι οπές αυτές σχεδόν ποτέ δεν "κάθονταν" συμμετρικά στην κάσα, αλλά τυχαία. Αυτή η "μηχανικής" φιλοσοφίας σχεδίαση στη στεφάνη είναι που το διαφοροποιεί κυρίως από τις προηγούμενες γενιές Ingenieur, ή που του δίνει όλο του το χαρακτήρα, αν θέλεις.
Αυτή η ασυμμετρία όμως δεν εκτιμήθηκε από το κοινό, και το σχέδιο του Genta (3η γενιά Ingenieur, 1976) υπήρξε παταγώδης αποτυχία: Πούλησε λιγότερα από 1000 κομμάτια σε μία δεκαετία, μηχανικά και κουόρτζ μαζί...!! Τόσο iconic δηλαδή...

Όσο για το επιμύθιο, δεν ξέρω αν η πρόθεση του Genta ήταν να μετατρέψει το ατσάλι σε είδος πολυτελείας, οι μεγαλόσχημοι πελάτες του πάντως το έχουν μετατρέψει σε είδος... υπό εξαφάνιση: Σήμερα, δεν πα' να 'χεις τον Thierry Stern μπατζανάκη, ατσάλινο Ναυτίλο 5711 δε βρίσκεις... Τα ίδια και με το AP-RO. Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα...     -Θ.

* Θερμή παράκληση σε όποιον admin/mod έχει τη διάθεση, να διορθώσουμε τον τίτλο του νήματος:   Gérald Genta 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 20:19:32 μμ »
Μάλλον θα αναγκαστώ να κάνω μερικές διευκρινίσεις,ΞΑΝΑ.
Όταν βάζω ένα άρθρο εδώ,είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,ότι από κάπου αλλού το διάβασα,είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι λέξεις που γράφω εδώ δεν είναι δικές μου παρά μερικές πινελιές,είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι απλά με ενδιαφέρει η μου αρέσει αυτό που διαβάζω και θέλω να το διαβάσουν κάι άλλοι.
Όποιος από εμάς ήταν στην γέννηση του κάθε ρολογιού που γράφω η θέματος ας πρωτοτυπήσει και ας κάνει εδώ παγκόσμια πρωτιά με δικές του λέξεις.
ΟΛΟΙ μας από κάπου τα διαβάσαμε και από κάπου τα μεταφέρουμε αυτά που διαβάσαμε.
Αν κάποιος άλλος αυτά που διαβάζει έχει όρεξη να τα μεταφέρει εδώ ας το κάνει.
Ούτε είμαι master ωρολογοποιος ούτε κάτι αντίστοιχο.
Από τη μεριά μου ήταν το τελευταίο θέμα
 που έγραψα.
Από εδώ και πέρα θα κάθομαι και εγώ στον καναπέ μου να κριτικάρω.
Είναι αρκετά πιο εύκολο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 20:28:49 μμ »
Αλέξανδρε,αναγνωρίζουμε την προσπάθεια σου a priori
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 20:30:04 μμ »

Περίπου έτσι είναι, Γιώργο. Όπως φαίνεται και στη φωτό που ανέβασε ο Ευάγγελος, η στεφάνη του Ingenieur, ΔΕΝ έχει βίδες όπως έγραψε ο φίλος (ή το watchtime.com τελοσπάντων), αλλά 5 οπές στις οποίες εφαρμόζει το κλειδί που βιδώνει τη στεφάνη!

Τι περίπου κε συνάδελφε ! Τι περίπου ? ΑΚΡΙΒΩΣ να λέτε κε συνάδελφε ! Δεν είμεθα εδώ λέγω, για να παρασύρωμεν τις πλατιες λαϊκες μάζες σε "αυταπάτες". ! Περιμένετε κε συνάδελφε ! Ψάχνω ώρες να βρώ την ΕΠΑΚΡΙΒΗ εφαρμογή, που εμπεριέχει και αυτό το μικρό θα έλεγα κε συνάδελφε, μικρό μειονέκτημα, της μη ΕΠΑΚΡΙΒΟΥΣ καθορισμένης θέσης των οπων. Λέγω κε συνάδελφε, δεν τρέφωμεν αυταπάτες. Εχωμεν την απόλυτον αλήθεια εις χείρας. Λάβατε μικράν προκαταβολήν παρακαλώ. Μετα βαθυτάτου σεβασμού κε συνάδελφε.

Εντός ολίγου, αναρτάται η πλήρης ΑΛΗΘΕΙΑ κε συνάδελφε. Να μάθουν οι πλατιές λαϊκές μάζες. Να μην τρέφουν αυταπάτες,  ;D

Η προκαταβολή κε συνάδελφε.  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #59 στις: Οκτώβριος 19, 2019, 20:50:57 μμ »
Αλέξανδρε το κεφι μας κανουμε και εχεις βοηθησει παααραα πολυ σε αυτο!!
Και σιγουρα συμφωνει και ολος ο κόσμος, το δειχνει και η συμμετοχή!

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions